Hayallerimizdeki Karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 273
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 76,122
Ynt: Hayallerimizdeki Karavan

İş maalesef bitmedi. Minderleri kestim ama henüz kaplanmadı. Eşimin müsait olduğu bir zaman aralığında olacak. Bagaja çadır işi ve bagaja yaptıracağım ufak tefek erzak, tabak çanak kutuları kaldı.

Etiketler

İlk fırsatta yayınlayacağım. Kaba yapısı bitti ama bu haliyle pek bir şeye benzemiyor. Minderleri kaplayıp çadır içini hallettik mi tamamdır.

Cem Bey aracınızın fotoğraflarını sabırsızlıkla bekliyoruz. Elinde sizin gibi bir araç olupta karavan hayali kuran arkadaşlara öncü olmuş olursunuz.

O günün gelmesini ben de sabırsızlıkla bekliyorum. Evimin bulunduğu bölge arabamı kapının önüne çekip çalışabilmeme uygun değil. Bu yüzden sadece pazar günleri çalışabiliyorum. Yapım aşamalarını haftadan haftaya yayınlamanın sıkıcı olacağını düşündüm. Bitsin, komple fotoğraflayıp paylaşacağım. Geçen hafta bagaj kapağının altına havalandırma amaçlı bir çadır diktik ama monte edip nasıl durduğuna bakma fırsatımız bile olmadı. Yarın kısmetse yatağın minder kaplamalarını yapacağız. Bir aksilik olmazsa bir sonraki pazar tamamlanır gibi geliyor.

Ben burada birtane çadırcı buldum herşeye olur diyince ikillemde kaldım ,beraber kabaca bir çizim yaptık fiyatı da bu çizime göre 175 tl bana biraz uygun geldi elindeki branda biraz ince bu beni rahatsız etti elindeki malzemeye göre iş yapmaya niyetli ama tekrar konuşacam,[attachment=1] ben şimdi bu çizimi biraz geliştirdim arabanın arkasındaki çadır 2,50 mt olacak 1,10 mt arabanın arkasını kaplayacak toplamda 3,60 mt ik bir çadır yanları fermuarlı olacak,her iki tarafıda açılabilecek,connect in arka kapıları yana açıldığı için kapılar çadırın içinde kalacak,arka kısmı eğimli olabilir ayrıca arka kısma bir tane havalandırma sineklikli yapacağım,birde eğer çadır büyük gelirse port bagajın öndeki ayağına kadar yaklaşık 78 cm ileri alabiliyorum bunuda yer sorunu olan yerler için düşündüm,hatta istersem daha da küçültebileceğim.birde port bagaj için aluminyum korkuluklarda kullanılan borulardan 5cm kalınlıında 185 cm uzunluğunda bir port bagaj yapacam,bunun içinden, içine tatlı sıkı girecek lamine ağaç koyacağım buda içinde üst borunun içinde 10cm kalacağını hesap edersem 175 cm daha arkaya çadırı üstten düz ve stabil tutan bir sisteme dönüşecek istersem araya sağlam bir destekle tam çadır boyu kadarda uzatabilirim bir tek arkaya dikine 2 direk indirip indirmemeye gerek varmı onu düşünüyorum indirirsem çok sağlam ve estetik bir duruş olur,yapmazsamda çadırın arkası yavaş bir eğimle yere bağalanacak.Bunun içinde bir sürü detay var ama kabaca buna benzer birşey olacak,şimdi biraz bekletiyorum 19 hazirandaki şenliğe kada belki bir panelvan alabiliriz bu olursa çadırı panelvana göre ayarlamak zorunda kalacağım,zaten kafam tavana değdiği için kutuları kısaltmıştım birde bunu yaparsam üstünede panelvan alırsak oturur ağlarım :smiley: he birde bu fiyata zemine yapılacak ve ipliklerle çadıra tutturacağım kaliteli su geçirmez brandada dahil onunda boyu 250 cm,bana baya uygun geldi.

ford_transit_connect.jpg

Fiyat konusunda 1,60 eninde kaliteli brandanın metresi 5-6 TL gibi. Sizin çizime göre kabaca 20-25 m. branda gider.
İşçilik yoğun bir çalışma olacağı için 175 çok uygun bir rakam. Ancak branda ince ise bir şey diyemem.
Bir konuda sizi uyarayım.İlk olarak ben de buna benzer, arka kısmı eğimli bir çalışma düşünmüştüm ama bu şekilde sinek-böcek vb. haşerat için aracın içi ile dışarısının yalıtımını sağlamak olanaksız. Connectin bagaj lastiklerinin biçimi uygun mudur bilmiyorum ama çadırı bagaj lastiklerinin takıldığı çıkıntılı kısıma monte etmeyi düşünmez misiniz? Buraya çuval gibi oturtulduğunda aracın içi ile dışarının bağlantısı tamamen kesiliyor.
Başka bir önemli konu daha : Çadırı dikmeden önce brandayı mutlaka iyice ıslatıp güneşte kurumasını sağlayın. Bu işlem kumaşın çekerek sıkılaşmasını ve su geçirmezliğini sağlıyor. Dikildikten sonra ilk yağmurda çekme yapabilir. Sonradan sürprizle karşılaşmayın.

Ben onu şöyle çözmeyi düşünüyorum arka kısma kapıların oturduğu şaseye(bagaj lastiklerin kanalına) göre biçim verip sineklik yaptırırsam sorun çözülür gibime geliyor. En kötü sinekliği alıp kendim bile keserek iki parçadan oluşan bir sineklik yaparım.Çadır kısmından öyle çok izoleli birşey beklemiyorum,zaten çadırın tabanını kenarlara yapılan halkalardan geçirdiğim ipliklerle birbirine bağlamayı düşünüyorum.Bazı zamanlarda tabanı kullanmaya gerek bile duymayabilirim.Benim yaptıracağım brandayı zaten arabaya sıkı sıkı sardırıp bağlayacağım,ısladıktan sonra çekme konusunuda iyi ki hatırlattınız,onlar detayları biliyorlar diye sormak hiç aklıma gelmedi.Yapacak kişiye bir topun kaç metre olduğunu öğrendikten sonra gerekirse bütün topu ben alırım sen daha kalınından yap derim,birtane cırlak bir kırmızı vardı elinde çok kalın ama yetmemiş,renk deyince acaba böceklerin sevdiği yada sevmediği bir renk varmı ondan yapsaydık.Ayrıca kısa gezilerde aracın arkasına düşündüğüm port bagajdan uzatma içinde yanlardan aşşağı taşmalı gölgelik yaptıracağım onuda yaptırırm.Pazartesi günü kaç günde yapacağını öğrenip,panelvan minibüse nekadar ihtiyacımız olacak ona karar verene kadar bekleyeceğim.

:D Böcekler konusunda güldürdünüz beni. Çadır için kullanılacak brandanın rengini böceklerin sevip sevmediğini düşünecek kadar ayrıntıya girebilmişsek sanırım abartı sınırına ulaşmışızdır :D Haftalardır ben de neler düşünmedim ki, alacağım tencere-tavaların yarıçapından tutun da çadırda kullanacağım sinekliklerin hava-rüzgar geçirgenliğine kadar :D
Sorunuza gelince bazı böceklerin bazı renkleri sevdiği doğrudur. Mesela bal arıları canlı turuncu-sarı-kırmızı-mor renkleri (çiçek renkleri) severler ama çok güçlü feromonlar yada çiçeksi kokular taşımadığı sürece onlarca arı gelip çadırınıza yapışmaz. Sanırım rahatsızlık yaratacak böcekler sivrisinek, arı ve akreptir. Başka da aklıma gelmiyor. Sivrisinek çadırın renginden çok yaydığımız kokular ve termal görüntümüz ile ilgilenir. Akrep de birilerini bulsam da zehirlesem diye dolaşmaz ortalıkta. Belki özellikle o rengi seven ufak tefek zararsız sinekler olabilir. Benim çadırın rengi turuncu. Bu gün arabaya taktım 2-3 saat üzerinde kaldı. Haşerat familyası tarafından çok fazla ilgi gördüğünü söyleyemeyeceğim :D

İşin gerçeği beni tek rahatsız eden sivrisinek doğada çadırsız yatmaya alışığım ama bu sivrisinekler aldığım bütün zevki sıfırlıyor kanımdan mıdır nedir banada hep gelirler.ve hanım faktörü de artık devrede bu yüzden akrep yelkovan hepsine dikkat edeceğiz.Sizin anlatımınızdan anladığım sivriler yine gelecek kaçış yok.Vucudumada kimyasal sürmek de istemiyorum..kankardeşliğine devam

Yok daha iyisini yapacağım, yok yenisini alacağım, yok param olsun ikinci el bir tane alacağım gibi bahanelerle hayallerini ertelemeyen, elindeki mevcut olan mini vanını güzel fikir ve çalışmalarla mini campere çeviren Cem Bey'i (orsaalabanda) tebrik ediyorum.Bu güzel çalışmayı ekteki topikle bizimle paylaşmasından ve böylece pek çok karavan hayali kuranlara yol göstermesinden dolayı da teşekkür ediyorum.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=33752.0

Günaydın,

Bakın bir de bu var: http://www.volkswagen-nutzfahrzeuge.de/de/de/fahrzeuge/caddy_life/modellvarianten/caddylifetramper.html

CL0651_50p.jpg (6.06 KB. 180x110 - Görüntüleme: 281 kez.)

Cavid Sezer
. caddy in karavan olduğunu hiç görmemiştim

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR