Hayatı İdame Teknikleri

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 329
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 250,955
Ynt: Hayatı İdame Teknikleri

GUVENILIR BITKISEL ILACLAR yenılebılır bıtkıler gıbı ılac amaclı bıtkılerde ancak turlerıne daır kesın bır tanımlama yapıldıktan sonra kullanılmalıdır Bıtkının dogru kullanımını bılmekte onemlıdır .ılac etkısı olan fakat zehırlı olan bıtkılerı sakın kullanmayın doz ayarlamasında yapılabılecek en kucuk hataolume veya hayatı organlarda onarılamaz tahrıbata yol acar .Bıtkılerın gucu bolgeden bolgeye deıstıgınden dogada bulunan zehırlı bır bıtkı kullanılırken dogru doza hukmedebılmek imkansız gıbıdır.Idaılı ılac yapımında yenen bıtkılerın kullanımıdır.
 

Etiketler
Ynt: Hayatı İdame Teknikleri

İLAC YAPIMI dahılı yada harıcı tedavılerde ılac yapımı ıcın taze , temız otların ve bıtkılerın kullanılması sarttır Dahılı tedavılerde kullanılıcak bıtkıler demlenerek,kaynatılıp ozu alınarak , ıslatılıp yumasatılarak vaya toz halıne getırılerek hazırlanmalıdır Demlendırme bıtkı veya bıtkı parcalarına kaynar su dokulup bunların suda 5 dakıka (sert bıtkıyse sure uzayabılır )bırakılmasıdır Bıtkının kaynatılmasıylada ozu elde edılebılır. ISlatıp yumusatma bıtkı veya parcalarının ezıldıkten sonra bır kac gun suda bekletılmesıdır.Toz halıne getırme ıse bıtkının kuruduktan sonra ezılıp oğutulmesıdır .Elde edılen toz ,su katılarak mama kıvamına veya nemlendırılıp yogrulurak top seklınde kucuk tabletler halıne getırılebılır. Bu kucuk tabletler son derece etkılı olacaktır Harıcı tedavılerde demlenmıs yada oz halıne getırılmıs bıtkıler kompresyonla yara uzerıne uygulanabılır veya bıtkı ezılerek hazırlanan merhem dogrudan yaraya surulebılır
 

Ynt: Hayatı İdame Teknikleri

ilbeğ' Alıntı:
DOĞADA SU BULMA TEKNİKLERİ



Hayatta kalma mücadelesinde su kadar önemli başka bir şey yoktur. Vücudumuzun % 70’ i sudur. Bir insan düzenli ve minimum oranda su almaz ise, o insanın hızlı ve verimli olması beklenemez. Bir insanın iklime, doğadaki aktivitesine ve ortam ısısına bağlı olarak her gün en az 2.5 lt. su içmesi gerekmektedir. Yemek yemeden 30 gün dayanabilen insanlar su içmeden 7-10 gün ancak dayanabilmektedir. Bu süre sonunda ölüm kaçınılmazdır.



Susuz bir ortamda, vücudumuzdaki var olan suyu korumak için :

1- Su kaybını önlemek ve güneşten yanmamak için vücut derisi örtülmeli,

2- Sıcak saatlerde aşırı çalışmaktan kaçınmalı, yürümeniz zorunlu ise acele etmeden yürünmelidir.

3- Su yoksa yemek yenmemeli, konuşarak ağız ve boğazın kurumasına neden olunmamalıdır.

4- Var olan su akşam serinliğinde veya gece küçük yudumlarla içilmeli,

5- Çevrede bulunan deniz suyu veya içilmez su ile yalnız giysiler ıslatılmalı,

6- Alkol ve sigara içilmemelidir.



Susuzluk nedeniyle durgun ve pis yüzey sularını arındırmadan asla içmeyiniz. Bu sular sizde hastalık yapacak bakterileri içerir. Susuzluk hızlı bir ölüm ise, pis suları içmek de yavaş bir ölümdür.



SU ARITMA VE SU BULMA TEKNİKLERİ




Suyu arıtmak için şekil 1’ de görülen sistemi kurmamız gerekmektedir. Şekilde bir kolu bağlanmış bir giysi görülmektedir. Aynı amaçla bir çorap da kullanılabilir. Suyun süzülmesi için kum ve otları giysi veya çorap içine koymamız yeterli olacaktır. Varsa yanmış odun kömürü de konularak suyun kokusunu alması sağlanır. Süzülen su bir kapta veya içi oyulan bir ağaç parçası içinde toplanır. Su 5 dak. Kadar kaynatılmalıdır. Eğer ağaçtan bir kap elde edilmişse, daha önce ateşte ısıtılmış temiz taşları suyun içine atarak ve bu işlemi taşlar soğudukça yineleyerek suyu kaynatabiliriz. Aynı amaçla şekil verilmiş ve güneşte kurutulmuş kil kapta kullanılabilir.

Pek çok yerde yüzey suyu bulmak mümkün değildir. Doğada su ararken memeli hayvanlara ve kuşlar izlenmelidir. Vahşi hayvanların ayak izlerinin yoğunlaşması suya giden hayvanlar hakkında ip ucu olabilir. Düz araziden yükselen kayalıkların yamaçlarında su olma olasılığı fazladır. Bu gibi yerlerde bulunan yeşil bitkiler ve onların dibindeki nemli toprak kazıldığında bulanık bir suya ulaşmak mümkündür. Bulunan su önce bulanık olacak,suyun bulanık kısmı atıldıktan sonra gelen su temiz olacaktır.







Sabahları güneş doğmadan çimenler üzerinde biriken çiğ damlaları ince bir bezle toplanarak ve yeterince ıslanan bez sıkılarak içilecek su temin edilebilir.














Doğada dar ve güneş almayan derin kaya yarıklarında

Su bulunabilir
















Kurumuş görünen dere yataklarının zemininde, kum altında su olabilir. Dere yatağının bir engel veya bir kaya ile karşılaştığı bölümünün ön tarafı kazılarak su bulunabilir.












Kurumuş dere yataklarının tam tersine arazi çok ıslak ve bulunduğumuz yer bataklık olabilir. Suyun az ötesine kazacağımız çukura dolan su başlangıçta bulanık olacak ancak beklenildiğinde su berraklaşacaktır.









Deniz kıyısında ve geniş kumsalda isek, denizden karaya doğru en az 100 m. ileride kumu kazdığımızda az tuzlu ama içilebilecek suyu bulabiliriz.












Eğer deniz kenarında isek ve elimizde su kaynatacak bir kap varsa şekilde görüldüğü gibi bir sistem oluşturarak ve kabın üzerine konulan kumaş parçası buhardan ıslandıkça sıkarak su elde edebiliriz.












Deniz kıyısında isek ve elimizde büyük bir naylon torba varsa, deniz suyunu kaynatarak buhardan su elde eden bir imbik yapabiliriz. Tencereden çıkan buhar naylon torba içinde yoğunlaşarak su haline gelecek ve içeri kıvırdığımız naylon torbanın kenarında toplanacaktır.














Kar olan bir ortamda ise, yandaki şekilde hazırlanan sistemdeki bezin içine doldurduğumuz kar, aynı zamanda ısınmak amacıyla yaktığımız ateşin ısısı ile eriyerek alttaki kapta toplanacaktır.












Yenen kar susuzluğu gidermemekte aksine artırmaktadır. Bu nedenle kar yenmemeli, avuç içinde sıkılarak şekildeki gibi içilmelidir.










Bir bitkinin yaprakları üzerine geçirilen naylon torba içinde yapraklardan çıkan nem yoğunlaşarak toplanacak ve susuzluğumuzu giderebilecektir.







Bir bitkinin üzerine geçirilen ve yanda oluşturulan kanallarda kıvrılan naylon içinde yapraklardan ve zeminden çıkan nem yoğunlaşarak kenarlarda toplanacaktır.










Su imbiği en kurak ortamlarda bile çalışan bir sistemdir. Bunun için 180x 180 plastik örtü, bir kap ve ince bir hortum gereklidir. Ağız genişliği 100 cm. ve derinliği 70 cm. olan bir çukur kazılır. Çukur dibine bir kova ve kovanın içinden gelen yaklaşık 150 cm. boyunda hortumun ucu çukur dışına alınır. Çukurun üstüne örtülen naylon Torbanın kenarlarına toprak örtülür ve tam ortasına taş konur. Güneş doğup hava ısındığında henüz serin olan topraktan çıkan buhar yoğunlaşarak aşağıdaki kaba damlar. Gece ise hava soğurken henüz sıcak olan topraktan çıkan buhar yoğunlaşarak kaba damlar. Böylece gece ve gündüz su toplamak mümkündür. Gündüz geceye oranla daha çok su toplanır. Biriken su plastik hortum aracılığı ile emilerek alınır. Plastik hortum konulmasındaki amaç sistemi bozmadan su elde
Doğada Susuz Mu Kaldınız?Merak Etmeyin Ben Yetiştim-Doğada Su Elde Etme ve Filtreleme

Aslında su elde etme konusu yazılarla anlatılır tabi geniş kapsamlı ve görsel olarak değil … Sizlere anlatacağım bu konu yine hiçbir yerde bulunmayan bir konu … Ben sadece suyu elde etmek ve doğal yollarla filtreleme , temizleme yöntemini anlatacağım sizlere yani klor hapıyla nasıl temizlenir su veya filtrasyon sistemiyle nasıl temizleniri değil …


Evet başlayalım …



Bu yöntemimizde suyu yapraklardan elde ediyoruz … Aşağıdaki resime bakarak anlayabilirsiniz … Ama o torbayı sadece bir dala öylece bağlamıyoruz … Bağlayacağımız daldaki yaprakların yarısını kesmemiz gerekiyor ki suyunu o kesiklerden damlatabilsin yaprağımız … ( Bunu denemiş biri olarak söyleyeyim sizlere … Her türlü bitkiden su elde edebilirsiniz ama az yada çok orası bilinmez )

http://www.birliknet.net/uploads/1/1b.jpg




Bu yöntemde de yine yapraklardan elde ediyoruz suyumuzu ama bir öncekinden farklı olarak tabii … Peki nasıl ? – Resime bakalım … Taze daha yeni koparılmış yapraklarımızı ortalarından kesip şişemize dolduruyoruz … Aslında plastik torbada olabilir ama şişeden daha çok randıman alırsınız …

http://www.birliknet.net/uploads/1/2a.jpg




Şimdide bilindik bir yöntem … Hani oval bir çukur kazılır üzerine plastik örtü konur … Sonra içeride terleme olur ve su elde edilir peki bu nasıl olur … Sadece yazıdan ne kadar anlıyoruz ki …

Çukurumuzu kazıyoruz elimizdeki plastik örtünün boyutuna göre ve plastik örtüyü çukurun üzerine sermeden önce çukurun tam ortasına bir kap koyuyoruz suyu içine akıma için ve kemarlarını toprakla kapatıyoruz örtünün … Çukurun hava almaması lazım ki içeride terleme olsun … Sonra örtünün tam ortasına bir taş koyuyoruz kabın üzerine denk gelecek şekilde … Ve terleme oldukça eğimli olan örtüden süzülerek gelen su kabımıza damlıyor ... Resime bakarak daha iyi anlayabilirsiniz …

http://www.birliknet.net/uploads/1/sunstill%5B1%5D.gif

Resimdeki gibi su kabının içine hortum koyup dışarıya verirsek çukuru açıp kapamamıza gerek kalmadan suyumuzu içebiliriz …

http://www.birliknet.net/uploads/1/---------------.jpg




Peki su elde etmeyi öğrendik … Her zaman ağaçlı bir yerde olupta yapraklardan su elde edemeyiz … Bazen çamurlu sular doludur etrafımız ama içemeyz pistir su.




Kum çakıl kullanarak filtreleme ama şekli farklı … Her zaman plastik torba bulamayız tabi ki … Bulamadığımız zamanlarda ise resimdeki yöntemi kullanabiliriz …

http://www.birliknet.net/uploads/2/42.jpg




Bu yöntemimizde yine çamurlu,kirli suyu filtrelemiyoruz damıtıyoruz … Resimde görüldüğü üzere kaba konulan pis su buharlaştırılarak ayrılıyor temiz olarak … Dağdasınız her zaman hortum bulupta böyle resimdeki gibi yapamayız peki o zaman ne yapmalıyız … Temiz bir bez bulup kabın üzerini tamamen kapatırız … Kaynayan sudan çıkan buhar bezi ıslatır bizde o bezi temiz bir kaba sıkarız – bu işlemi tekrarlayarak suyumuzu elde edebiliriz …

http://www.birliknet.net/uploads/1/c...ion%5B1%5D.jpg Geçelim Su Arıtmaya

Çamurlu suyu ısıttıktan sonra aşağıdaki yöntemi uygularsak temiz su elde ederiz mutlaka ...


http://www.birliknet.net/uploads/1/W...ierStepOne.jpg
http://www.birliknet.net/uploads/1/W...ierStepTwo.jpg
http://www.birliknet.net/uploads/1/W...erStepFour.jpg
 


Ynt: Hayatı İdame Teknikleri

Arkadaşlar merhaba,

Sizlerden çok önemli bilgiler deindim, sağolun...

Şu aralar bazı konularda araştırma yapıyorum. Yeterince bilgiye ulaşamadım.

Hayati idamede yaban hayvanları gözetleme, takip, kuşları, balıkları, yılanları,ve özellikle böcekleri gözetleme ve bunlardan yararlanma teknikleri. Gerek beslenme gerekse zor durumlarda bunları takiple kurtulma yolları.

Bu ve benzeri konularda ulaşabileceğim kaynaklar var ise paylaşmanızı, veya kaynaklara yönlendirmenizi rica ediyorum.


Selam ve sevgilerle...
 



Ynt: Hayatı İdame Teknikleri

arkadaşlar bn belirli bir sewiye ye gelince hayati ideameye cikmk istiyorum bu etkinliği nere weya hangi kuruluş duzenlıyor
 


Ynt: Hayatı İdame Teknikleri

Merhaba,

Vatan-Pazar'dan alıntıdır. 05.04.2009

Cavid Sezen


Hayatta kalma eğitimi ile dağlarda bir hafta yaşanır
BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği kaza bütün Türkiye’yi yasa boğdu ve birçok tartışmayı da beraberinde getirdi...

Tuğrul Tunalıgil
Kaza neden oldu? Kar ve tipiye rağmen hayatta kalabilirler miydi? Benzeri bir durumda ne yapmalıyız? Yaklaşık 30 yıldır doğa sporlarıyla uğraşan, Camel Trophy’de Türk takımının kaptanı olan Serdar Kılıç, zor koşullarda hayatta kalmanın sırlarını anlattı.


Helikopteri arayanlar önce çobanlara haber vermeli
Enkazın ve yaşayan yaralının beşinci gün ölü bulunması bizim hatamız. İlk iş korucu veya çobana haber verilmeliydi. O bölgeyi çobandan fazla hiç kimse bilemez. Kahramanmaraş çevresinde keçi ve koyun, oldukça fazladır. Onların başında duran çoban o kadar çok gezmiştir ki hangi yalağın, hangi kayanın, hangi uçurumun nerede olduğunu herkesten çok daha iyi bilir.


Serdar Kılıç dağlara meydan okuyan doğacı
41 yaşındaki Serdar Kılıç, dağcılık, arama kurtarma, dağ bisikleti, kano, rafting, ilk yardım ve binicilik konularında uzman bir sporcu. Üniversite yıllarında atletizmde dereceler almış, güreş yapmış. ABD’nin ünlü arama-kurtarma ekibi ‘First Special Defence’tan arama-kurtarma eğitimi alan Kılıç, Sky Türk kanalında ‘İçimdeki Doğa’ programında, yemek ve su olmadan kendini doğaya vuruyor. Ayrıca, doğa sporları ve sporculuk birikimini, ODTÜ’de aldığı pedagoji eğitimiyle birleştirerek şirketlerin üst düzey yöneticilerine, Wolftrack adlı şirketinde liderlik dersleri veriyor.

Kaza yerinden ayrılmak hiç doğru değil
Bir kaza yaptıysanız, hele yaralıysanız, kesinlikle bulunduğunuz noktadan hareket etmemelisiniz. Başka yere gitmeniz sizi arayanların işini güçleştirir. Kazada hayatını kaybeden gazeteci İsmail Güneş, yaralıyken hareket etmemeliydi. Çünkü hareket edildiğinde hele bir de yaralıysanız daha çok enerji ve su harcarsınız. Böyle bir kaza olunca, panik yapılmamalı. Çünkü adrenalin önce paniği tetikler. Panik de korkuya ve hata yapmaya neden olur.


Helikopter parçalarından barınak yapılmalı
İlk yapılması gereken şey barınaktır. Kaza bölgesi, daha açık ve yüksek olabilir. Ancak, helikopterin birkaç parçasını bir araya getirip, üstü kapatılarak barınak yapılmalıdır. Yakıt deposundaki yakıt, koltukların elyaf kısımları ateş yakmak için kullanılabilir. Giysileri alta serip en alt kısma helikopterin parçaları konmalı; böylece izolasyon sağlanır, ısı kaybı önlenir. Yakıt da planlı kullanılıp ısınılırsa, bir hafta kaza bölgesinde canlı kalınabilir.

Isınmak için giysilerinizi tutuşturabilirsiniz
Isınmak için giysilerinizi ve helikopterdeki benzini kullanabilirsiniz. Giysiler, meşale gibi yapılarak benzin deposuna batırılıp sonra da tutuşturulmalı. Tutuşturma için kıvılcım gerekli: Elektrik sisteminin akımının nereden geldiğini takip edip kablo uçlarını birbirine değdirerek ya da bulunan bir çakmakla giysiler tutuşturulmalı. Ölen varsa kıyafetlerini çıkarmak göze alınmalı. Çünkü o şartlardaki bir insan için hayatta kalmak, yapılması gereken her şeyi yapmak demek.


Kalın yapraklı ağaçların diplerinde saklanın
Uludağ’da eksi 25 derecede, kar ve tipide kaldım. Eğer siz de bu kadar soğuk bir bölgede mahsur kalırsanız öncelikle barınak yapmak için ağaç diplerine girmelisiniz. Bir ağacın dibi kazılıp toprak bulunmalı. Çünkü kar yerine toprağa basarsanız, ayağınız daha az üşür. Vücut ısınız da daha fazla korunmuş olur. Yaprakları kalın olan bir ağacın altı daha iyidir. Yaprakları kalın olan ağaçlar ısıyı tutar, çünkü ısının yükselerek dağılmasını engeller ve insan orada kendini daha sıcak hisseder. Kazıcı bir maddeyle ağacın dibini kazıp içine girmeli. Böylece etraftaki rüzgârdan da korunmalı. Çünkü rüzgâr vücut ısısını alıp götürür. Mutlaka ateş yakılmalı.

İyiyi umut edin, kötüye hazır olun
“Survival” (hayatı idâme) durumunda, en iyiyi umut edip, en kötüye göre hareket ediyorsunuz. Bu sizin savaşma gücünüzü artırıyor. Ateş yakmak önemli. Ateş yandığı zaman, insanın morali yükselir. Planlar yapmaya başlarsınız. Bu planlar da sizin kendinize güveninizi arttırır.


“Survival” (hayatı idâme) durumunda, en iyiyi umut edip, en kötüye göre hareket ediyorsunuz. Bu sizin savaşma gücünüzü artırıyor. Ateş yakmak önemli. Ateş yandığı zaman, insanın morali yükselir. Planlar yapmaya başlarsınız. Bu planlar da sizin kendinize güveninizi arttırır.


Kar mağarası soğuktan korur
Kar mağarası, yağıştan, kardan ve soğuktan korur. Kar ayakla ya da ağaç gibi bir malzeme ile kazılabilir. Altına izolasyon için iğneli çam yaprakları dizilmeli. Acil yardım çantasında “Bivak torbası” varsa ki olmalı, çam yapraklarını üzerine konulmalı. Torbanın özelliği su ve soğuk geçirmez ve nemi dışarı atabilen bir yapıda olması. Hem soğuktan, hem de ıslanmaktan korur. Barınağın üzeri kapalı, sadece ön tarafı hava alacak şekilde açık olmalı. Ön tarafı da ağaç dalları ile kapatılmalı. Mağaranın tabanı ile iç kısım arasındaki mesafe en az 50 cm. olmalı ki saklananların üzerine göçmesin. Derinliği bir insan boyu olmalı.

Ormandaki yosun pamuktan daha iyi
Ormanda bulduğunuz yosunlarının hepsini kaynatıp strelizasyonu sağlayın, sonra bunları güzelce sıkıp kurutun. Çantanızın bir köşesinde dursun. Herhangi bir yeriniz kanadığında, yaranızın üzerine koyun, emme kapasitesi pamuğun 10 katı kadardır. Yaraya koyduktan sonra sıkın, sonra yaranın üzerine tekrar koyun. Pamukta böyle bir şey yapamazsınız. Tekrar sıkın, tekrar kullanın. Yüzde 100 organik.


Sis varsa bulunduğunuz yerde kalın
Siste kesinlikle hareket edilmemeli. Böyle bir durumla karşı karşıya kalırsanız ve sizi aradıklarını biliyorsanız taşları birbirine vurup ses çıkarın. Otları avucunuza sıkıştırıp üflerseniz, bayağı ses çıkarır.


Osmanlı pusulasıyla yön bulma
İki tahta parçası ve ip olduğu zaman Osmanlı pusulası yapabilirsiniz. Sopa gölgeleme metodu ile çubuğu pusulanın doğu-batı, kuzey-güney eksenine oturtun. Pusulanın ortasına diktiğiniz çubuğun gölgesini doğu-batı çizgisine düşürün. Güneş varsa, artık bu pusula ile yönünüzü bulabilirsiniz.


İdrarla yaralının dayanma gücü atar
İdrar bir kabın içerisine yapılıp yaralının bacaklarına ve koltuk altlarına sıcak kompres yapılır. Bu şekilde hayatta kalması sağlanabilir.

Solucan da, karınca da yiyebilirsiniz
Yemeğinizi hayvanlardan, bitkilerden temin edebilirsiniz. Ormandaysanız, orman hayat demektir. Kuzu kulağı, yemlik, kocayemiş, karayemiş, kuşburnu ve ardıç vardır. Çam yapraklarının iğne telleri, bir sürü mineral ve C vitamini içerir. Aç kaldığında solucan ağızda çiğnenebilir. Uçan karıncalardan tuz yapılabilir. Onları güneşte kurutup, tuz niyetine yemeğimizin üzerine ufalayabilirsiniz. Karıncanın kafasını çıkartıp, gövdesini yiyebilirsiniz. Onun da içerisinde “ekşi” tadı veren mineraller var. Kaplumbağa ciğeri de yenir.

Ayıdan korunmak için ses çıkarmalı
Ayı “utangaç” bir hayvandır. Ayının önüne birden çıkarsanız, saldırır ama ses çıkararak giderseniz, korkar gider. O yüzden biz de ormanda hep ıslık çalar, bağırırız. En riskli ayılardan birisi “boz ayıdır”; saldırabilir. Onu görmezden gelip uzaklaşmalısınız. Kurtlar ancak çok aç kaldıklarında saldırır. Bir de intikam için...




05.04.2009
 

Ynt: Hayatı İdame Teknikleri

bence bu tarz bilgiler okullarda hayat bilgisi dersinde okutulmalı. yılarca baltalar elimizde ormana gideriz şarkısını söylettiler ormanda yaşamayı hayatı idame teknikleri dersi okutmalılar.
Hayat kurtaran bu bilgileri paylaştığınız için çok teşekkürler.
 

Ynt: Hayatı İdame Teknikleri

Hayatı idame edebilmek için temel hayatı idame tekniklerini bilmenin yanı sıra yaratıcı ve o bilgileri her duruma uydurmaktır asıl marifet.Benim hayatı idame kitimin içinde olmazsa olmaz iki şey vardır.Elma ve üzüm sirkesi.Evet yanlış duymadınız.Elma sirkesi yumuşatır, mide ve barğırsak için bire birdir.Üzüm sirkesi ise gaz ve zehirlenmeyi alır.

Temel kural:EN KÖTÜYE GÖRE HAREKET ET, EN İYİSİNİ UM...
 



Ynt: Hayatı İdame Teknikleri

arkadaşlar elinize sağlık çok güzel bilgiler vermişsiniz topladığım bilgilerle ben de survival kit oluşturmaya başladım. 8) televizyonda bir programda izlemiştim dağ yürüyüşleri vb tarzı survival faaliyetlerde yanımıza 2-3 adet kalorisi yüksek çikolata ve şekerleme almamızı tavsiye etmişlerdi...Zaten 2.Dünya Savaşı filmlerinde askerlerde görmüşsünüzdür çocuklara felan çikolata verirler sakız da olur yanlarında enerjisi yüksek dayanıklı yiyecekler alırlar yanlarına...
 

Ynt: Hayatı İdame Teknikleri

Kitinizi kendiniz oluşturarak en güzelini yapıyorsunuz.Hazır kitler hikaye.Hem hayatı idame ettirmek için gerekli olan temel ekipmanlar harici malzemeler kişinin kendi yeteneği ve isteğine kalmış bir durumdur.Düşeneceğiniz mantık şu olmalıdır;"Dağda karşıma balık adam çıkabilir"Her olasılığı düşünüerek tedbirinizi almalısınız...
 

Ynt: Hayatı İdame Teknikleri

evet her zaman tedbirli olmalıyız her türlü soruna karşı hazırlıklı olmalıyız bunun içinde karşımıza çıkabilecek sorunları önceden düşünebilmemiz gerekir. Bunu düşünebilmemiz için de insanların tecrübelerinden belgesellerden en önemlisi de doğayı iyice tanımamız gerektiğidir.Saygılar
 

Ynt: Hayatı İdame Teknikleri

yha benım babam gitt adamı kurtarmaya ama her coban diomuskı biz helıkopterin düştüğü yeri biliyoruz die gelin die
 

Ynt: Hayatı İdame Teknikleri

arkadaşlar daha önce yayınlandımı bilmiyorum ama ben ilk defa gördüm burda paylaşmak istedim.
Durum malum güzel ülkemizin her noktasında pet şişe bulmak kolay hal böyleyken ateş yakmanın bu kolay yolunu unutmayalım...
http://www.metacafe.com/fplayer/1293564/soda_bottle_fire_making_method.swf
 



Ynt: Hayatı İdame Teknikleri

maksim' Alıntı:
arkadaşlar daha önce yayınlandımı bilmiyorum ama ben ilk defa gördüm burda paylaşmak istedim.
Durum malum güzel ülkemizin her noktasında pet şişe bulmak kolay hal böyleyken ateş yakmanın bu kolay yolunu unutmayalım...

Bu yöntem gerçekten çok işe yarar bir yöntem. Hatta öyle ki, araçta kazayla bıraktığınız bir pet şişe başınıza olmadık işler açabilir :smiley:
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Mesajlar
1,521,974
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst