Hirvatistan, Kosova, Karadag, Bosna Makedonya Araba İle Gezmek?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oxonian Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 166
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 155,379
Ynt: Hirvatistan, Kosova, Karadag, Bosna Makedonya Araba İle Gezmek?

Bünyamin Beyin tavsiyeleri önemli, bende seyahate çıkmadan öncesinde kendisinden birçok faydalı bilgi almıştım. Benim Dubrovnikte kaldığım yerde hoştu, Araba ile kaleye giderken, çok yakın bir noktasında bir pansiyon bulmuştum. Ellerinde Sobe yazan kişiler zaten sizi yolda çeviriyorlar. Ama itiraf etmeliyim ki manzarası Bünyamin beyinki kadar güzel değildi. Geceliğide 60 euro falandı hatırladığım kadarı ile

Etiketler

Bünyemin ve omurmar erdiğiniz bilgiler için çok teşekür ederim.

Ben Ulcinj,Kotor,Budva, Dubrovnik, Mostar , Sarejevo, zaman kalırsa Split , Trigor ve Plitvicka jezera parkını gezerek Zagreb üzerinden Belgrad, Niş ,Sofiya ve İstanbula dönmek.

Mostar ,Sarajevo Split ve Trigor için bilgi verme imkanınız varmı?

Ben siplite geçmedim, fakat Mostar konusunda bilgi verebilirim. Dubrovnikten erken bir saatte çıkarsanız sarajevo ya geçerken mostarı ziyaret edebiirsiniz. yolunuzun üzeri ve 4 saat lik bir zaman dilimi tam anlamıyla heryerini görmeniz için yeterli olacaktır. Eğer kalıp ertesi gün yoluma deva ederim derseniz, buda mümkündür, kalacak bir çok yer gözüme ilişmişti. Ben tercih etmedim Sarejevo ya devam ettim. Çok güzel bir şehir. Tavsiyem Mejdan diye bir butik otel vardı orada kalmanız, yürüyerek eskişehir merkezine gidebiliyorsunuz.Heryere çok yakın. ben memnun kalmıştım
linkide budur

http://www.mejdanmotel.com/

omurmar' Alıntı:
Ben siplite geçmedim, fakat Mostar konusunda bilgi verebilirim. Dubrovnikten erken bir saatte çıkarsanız sarajevo ya geçerken mostarı ziyaret edebiirsiniz. yolunuzun üzeri ve 4 saat lik bir zaman dilimi tam anlamıyla heryerini görmeniz için yeterli olacaktır. Eğer kalıp ertesi gün yoluma deva ederim derseniz, buda mümkündür, kalacak bir çok yer gözüme ilişmişti. Ben tercih etmedim Sarejevo ya devam ettim. Çok güzel bir şehir. Tavsiyem Mejdan diye bir butik otel vardı orada kalmanız, yürüyerek eskişehir merkezine gidebiliyorsunuz.Heryere çok yakın. ben memnun kalmıştım
linkide budur

http://www.mejdanmotel.com/

Sarajevoyu sizce gezmek için ne kadar zaman gerekli ve tunele giden yolu bana tarif etme imkanınız var mı?

BEn bir tam gün ve bir tam gece kaldım. Tabiki yeterli olamadı. Bence en az iki gün ayırılmalı. Eski çarşısı içerisinde müthiş boşnak böreği ve cevap yenmeli bol bol. Yol tarif etme konusunda özürlü olduğumdan dolayı ne yazıkki size pek aydınlatıcı bilgiler veremeyeceğim, yalnız şunu belirtmeliyim ki, Sarajevo dan Montenegro ya ( niksic iline) giden bir yol var ki. görülenler tariflere sığmaz. Yalnız aman diyim kış aylarında gitmeye kalkmayın. Yaz aylarında gider iseniz, rafting için mutlaka zaman ayırın.

omurmar' Alıntı:
BEn bir tam gün ve bir tam gece kaldım. Tabiki yeterli olamadı. Bence en az iki gün ayırılmalı. Eski çarşısı içerisinde müthiş boşnak böreği ve cevap yenmeli bol bol. Yol tarif etme konusunda özürlü olduğumdan dolayı ne yazıkki size pek aydınlatıcı bilgiler veremeyeceğim, yalnız şunu belirtmeliyim ki, Sarajevo dan Montenegro ya ( niksic iline) giden bir yol var ki. görülenler tariflere sığmaz. Yalnız aman diyim kış aylarında gitmeye kalkmayın. Yaz aylarında gider iseniz, rafting için mutlaka zaman ayırın.

Sarajevoda başçarşı ve tünel dışında nereleri görmemi önerirsiniz.
Mostarda Mostar köprüsü dışında nereleri önerirsiniz.

Mostar zaten küçük bir şehir. Köprü ve çevresini gezmeniz yeterli. Saraybosna'da da eski şehrin bulunduğu Başçarşı, Bezistan bölgesi asıl görülecek yerler. Galatasaraylı iseniz, Galatasaray'ın eski futbolcusu Hodzic'in kebap dükkanında İnegöl köftesine benzer cevapi köftelerinden yiyebilirsiniz.

IMG_1700.JPG

IMG_1738.JPG

IMG_1897.JPG

IMG_1901.JPG

IMG_1930.JPG

Bir önceki yanıtımda üstteki iki fotoğraf Mostar'dan, alttaki üç fotoğraf Saraybosna'dan....

İki fotoğraf daha koyayım. Gezeceğiniz yerlerle ilgili fikriniz olsun... Ama alttaki ikinci fotoğrafa dikkat edin. Bir kaza nedeniyle yolda trafik sıkışınca, elinde bezler, sileceklerle arabanın etrafına üşüşen Çingene çocukları sıkıntı yaratabilir.

Bünyamin TOKMAK

http://avrupaseyahati.blogspot.com

IMG_1937.JPG

IMG_1952.JPG

Bünyaminbey

sizin Blogunuzu okudum eskiden sizde megan varmış daha sonra karavan almışsınız. Bende su an megan var ileride umarım bende de karavan olur sizinkisinin aynısından :smiley:. Aracımla Bosnada sıkıntı olurmu geceleri nerelerde brakmamı tavsiye edersiniz. Yolda çingeneler araca bu şekilde sararlarsa gece tehlike yaratırlar mı? Skopijede yol sıkışınca bu tip çingeneler etrafımı sarmıştı ama yol açılınca onlardan kurtuldum. Burada vereceyiniz tavsiyelere ihtiyacım var hata karadağ ve hırvatlarla.

Alper Bey; iki kez uçak-tren kombinasyonuyla Avrupa'yı gezdikten sonra (Bugüne kadar hiç seyahat acentelerinin organize ettiği turlara katılmadım) 2006'da Megan'ımla Avrupa turu yaptım. 26 günde 8 ülke gezdim. 2012 yaz başında da karavana sahip oldum. Karavanımla bir kez Yunanistan turu yaptım.

Güvenlik önlemlerine gelince... Hangi önlemi laırsanız alın, başınıza bir iş gelecekse gelir. Hırsızları engellemenin yolu, imkanı yok. Ama bu sizi korkutmasın. Türkiye'de ne kadar risk altındaysanız, oralarda da aynı oranda risk alırsınız. Gözden ırak, tenha yerlere arabanızı park etmeyin. Arabada camdan görünür şekilde hiç bir değerli eşya bırakmayın. Mümkünse otoparklara park edin.

Trafikle ilgili olarak da önerilerim var:

Mutlaka yavaş gidin. Hız yapmayın. Trafik kurallarına dikkat edin. Özellikle Karadağ'da, hatalı sollama yapıp tepenize binebilirler. Yavaş giderseniz kurtarabilirsiniz. (Başıma geldiği için yazdım)

Paranızı, pasaportunuzu bagajın en altına, mümkünse ulaşılması en zor yere saklayın. Sizi polis bile durdursa kimliklerinizi, belgelerinizi verirken nazlanın, oyalanın ki, o kişinin gerçekten polis olup olmadığını anlamaya çalışın. (Özellikle şehirler arası yollarda.)

