Hidrojen Yakıt Tasarruf Sistemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alsedo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,225
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 254,765
Ynt: Hidrojen Yakıt Tasarruf Sistemi

motora yeterli miktarda yakıt gittiği sürece oksijen sensörü zaten kendi kontrolünde olan yakıtı azaltmak için ecu ya veri gönderecektir. bu da tasarruf demek olur. yakıtın ne tür olduğu çok ta önemli olmasa gerek. LPG yi test için kullanmak ise bence mantıklı yaklaşım olmaz araç üzerindeki ölçüm sistemleri açısından.

sistemin gerçekten yaktı tasarrufu sağladığını kontrol etmenin en güzel yolu kontrollü bir hidorkarbon ölçümü yapmaktan geçer. doğru düzgün kalibre edilmiş bir egzos ölçüm sistemi ile önce benzinde sonra benzin + hidrojen sistemiyle deneme yapacaksınız aynı devir ve aynı motor yükünde. sonra sonuçlara bakacaksınız. eğer hidrokarbon seviyesi düşmüşse ve partükül seviyesi az ise hidrojen benzinin yerini alıyor demektir bu kadar kolay.

41km, sonuç çıkarmak için çok kısa. ortalama veriler toplamak lazımki isabetli olsun. örneğin benim 2400 km lik uzun yol ortalamam 4 kişi ve tam bagajla 14.3 +-0.5 litreydi. inişli çıkışlı otoban olmayan yollar bunlar.

bu arada 40 amper epey büyük bir yük. ısınma problemi yaşanmıyormu hücrede?

Etiketler

Ben morarmak şöyle dursun zenci oluyum çünkü sistem çalışırsa benim 2200cc düz dizel coşar bununla,da alternatör 65 amper değiştirmek gerek herhalde

dopamin' Alıntı:
Ben morarmak şöyle dursun zenci oluyum çünkü sistem çalışırsa benim 2200cc düz dizel coşar bununla,da alternatör 65 amper değiştirmek gerek herhalde

2200 motor a 25 amper yetermıs.suan sn.betelguz burda sorunları gdıerıyor.ona sordum..

PIKACU' Alıntı:
abı gercekten anlamadıgımdan soruyorum.benım alternator 100 amper.bu sıstemde maxımum 50 amper cekecek sekılde ayarlanıyor.hakkaten sorun yaratırmı..
sadece alternatörünüz biraz duman biraz kül olur

kaptan10' Alıntı:
sadece alternatörünüz biraz duman biraz kül olur

ıyıydı bee. :smiley: :smiley:

arkadaslar cok detaylı acıklamalara gırmıyorum.ben boyle bır sıstemın ıse yaradıgına ve yarayacagına kanaat getırdım.sn.betelguzde cok ıyı nıyetlı yaklastı taa avcılardan kartala gelerek kontrol ettı..calısmalarında basarılar dılıyorum..tebrık edıyorum.

ama sıstemın bırazdaha yol katedmesı ve daha profesyonel bır hale gelmesı gerektıgıne kanaat getırdım.ne zamankı atıker brc v.s bu sısteme gırer yaygın bır servıs agı olur o zaman dusunmeden taktırırım..

bo konu benım acımdan sartlar olgunlasıncaya kadar kapanmıstır..

Uzun yol denemesinden herhalde vazgeçildi. Konu sanki sonlandırılmış gibi geldi. Acaba yanılıyormuyum?

Heyecan bir anda sıfıra indi. Gene somut bir sonuç alınamadı. Gene Moliere'nin vodvil tiyatrolarını anımsatan bir deneme oldu. Hafta sonu uzun yol testi beklerken sistemin iade edilmesi bayağı manidar geldi.Neyse herkeze geçmiş olsun.Saygılarımla. A.Ziya Akalın.

sayın pikaçu , madem çalıştı sistem , hatta sizi oldukça sevindirdi , neden iade ettiniz ? tam anlayamadım.
henüz tam profesyonel hale gelmemiş görünmesi yeterli mi iade etmeye , o kadar tasarruf yapabilirken ?

hoppala...bir kaç hafta denemekten araca bir zarar gelmezdi bence.Pikacu arkadaş bizi aydınlat lütfen, iade sebebini bilelim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR