Ynt: Hidrojen Yakıt Tasarruf Sistemi
iki sene önce istanbulda kalıpçılıkla ilgili fuara gittim, fuardabir makina vardı yaklaşık 50x40x30 cm kutu şeklinde ucundan bir hortum çıkıyordu sadece.Firma pres vs. üreten bir firmaydı. Firma sahibi bir usta işverendi.Bu nedir diye sorduğumda kaynak makinası olduğunu söyledi.Ne kaynağı yapar diye sorduğumda fizyon kaynak makinası olduğunu söyledi; dedimki hidrojen jenaratörü ozaman bu. Deneme yapalımmı dedim ve yaptık,yaklaşık 4mm dış çapta pinomatik hortumu ucunda enjektör ucu (sağlık) takılı düğmeye bastı şak diye yandı alet. Dedimki; bunda nekadar enerji var, nasıl yani dedi adam, dedimki oksijen kaynağı mantığı lpg'nin enerjisi farklıdır,propanınki farklı.Deniyelim ozaman dedik bir pense bulduk birde 30mm'lik pul 3.5-4 mm kalınlıkta penseyle tuttuk üç saniyede pul akkor oldu.Enerji müthişti.
Adamı soru bombardımanına tuttum hemen,ne tükeniyor , ne kadar zamanda tükeniyor falan filan.kostik vardı bir kabın içinde safsu ve elektrik var.Kostik ve su yaklaşık 6 ay gittiğini elektrik'in şimdi hatırlamıyorum bilmem kaç watt çektiğini anlattı.Peki dedim bu aletle niye kaynak yapmaya çalışılıyor lpg, propan vs. niye kullanılmıyor diye sorduğumda, kapalı çarşıda kuyum atelyelerinin hepsinin bu cihazlarla çalıştığını ,tarihi eserlerde sıkıştırılmış tüp vs. sokmanın yasağından bahsetti. Alet tek çözümdü gerçekten.
Aynen şunu söyledi; peki sen bu aleti yapmışsın niye otomotive akuple etmedin, herşeye kafan çalıştıda buna niye çalışmadı dedim.Adam bana dediki doğru söylüyorsun yanlız ozaman ömrüm biraz daha kısalırdı sanırım dedi.Petrol tekelinden korkuyordu.
Manasız geldi ozamanlar bana.Dönünce aklımda bundan kombi cihazı yapma fikri oluştu. Yaptığım araştırmalarda internetten bunu tek düşünenin ben olmadığımı,pekçok kişinin bunla uğraştığına şahit oldum.
Tüketilen enerjinin kazanılan enerjiden az olması gerekliliği muhakkak. başarı sağlayamayanların tek derdi buydu.Eğerki verimlilik yükseltilirse bence sorunsuz şekilde çalışacaktır.Ancak tüketimlen sarf maliyetleri ve kazanımlar analitik bir ortamda deneylerle bilimsel bir şekilde ortaya konmalı bence.Eğer o pul okadar zamanda o denli ısınıyorsa orada çok enerji var bidiğim budur.Tükenen enerjinin maliyeti kazanılanı geçmiyorsa sorun yok.