Bünyamin' Alıntı:
Alper Bey; iki kez uçak-tren kombinasyonuyla Avrupa'yı gezdikten sonra (Bugüne kadar hiç seyahat acentelerinin organize ettiği turlara katılmadım) 2006'da Megan'ımla Avrupa turu yaptım. 26 günde 8 ülke gezdim. 2012 yaz başında da karavana sahip oldum. Karavanımla bir kez Yunanistan turu yaptım.

Güvenlik önlemlerine gelince... Hangi önlemi laırsanız alın, başınıza bir iş gelecekse gelir. Hırsızları engellemenin yolu, imkanı yok. Ama bu sizi korkutmasın. Türkiye'de ne kadar risk altındaysanız, oralarda da aynı oranda risk alırsınız. Gözden ırak, tenha yerlere arabanızı park etmeyin. Arabada camdan görünür şekilde hiç bir değerli eşya bırakmayın. Mümkünse otoparklara park edin.

Trafikle ilgili olarak da önerilerim var:

Mutlaka yavaş gidin. Hız yapmayın. Trafik kurallarına dikkat edin. Özellikle Karadağ'da, hatalı sollama yapıp tepenize binebilirler. Yavaş giderseniz kurtarabilirsiniz. (Başıma geldiği için yazdım)

Paranızı, pasaportunuzu bagajın en altına, mümkünse ulaşılması en zor yere saklayın. Sizi polis bile durdursa kimliklerinizi, belgelerinizi verirken nazlanın, oyalanın ki, o kişinin gerçekten polis olup olmadığını anlamaya çalışın. (Özellikle şehirler arası yollarda.)

Söylediklerinize uyacam. Genelde aracımı güvenlik olan otoparklara brakmayı tercih ediyorum. Gezeceğim ülkeleri tanımadığım için varmı yok mu bu tip yerler bilmiyorum. Yabancı ülkede olduğumdan genelde yavaş gidip kuralara uyacam.
Fakat polis olup olmadığını anlamaya çalışın dediniz. Bunu ilk defa sizden duyorum sahte polislerde mi var bu konuyu açabilirmisiniz rica etsem açıkçası çok merak ettim.

Makedonya, Kosova ve Bulgaristan'da polis gibi davranıp, insanların pasaportlarına el koyup rüşvet isteyenler olduğunu duydum. Makedonya'da da ıssız bir yolda beni iki polis durdurdu. 50 km hız sınırı olan yerde 60 ile gittiğimi söyleyerek, evrak ve pasaportları istediler. Hızlı gitmemiştim zaten yol müsait değildi. İtiraz ettim, kamera kaydı gösterin dedim ve evrak-pasaport vermedim. Zaten bagajda çıkarması zor bir yerdeydiler. Uzun konuşmalardan sonra Türkiye'den geldiğimi öğrenince, "Hadi geç" dediler. Onların polis olduklarından hala şüpheliyim. Siz yine de dikkat edin.

Bünyamin' Alıntı:
Makedonya, Kosova ve Bulgaristan'da polis gibi davranıp, insanların pasaportlarına el koyup rüşvet isteyenler olduğunu duydum. Makedonya'da da ıssız bir yolda beni iki polis durdurdu. 50 km hız sınırı olan yerde 60 ile gittiğimi söyleyerek, evrak ve pasaportları istediler. Hızlı gitmemiştim zaten yol müsait değildi. İtiraz ettim, kamera kaydı gösterin dedim ve evrak-pasaport vermedim. Zaten bagajda çıkarması zor bir yerdeydiler. Uzun konuşmalardan sonra Türkiye'den geldiğimi öğrenince, "Hadi geç" dediler. Onların polis olduklarından hala şüpheliyim. Siz yine de dikkat edin.

Makedonyada Bitoladan Ohride giderken polis almıştım araca uniformalı onun evinde kalmıştım sobe olarak veriyordu kople katı. Dediğiniz gibi bu tip durumlara dikkat etmek lazım. Aslında polis pasaport istemez ehliyet ve ruhsat ister. Bulgaristana sürekli gider gelirim ehliyet ve ruhsatan başka bir şey istemediler.

Birçok kez Sırbistan ve Makedonyada araba kullandım. Herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadım. Herkesin gönül rahatlığıyla gitmesini söyleyebilirim.

Karadağ girişite alınan çevre pulu harcı kalktığını duydum. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,677
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR