Hidrojen Yakıt Tasarruf Sistemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alsedo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,225
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 254,778

Etiketler
Ynt: Hidrojen Yakıt Tasarruf Sistemi

Barış bey sistemde su eksilmesinin fazla olduğunu söylediğinden bunu bakmaya gitmiştim.Kontrolde radyatördeki bir çatlaktan dolayı su sızıntısı olduğunu gördüm.Değişim için avcılara getirmem gerektiğini söyledim , sistemi ancak bir dahaki hafta içi getirip takabileceğimi söyledim.Bu sıralar bende oldukça yoğunum.Bu test içinde iki tam günümü bu işe ayırdım.Barış beyle sistem fiyatını konuştuk kalmasına karar verirse ne kadar ücret alacağımı sordu.Bende söyledim.Kendisinin fazla bir yol yapmadığını sistem maliyetini amorti etmesinin uzun zaman alacağını , ayrıca test içinde şimdiye kadar masraf yaptığını teste devam etmesini istiyorsam sisteme verebileceği maksimum rakamı söyledi.Bu rakamda bana uygun gelmediğinden malesef kabul edemedim.Testi burda sonlandırmaya karar verdik.Olay bundan ibarettir.

o zaman daha dogru soyleyelım olayı.ılk gunden bahsettıgım sorunlar vardıya;
kımyasalı fazla koydugundan sıstemın cektıgı amper 80 lere geldı ve acayıp bır koku ve duman sardı aracı.(alternatoru degıl ,sıstemi :smiley: )ne yapacagımı sasırdım.tamda teme yenı cıkmısken.telefonla suyu bosaltmam gerektıgını tekrar su koymam gerektıgını soyledı.yanımda su yok en yakın cıkıs 35 km.neyse vel hasıl yaptık bu ıslemı.sonra yıne denıyoruz yıne kokular dumanlar.bı bakıyoruz radyator delınmıs ve araca akmıs komple.o sekılde habıre su ekleyerek zar zor testı bıtırdım.bunların hepsını kendısıne anlattım.ufak tefek sorunlar aslında.ustuste gelınce gerılıyor ınsan.sonra kendısı dun geldı amper sabıtleyıcı falan taktı bayagı bı ugrastı araca monte ettık calısmadı fan devırdaım ve pwm yandı.sıstemı sokup goturecegını tamır edecegını en az 1 hafta surecegını soyledı.pekı dedım testı bıtırdıgımız zaman borcumuz ne olacak.600 lıra dedı.abı sureklı sorun cıkaran bır sıstem sen yokkende sorun cıkarıyor sen varkende cıkarıyor.ben buna 600 lıra vermem 250 lıra olursa malzeme parası olarak devam edelım.cunku bende 200 lıra yakıt yaktım testler ve senın yanına gelmek ıcın , hala daha devam etecegım uzun yol testlerıne.ve aracımı feda edıp senın reklamını yapıyorum.(kayserılıyım 100 lıra dese 50 lıra olmazmı dıyecegım.:smiley: ) olmayacagını soyleyınce abı calısmayan ( ıs gormeyen demıyorum) bır sıstem ıcın 600 lıra masraf edemeyecegımı daha montaj ıcın lpg cıye 100-200 verecegımızı soyledım.o yuzden buyuk fırmalar bu ıse gırerse yeterlı servıs agı olup urunun arkasında duracagına ınanacagım bırısı olursa gırerım bu ıse.denemek ıcın degıl dırek almak ıcın. mesela ankaraya antalyaya gıdecegım sıstemde problem cıkacak ıptal et,nıye anlıcak kımse yok cunku..bence sıstem ıse yarıyor yararda..1-2 seneye kalmaz gırerlerde..

Traji komik hikaye!!!! Sayın pikaçu şunları baştan söyleseydiniz ya! Emniyet sınırları içinde derken araca gelebilecek zararları kastetmiştim. Görülüyorki % de bilmemkaç tasarruf edelim derken arabamızdanda olup hiç yakıt parası vermeyeceğimiz için bayağı büyük tasarruf edebilecekmişiz. Saygılarımla. A. Ziya Akalın

Deneme amaçlı üründen bedel almak , ve denemeler yapılırken araçta bulunmamak üretici arkadaşın yanlışı. Bir şeyi üretmek (iyi yada kötü) , ürünü pazarlamak ve önünü açmak tamamen farklı şeyler görüldüğü gibi.Sistem gelişmeli ve sorunsuz işlediği zaman piyasaya çıkmalıydı demekki. Başarısız deneme ürünü lekelememeli.

Bence üretici arkadaşın herşeyi yanlış. Madem eline böyle bir fırsat geçmiş,( bundan daha iyi reklammı olur?) sonuna kadar git, hatta sponsor ol, başarılı olduğun anda bu sitede ne kadar kişi varsa senin müşterin olacaktır.Demekki ben sadece satarım sattıktan sonrada sorunları gidermek sistemle boğuşmak alanın başına kalsın mantığı pek açıklanabilir gibi değil.Ne yazıkki bizleri Avrupa ve Amerikadan ayıran bu mantık.Tam Türk mantığı.Konunun sadece bir kısmına yoğunlaşıp geri kalanını Nasrettin Hocanın dediği gibi YA TUTARSA diye beklemek. Saygılarımla.

PİYASADA YER EDİNMEK HİÇ KOLAY DEĞİL. MİLLET ÜRÜNÜNÜ TANITMAK İÇİN YÜZBİNLERCE LİRA REKLAM ORGANİZASYON PARASI VERİYOR.SN BETELGUZ'UN YERİNDE OLSAM O SİSTEMİ BEDAVA VERİRDİM. ÇÜNKÜ ARKADAŞ ARACINI FEDA EDİP İŞİNİ GÜCÜNÜ BIRAKIP BU İŞE EL ATTI. AYRIYETTEN ÇIKAN SONUÇ SAYESİNDE BELKİ BİR ÇOK KİŞİDE BU SAYEDE SİSTEMİ ALIP ARACINA TAKTIRABİLİRDİ. HADİ HAYIRLISI DİYELİM. ÖYLE BİR TASARRUF KÜÇÜK ÇOCUKLARA MASAL OLARAK ANLATILABİLİR.

o zaman daha dogru soyleyelım olayı.ılk gunden bahsettıgım sorunlar vardıya;
kımyasalı fazla koydugundan sıstemın cektıgı amper 80 lere geldı ve acayıp bır koku ve duman sardı aracı.(alternatoru degıl ,sıstemi )

sayın pıkacu emin olun o sistemi biraz uzun süreli kullanabilseydiniz o dumanlar alternatörünüzdende dumanlar çıkartmaya başlayacaktı ve alternatör şöyle bir türkü tutturacaktı ufaktan
biraz kül biraz duman o benim işte
kerem misali yanan o benim işte :smiley::smiley::smiley:

yavuz-çelikel' Alıntı:
Deneme amaçlı üründen bedel almak , ve denemeler yapılırken araçta bulunmamak üretici arkadaşın yanlışı. Bir şeyi üretmek (iyi yada kötü) , ürünü pazarlamak ve önünü açmak tamamen farklı şeyler görüldüğü gibi.Sistem gelişmeli ve sorunsuz işlediği zaman piyasaya çıkmalıydı demekki. Başarısız deneme ürünü lekelememeli.

aynen katılıyorum.sıstem gelısmelı ve sorunsuz calısmaya basladıgı zaman cıkmalı.ve urunu hıc bır zaman lekelemedım.ıse yaradıgını ve yarayacagına kanaat getırdıgımı soyeldım.ve kendısınıde calısmalarından dolayı tebrık ettım.karsılasılan sorunlara ragmen denemeye devam ettım ve edecektımde.radyator kul yapısı delınebılır.ama kımyasalı fazla koymak yada baglantıyı yanlıs yapıp butun elektronık aksamı yakmak (sıstemdekı) sıstemle degıl satıcıyla ılgılı eksıklık yetersızlık.soylemek ıstedıgımde bu zaten.ısın ehlı bırısı olaya gırerse o zaman varım.urunun ıse yarayacagına kanaat getırdım.benımle bırlıkte testı yapan arkadaslarda aynı fıkırde.parasından cok , son baglantıda sıstemdekı aksamın yanması kafamda cok soru ısaretı bıraktırdı zaten.sıstemde yanlıs baglantı yapan aractada yapar daha buyuk sorun cıkar.tasarruf yapacagımız aracımız kalmaz zıya beyın deyımıyle.ben daha cok bundan tedırgın oldum.

ferahaddin' Alıntı:
PİYASADA YER EDİNMEK HİÇ KOLAY DEĞİL. MİLLET ÜRÜNÜNÜ TANITMAK İÇİN YÜZBİNLERCE LİRA REKLAM ORGANİZASYON PARASI VERİYOR.SN BETELGUZ'UN YERİNDE OLSAM O SİSTEMİ BEDAVA VERİRDİM. ÇÜNKÜ ARKADAŞ ARACINI FEDA EDİP İŞİNİ GÜCÜNÜ BIRAKIP BU İŞE EL ATTI. AYRIYETTEN ÇIKAN SONUÇ SAYESİNDE BELKİ BİR ÇOK KİŞİDE BU SAYEDE SİSTEMİ ALIP ARACINA TAKTIRABİLİRDİ. HADİ HAYIRLISI DİYELİM. ÖYLE BİR TASARRUF KÜÇÜK ÇOCUKLARA MASAL OLARAK ANLATILABİLİR.

hem masal hemde avcı hıkayelerı gıbı.bı zamanlar ava meraklıydım ve bır ayı vurmustum ama kımse ınanmamıstı.dun arkadasıma anlatıyorum tasarrufu

ooo o vurdugun ayı hıkayesıne benzıyor aynı cok heycanlı devam etsene dıye dalga gectı.. ;D ;D ;D

Ürünü karalamadığınızı, sadece eksiklikleri baskı sonucu açıkladığınızın farkındayım. Sizi ve ürünü bu hale getiren üreticiyi cesretinizden dolayı kutluyorum.Ancak ürünü üreten arkadaşında konudan dersler alarak daha tutarlı ve azimli çalışması için teşfik etmek gerektiğini düşünüyorum.Bu kadarını yapan daha iyisinide yapar.

Sayın Pikacu;
Sistemi bence iyiki almadınız ..Radyatörünüzün delinmesi size en önemli olayı göstermiş aslında ..Elektroliz.... Devam etseydiniz belkide ilerleyen zamanda motor bloğonu da delecektiniz.. Çünki bu kadar yüsek akımlarda yapılan ve tutya yada aktif sistemle korunmayan, elektrik sistemi buna uygun olmayan sistemlerin başına geşlen sizinde başınıza gelecekti..
Kısaca geçmiş olsun..(Muhtemelen radyotörünüz bakırdı ve bir ek yerine- Kaynağa yakın delindi:smiley:)

şimdi demek ki neymiş ? (öncelikle sayın pikaçuya tüm emekleri için teşekkürler)

herhalde sayın betelguz şimdi anladı aylar önce söylediklerimi... Daha doğrusu anlamıştı da bir şekilde işin içinden sıyrılmaya bakıyordu.

Demiştim ki , benden size bütçe , üniversitelere test ettireceğim , Auto Show ya da Oto Haberde yayınlatacağım , reklam ve bütçe pazarlaması da ayıracağım , İzmit sanayi şehridir , buradaki tüm fabrikalara filo araçlar için satış yapabilmeye yönelik çalışmalar da yapacağım , verin aracımda deneyelim.

Sayın betelguz ne demişti , "sizin forumdaki deiğer mesajlarınıza baktığımda bu kadar maddi gücünüzün olmadığını düşünüyorum" Ki mesajlar son derece farklı konulardaydı...
Sonra yok sizin aracınıza uygun chip yok dendi , başka araç önerdim ona da olmaz dendi , peki uyan bir araç getirsek ve araca bir zarar gelirse masrafları kimkarşılayacak dedim , ses çıkmadı...
O zaman anlaşıldı zaten bu sistemin aslında sadece deneme aşamasında olduğu , motora büyük hasarlar verebileceği. Yoksa şimdiye kadar üniversite hatta TÜBİTAK testi yapılırdı , piyasa yerinden oynardı diye de 40 defa yazdık.
Eylül ayında alınacak bir krediniz vardı , ne oldu o iş sayın betelguz ?

2011 Model pahalı bir araçta yapsaydınız bu denemeyi belki de sadece radyatör zararı bile olsa cebinizden 750-1500 arası bir para çıkacaktı sayın pikacu , bence başka parçalar bile hasar görebilirdi , e ne kadar teknoloji ve elektronik , o kadar hassas parçalar değil mi ?

Teşekkürler sayın betelguz , ileride büyük firmaların el atıp profesyonel hale getirebileceği bir sistemi , daha önce de belirttiğim gibi ticari ahlaka aykırı bir şekilde pazarlamaya çalışıyor ve canlar yakıyorsunuz. Çeşitli ülkelere yaptığınız 30-35 adetlik satışların da sonuçları kimbilir ne oldu... 70 derecelik eğimi 2.vitesle çıkan o BMW ci arkadaş ne oldu ?

marlon' Alıntı:
Sayın Pikacu;
Sistemi bence iyiki almadınız ..Radyatörünüzün delinmesi size en önemli olayı göstermiş aslında ..Elektroliz.... Devam etseydiniz belkide ilerleyen zamanda motor bloğonu da delecektiniz.. Çünki bu kadar yüsek akımlarda yapılan ve tutya yada aktif sistemle korunmayan, elektrik sistemi buna uygun olmayan sistemlerin başına geşlen sizinde başınıza gelecekti..
Kısaca geçmiş olsun..(Muhtemelen radyotörünüz bakırdı ve bir ek yerine- Kaynağa yakın delindi:smiley:)

benım radyator delınmedı sıstemın radyatoru delındı..aracta suan gozle gorulur bısey yok.ne olduysa sısteme oldu hep..

ne olduysa sisteme oldu ama aracınız belki de dirençli olmasa direk olarak sizin aracınızda da hasar olacaktı , sonuç itibarı ile bu kadar çok satıldığı , birçok araç üzerinde denendiği ve halen kullanılmakta olduğu söyelenen bir sistem James bond filmlerindeki gibi "bu cihaz 5 saniye içinde kendi kendini yok edecek" tarzında çalışmamalı diye düşünüyorum...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR