Hayatı İdame Teknikleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 329
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 250,981

Etiketler
Ynt: Hayatı İdame Teknikleri

Arkadaşlar merhaba,
Fırsat bulursanız Discovery Channel 'da " I Shouldn't Be Alive " isimli programı izlemenizi tavsiye ederim.
Bu programda kokrunc bir felaket gecirmis insanlarin kurtulus oykuleri bizzat kendileri (ve canlandirma aktorleri) tarafindan anlatiliyor..
Ölümden dönen bu insanların hikayelerini Cumartesi akşamı 22:00 ve Pazar gece 00:00 da izleyebilirsiniz.

http://www.discoverytv.com/emea/i+shouldnt+be+alive.htm

..bizim de bir ramazan abimiz var 55 yaşlarında eski odunculardan..gerektiğinde gazeller ve çalılardan yılan gibi yuva yapıp içinde uyuyor..sadece bir kamayla dağlarda geziyor..ot ve kökleri yiyiyor ve su yok dediğimiz yerlerde su çıkarıyor daha ne diyeyim alın size hayatı idame...

Su ısıtırken eğer pet şişeyi hava almayacak şekilde doldurur ve ateşin içine atarsanız 5-10 dk içerisinde sıcak suyunuz hazır olur. Korkmayın şişe erimez ama suya plastik kokusu sinebilir

Doğa sporlarıyla ilgilensin iilgilenmesin hrekesin bilmesi gereken doğa sporlarıyla ilgilenenlerin uzmanlaşması gereken bir başlık bilmediğim değişik yöntemler öğrenmemi sağladığınız için teşekkürler ancak benim farklı bildiğim bazı şeyler söylenmiş bunları düzeltmek istiyorum.
1. eğer su bulmanın çok zor olduğu çöl tarzı biryerde iseniz idrarınızı belli kşullar altında içebiliyorsunuz.Bu koşullar idrarın tazeyken yani tuvaletinizi yaptıktan sonra 1-2 saat içinde sıcak olarak içilmesi. Çünkü idrar tazeyken içinde zararlı bakteri vs şeyler bulunmuyor.Bunları n bulunabilmsi için idrarın soğuması ve bir sürenin geçmesi gerekiyor. Eğer hemen içerseniz sorun yok.
2.Besin ihtiyacını karşılamak için tuzak kurulması gerektiği düşüncesine kısman karşıyım.Tuzak kurmak demek kendinizi o bölgeye bağlamak demek. Tuzaktan bir yarar sağlamak i,stiyorsanız o bölgede kalmanız lazım ve bu da yürüyerek bir yerleşim yerine ulaşma ihtimalinizi azaltır. ama eğer geceyi biyerde geçirmeye karar verip bir barınak yaptıysanız o bölgeye kuracağınız kapanın sabah kahvaltınızı sağlamak için çok faydası olur.

Arkadaşlar İzmir'li bir dağcıyım,arazide yıldırım düşme tehlikesi olduğu durumlarda ekipteki herkesin cep telefonunu özellikle kapattırırdık.çünkü paratoner gibi çekme özelliğini ; geçmiş yıllarda Kaçkar Dağı zirvesi yapan bir arkadaşımızı pırıl pırıl bir havada cep telefonu ile görüşürken yıldırım çarpması sonucu kaybettiğimizde acı bir şekilde öğrenmiştik.Kimse bu konuya değinmediği için paylaşmak istedim.

Arkadaşlar doğada haritasız biçimde gidilecek tepe yada herhangi bir yere olan mesafemizi nasıl ölçeriz ?

Şu konu işinize yarayacaktır diye tahmin ediyorum

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=2238.0

Çok sağol ama açıkcası çok açıklamalı bi anlatım olmamış. Sanırsam daha sağlam teknikler olması lazım.

Merhaba arkadaşlar adım Murat daha çömez sayılır Bu sitede :smiley::smiley: ,Çamaşır suyunun dezenfaktan olarak kullanılması dediğiniz gibi 5 bardağa bir bardak değil sakın haaa!!! 5lt suya 2 yada 3 damla. Ama siz yinede bunu hiç denemeyin bence :smiley:
Bu arada doğa şartlarında hayatı idame ettirmek başlıgı altında tıpkı Mcgiver gibi, her yerimizden bir alet yada kimyasal çıkarmamız mucize olurdu sanırım ...
Teksasda aldıgım bir eğitimde bu hayatta kalma olayının sırlarına vakıf olabildim.(Bu arada yabancı bir şirkette arama kurtarma timinde çalışıyorum)ama aslen arkeologum :smiley::smiley::smiley: arkeologların makus kaderi) Üzerinizde kıyafetlerinizden başka hiçbir şey yokken öyle teknikler uygulanıyor ki aklınız şaşar.
İlk iş taşlardan balta ve bıçak yaparak başlanıyor. Çakmak taşı yada obsidien aletlerin yapımı için arkeoloji ile ilgili stelerden bilgi edine bilirsiniz. Bence kimya labratuvarınızı doğaya taşımaktansa doğada hazır bulunanları öğrensek daha verimli olur ne dersiniz? Tabi ki bu bahsettiğiniz bilgiler gerekli ama dağda bunların pek anlamı kalmıyor. Zaten oralara gitmek isteme sebebimiz karmaşadan kaçmak değil mi? Ve bu bahsettiğiniz şeyler kaçmak istediğimiz şeylerden daha basit değil. :smiley:):smiley:
Saygılar.

Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar. Elinde sas urban survival handbook olan varmıdır? Ayrıca uzun zamandır kullandığım bir yaşam sürdürme numarasını da paylaşmak isterim, mum veya parafini eritip pamuk toplarına emdirdiğinizde oldukça uzun süre yanan bir ateş başlatıcınız oluyor. basit bit kağıda sararak çok uzun bir süre saklamanız da mümkün :smiley:

Mesafe tahmini eğer skalasız (dürbün veya optik cihazlar) veya haritasız yapılacaksa dünya üzerinde sanırım (10 yıldır araştırıyorum :smiley:) tek matematiksel teknik Güney Afrika tekniği olarak bilinen tekniktir.

Teknik;
1. İki gözbebeğinizin arasını mm cinsinden bulun (Genelde normal bir insanda 60 mm olur...veya +/- 4)
2. Yanınızda taşıdığınız küçük bir cetvel vasıtasıyla (mm gösteren) arazide mesafesini ölçmek istediğiniz bölgede bulunan gerçek boyutunu bildiğiniz bir noktaya (çam ağacı, elektrik direği, araç v.b.) kolunuzu tam uzatarak nişan alın ve bu noktayı mm cinsinden ölçün (1.5 cm = 15 mm v.b.)
3. Gelelim Formüle;

MESAFE= (İKİ GÖZBEBEĞİ ARASI DEĞER / ÖLÇÜMDE BULUNAN DEĞER) X 10 X HEDEF ALINAN NOKTANIN GERÇEK BOYUTU (M)

Örn. İKİ GÖZBEBEĞİ ARASI DEĞER = 60 mm, BAKILAN NOKTA ÇAM AĞACI = 3 Metre
ÖLÇÜLEN DEĞER = 4 mm
60 / 4 = 15 15 X 10 (Sabit Değer) = 150 150 X 3 (M) = 450 M ( Tahminidir ama genelde % 5 lik bir payla yakalarsınız net mesafeyi)

İyi günler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri