Hayallerimizdeki Karavan

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aslanahmet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 273
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 76,126
Ynt: Hayallerimizdeki Karavan

cem bey buldum sonunda bunu yasiko yollamıştı [attachment=1]

Tente.jpg

Etiketler

Bülent bey,

Eğer böyle bir çadır düşünüyorsanız size bir tüyo vereyim. Yazıyla anlatması zor olacak ama, o fotoğraftaki çadırın
tavanını da kumaştan düşünün. Bagaj kapağının en uç noktasına çanta kayışı gibi geçirilecek. Böylece o çıt-çıtlara gerek kalmaz. Çadırı da büyükçe bir çuval olarak düşünürseniz, ağzı bagaj lastiklerinin takılı olduğu bölüme geçirilerek içeriden iple büzdürülecek. Tabanıyla-tavanıyla bütün bir yapı olacağı için hem dışarıyla tüm irtibat kesilir, hem de o kadar işçilik, fermuar vb. gerek kalmaz. İki yanına açılabilecek kapı ve pencereler tamamen kullanım amacına ve estetik görüşünüze kalmış.
Başta ben de böyle bir çadır düşünüyordum ama daha önce belirttiğim gibi fikrim değişti.

Cem bey bunu ben size göstermek için buldum benim kapılar sağa sola açılan cinsten,bende çözüm olarak port bagaj bulmuştum,eğer ondan vazgeçersem yanlızca barlardan takıp çadırı oradan başlatıcam yani aracın 4 te biri çadırın içnde olacak.

Benim t2 westyde boyle bir uygulama var. Ben altina sunta yerlestirerek busumun arkasini uzattim. Yani yattigim yer disari dogru 1 metre uzadi. Sunun icin yaziyorum. Buraya bavullarimi koyuyorum. Disardan fermuarla bu bavullara ulasiyorum. Ayrica asma kilitlede kilitliyebiliyorum. Sinekligi var. İceriden de kapagini acarak sabah icerisi isindiginda serinletebiliyorum-dum aslinda.

mayıstosböce' Alıntı:
Cem bey bunu ben size göstermek için buldum benim kapılar sağa sola açılan cinsten,bende çözüm olarak port bagaj bulmuştum,eğer ondan vazgeçersem yanlızca barlardan takıp çadırı oradan başlatıcam yani aracın 4 te biri çadırın içnde olacak.
Bu durumda börtü-böcek girmemesi için dışarıyla irtibatı kesmek imkansız gibi.
Port-bagaj konusunda güzel ve ekonomik bir model bulabilirseniz haberimiz olsun. Benim de ihtiyacım olacak. Şu ana kadar bulabildiğim en ekonomik model 350 TL. O bile yan barların arasına atılacak ara atkılarla birlikte 500 TL. buluyor.

Cem bey ben ots oto dan teklif aldım.bu teklifi aşşağıda yayımlıyorum

iyi günler bülent bey
öncelikle bizim ürünlerimizi tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz
gezenbilir de üyeliğimiz zaten mevcuttur
şu an elimizde üretmini yapmış olduğumuz sizin verdiğiniz ölçülere yakın bagajlarımız bulunmaktadır bahsetmiş olduuğum bu bagın ölçüleri ( uzunluk : 180cm eni :125 yükseklik : 12 cm ) ölçülerini verdiğimiz bu bagajın üzerinde ister çadır kurup yatabilir yada istediğiniz yükü taşıyabilirsiniz ancak aracınızın bağlantı noktalarının arası diğer araçlara göre kısa olduğu için bagajın 4 köşesine ayarlı takoz lastikler yapmaktayız bu kadar büyük bi bagajı araca monte etmesi basittir ama yük taşıması için aynı şeyi söyleyemem bahsettiğim gibi bu takoz lastiklerle hiç sıkıntı çekmessiniz
böyle bir sistemin her şey dahil ( merdiven,taşıyıcı ayaklar,yükseltme çıtaları, vs ) fiyatı : 970 tl dir
bu fiyatları finansbank kredi kartına 6'ya yapı kredi kredi kartlarına ise 4 ' bölme imkanımız vardır
iyi çalışmalar

Benim ekleyeceğim hem yatak, hem gündüzleri eşyaları toplamak amaçlı. Sistemi istediğiniz şekilde yapabilir ve çadırını ekleyebilirsiniz.

mx1.jpg

Bu gün tam 8 tane çadırcı dolaştım. Hepsi de sözleşmiş gibi aynı cevabı verdi. ''Uğraşamayız kardeşim''. Hani kibar bir üslupla şu an elimizde işimiz var ya da sezon açıldı çok yoğunuz deselerdi anlayışla karşılayabilirdim. Dükkandan kovarcasına verilen bu cevap karşısında dumura uğradım.

Birde çevremdekiler bana kızarlar neden herşeyi kendin yapmaya çalışıyorsun esnaf ekmek yemesinmi hiç onlarında çoluk çocuğu var ;D
İş işi getirir, iş beğenmemek nasıl olur uğraştıracak iş ise fiyatını ona göre söyle işimize gelirse yaptıralım ta başından yok kardeşim uğraşamam.
Sen uğraşmaz isen ben uğraşırım hemde seve seve ;D ;)

Uğraşacak büyük bir iş de yok. Hepi topu 4 tane branda parçası birbirine dikilip, iki yanına pencere açılacak. Asıl Ahmet Bey'in gönderdiği o fotoğraftaki çadırı istesem ne olacaktı? Evdeki dikiş makinası branda dikebilse inanın bu yaştan sonra dikiş-nakış işlerine girişeceğim.
Yazmayayım demiştim ama şunu da yazayım: Başlangıçta ben de Bülent arkadaşınki gibi kutulu sistem düşünmüştüm. Beğendiğim ve işçiliğini takdir ettiğim bir karavan firması olan imaj karavana gittim. Sağolsunlar ilgilendiler ancak ellerinde çok iş olduğunu, sırada araçların beklediğini söylediler. Benim işime ancak Haziran ortalarında sıra gelebilecekti. Ben acele ettiğim için mahalledeki marangoz amcaya da bir danışayım dedim. Ölçtük biçtik toplamda 500 TL.lık malzeme gideceğine karar verdik. Peki işçilik ne alacaksın dediğimde aldığım cevap yine dumura uğrattı. 1.500 TL. Önünden geçerken bakıyorum, genelde boş boş oturuyor. Eskiden farklı gözle bakar, kendim yapabilecek olsam bile ufak tefek işlerimi ona yaptırırdım. İyi yönde bir gelişme değil farkındayım ama son yaşadığım tecrübeler karşısında böylelerine karşı en ufak bir acıma duygusu hissetmiyorum.

Cem bey ben alacağım en pahalı kontraplakağı aldım(ithal 3cm hiçbirşeyden etkilenmiyor,dışı çok değişik ve sert bir malzemeyle kaplı) ama hurdacıdan ağacın kilosu 0,7 tl onun kilosu 1,2 tl ve ben 100-150 küsür tl ye ağaçları mal ettim,hatta yapan usta ve rüzgarda söylemişti bu kadar kalın yapmana gerek yok diye).malzemenin çok ağır olduğunu fark edince altlarını ağaç yaptım.sünger ve dikiminede 100 tl kumaşçı tanıdık çıktı para almadı şimdi yazarken aklıma geldi onada hediye götüreyim, marangozda benim evi yapan abi idi onada ortalama 100 vermiş olsam,he birde dolap rayları ve kulplar onlarda 70 tl. 400 tl ye mal ettim masaayakları filan onlar para değil 20-30 tl birde malzeme verdiğimiz yere boyattım ya düşünmeden yazınca kendimi otlakçı gibi hissttim hepssinde bir tanıdık var :smiley: niye böyle detaylı yazdım eğer düşünürseniz ben sizin için burda bir çalışma yapabilirim araştırayım bizim marangoza sorayım kaça yapar çünkü bizim marangoz küçük biryer ama tarkanın filan gösteri tırını yapmış bir abimiz,klasik marangoz ama çok düzgün işi var,olacak tek fark sana işçiliği onuda benim için kaça yaparsın diye sorabilirim.Bir kere senin marangozun yarısından aza yapar o garanti :smiley: buraya bir sefer ölçü için gelsen bir seferde montaja yakacağın mazot belli,benim işide bir cumartesi gününde bitirmişti ama benim işim kutu yapmaktı baya basitti ve musait olduğu zamanda beraber yaptırmıştık.

orsaalabanda' Alıntı:
Bu gün tam 8 tane çadırcı dolaştım. Hepsi de sözleşmiş gibi aynı cevabı verdi. ''Uğraşamayız kardeşim''. Hani kibar bir üslupla şu an elimizde işimiz var ya da sezon açıldı çok yoğunuz deselerdi anlayışla karşılayabilirdim. Dükkandan kovarcasına verilen bu cevap karşısında dumura uğradım.

arkadaşlar;
BAUHAUS'da kollu tente var.
2 boru ile balkonun demirlerine kelepçelenecek şekilde.
boruları çıkar.
tente ve mekanizmasını karavanın sancak üst bordasına monte t.
Bir de çevirme kolunu sabitledinmi, olda açılıp şişmesini de ortadan kaldırırsın.
al sana 180 tl ye harika bir tente.

mayıstosböce' Alıntı:
Cem bey ben alacağım en pahalı kontraplakağı aldım(ithal 3cm hiçbirşeyden etkilenmiyor,dışı çok değişik ve sert bir malzemeyle kaplı) ama hurdacıdan ağacın kilosu 0,7 tl onun kilosu 1,2 tl ve ben 100-150 küsür tl ye ağaçları mal ettim,hatta yapan usta ve rüzgarda söylemişti bu kadar kalın yapmana gerek yok diye).malzemenin çok ağır olduğunu fark edince altlarını ağaç yaptım.sünger ve dikiminede 100 tl kumaşçı tanıdık çıktı para almadı şimdi yazarken aklıma geldi onada hediye götüreyim, marangozda benim evi yapan abi idi onada ortalama 100 vermiş olsam,he birde dolap rayları ve kulplar onlarda 70 tl. 400 tl ye mal ettim masaayakları filan onlar para değil 20-30 tl birde malzeme verdiğimiz yere boyattım ya düşünmeden yazınca kendimi otlakçı gibi hissttim hepssinde bir tanıdık var :smiley: niye böyle detaylı yazdım eğer düşünürseniz ben sizin için burda bir çalışma yapabilirim araştırayım bizim marangoza sorayım kaça yapar çünkü bizim marangoz küçük biryer ama tarkanın filan gösteri tırını yapmış bir abimiz,klasik marangoz ama çok düzgün işi var,olacak tek fark sana işçiliği onuda benim için kaça yaparsın diye sorabilirim.Bir kere senin marangozun yarısından aza yapar o garanti :smiley: buraya bir sefer ölçü için gelsen bir seferde montaja yakacağın mazot belli,benim işide bir cumartesi gününde bitirmişti ama benim işim kutu yapmaktı baya basitti ve musait olduğu zamanda beraber yaptırmıştık.
Bülent arkadaşım ilgine çok teşekkürler. Ben artık bitirdim yatak işini. Arka üçlü koltuğu feda edemediğimiz için bunun üzerine açılacak olan sistemi kendim yaptım. Anlatmak istediğim şey, yapılacak iş için istenen fiyatın insafsızlığını göstermekti.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,786
Kayıtlı Üye Sayımız
166,602
Kaydolan Son Üyemiz
aytar6363

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR