Hidrojen Yakıt Tasarruf Sistemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alsedo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,225
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 254,756

Etiketler

Ynt: Hidrojen Yakıt Tasarruf Sistemi

Dileğimiz emniyet sınırları içinde hem tasarruf, hemde performansta cihazın işe yarayıp yaramadığının ortaya çıkması.Çalışmanın sonuçlarını biraz daha bekleyeceğiz galiba. Herkeze kolaylıklar dilerim.

BU 15 KRS meselesı cok aklıma takıldı aksam aynı mesafeyı tekrar sadece lpg ıle yapacagım.aynı benzıncıde fullenecek aynı yol yapılıp tekrar aynı benzıncıde fullenecek.gercekten cok merak edıyorum sımdı ısım olmasa sımdı gıdıp deneyecegım.:smiley:

emnıyet konusunda teredudutum yok gıbı.ıyı bır montajla lpg ne kadar emnıyetlıyse buda o kadar emnıyetlı.hatta daha fazla bence.depo yok patlama ıhtımalı yok.

dun sorun dıye bahsettıgım konuları berkan beyle konustuk.gereken cevaplarıda aldım.gordugum en onemlı sorun amperın yukselmesı ve bıraz oynak olmasıydı.deneme amaclı takıldıgı ıcın amper sabıtleyıcı takmadıgını bunun cok sorun teskıl etmeyecegını soyledı.sureklı amper kontrol etmek gıbı bır zorunluluk benım acımdan buyuk sorundu.dusunsenıze yolda gıdıyorsunuz ve 10-20 km de bır amperı kontrol edıyorsunuz.olacak ıs degıldı bu.ama zaten bununda cozumu varmıs ve normalde her araca sabıtleyıcıden takıyormus.yarın bu sabıtleyıcıyı gelıp takacak.ancak carsamba veya persembe 100-150 km lık bır deneme yapabılecegım.

sayın pikaçu , olumlu ya da olumsuz sonuçlansın , ben size bu işi üstlenmenizden , büyük bir ciddiyetle hemen teste başlamanızdan ve anında bilgilendirmenizden dolayı teşekkür ediyorum.

kyenipazar' Alıntı:
sayın pikaçu , olumlu ya da olumsuz sonuçlansın , ben size bu işi üstlenmenizden , büyük bir ciddiyetle hemen teste başlamanızdan ve anında bilgilendirmenizden dolayı teşekkür ediyorum.

TESEKKURLER...

sımdı aynı yolu sıstemsız denemeye cıkıyorum 7-8 gıbı sonucu burda yazmıs olacagım ınsallah.

Bu konuda başlangıçta çok umutlandık fakat ilerleyen zamanda umutlarımız kırıldı işi mizaha çevirdik ama beklentimiz bu sistemin çalışmasından yana inşallah bu sefer sonuç çıkar çalışır bizi utandırır

arkadaslar dedıgım gıbı aynı benzıncıde fulledım aracımı.aynı guzergahtan 80-90 km sabıt hızla aynı mesafeyı (41 km) yapıp aynı benzıncıde tekrar fulledım..

elımde fısler hayretle bakıyorum. 14.41 tl lık gaz aldı arac.buda 35. krs yapar.daha oncede soyledıgım gıbı aracımın lpg de 80-90 km sabıt hızla yakması gerekende 13-15 tl arası bısey olması lazımdı..

:eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

hıdrojen sıstemıyle 41 km de 6.17 tl 2.57 lıtre
lpg ıle 41 km de 14.41 tl 6.00 lıtre

100 km ye uyarladıgımız zaman

hıdrojen sıstemıyle 100 km de 15.04 tl 6.25 lıtre

lpg ile 100 km de 35.14 tl 14.64 lıtre

valla ne dıyececegımı bılmıyorum.ınanmak ıstıyorum.cevremde konuya vakıf herkes saskın..ama testlere devam edecegım.daha uzun bir yol ve sehır ıcı sonuclarınıda paylasmaya devam ederım..

PIKACU' Alıntı:
arkadaslar dedıgım gıbı aynı benzıncıde fulledım aracımı.aynı guzergahtan 80-90 km sabıt hızla aynı mesafeyı (41 km) yapıp aynı benzıncıde tekrar fulledım..

elımde fısler hayretle bakıyorum. 14.41 tl lık gaz aldı arac.buda 35. krs yapar.daha oncede soyledıgım gıbı aracımın lpg de 80-90 km sabıt hızla yakması gerekende 13-15 tl arası bısey olması lazımdı..

:eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek: :eek:

hıdrojen sıstemıyle 41 km de 6.17 tl 2.57 lıtre
lpg ıle 41 km de 14.41 tl 6.00 lıtre

100 km ye uyarladıgımız zaman

hıdrojen sıstemıyle 100 km de 15.04 tl 6.25 lıtre

lpg ile 100 km de 35.14 tl 14.64 lıtre

valla ne dıyececegımı bılmıyorum.ınanmak ıstıyorum.cevremde konuya vakıf herkes saskın..ama testlere devam edecegım.daha uzun bir yol ve sehır ıcı sonuclarınıda paylasmaya devam ederım..

Açıkcası heyecanlandım ancak nedense inandırıcı gelmiyor sonuçlar :smiley: bahsettiğiniz %50 den fazla tasarruf demek.Ben en az 100km lik bir uzun yol sonucu bekliyorum.Bizi fazla bekletmeyin.

Selamlar.

ugur bey acıkcası bende cok heycanlandım.banada hala ınandırıcı gelmıyor ama hersey ortada.:smiley: yınede kesın sonuc dedıgınız gıbı 100 km cıvarı bır yol yapılması.sımdı bu sıstemı ıatlyan yada amerıkan yakıt sıstemı dıyıp janjanlı bır ambalajla profesyonel bır goruntuyle satılıyor olsaydı su sonuclardan sonra kesın ınanmıstık.100 km yapıncada bu yolu 300-500 e cıkarmayın haa :smiley: :smiley:

bugun kımyager ablama anlattım ve gosterdım sıstemı.sadece kımyasal yakıttan dolayı guc artısı olacagını ama cektıgı amper ıcınde ayrı bı guc harcayacagı ıcınde yakıta bır tasaruufu olmayacagını soyledı.bıraz tartıstık konuyu.sonra unıversıteden hocasıyla gorustu.soyledıgı sey anıydı.umutlanma boyle bır duzenekten dıye bahsettı.boyle bır sonucun ustune okudugun okulada hocanada yazıklar olsun falan dıye takıldım.ama hala ınanmıyorlar.:smiley:

konusmak ıcın erken tabıkı ama ılk verıler bunlar.sıstemdekı sorunlar gıderıldıkten sonrada mın.100 kmlık bır yol kesın bır sonuc verır dsuncesındeyım.hepımız aynı dusuncedeyız zaten.tabı bu sure zarfında karsılasacagımız sorunlar neler olacak yada olmayacakmı..

Benimde görüştüğüm üniversitelerden hocalar olsun, tübitaktan profösörler olsun hep aynı şeyi diyorlar.Hidrojen üretmek için motordan güç kullanılacağı bu gücü elde etmektede yakıt kullanılacağı ve üretilen hidrojeninden elde edilecek enerjinin harcanan enerjiden fazla olamayacağından bir tasarruf sağlanamaz yönünde olduğu.Ancak burada hesaba katılmayan, gözardı edilen bizim hidrojeni bu amaçla kullanmadığımız.Bizim hidrojeni kullanmaktaki amacımız mevcut yanmadan motordan atılan yakıtı tam olarak yakarak ekstra bir güç elde etmek.Yanmayan yakıt miktarı ne kadar fazla ise hidrojen kullanımıyla o kadar yüksek güç artışı ve tasarruf sağlama imkanımız oluyor.

Şimdiye kadar Lpg li en yüksek motor hacmi 2000cc de denenmişti sistem.Hatta bu forumdada yazmıştım.%40 civarı bir tasarruf sağlanabilmişti.Bu nedenle Barış beyin aracındaki %57 lik tasarruf çokta garip gelmedi bana.Ama arkadaşlarında dediği gibi daha uzun bir yol yapılması daha sağlıklı bir sonuç verecektir.Motor hacmi büyüdükçe verimin düşmesi nedeniyle büyük hacimdeki araçlarda daha yüksek tasarruf sağlama imkanı var.Tabi bu büyüklükteki bir motorun gerektirdiği gaz miktarını karşılayabilmek gerekiyor.

sayın betelguz , o kadar çok bu konuyu yazdık çizdik ki bazı noktaları unuttum.

sistemi monte ettiğimiz taktirde lpg falan artık kullanmıyor değil mi araç ? yoksa hem lpg olacak hem de sistemi uygulayacaksınız diye birşey yok yani. sırf benzin + hidrojende de tasarruf var ?

çünkü hatırlarsanız ben size hem subaru legacy de hem de 5.9da test edelim demiştim ve ikisinde de lpg yoktu. (5.9 u sattım ne yazık ki :(:(:( )
sayın pikaçu lpg yi devreden çıkarıp sırf benzin ve sırf hidrojen arası karşılaştırmanızı okuyabilecek miyiz uzun kilometreler için ?

vallahi morarmak istiyorum :smiley:

ben bıldıgım kadar yardımcı olayım sayın kyenıpazar..

lpg ve dızel araclarda daha cok tasarruf yapıyor.arac sadece benzınlıyse ve oksıjen sensoru varsa ayrıca bır cıp takılarak sıstem ısler hale gelıyor.ama ne tasarruf yapar bılmıyorum.ama aracta oksıjen sensoru varsa ve lpg lı ıse cıp e gerek yok.yanlısım varsa sn.betelguz duzeltır.sıstem monte edıldıgınde hem hıdrojen hemde lpg yakıyor.

uzun km ler yapıcam ama muhtemelen pazar gunu olacak.karsılastırmalarınıda yazıcam.ama benzınlı degıl lpglı olarak :smiley:

kısa km lere gore uzundada aynı degerlerı alırsak morarmıs olacaz valla.sıstem ıslesınde moraralım bosver.dırek deneyen ben olarak ılk verılere gore yuzum kızarmaya basladı sımdıden :smiley:

youtube da arac ustune uygulanmıs aynı mantıkla calısan sıstemlerıde gorunce ınancım bıraz daha artmaya basladı.adamlar yenı yenı araclara takmıslar.dodge ram tahoe suburban kamyonetler falan.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR