Hayallerimizdeki Karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 273
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 76,126
Ynt: Hayallerimizdeki Karavan

Arkadaşlar yeter ki gönül istesin sonrasında samanlık seyran...

Etiketler

Evliliğimizin 2.yılında kızım daha 1 yaşında iken Şile'ye gitmeden sofular köyünden önce Alacalı köyü var orada kumsala kurduğumuz altı olmayan fermuarı olmayan kapısının örtülmesi için iki yan kumaşın üst üste gelerek üzerine su bidonunu koyarak kapadığım yanlara kumaş üzerine kum yığarak haşare böcek vs. girmesin diye örttüğüm babamın Rus pazarından aldığı çadır ile yaptığımız ve yanımızda bir ailenin kamyon kasasına örttükleri brandanın altına girerek ve yanına gerdikleri tentenin altında oturarak yaptıkları kamp şekline özenerek yaptığımız 4 günlük tatili 9 sene geçmesine rağmen eşim ve ben hâlâ unutamıyoruz o zamanlar bu günleri hayal bile edemezdik sonraki yıllar bu kamp işimiz ilerleyerek dahada teknik malzeme oluşturarak devam etti hep bu işi nasıl yapsakda daha çaplı halledebiliriz düşüncesinde idik gördüğümüz karavanlara keşke diyerek sadece bakardık bilemezdik bu kadar yakın olduğumuzu,çok maliyetli külfetli birşeydir diye araştırmazdık bile şimdi geldiğimiz nokta şükürler olsun.

Allah her isteyene bu zevki tatmayı nasip eylesin.

Sevgili Yusuf, yeni bir camper sahibi olmak için çok para gerekli tezini yıktın. Pek çoğumuzun hayallerini gerçekleştirmesi için somut bir örnek oldun. Ben bile ikinci el J9 camper düşünürken, şimdi ducato düşünmeye başladım. İnternet sitelerinde Ducato incelemeye başladım. 14.500 TL ye klimalı güzel Ducatolar var. Üzerine de 5000 TL harcadıkmı 20.000 TL ye bir camper sahibi olabiliriz. 2010 yılı için bu konuda planlarım var. İnşallah seneye bir aksilik olmazsa yapacağım.

hakan kardesım.
bu gunden ıhtıbaren ıdealın ıcın mutlaka bır seyler almaya calıs. en azından ale edevat bır kısım karavan arac gereclerı gıbı. bu gırısımlerın dusunce ve ıstelerın bu nedenle daıma akıldda kalıcı ve dınamık tutucu olabılır. bakarsın 2010 yılının başını soylemıssındır.
uyduruyorum: nıyet etmek de baslamanın yarısı olsun.

Ahmet abi Allah gönlünüze göre versin umarım hayalinizdeki karavana kavuşursunuz,ben ne alacaksam alayım herzaman bir sınır koyarım tam o sınıra kadar diretirim oldumu çıtayı yükseltirim ve biraz daha zorlar borçlanır bir üstünü alırım ki keşke demeyeyim diye mesela siz J9 alacaktım diyorsunuz,eminimki J9 aldıktan ve kullandıktan sonr keşke biraz daha kendimi zorlayıp Ducato yada muadili daha seri bir araba alsydım diyecektiniz.

Yusuf sen Ducato'yu binek araç olarak da kullanıyorsun değilmi? ikinci bir binek aracın yoktu sanırım.

aslanahmet' Alıntı:
Sevgili Yusuf, yeni bir camper sahibi olmak için çok para gerekli tezini yıktın. Pek çoğumuzun hayallerini gerçekleştirmesi için somut bir örnek oldun.

Ahmet Beyin(aslanahmet) yukarıdaki sözünü çerçeveletip, görülebilecek bir yerlere asmalı.

Cavid Sezen

Niye sordun dersen, ben de ducatoyu binek araç olarak kullanabilirmiyim acaba diye düşünmeye başladım. Korkum yoğun trafikli yerlerde kullanabilirmiyim park edebilirmiyim. Şimdiye kadar Nissan çift kabin pikaptan daha büyük bir araç kullanmadım. Pendik, Kadıköy, Şişli gibi çarşısı olan merkezi yerlerde sorun olur mu? Esasında böyle yerlere giderken şimdi bile (genellikle) aracımı uygun yere park edip, toplu taşıma araçların kullanıyorum. Ducato olursa mecburen öyle yaparım. Üç kişilik bir aile olduğum için 2+1 koltuklu olması benim için dezavantaj değil. Bir handikapta binek dizellere göre yakıtı 2 kat fazla olması. Gönül isterki ikinci bir araç olarak alayım. Ama şu ekonomik şartlarda zor.En kötü ihtimalle kısmet olursa 2010 baharında aracımı satıp üzerine 2-3 bin TL ilave edip bir Ducato alacağım. Bütçeme göre de yavaş yavaş içini yaparım.

Bu gün Anneler günü vesilesi ile Beykoz'daydım. Eşimin bir akrabası Almanya'dan gezmeye gelmiş. Ona da hoşgeldine gittik. Almanya'dan Mercedes Sprinter karavan ile gelmiş. Lafı döndürüp dolaştırıp hemen karvana getirdim :smiley: Hemen dışarı çıkıp karavanını gezdirdi. Almanya'da evinin bahçesinde kendisi yapmış, Basit ve şirin bir karavan olmuş. Hem de çok cüzi rakkamlara maal etmiş. 500 - 600 euro dan bahsetti. Sanırım bazı şeyler önceden vardı. Almanyada birçok malzeme de daha ucuz sanırım. İlginç bir şey daha söyledi. Karavanı hala kamyonet ruhsatlı imiş ve Almanya TÜV muayenesinden yeni geçmiş. Kamyonet ruhsatlı olunca sadece şöför mahallini ayıran sacı sökemiyormuş o kadar. Fabrikasında standartlara uygun 2 adet yan cam ve bir havalandırma taktırmış. Ruhsat değişikliğine bile gitmemiş. Acaba Türkiye'demi vur deyince öldürüyorlar anlamadım. Sonuçta Murat Abinin (eşimin akrabası) bayağı başını ağrıttım. Ama o da bu konuları sevdiği için seve anlattı.

Ahmet Bey(aslanahmet),
aslanahmet' Alıntı:
Niye sordun dersen, ben de ducatoyu binek araç olarak kullanabilirmiyim acaba diye düşünmeye başladım. Korkum yoğun trafikli yerlerde kullanabilirmiyim park edebilirmiyim. Şimdiye kadar Nissan çift kabin pikaptan daha büyük bir araç kullanmadım. Pendik, Kadıköy, Şişli gibi çarşısı olan merkezi yerlerde sorun olur mu? Esasında böyle yerlere giderken şimdi bile (genellikle) aracımı uygun yere park edip, toplu taşıma araçların kullanıyorum. Ducato olursa mecburen öyle yaparım. Üç kişilik bir aile olduğum için 2+1 koltuklu olması benim için dezavantaj değil. Bir handikapta binek dizellere göre yakıtı 2 kat fazla olması. Gönül isterki ikinci bir araç olarak alayım. Ama şu ekonomik şartlarda zor.En kötü ihtimalle kısmet olursa 2010 baharında aracımı satıp üzerine 2-3 bin TL ilave edip bir Ducato alacağım. Bütçeme göre de yavaş yavaş içini yaparım.

Bu gün Anneler günü vesilesi ile Beykoz'daydım. Eşimin bir akrabası Almanya'dan gezmeye gelmiş. Ona da hoşgeldine gittik. Almanya'dan Mercedes Sprinter karavan ile gelmiş. Lafı döndürüp dolaştırıp hemen karvana getirdim :smiley: Hemen dışarı çıkıp karavanını gezdirdi. Almanya'da evinin bahçesinde kendisi yapmış, Basit ve şirin bir karavan olmuş. Hem de çok cüzi rakkamlara maal etmiş. 500 - 600 euro dan bahsetti. Sanırım bazı şeyler önceden vardı. Almanyada birçok malzeme de daha ucuz sanırım. İlginç bir şey daha söyledi. Karavanı hala kamyonet ruhsatlı imiş ve Almanya TÜV muayenesinden yeni geçmiş. Kamyonet ruhsatlı olunca sadece şöför mahallini ayıran sacı sökemiyormuş o kadar. Fabrikasında standartlara uygun 2 adet yan cam ve bir havalandırma taktırmış. Ruhsat değişikliğine bile gitmemiş. Acaba Türkiye'demi vur deyince öldürüyorlar anlamadım. Sonuçta Murat Abinin (eşimin akrabası) bayağı başını ağrıttım. Ama o da bu konuları sevdiği için seve anlattı.

Bu aracın fotoğraflarını çekmediniz mi?

Cavid Sezen

Ahmet abi ben yıllardır büyük araç kullanıyorum 4 sene L300 kullandım 4 senede Transporter kullandım şimdiki onlardan biraz büyük ama park sensörü taktım (onuda kendim hallettim) tamirciler sanayiciler beni sevmiyorlar sanırım,şimdi dahada rahat oldu park ederken hiç zorlanmıyorum yeterki arabanın boyu kurtarsın bu konuda iddaalıyım önde ve arkada birer karış yer olsun girerim oraya bir binek araba gibi değil tabi ama ben büyük arabayı seviyorum kullanırkende hiç zorlanmıyorum zaten istanbulda arabayla gideceğin yerlere ducato ilede gidersin yok arabayla gidemiyorsan o istikametlere zaten çokca toplu taşıma aracı gidiyor,imkanın varsa hayallerini erteleme sonra keşkeler çok oluyor.

orsaalabanda' Alıntı:
Tente işini bagaj kapağı açıkken iki ucuna bağlayacağın brandayla çözemez misin? Benim bagaj kapağı yukarı açılanlardan. Bayağı bir gölge veriyor altına.
cem bey şu uygun gibi [attachment=1] yasikonun gönderdiği fotoda bunun ayrıntılısı var ama onu bulamadım sanırım evdeki bilgisayarda

ftyp-vw-caddy-tramp-b1.jpg

Belki yeri burası değil ama, başlangıçta ben de böyle bir çadır düşünüyordum. Yatağı tamamlayıp aracın içinde rahat yatabildiğimizi gördükten sonra çadırı yalnızca sıcak yaz gecelerinde kamping konaklamalarında havalandırma sağlaması için düşünüyorum. Keşke proje vb. sorunları olmadan sunroof açtırabilseydim. O zaman çadıra da gerek kalmayacaktı. Kabaca çizdim. Kusura bakmayın. Benim çadır yaklaşık olarak böyle birşey olacak. İki yana havalandırma için sineklikli pencere düşünüyorum. Gece yatarken havlu, giysi vb. eşyalarımızı da içine salladık mı rahat edeceğiz
.[attachment=1]
Gölge konusuna gelince bagaj kapağı zaten perdeli ve altına bayağı gölge veriyor. Gerekirse yine bagaj kapağı destek olacak şekilde ayrı bir sistem uygularım.

lastscan.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR