Hidrojen Yakıt Tasarruf Sistemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alsedo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,225
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 254,778
Ynt: Hidrojen Yakıt Tasarruf Sistemi

arkadaşlar, kimse size muhalefet etmiyor
nerden çıkartıyorsunuz muhalefeti?

Etiketler

Bizim anlatmak istedığımiz burada bilgi yarışına girilmesi izleyen kişilerin anlamadığı dilde konuşup kafaların kazana çevrilmesi yoksa kimseye muhalefet yok

iki sene önce istanbulda kalıpçılıkla ilgili fuara gittim, fuardabir makina vardı yaklaşık 50x40x30 cm kutu şeklinde ucundan bir hortum çıkıyordu sadece.Firma pres vs. üreten bir firmaydı. Firma sahibi bir usta işverendi.Bu nedir diye sorduğumda kaynak makinası olduğunu söyledi.Ne kaynağı yapar diye sorduğumda fizyon kaynak makinası olduğunu söyledi; dedimki hidrojen jenaratörü ozaman bu. Deneme yapalımmı dedim ve yaptık,yaklaşık 4mm dış çapta pinomatik hortumu ucunda enjektör ucu (sağlık) takılı düğmeye bastı şak diye yandı alet. Dedimki; bunda nekadar enerji var, nasıl yani dedi adam, dedimki oksijen kaynağı mantığı lpg'nin enerjisi farklıdır,propanınki farklı.Deniyelim ozaman dedik bir pense bulduk birde 30mm'lik pul 3.5-4 mm kalınlıkta penseyle tuttuk üç saniyede pul akkor oldu.Enerji müthişti.

Adamı soru bombardımanına tuttum hemen,ne tükeniyor , ne kadar zamanda tükeniyor falan filan.kostik vardı bir kabın içinde safsu ve elektrik var.Kostik ve su yaklaşık 6 ay gittiğini elektrik'in şimdi hatırlamıyorum bilmem kaç watt çektiğini anlattı.Peki dedim bu aletle niye kaynak yapmaya çalışılıyor lpg, propan vs. niye kullanılmıyor diye sorduğumda, kapalı çarşıda kuyum atelyelerinin hepsinin bu cihazlarla çalıştığını ,tarihi eserlerde sıkıştırılmış tüp vs. sokmanın yasağından bahsetti. Alet tek çözümdü gerçekten.
Aynen şunu söyledi; peki sen bu aleti yapmışsın niye otomotive akuple etmedin, herşeye kafan çalıştıda buna niye çalışmadı dedim.Adam bana dediki doğru söylüyorsun yanlız ozaman ömrüm biraz daha kısalırdı sanırım dedi.Petrol tekelinden korkuyordu.
Manasız geldi ozamanlar bana.Dönünce aklımda bundan kombi cihazı yapma fikri oluştu. Yaptığım araştırmalarda internetten bunu tek düşünenin ben olmadığımı,pekçok kişinin bunla uğraştığına şahit oldum.
Tüketilen enerjinin kazanılan enerjiden az olması gerekliliği muhakkak. başarı sağlayamayanların tek derdi buydu.Eğerki verimlilik yükseltilirse bence sorunsuz şekilde çalışacaktır.Ancak tüketimlen sarf maliyetleri ve kazanımlar analitik bir ortamda deneylerle bilimsel bir şekilde ortaya konmalı bence.Eğer o pul okadar zamanda o denli ısınıyorsa orada çok enerji var bidiğim budur.Tükenen enerjinin maliyeti kazanılanı geçmiyorsa sorun yok.

Nihayet anlaşılır bir dil hasan2 osman4 formülleriyle kafa beyin kalmamıştı vatandaşı bir tek formül ilgilendirir bunu araç,ta kullanıp biraz güç biraz tasarruf elde edebilmek

bu konu nerelere geldi hala bir sonuç yok
bu arada sistemi yurt dışından getiren arkadaşlara ne oldu hiç sesleri çıkmıyor

hatırladığım kadarıyla alternatürk müydü neydi bir site var bu tür konular aktif şekilde konuşuluyor.

Konuyu ben açmadım.Ürünümüzle ilgili sorular sorulduğundan cevap verdim.Güven bey sistemi aracında test etmek istedi kabul ettim , sistemi verdim ama testi araçtaki sorunlardan dolayı yapılamadı.Daha sonra başka bir gönüllü arkadaş sistemi test etti.sonuçtada %25 gibi ciddi bir tasarruf sağlandı araçta.Uzun zamandır sistemimize yönelik soru gelmediğinden yazma gereği duymadım.Reklam yapıyor durumuna düşmek istemedim.Şuandada 79ilhan arakadaşımız sistemi getiren arkadaşın sesi çıkmıyor dediğinden cevap yazıyorum.

Son durumu anlatayım. Şuan Amerikadan getirttiğimiz sistemi Türkiyedede imalatını gerçekleştirdik.yurtdışına satışınada başladık.şimdilik on ülkeye satışını yaptık.özellikle elektroliz hücrelerine yoğun bir talep var.Komple set satışlarımızda olmakta.Yurtiçindede yaklaşık 20 kadar araca takıldı.Geri iade olan olmadı hiç.iade garantiside verdğimiz halde.Sitemizi bir süredir güncelleyemedim yeni referanslarıda birkaç gün içinde sitemize ilave edeceğim.

merhaba betelguz
ben aracımın verilerini yazmıştım ama bir cevap gelmedi sizden..
tekrar yazıyorum aracım
suzuki grand vitara 2.0 a/t 5d (yani 2.0 otomatik vites)
benim aracıma uygun sistem nedir ve bana fiyat belirterek yazar mısınız ? ve en önemlisi bana ne kadar fayda sağlar? aracım benzin+lpg li

arkadaşlar herkese merhaba.. yeni üye oldum fakat konuyu baştan sona hatmettim =) fakat ilginçtir ki kendi aracıma uygun net sonuca ulaşamadım..belki de bilgi yoğunluğundan pas geçtim farkında olmadan..98 model honda cr-v se 2.0 otomatik bir aracım var,benzin+lpg yakıtlı.bildiğim kadarıyla oksijen sensörü mevcut aracımda..bu durumda lpg ile kullanırken betelguz arkadaşımın satışını yaptığı sistemi kullanamıyor muyum?bilgi ve paylaşımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.. güzellikler...

79ilhan arkadaşım aracınızda Lpg de olduğundan aracınjıza obd-2 çipi takılmıyor(lpg sistemi ile çakışma yapabiliyor).Lpg ile kullanırsanız %20-30 civarı daha tasarruf sağlayabilirsiniz.Araç motoru 2000cc ise L1 sistem uygundur.L1 sistem (tek hücreli sistem) artı elektronik kontrol devresiyle size 700 tl ye verebiliriz.Montajı Atatürk sanayi sitesindeki Akış lpg Güven bey yapabilir tecrübeleri var bu konuda.Montaj ücretide 150 tl civarıdır.Araca montaj zorluğuna bağlı olarak değişebilir.

Robertocassar bey aynı durum sizin araç içinde geçerli.Lpg ile kullanabilirsiniz.Lpg de ekstra tasarruf sağlarken araç çekişide biraz daha artar.

ELEKTROLİZ HÜCRESİ İÇERİSİNDEKİ KÖMÜRLEŞME NEDEN OLUR, SİSTEMİ BİRİNCİ DENEMEMİZDE SU REVERZUAR TANKINI PATLATDIK, SONRA REVERZUAR TANKI BULDUK BU SEFERDE POTASYUM HİDROKSİT BULAMADIK, YEMEK TUZU KATDIK, OLMADI LİMONTUZU KATDIK, EN SONUNDA HÜCRE HİÇ GAZ ÜRETMEMEYE BAŞLADI BENDE ELEKTROLİZ HÜCRESİNİ SÖKTÜM GÖRDÜĞÜM MANZARA ŞOK ETTİ PLAKALAR ARASINA ATTIĞIMIZ TUZ ERİMEMİŞ PLAKALARA YAPIŞARAK KÖMÜRLEŞMİŞ, PLAKALARA TEMİZLEDİM AMA ELEKTROLİZ HÜCRESİ ÇALIŞACAKMI BİLMEM.... DENEMESİNİ YAPTIKTAN SONRA GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE...

sayın betelguz,bilgiler için çok teşekkür ederim..ben mersinde yaşıyorum,daha önce bahsetmiştiniz; tüm kit bir kutuya montelenerek bagajda taşınabiliyor,sadece bir hortum ve elektrik kablosu çekilmesi yetiyor diye..tercihim bu yönde olsa fiyatta etki yaratır mı? montaj ve kargo çok daha rahat olacak gibime geliyor bu şekilde o yüzden sormak istedim... şimdiden teşekkürler.. tüm arkadaşlara sevgiler..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR