Hayatı İdame Teknikleri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 329
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 250,955
Ynt: Hayatı İdame Teknikleri

Teknik tekniktir, bilmek yarar sağlar.Elbet kullanmayı gerektirecek bir ortam oluşur...

Etiketler

DOĞADA YÖN BULMA:

Arazide yön tayin şekilleri;

(1) Güneş ve sopa usulü:

a. Yere güneşli bir havada 50- cm.lik bir kazık çakılır.

b. Kazık gölgesinin ucu işaretlenir.

c. Gölge 20 cm.lik hareket yapıncaya kadar en az 10 – 15 dk. Beklenir.

d. Gölgenin ucu ikinci tekrar işaretlenir.

e. İşaretlenen iki uç bir doğru çizgi ile birleştirilir.

f. Bu doğru doğu-batı istikametini gösterir.

g. İlk işaretin daima batıyı göstereceği unutulmamalı

valla discovery tv de iki tane program var biri survival man digeri ultimate survival diye ozeliikle ultimate survival deki adami izleminizi oneririm 1 kasatura ve 1 cakmak tasiyla ve 1 matara ile adam her turlu ormandan,colden kurtuluyor afrika collerinden amerikan ormanlarina kuzey kutbuna kadar adami atmadiklari yer kalmadi valla :D

yanliz onun yaptiklarini biz yapabilirmiyiz en en basitinden midemiz kaldirirmi pek sanmiyorum. Adam yilanin kafasini isirarak koparip geri kalanini yiyor gerektiginde vahsi hayvanlarin avlarindan arta kalanlari yiyor hatta colde idrarini bile icti.

yine bunu yaparken arada oldukca onemli bilgilerde veriyor yani mesela tipine vs. bakarak bocegin zehirli olup olmadigini nasil tahmin edebilirsiniz,Yirtici hayvan ile karsilasirsaniz ne yapmalisiniz,nasil yiyecek bulabilirsiniz,nasil yon bulabilirsiniz gibi mesela dunyanin hemen her yerinde akarsulari akis yonunde takip etmek kolay(egim vs. dolayisiyla) ve ise yarar bir yontemken afrikada akis yonunun tersine gidilmeliymis cunku akarsular birden kaybolabiliyormus) , cok soguk yerlerde fok yagi yemek yada hayvan yagi ile mesale yapmak sarmasik ve dallardan sal yapmak doga ve hayatta kalmak hakkinda bildiklerine hayret edeceksiniz.

evet ...arkadaslar,
simdi bu abinin yaptıkları gercekten iyi gozukuyo, ancak daha onceki programları seyrettigimizde soyle mavi bir ekran geliyor ve diyor ki...
bu yaptıklarımız yerel rehberler ile beraber uygulanıyo, ayrıca butun bilgileri rehberlerden alıyo abi...ben turkiye cekimindeki yerel
rehberi tanıyom mesela kendsi kaya tırmanıcı ,dagcıdır..bu kisiler her turlu bilgiyi verirler abiye..ayrıca her sahne arka arkaya cekilmez,
bunuda basta belirtiler..ayrıca kendi ismiyle bir wep sitesi var..orada bir gol cekiminde kendi sal uzerinde ekip ise dev gibi zodyakta..
amma yinede konuları iyi isliyor..seyrettiriyor...selamlar..

Bu başlık altında anlatılan bilgilerin tümü çok faydalı, paylaşan arkadaşlara teşekkürler.
Ultimate survival ve survivorman programlarını ben de izliyorum ultimate survivaldaki bear grylls denen abimiz son derece yetenekli bir sporcu olmasına rağmen programda anlatılanların çoğu sadece göstermelik, youtube'da bu konuyla ilgili oldukça fazla video var. Mesela kendi yaptığını söylediği bir salı aslında bir başkası yapıyor ya da barınak yaptığı bölümlerden birisinde gidip bir resortta kalabiliyor. Fakat Survivorman'deki Les Stroud isimli arkadaş tam anlamıyla doğada hayatta kalma mücadelesi veriyor. Hatta zaman zaman bear grylls'e taş attığı da oluyor. Doğada her bulduğunuz böceği yememelisiniz vs...

Bir yerde iki kişi var ise yardımda vardır.Bunun garantisi ne ultimate survival programı için nede survivorman programı için verilebilir.Sonuçta o anı kayda alan en az bir kameraman var ki gerisini bilemeyiz.Amaçta zaten o kişilerin vahşi hayata karşı başarılarını merak olmamalıdır.Asıl amaç o programdan çıkarılacak ders, teknikler vs olmalıdır.Bunlar bir belgesel programıdır ve belgeselin amacı insanları bilgilendirmek ve eğitmektir.Gerçekçi olmak lazımdır ki hiç kimse bir tv programı için günlerini haftalarını bedeli ne olursa olsun zor şartlarda geçirmeyi kabul etmez.Sizde kabul etmezsiniz bende kabul etmem buradaki hiç kimsede kabul etmez kanaatindeyim.Bu tür güzel kaynakları amacından şaşırmadan doğru şekilde kullanmak gerek...

survival man deki adam ismini bilmiyorum artik kameran bulundurmuyor bildigim kadaritla cunku hep kendi kendini cekiyor yanliz acil durumlar icin yakinlarinda bekleyen bir ekip oluyor ve cok zorda kalirsa telsizle yardim istiyor(bir iki defa rasladim birinde okyanusta botla kalmisti ve firtina ciktigi icin yardim istemisti). Ama tabii cekimler disinda belki yanina vs. gelen vardir yemek yiyordur falan orasini bilemem tabii.

yanliz ultimate survival deki elamanin ekibi falan hatta destekde aliyor hatta kayboldugu yerle ilgili yalanda soyluyoe(turkiye bolumunu izleyebilirsniz) yani ultimate survival belgesel tadinda bir program yarisma tarzinda degil. Ayrica o adamin yediklerini yiyebilmek icin cok cok saglam bir migde super bir bagisiklilik sistemi ustunede multivitamin/antibiyotik falan lazimdir heralde. Ama guzel bilgilerde yer aliyor , nasil avlanilir, nasil yon bulunur,nasil ates yakilir,nasil barinak yapilir,vahsi hayvanlardan nasil korunulur vs. gibi konularda guzel bilgiler verebiliyor.

apolloturk' Alıntı:
survival man deki adam ismini bilmiyorum artik kameran bulundurmuyor bildigim kadaritla cunku hep kendi kendini cekiyor yanliz acil durumlar icin yakinlarinda bekleyen bir ekip oluyor ve cok zorda kalirsa telsizle yardim istiyor(bir iki defa rasladim birinde okyanusta botla kalmisti ve firtina ciktigi icin yardim istemisti). Ama tabii cekimler disinda belki yanina vs. gelen vardir yemek yiyordur falan orasini bilemem tabii.

yanliz ultimate survival deki elamanin ekibi falan hatta destekde aliyor hatta kayboldugu yerle ilgili yalanda soyluyoe(turkiye bolumunu izleyebilirsniz) yani ultimate survival belgesel tadinda bir program yarisma tarzinda degil. Ayrica o adamin yediklerini yiyebilmek icin cok cok saglam bir migde super bir bagisiklilik sistemi ustunede multivitamin/antibiyotik falan lazimdir heralde. Ama guzel bilgilerde yer aliyor , nasil avlanilir, nasil yon bulunur,nasil ates yakilir,nasil barinak yapilir,vahsi hayvanlardan nasil korunulur vs. gibi konularda guzel bilgiler verebiliyor.
"ultimate survival - Türkiye "bölümünü seyrederken gülmekten kasıklarım ağrıdı.Tam bir komediydi.Adam Artvin Yusufeli-Yaylalar köyünden maceraya başladı,bir müddet sonra Erzurum Tortum Şelalesinden atladı,sonra Kapadokya'dan çıktı,finalde de Konya'da Tuz gölünde insanoğlu'na rastladı.Bu komediyi seyrettikten sonra programa güvenim kalmadı.

Bu başlık altında bu konu ile bu kadar fazla yer işgal ettiğimiz için öncelikle arkadaşlardan özür diliyorum. Apollotürk isimli arkadaşın da belirttiği gibi ultimate survival ile survivorman arasındaki en büyük fark survivorman'da çekim ekibinin olmaması, diğerinde çekim ekibi yanında her türlü desteğin hazır olmasıdır.
Survivormande les stroud'un yanında sadece gideceği ortamda kullanableceği asgari malzeme oluyor ki bunlar da çoğu zaman bir adet leatherman multitool ve bir iki adet kibrit çöpünden ibaret oluyor. Bu programda temel öğreti vahşi doğada nasıl hayatta kalınacağı, hatta bir bölümde alaskada düşen bir uçağın sağ kalan yaralı yolcusu konsepti var ki hepimizin hatırlayacağı malum helikopter kazasında yaralı gazeteci arkadaş bu programı izlemiş olsa idi hayatta kalma şansının daha fazla olacağını düşünüyorum.
Ultimate survival isimli programa gelince keyifli bir seyirlik fakat izleyen arkadaşların hatırlayacağı üzere bir fil dışkısının içinden çıkan sıvıyı içmek, bir deve leşinin midesinin içindeki sıvıyı içmenin yada doğada bulduğun canlı cansız her şeyi çiğ yemenin vahşi doğada kalan insanın yaşam mücadelesine olumlu bir katkı sağlayacağını sanmıyorum.
Programlara ilişkin temel algı şu olmalı Survivorman eğitici bir hayatta kalma mücadelesi programda anlatılan her şey benzer koşullarda kullanılabilecek teknikler Ultimatesurvivl ise hayatta kalma mücadelesi verirken kullanılabilecek tekniklerin de olduğu keyifli bir şov programı. Saygılarımla

Öncelikle şunu belirtmeliyim ki ben bu iki programında fanatik bir hayranı değilim denk gelirse izlerim olmazsa olmazım değildir.Belirtmek istediğim şudur.

Her iki programda insanları eğitici özellikte bilgiler içeren bir programdır.Farklı vizyonlarda olabilir ama amaç aynıdır.İnsanoğluna birşeyleri sevdirmek için içine şov koymak gerekir öyle değilmi?Aksi taktirde belgesellerde filmlerde çok sıkıcı olmazmı?Yargılanması gerekenin bu olmadığını düşünmekteyim.O arkadaş artvinden girip konyadan çıkmış olabilir, akşam yemeğini helikopter ile gidip en lüks restoranda yemiş olabilir, ekibinden defalarca kez yardımda almış olabilir.Kimin için ne mahsuru var?Şahsen benim için yok, sizin içinde olacağını düşünmüyorum.Ayrıca bu kadar kesin konuşmanın sebebi nedendir ki falanca programdaki arkadaşın ekibi yoktur?Kameranın arkasını tv den görebilecek bir teknoloji icad oldu da benimmi haberim yok.Eğer belgeseli izlemenin yöntemi birşeyler öğrenmek değilde insanların hayatla yarışını seyretmek ise, şahsın hayatta kalabileceğini merak etmek ise sonuna kadar haklısınız.Şahsen ortada bir yarış var ise o yarışta ben yok isem benim için birşey ifade etmez.Zaten belgesel kategorisine de giremez.Derdimi anlatabildiğimi umuyorum.Değer verip yorumda bulunan herkeze saygılar...

Herkezi selamlıyorum...

arkadaşlar, survival programları da hergün seyrettiğimiz diğer programlar gibi hazırlanan,izleyiciyi tv.başına çekmeyi amaçlayan diğer konulara dayanan bir programdır..seyircisi olduğu sürece yani reytingi ne göre devam eden bir yapımdır..konuların çekim arkasında tahmin edemeyeceğiniz kadar bir ekip vardır...Bir kahraman ve bir kameran dan oluşmaz asla...

ama seyrin devamı için konuların inandırıcılığı esastır.. Tabiiki amaç doğal yaşamın idamesidir,bu konuların büyük bir inandırıcılık seviyesinde hazırlanması gerekmektedir ki devamı olabilsin...
tabiiki bazı taktikler had safhada kullanılmaktadır.. Çünki seyircilerin tamamına yakın bir bölümü konudan uzak,ama bir okadar da enteresan bulmaktadır programı.. Eğer bir gün başına gelirse....işte gerçek amaçta budur.. insanın aklına KAZINARAK anlatılır konular..
Öğrenmek maksadı ile izlendiğinde sınırsız bilgi deposudur...

filim gibi seyir yerine detaylar takip edilmelidir.. bazı hallerde ise bilginin kayda alınması daha mantıklı olanıdır , bir süre sonunda bu seyrettiklerimizi unutma ihtimali mevcuttur....
Hayatta kalmanın temeli kaslı vücüt değil,beynimizdeki birikimlerdir...
bu arada 'Su Damıtımı ile ilgili' olarak 'VitaEsMorte' nin hazırlamış olduğu resimli anlatımın bir diğer versiyonu olan Deniz suyunu İçme suyuna çevirme olayını da ben anlatayım...

Denizde bulunan arkadaşlar, mecburiyet halinde bu anlatacaklarımı uygulasınlar ...sonuç % 100 tatlı sudur..
Bir kovanın tam ortasına bir bardak koyuyoruz. Bu bardağın içersine de devrilmesin diye temiz bir taş parçası koyuyoruz..sırası ile deniz suyunu yavaşça vede bardak içersine girmeyecek bir şekilde kovaya döküyoruz..dikkat edeceğimiz konu , su seviyesi mutlaka bardak ağzı seviyesinden aşağıda kalmalıdır...Buraya kadar tamam ise artık kovanın ağzını folye,yada streech dediğimiz ambalaj lamada kullanılan çok ince naylon ile kapatıyoruz, son olarak da bu naylon parçasını 1-2cm. kadar aşağıya eğebilecek ağırlıkta bir çakıl taşını kovanın tam ortasına koyuyoruz..
artık işlemimiz bitmiştir...
Güneşin ısısı suyu buharlaştıracak,buhar yukarı çıkıp naylonda su damlası olacak o damlacık son koyduğumuz taşın vermiş olduğu eğim ile bardağın içersine düşecek..
Bir zaman sonra o bardak su ile dolmuş olacaktır.. bu zaman güneşin şiddetine göre 1-3 saat sürebilmektedir..eğer kıyıda iseniz kıyı da açacağınız bir çukura koyacağınız kova daha hızlı bir şekilde olayı tamamlayacaktır.. Kovanın koyu renkli olması gibi yada sizin yaratıcılığınıza kalmış diğer alternativlerde olası zamanı hızlandıracaktır.. Son defaki denememde şişirilmiş bir araba şamreli (Araba iç lastiği) içersine koyduğum kovayı şamreli geçmeyecek seviyeye kadar gömdüm şamrelin üstünü de bir cam parçası ile kapattım ,.....Buda bir yöntem olarak aklınızda kalsın derim....

Not: Bu yöntemi Alman RTL televizyonunda bir programında görerek öğrendim..Çok mantıklı bir yöntem olduğu için olsa gerek hiç unutmadım..
Yazdıklarınız içersinde bahsi geçtiği içinde burda belirttim
eğer anlaşılmaz ise fotoğraf desteği için çekim de yapabilirim....

Hepinizi saygı ile selamlıyorum..

ben geçen hafta bir Survivor bir Survivalist ile Kutsal Zafer Şahin ile tanıştım. ( kendisini bir kaçyıldır treking camp gibi aktiviteerden tanımama rahmen bu kimliği ile yeni tanıştım ve öyle anlatılanlar gibi hayatta kalmanın kolay basit bir iş olmadığına kanaat getirdim. )

'' Hayatta kalma durumuna girildiğinde zaman kavramı ortadan kalkar. Artık elde olan bütün güçle zamanı düşünmeden sadece hayatta kalmaya ve bu hayatı sürdürmeye çalışmak gerekir. Bu yaşamı sürdürme ya yardım gelene kadar, ya toplum bölgelerine gidene kadar, ya da tüm bunlar imkânsızsa bile ölene kadardır.

Hayatta kalabilmek, panik yapmamaya, akılcı düşünüp, bilgiyi ve malzemeyi kullanabilmeye, gerçekten yaşamayı istemeye ve irade gösterebilmeye bağlı. Kısacası hayatta kalıp kalmamamız, bize ve o anki tavır ve hareketlerimize bağlıdır. (kzş)
Bunu sağlamakta bir sanat olmaktadır.

Hayatta Kalma çeşitli isimlendirme ve manalarla dile getirilmektedir. Bunlar:

Hayatta Kalma: Yaşamı devam ettirebilmek için gerekli durum.

Hayat-ı İdame: Yaşamı devam ettirme.

Beka: Ölmezlik kabiliyeti.

Survival: Yaşamı devam ettirmek.

Survivor: Hayatta kalan

Survivalist: Yaşamı devam ettirme işini sürekli iş haline getiren. ''

bu işin bir okulu var http://www.hayattakalma.com/anasayfa.htm

themisabi' Alıntı:
Bu başlık altında bu konu ile bu kadar fazla yer işgal ettiğimiz için öncelikle arkadaşlardan özür diliyorum. Apollotürk isimli arkadaşın da belirttiği gibi ultimate survival ile survivorman arasındaki en büyük fark survivorman'da çekim ekibinin olmaması, diğerinde çekim ekibi yanında her türlü desteğin hazır olmasıdır.
Survivormande les stroud'un yanında sadece gideceği ortamda kullanableceği asgari malzeme oluyor ki bunlar da çoğu zaman bir adet leatherman multitool ve bir iki adet kibrit çöpünden ibaret oluyor. Bu programda temel öğreti vahşi doğada nasıl hayatta kalınacağı, hatta bir bölümde alaskada düşen bir uçağın sağ kalan yaralı yolcusu konsepti var ki hepimizin hatırlayacağı malum helikopter kazasında yaralı gazeteci arkadaş bu programı izlemiş olsa idi hayatta kalma şansının daha fazla olacağını düşünüyorum.
Ultimate survival isimli programa gelince keyifli bir seyirlik fakat izleyen arkadaşların hatırlayacağı üzere bir fil dışkısının içinden çıkan sıvıyı içmek, bir deve leşinin midesinin içindeki sıvıyı içmenin yada doğada bulduğun canlı cansız her şeyi çiğ yemenin vahşi doğada kalan insanın yaşam mücadelesine olumlu bir katkı sağlayacağını sanmıyorum.
Programlara ilişkin temel algı şu olmalı Survivorman eğitici bir hayatta kalma mücadelesi programda anlatılan her şey benzer koşullarda kullanılabilecek teknikler Ultimatesurvivl ise hayatta kalma mücadelesi verirken kullanılabilecek tekniklerin de olduğu keyifli bir şov programı. Saygılarımla

doğru tespit. Bu programlardan alınması gereken ana fikirdir en uç noktada neler yapacağınız konusunda size bilgi verir ve bu adamlar unutmayın bünyeleri psikolojileri sağlam doğru kararlar verebilen vermeselerde sukunetlerini koruyarak başka bir yola hemen döne bilen ve bu heycandan zevk bu zevkten hayatta kalma gücü alabilen insanlar. fill pisliğinden su içmek leşten et kesmek örümcek kertenkele yemek çiğ balık ve et yemek son derece ölümcül bakteri parazit içerir kendi idrarını içmek atık olduğunu bildiğiniz bir şey düşğnün vucut onu zaten işlemiş işe yaramaz diyerek atmış alıp onu içmek size fazladan ölümden önce yarım saat bir saat kazandırır bu olabilir bunuda yap vaz geçme demenin bir yoludur.

febulent' Alıntı:
ben geçen hafta bir Survivor bir Survivalist ile Kutsal Zafer Şahin ile tanıştım. ( kendisini bir kaçyıldır treking camp gibi aktiviteerden tanımama rahmen bu kimliği ile yeni tanıştım ve öyle anlatılanlar gibi hayatta kalmanın kolay basit bir iş olmadığına kanaat getirdim. )

'' Hayatta kalma durumuna girildiğinde zaman kavramı ortadan kalkar. Artık elde olan bütün güçle zamanı düşünmeden sadece hayatta kalmaya ve bu hayatı sürdürmeye çalışmak gerekir. Bu yaşamı sürdürme ya yardım gelene kadar, ya toplum bölgelerine gidene kadar, ya da tüm bunlar imkânsızsa bile ölene kadardır.

Hayatta kalabilmek, panik yapmamaya, akılcı düşünüp, bilgiyi ve malzemeyi kullanabilmeye, gerçekten yaşamayı istemeye ve irade gösterebilmeye bağlı. Kısacası hayatta kalıp kalmamamız, bize ve o anki tavır ve hareketlerimize bağlıdır. (kzş)
Bunu sağlamakta bir sanat olmaktadır.

Hayatta Kalma çeşitli isimlendirme ve manalarla dile getirilmektedir. Bunlar:

Hayatta Kalma: Yaşamı devam ettirebilmek için gerekli durum.

Hayat-ı İdame: Yaşamı devam ettirme.

Beka: Ölmezlik kabiliyeti.

Survival: Yaşamı devam ettirmek.

Survivor: Hayatta kalan

Survivalist: Yaşamı devam ettirme işini sürekli iş haline getiren. ''

bu işin bir okulu var http://www.hayattakalma.com/anasayfa.htm

Biraz abartı haline getirilmiş bir durum.Hayatta kalmak demek, olağan üstü hal söz konusu olduğunda kişinin kendisini duruma adapte ederek, bildiği temel eğitimleri doğaçlayarak verdiği hayatta kalma savaşından gelip çıkması demektir.Bunu dallandırıp budaklandırmaya gerek yok.Herşeyi sadesi güzel ve etkilidir.Hele hele ki survivalist gibi bunu iş haline getirmiş kişi gibi tanımlar bu işin kulağına su kaçırmak demektir.Tabiki bu konuda uzmanlık güzel birşey, çünkü hayatta kalma becerisi sadece doğaya mahsus değildir.Günlük yaşantımızıda etkileyecek bir beceri ama bunu sürekli bu işi yapan kişi gibi tehlike içinde yüzen insan gibi lanse edilmesi benim aklıma maceraya doymayan kırık bir kişilikten başka birşey getirmez.

Bende bu karmaşanın içinde kendi anladığım tarzda bir açıklama yapmak istiyorum.Bana göre hayatta kalma becerisi, askerlikten bir çok üyenin vakıf olduğu gibi "ÖNCE EMNİYET SONRA HAREKET" prensibinden ibarettir...

karkurdu' Alıntı:
Biraz abartı haline getirilmiş bir durum.Hayatta kalmak demek, olağan üstü hal söz konusu olduğunda kişinin kendisini duruma adapte ederek, bildiği temel eğitimleri doğaçlayarak verdiği hayatta kalma savaşından gelip çıkması demektir.Bunu dallandırıp budaklandırmaya gerek yok.Herşeyi sadesi güzel ve etkilidir.Hele hele ki survivalist gibi bunu iş haline getirmiş kişi gibi tanımlar bu işin kulağına su kaçırmak demektir.Tabiki bu konuda uzmanlık güzel birşey, çünkü hayatta kalma becerisi sadece doğaya mahsus değildir.Günlük yaşantımızıda etkileyecek bir beceri ama bunu sürekli bu işi yapan kişi gibi tehlike içinde yüzen insan gibi lanse edilmesi benim aklıma maceraya doymayan kırık bir kişilikten başka birşey getirmez.

Bende bu karmaşanın içinde kendi anladığım tarzda bir açıklama yapmak istiyorum.Bana göre hayatta kalma becerisi, askerlikten bir çok üyenin vakıf olduğu gibi "ÖNCE EMNİYET SONRA HAREKET" prensibinden ibarettir...

herşey kararıp karıştığında emniyet i düşünmezsiniz sadece hayatınızı düşünürsünüz kacınılmaz sonuca yakın iseniz her türlü riski alırsınız ve daima hareket halinde olursunuz insanın doğasında bu var oturup ölümü beklemez.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,526
Kaydolan Son Üyemiz
Tuncaytuna02

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR