Hirvatistan, Kosova, Karadag, Bosna Makedonya Araba İle Gezmek?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oxonian Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 166
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 155,385
Ynt: Hirvatistan, Kosova, Karadag, Bosna Makedonya Araba İle Gezmek?

omurmar' Alıntı:
Merhaba, geçen sene izlediğim rota
İstanbul - Selanik
Selanik , Bitola, Ohrid - Struga ( Struga da iki gün konaklayıp, ohrid i doya doya gezebilirsiniz)
Struga, elbesan, tiran, iskodra, Poggoricia - Budva ( mudvada konaklayabileceğiniz gibi Kotor yada herzeg novi de de konaklayabilirsiniz, ama kotor yada budva önerilir) **
Budva - Dubrovnik
Dubrovnik, Mostar - Saraybosna
Saraybosna, Ninsic, Podgoricia, kolasin, Rozaje, pec - Prizren **
Prizren, ( merak ediyorsanız priştinayada gidebilirsiniz ama pek gereği yok rotanın dışındadır) - Üsküp
Üsküp - İstanbul ( yunanistan üzerinden dönerken, iskeçe ye uğramınızı öneririm )

** bu iki gün ortalama 12 saat süren bir yolculuk, arnavutluk geçişi özellikle iskodra bölümü çok sıkıcı, (ara ara stabilize yollar var), saraybosnadan prizrene geçiş ise, tam bir doğa harikası, dilerseniz fotoğraflarınıda gösterebilirim.
Sn Onurmar, oncelikle ilgilendiginiz icin cok tesekkur ederim. Bir iki sorum olacak musaade ederseniz...Bu rotayi 9 gunde rahatlikla yapabilir miyiz? Nerelerde konaklamamizi onerirsiniz? Yani sizin anlattiginiz yerlerin hangisinde kalalim, hangisini hic durmadan pas gecelim, biraz daha detayli verirseniz sevinirim. Yaklasik ne kadar bir butce kullandiniz? Tesekkurler...

Etiketler

Bir de son dönemde giden arkadaslara sormak istiyorum. Ipsala cikisinda Yunan gumrugu ve polisi kesinlikle Uluslararasi ehliyet istiyor mu? Bilgi veren olursa sevinirim.

Merhaba benzer bir rotayı 1 hafta sonra bende izleyeceğim, merak ettiğim mesela karadağ için 70 euro girişte para alınıyormuş, kosova için tekrar 60 euroya sigorta gerekiyormuş diye forumlarda okuyorum, bilgisi olan arkadaşlar varsa bu konularada bir açıklık getirebilirmi?
rotamız: yunanistan-makedonya-kosova-arnavutluk-karadağ-hırvatistan-bosna hersek

anstel' Alıntı:
Merhaba benzer bir rotayı 1 hafta sonra bende izleyeceğim, merak ettiğim mesela karadağ için 70 euro girişte para alınıyormuş, kosova için tekrar 60 euroya sigorta gerekiyormuş diye forumlarda okuyorum, bilgisi olan arkadaşlar varsa bu konularada bir açıklık getirebilirmi?
rotamız: yunanistan-makedonya-kosova-arnavutluk-karadağ-hırvatistan-bosna hersek

Gitmediğim için Karadag'i bilmiyorum. Ama bizzat yasadigim olaydan söyleyebileceğim, Avrupa'da geçerli olan Greencard sigortasi Kosova'da geçmediğinden girişte ek trafik sigortasi yaptiriyorsun ve 60 Euro'yu ödüyorsun maalesef.

merhaba, yunanistan-makedonya-kosova-arnavutluk-karadağ-hırvatistan-bosnahersek-sırbistan rotasını tamamlayarak yurda döndük;
öncelikle uluslararası ehliyet konusu yunanlıların agresif tutumu yüzünden lınması gerekli 280 tl
yurt dışı trafik sigortası 63,50 euro
kosova 32 euro alıyor sigorta için
karadağ'da 10 euro pul parası alıyor
başka herhangi bir yerde bir ücret ödemedik tabii makedonyada cüzzi bir otoban parası var makedonyada gümrükten geçer geçmez azda olsa bir para bozdurun derim.

selam
siteye yeni üye oldum. kurban bayramında bosna hersek e otomobil ile bir gezi planlıyoruz , kendimin ve eşimin yeşil pasaportumuz var, ancak 18 yaşından büyük iki çocuğumuzdan biri hennüz üniversitede okuyor diğeri okumuyor bu nedenle iki çocuğum için Yunanistan veya Bulgaristan dan transit vizeyi kolaylıkla alabilirmiyiz ? ayrıca bu gezi için aracımıza ne gibi işlemler yaptırmalıyız ve son olarak bu ülkelere türkiye ehliyeti geçerlimi aydınlatırsanız çok sevinirim arkadaşlar. şimdiden teşekkür ederim.

omurmar' Alıntı:
Merhaba, geçen sene izlediğim rota
İstanbul - Selanik
Selanik , Bitola, Ohrid - Struga ( Struga da iki gün konaklayıp, ohrid i doya doya gezebilirsiniz)
Struga, elbesan, tiran, iskodra, Poggoricia - Budva ( mudvada konaklayabileceğiniz gibi Kotor yada herzeg novi de de konaklayabilirsiniz, ama kotor yada budva önerilir) **
Budva - Dubrovnik
Dubrovnik, Mostar - Saraybosna
Saraybosna, Ninsic, Podgoricia, kolasin, Rozaje, pec - Prizren **
Prizren, ( merak ediyorsanız priştinayada gidebilirsiniz ama pek gereği yok rotanın dışındadır) - Üsküp
Üsküp - İstanbul ( yunanistan üzerinden dönerken, iskeçe ye uğramınızı öneririm )

** bu iki gün ortalama 12 saat süren bir yolculuk, arnavutluk geçişi özellikle iskodra bölümü çok sıkıcı, (ara ara stabilize yollar var), saraybosnadan prizrene geçiş ise, tam bir doğa harikası, dilerseniz fotoğraflarınıda gösterebilirim.

acemilik işte yazmıştım sanırım ekleyemedim yazımı:smiley:)
Bu rotayı midibüs türü bir araçla yapabilsek sanırım hem oldukça hesaplı ve epeyde katılımlı olur. Bosna da bir müddet yaşamış biri olarak 2-3 gün mola vermek iyi olacaktır.

Fikirlerinizi bekliyorum.

Merhaba,
İki aile olarak Haziran sonu Temmuz başı Makadonya ya gitmeyi planlıyoruz. Toplam izin süremiz 9 gün.
Tüm sayfaları okudum okudukca daha çok heveslendim.
Fakat kafamda küçük bir soru var. Bu süre (9 gün) Makadonya için fazlamı acaba. Yani dolu dolu geçirebileceğimiz bir ülkemi?Bu düşünceye varmamın nedeni okudum tüm yorumlarda neredeyse herkes 3 gününü ayırmış. Belkide 3 gün ayırmanızın nedeni birden fazla ülke dolaşacak olmanız.
Neyse şimdilik ilk sorum, 9 gün için Makadonya hakkında yorumlarınızı rica ediyorum.

makedonyada 9 gün fazla tabi akrabalarınız çok değilse 2gün ohrid 2 gün üsküp 1-2 günde diğer yerler yeterde artar.

şado' Alıntı:
makedonyada 9 gün fazla tabi akrabalarınız çok değilse 2gün ohrid 2 gün üsküp 1-2 günde diğer yerler yeterde artar.

Akraba :smiley:

Akraba yok. Biz sadece vize olmamasi nedeni ile gitmeyi dusunduk.
Yakinlarda direk vizeye gerek olmadan gececegimiz biyer olsa orayada gidelim diyecegim ama yok sanirim.

Tabi biz daha işin başında olup yeni yeni düşünmeye başladığımızdan henüz tam araştırmaya girmemiş idik. Bu nedenle daha bugün öğrendimki Sırbistan dahil olmak üzere Kosova ve Bosna herseke de vize yokmuş :smiley:
Bu durumda yunanistan Schengen vizesi alıp Yunanistan üzerinden Makadonya-Kosova-Sırbistan ve Bosna Herseke gidelim diyorum.

hırvatistan ve karadağ en güzel yerler bu ülkelerede vize yok

nedesek' Alıntı:
acemilik işte yazmıştım sanırım ekleyemedim yazımı:smiley:)
Bu rotayı midibüs türü bir araçla yapabilsek sanırım hem oldukça hesaplı ve epeyde katılımlı olur. Bosna da bir müddet yaşamış biri olarak 2-3 gün mola vermek iyi olacaktır.

Fikirlerinizi bekliyorum.

Bosna için 3 hatta 5 gün bile yeterli olamayabilir. Fakat, Vaktiniz 9 gün ile kısıtlı ise ve rotanızda toplamda 8 ülke varsa malesef okadar uzun zaman ayıramıyorsunuz.

omurmar' Alıntı:
Bosna için 3 hatta 5 gün bile yeterli olamayabilir. Fakat, Vaktiniz 9 gün ile kısıtlı ise ve rotanızda toplamda 8 ülke varsa malesef okadar uzun zaman ayıramıyorsunuz.

Bu durumda bazı yerleri elemek zorunda kalacağız sanırım :(

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR