Hirvatistan, Kosova, Karadag, Bosna Makedonya Araba İle Gezmek?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oxonian Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 166
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 155,388
Ynt: Hirvatistan, Kosova, Karadag, Bosna Makedonya Araba İle Gezmek?

Merhaba Omurmar ve Bünyamin Bey,
Öncelikle paylaşımlarınız için çok teşekkürler. Ben uçakla Karadağa gidip araç kiralayıp bosnaya geçmek istiyorum. Bu iki ülkede bizden vize istemiyor. Araç ile sınır geçişleri kolay mı ?
Teşekkürler.

Etiketler

Kosova-Bosna gezisi, uzun bir tatilde benim de araçla yapmak istediğim bir gezi ve işe yarayacak süper bilgiler yazmışsınız, teşekkürler. kaybetmeyelim :smiley:

sınır geçişleri çok kolay.
otoban gişesi gibi gişeler var.
araçla yanaşıp belgeleri uzatıyorsunuz .
işlem tamam
yolunuz açık olsun

Atina gezginleri geri döndüler mi acaba? Döndüklerini biliyorum Tekirdağ'da gördüm onları :smiley: Taze bilgiler varsa bilgiye aç bir insan olarak sabırsızlıkla bekliyorum :smiley:

merhaba. atina yolcuları olarak geziyi bitirdik :smiley: "yurtdışı gezilerimiz" bölümünde "istanbul-atina-istanbul" konusu altında izlenimleri ve fotoğrafları paylaşıyorum. bilginize.

Selam
2011 yılında motorumuzla yapacağımız gezi sırasında dubrovnikten sonra Mostar'a geçmeyi planlıyoruz. Google earth ile yol çalışması yaparken garip bir bilgiyle karşılaştık Google earth bizi Bosnahersek şehri olan Neum yerine Trpanj limanına oradanda feribotla ploce'ye yönlendiriyor. Sonrasında Metkovic üzerinden bosnaya geçiş veriyordu. Oysa Dubrovnikten takiple Neum şehrine direkt yol görünüyor . Bu yolun hırvatistan - bosna geçişine açık olup olmadığını öğrenmek istiyorum. Neuma geçtikten sonra Bosna toprakları üzerinden mostar'a gidebilmek mümküm görünüyor. Forumda bu yolu aracıyla geçmiş olan katılımcılar mevcut . Beni bu konuda bilgilendirmelerini bekliyor saygılarımı sunuyorum..

Bende Bosna sınırına girene kadar feribot la geçeceğiz diye bekliyordum ama öyle değil. Dubrovnikten sonra sahilden devam ediyorsunuz. Hırvat sınırı bitiyor Bosnaya giriyorsunuz. Hırvatistan gümrüğü kontrol ediyor bosna gümrük kontrolü yok. 15 km sonra bosna hersek bitiyor tekrar hırvatistan başlıyor. Devame diyorsunuz Mostar güzergahında. Sonra tekrar Bosna sınırına giriyorsunuz. Yani sahilde 15 yada 20 km lik bir Bosna hersek kıyısı var. Ama mostara gidebilmek için sahilden devam edip hırvatistana geçtikten sonra tekrar kuzeye çıkıyorsunuz.

Bosnaya kadar bende gittim geldim arabamla arkadaşlar. . Bindim arabama aldım çoluk çocuk herkesi İpsaladan çıktım Yunanistana Selanikden Devam edip Makedonyaya Manastır tarafından girdim. Sonra muhteşem bir göl kenarı olan Ohride vardım. Ordan dağ tepe orman Üsküp'e geçtim. Birtaraf Osmanlı Birtaraf Makedonolan üsküpte tarihimizi gezip gördü. Sonra Sırbistan Üzerinden Bosna Hersek'e geçtim. Geçer geçmezde tersmi gittim Türkiyemi dedim. Dirana nehri kıyısından 48 adet tünelden geçerek Sarayovaya vardım. Orda 4-5 gün kaldım ama yetmedi bana. bir gün Mostara gidip geldim. arası 120 km felan. Türk köyünü Tekkesini gezdim Mostarın. Sarayovanın böreklerininm tadına doyamadım Vesselam. Tünel (Müze olmuş)'i gördüm zulmu gördüm Azmi gördüm.İnancın zaferini gördüm. Herkese tavsiye ediyorum. Yollarda hiç bir zorluk görmedim. En çok Türkiye sınırında bekledim oda yarım saat. Hiç pahalı değil. 5 kişi 2.500 TL ye gezdik nerdeyse. Özledim oraları daha gideli 2 ay olmasına rağmen. ben gene giderim herhalde Arkadaşlar. Vize mize sormadılar hiç birinde de (Yeşil pasportum vardı).
HERKESİN GÖRMESİ LAZIM İmkanı olan gitsin derim.

YABACI' Alıntı:
Bosnaya kadar bende gittim geldim arabamla arkadaşlar. . Bindim arabama aldım çoluk çocuk herkesi İpsaladan çıktım Yunanistana Selanikden Devam edip Makedonyaya Manastır tarafından girdim. Sonra muhteşem bir göl kenarı olan Ohride vardım. Ordan dağ tepe orman Üsküp'e geçtim. Birtaraf Osmanlı Birtaraf Makedonolan üsküpte tarihimizi gezip gördü. Sonra Sırbistan Üzerinden Bosna Hersek'e geçtim. Geçer geçmezde tersmi gittim Türkiyemi dedim. Dirana nehri kıyısından 48 adet tünelden geçerek Sarayovaya vardım. Orda 4-5 gün kaldım ama yetmedi bana. bir gün Mostara gidip geldim. arası 120 km felan. Türk köyünü Tekkesini gezdim Mostarın. Sarayovanın böreklerininm tadına doyamadım Vesselam. Tünel (Müze olmuş)'i gördüm zulmu gördüm Azmi gördüm.İnancın zaferini gördüm. Herkese tavsiye ediyorum. Yollarda hiç bir zorluk görmedim. En çok Türkiye sınırında bekledim oda yarım saat. Hiç pahalı değil. 5 kişi 2.500 TL ye gezdik nerdeyse. Özledim oraları daha gideli 2 ay olmasına rağmen. ben gene giderim herhalde Arkadaşlar. Vize mize sormadılar hiç birinde de (Yeşil pasportum vardı).
HERKESİN GÖRMESİ LAZIM İmkanı olan gitsin derim.
kutlarim guzel bir gezi olmus, toplam kac gun surdu geziniz?

Sabah İpsaladan çıktım Yunanistanı gezerek (hızlı bir şekilde) akşam Makedonyaya Manastır tarafından girdim akşam Ohridde kaldım ertesigün Üskübe geçip gece orda kaldım 3. gün Bosnaya geçtim ve 4 gün kaldım dönüşte 1 gece Üsküpte kalıp akşama Türkiyeye girdim . Yani Toplam 7 gece 9 gün kaldım.

Merhaba
Butunyazilari okudum ama bende ayni soruyu sormak istiyorum bana yardim ederseniz cok sevinirim haziran yada eylul ayinda istanbuldan 4 kisi arabamizla olursa selanik kesin sofya nevrakop (nevrakop benim memleketimmis bu yuzden nevrakop gidicez) ondan sonra mekedonya uskup pristine bosna kosova hirvatistan ve selanik gibi olursa karadag gezisi yapmak istiyoruz ordan oraya ucak gittigimiz yerlerde araba kiralamadan daha uygun olucagi gorusundeyiz bu konuda dogrumu yapiyoruz belki siralamayi yanlislik yapmis olabilirim ama banada yardimci olursaniz cok mutluyum olurum yapmamiz gerekenler ne olmali hangi guzergahi kullanmaliyiz ve hangi tarih en uygun olur yani ramazan disinda yagissiz guzel hava ne zaman olur simdiden tesekkurler

2010 haziran temmuz ayında 38 günlük Yunanistan 7 gün, Makedonya 3gün, Arnavutluk 1 gün, Karadağ 1 gün, Hırvatistan 2gün, Slovenya 1 gün, İtalya 7 gün, Avusturya 2 gün, Almanya 3 gün, Çek 2 gün, Macaristan 2Gün, Bosna Hersek 4 gün, Kosova 2 gün, 11200 km yol yaptım 1700 tl dizel, pasportlar, vizeler, novigasyon, birde anılarımı yazacağım laptop pansiyon- otel vb kaldım yemek dahil 15000 tl tuttu hediye ve hatıra eşyaları dahil. pazarlık ve araştırma planlama becerisini kullanırsan biraz daha ekonomik olabilir

DOGAN SAHIN' Alıntı:
2010 haziran temmuz ayında 38 günlük Yunanistan 7 gün, Makedonya 3gün, Arnavutluk 1 gün, Karadağ 1 gün, Hırvatistan 2gün, Slovenya 1 gün, İtalya 7 gün, Avusturya 2 gün, Almanya 3 gün, Çek 2 gün, Macaristan 2Gün, Bosna Hersek 4 gün, Kosova 2 gün, 11200 km yol yaptım 1700 tl dizel, pasportlar, vizeler, novigasyon, birde anılarımı yazacağım laptop pansiyon- otel vb kaldım yemek dahil 15000 tl tuttu hediye ve hatıra eşyaları dahil. pazarlık ve araştırma planlama becerisini kullanırsan biraz daha ekonomik olabilir
Merhaba,, 15000 cok fazla tutmus.. kaldiginiz oteller luxmuydu, ayrica tek olarak mi yaptiniz bu geziyi?? bizde haziranda dusunuyoruz,, fransaya kadar ara bayla ailecek,, acaba makedonya ve hirvatistandaki oteller diger ulkelere gore ne kladar uygun?? tesekkurler...

zamane4' Alıntı:
Merhaba,, 15000 cok fazla tutmus.. kaldiginiz oteller luxmuydu, ayrica tek olarak mi yaptiniz bu geziyi?? bizde haziranda dusunuyoruz,, fransaya kadar ara bayla ailecek,, acaba makedonya ve hirvatistandaki oteller diger ulkelere gore ne kladar uygun?? tesekkurler...
LAP TOP 2000TL 500 NOVİGASYON PASPORTLAR 500TL SIRADAN SAYILABİLECEK YERLERDE KALDIM İSTİSNALAR OLABİLİR. ÜSTELİK 4 KİŞİ İDİK

Merhaba arkadaslar, 25 haziranda esim kizim ve ben arabayla Yunanistan uzerinden giris yapacagiz. Ama asil hedef oncelikle Makedonya ve vakit kalirsa Karadağ, Saraybosna ve Dubrovnik e kadar gidip donmek istiyoruz. 9 gun vaktimiz var. Ayrica yesil pasaportumuz var, yani vize derdi de yok. Bize bu sure icin rota onerecek arkadaslarin fikirlerine ihtiyacimiz var. Kizim 4 yasinda, yolculuklar cok uzun surunce bizi yiyip bitirmeye basliyor:smiley: Yani bir gunde cok uzun yolculuk yapmak istemiyoruz. Onerilerinizi acilen bekliyorum. Sevgiler...

Merhaba, geçen sene izlediğim rota
İstanbul - Selanik
Selanik , Bitola, Ohrid - Struga ( Struga da iki gün konaklayıp, ohrid i doya doya gezebilirsiniz)
Struga, elbesan, tiran, iskodra, Poggoricia - Budva ( mudvada konaklayabileceğiniz gibi Kotor yada herzeg novi de de konaklayabilirsiniz, ama kotor yada budva önerilir) **
Budva - Dubrovnik
Dubrovnik, Mostar - Saraybosna
Saraybosna, Ninsic, Podgoricia, kolasin, Rozaje, pec - Prizren **
Prizren, ( merak ediyorsanız priştinayada gidebilirsiniz ama pek gereği yok rotanın dışındadır) - Üsküp
Üsküp - İstanbul ( yunanistan üzerinden dönerken, iskeçe ye uğramınızı öneririm )

** bu iki gün ortalama 12 saat süren bir yolculuk, arnavutluk geçişi özellikle iskodra bölümü çok sıkıcı, (ara ara stabilize yollar var), saraybosnadan prizrene geçiş ise, tam bir doğa harikası, dilerseniz fotoğraflarınıda gösterebilirim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR