Hidrojen Yakıt Tasarruf Sistemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alsedo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,225
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 254,778
Ynt: Hidrojen Yakıt Tasarruf Sistemi

Robertacassar sistemim kutuya montajlandığında kutu maliyeti ,sıvı sirkülasyonu için özel pompa ve ilave elektronik kontrol sistemleride ilave olacağından fiyatta yaklaşık 150 tl civrı artacaktır.Ancak ileriki zamanlarda kullanım kolaylığı olması, sistemin temiz bir ortamda çalışmasından dolayı ömrünün uzaması, montaj için fazla masraf yapmayacak olmanızı göz önüne aldığınızda çok daha karlı olduğunuz ortadadır.

Sungurbey19 Hidrojen üretmek istiyorsanız kimya bilginiz olmalıdır.Rastgele maddeler deneyerek bu işin yapılması çok sakıncalıdır.Tuz denediğinizi yazdınız.Tuzlu suyun elektrolizi sonucu su içerisinde sodyumhipoklorit (yani çamaşır suyu) oluşur.Gaz olarakta hidrojen ve klor gazı çıkar.Klor gazı motor için çok çok tehlikeli bir gazdır.Motora ciddi hasar verir zamanla.Çevreye vereceği zararlardan hiç bahsetmiyorum.Bilinen en eski kimyasal bomba yapımında kullanılan bir gazdır.Tabi elektroliz hücreside kısa zamanda iş görmez hale gelir.Elektroliz hücresinde kullanabileceğiniz ve en kolay bulabileceğiniz madde lavabo açıcıdır.(yani sodyumhidroksit) Bu kimyasalla denemeler yapabilirsiniz.Hücrenizde zarar görmez: Tabi kaliteli bir hücre ise.Hücrelerde kullanılan malzemede çok önemlidir.piyasada pekçok kalitesiz çelikten yapılma hücre bulunuyor.Bu tür hücrelerde birkaç ayda işe yaramaz hale gelmekteler uygun kimyasalda kullanılıyor olsa.

www.cyberenerji.com

Etiketler

merhaba betelguz
700 tl+montaj işçiliği 150 yani 850 tl ye mal olur diyorsun.doğrumudur?
aracım benzin+lpg li.lpg sistemi olmasaydı..neler olurdu tassarruf ne olurdu?
sisteminiz ile lpg sistemini mukayese edebilir misiniz tassarruf olarak?
avantajları dezavantajları nelerdir?

not:aracımda sistem için motor kısmında hayli fazla yer var

sharkhunter' Alıntı:
200 TL verip 1000x2000mm tam tabaka sac alacağınıza ihtiyacınız kadarını lazer kesim yapan yerlerden istediğiniz ölçüde kestirerek temin edebilirsiniz. Ebay'den sac getirmek en az 2-3 misline malolur.

www.ozsanmetal.com Serdar bey yardımcı olur. Ürettiğimiz cihazlar için 430L paslanmaz ve 304L paslanmaz sac kestiriyoruz,yukarıda belirttiğim ölçüdeki bir tabaka sacı (100-150 parça malzeme kesilmek suretiyle) 240,00TL'ye kesiyorlar.

Yazın işlerimiz biraz daha hafiflerse ben de bir takım deneyler yapmayı düşünüyorum, öncelikle aldığım sistem üzerinde denemeler yapacağım.
peki arkadaslar benim elektroliz hücremde de tepkimeden dolayı plakalar erimiş, 316l bulamadık 304 l 1,5 mm kestirdim. 316l kromun 3 mm olanı mevcutmuş ellerinde sacın kalınlığı ne tür bir etki eder acaba...

Merhaba Betelguz,

İk sorum var:
1. Aracım Hyundai Galloper 2.5 TD (diesel), yakıt tasarruf sisteminin bana maliyeti ne olur acaba?
2. www.cyberenerji.com adresinizdeki referanslar bölümündeki araç sahiplerine nasıl ulaşabiliriz, tel v.s.

Teşekkürler,

Cenk Oskay

virago' Alıntı:
Merhaba Betelguz,

İk sorum var:
1. Aracım Hyundai Galloper 2.5 TD (diesel), yakıt tasarruf sisteminin bana maliyeti ne olur acaba?
2. www.cyberenerji.com adresinizdeki referanslar bölümündeki araç sahiplerine nasıl ulaşabiliriz, tel v.s.

Teşekkürler,

Cenk Oskay

Benimde merak ettiğim bir konu bu.

uzun zamandır yurt dışındaydım takip edemedim sizi bakıyorum HHO Cell konusu yine tam gaz!
çok iyi bence ancak başa dönmiyelim biraz bu işi ciddiya allalım derim mesela bu forumda bulunan 2 aynı karekterde araçları denemeye alalım birine HHO Cell takalım
diyerine takmayalım.
Bu iki araçta aynı şartlarda km. yol kat etsin ve aşağı yukarı aynı şartlarda güzergahta yol alsın! bunları aynı eşit litre benzin/mazot/LPG alsın 20 gün denensin.
Sonuçları herkez buradan izlesin!
Olabilecek her türlü zarar garanti altına alınsın. mesela birine Ceyber takılsın diyerine HFuel-system takılsın! bu kadar basit tartışmalar gerçeklerin üzerine konuşulur ve hepimiz bu konuda aydınlanırız.
Tabi bu arada gerçek çalışmalar ve raporlamalar testler devam ediyor yakında belgeli olarakta Bu ürünle ilgili çok bilgiler basında ve tv lerde yer alacaktır hayırlısınla şu seçimlerden kurtulalım.
şu konuya bir açıklık getirelim 1 veya 1,5 litre hidrojen üreten HHO Cell bir işe yaramaz! en az 2,5 litre olmalı bu da motor yüksek devirde dönerken bu litreninde yükselmesi gerekir.
Ve aynı zamanda Motorun yakıtında da kısıtlama yapılması gerekir yani yakıt kısılacak Hidrojen çoğalması gerekir'ki Tasaruf sağlansın.
Aksi taktirde aynı yakıt harcayan motora Hidrojen verdiğiniz taktirde yanlız iyi yanma olur ancak Tasaruf olmaz!

Bu topik sayesinde böyle gidersem yakıt tasarruf sistemi değil ama bi hidrojen bombası yapacak bilgiye sahip olacam o zaman kaçacak yer arayın

HFuel-systems' Alıntı:
uzun zamandır yurt dışındaydım takip edemedim sizi bakıyorum HHO Cell konusu yine tam gaz!
çok iyi bence ancak başa dönmiyelim biraz bu işi ciddiya allalım derim mesela bu forumda bulunan 2 aynı karekterde araçları denemeye alalım birine HHO Cell takalım
diyerine takmayalım.
Bu iki araçta aynı şartlarda km. yol kat etsin ve aşağı yukarı aynı şartlarda güzergahta yol alsın! bunları aynı eşit litre benzin/mazot/LPG alsın 20 gün denensin.
Sonuçları herkez buradan izlesin!
Olabilecek her türlü zarar garanti altına alınsın. mesela birine Ceyber takılsın diyerine HFuel-system takılsın! bu kadar basit tartışmalar gerçeklerin üzerine konuşulur ve hepimiz bu konuda aydınlanırız.
Tabi bu arada gerçek çalışmalar ve raporlamalar testler devam ediyor yakında belgeli olarakta Bu ürünle ilgili çok bilgiler basında ve tv lerde yer alacaktır hayırlısınla şu seçimlerden kurtulalım.
şu konuya bir açıklık getirelim 1 veya 1,5 litre hidrojen üreten HHO Cell bir işe yaramaz! en az 2,5 litre olmalı bu da motor yüksek devirde dönerken bu litreninde yükselmesi gerekir.
Ve aynı zamanda Motorun yakıtında da kısıtlama yapılması gerekir yani yakıt kısılacak Hidrojen çoğalması gerekir'ki Tasaruf sağlansın.
Aksi taktirde aynı yakıt harcayan motora Hidrojen verdiğiniz taktirde yanlız iyi yanma olur ancak Tasaruf olmaz!

aynen dediğiniz gibi yapılır hiç merak etmeyin :smiley:

dopamin' Alıntı:
Bu topik sayesinde böyle gidersem yakıt tasarruf sistemi değil ama bi hidrojen bombası yapacak bilgiye sahip olacam o zaman kaçacak yer arayın

çok yaşayın ya iyi güldüm valla.... ;D ;D ;D ;D

arkadaşlar ve betelguz;
benim mantığımın almadığı bir konu var.yanma odasındaki yakıtın tamamının yakılması için hidrojen kullanıyoruz.burası tamamdır.
anlayamadığım yanma odasında yakıtı belli miktarı yanarken(hidrojensiz sistem) belli bir motor ısısı var.
hidrojen kullanarak tam yanma gerçekleştirdiğimizde çıkacak ısı çok daha fazla olacak..
1- bu motora kesinlikle zarar vermez mi..?
2- daha fazla ısı parçaların mukavemetini düşerecek ve iç kırılmalara neden olmayacak mı?
3- ısınan parçalar daha fazla genleşeceğinden daha zorlanarak çalışmayacak mı?
4- genleşen parçalar zorlanacagından sürtünme de artmayacak mı?
5- motor bu etkenlere dayanabilecek mi? ne kadar dayanacak?

bu sorularıma konunun ehli arkadaşlardan cevap bekliyorum.
aklıma yatarsa taktıracagım ama öncelikle bu sorulara net cevaplar olması lazım

konuyu az önce baştan sona okudum , zaman zaman hararetli tartışmalar olmuş fakat kaç aydır çarpıcı bir sonuç elde edebilen olmamış. Adıyaman'da test yapılmış fakat her nasıl olduysa gazetelere manşet olabilecek % 30 tasarruf sağlayan bir sistem hiçbiryerde adını duyuramamış ???

efendim % 25 bulan oldu , eski bir mercedes'e taktık % 30 oldu vesaire ben hiçbirine kusura bakmayın inanmadım. efendim bütçe kısıtlı o yüzden test yaptıramadık üniversitelere , bakanlık onayı alamadık diyorsunuz ya , işte size fırsat gelin benim aracıma takın sistemi , reklam bütçesi , test bütçesi ,sponsorluk vesaire ben ayarlayacağım , sistemin duyulması için gerekli bütçeyi temin edeceğim , şahsım olarak da sisteminizden en az 20 adet satın alacağım. evet var mısınız ? aracım 98 model grand cherokee 5.9 benzinli , hiçbir modifikasyon görmemiş ya da lpg takılmamıştır.

ben , efendim ateşleme sistemim arızalandı , yok benzinim bitmiş , yok fuar vaktimi aldı , tek işim bu değil ki demeyeceğimi , sistem takıldığı gün ankara - izmit arası seyahat ile hemen test edeceğimi , sonuçları da ertesi gün yayınlayacağımı garanti ediyorum.

daha net olabilir miyim diye düşünüyorum sanırım olamam. evet üniversite testleri için bile bütçeniz hazır sayın sistem firmaları haydi buyrun !

aksi taktirde burada güven beyin çok kızdığı özgür arkadaşımız haklı çıkacak.

Sn kyenlpazar,bu konuda sanırım son noktayı koymuş.Hodri meydan ve ahali.Bekleyelim görelim.iyi paylaşımlar.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR