Hayaller Gerçek Olunca...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mrdnmz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 627
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 191,945
Ynt: Hayaller Gerçek Olunca...

Ondeki lambalarin yerini degistirmeye kara vermistim nitekim bugun bitti. Ama soyle bir durum var baglantiyi yanlis yaptigim icin artik calismiyorlar. Cazir cuzur etti simdi yanmiyorlar. Onemli degil sigortadir yarin da ona bakarim. Es imle biraz vakit gecirdik ne yapacagimizi konustuk O ne istedigini soyledi ben aklimdakini paylastim gene orta yolu bulduk. Simdi fiyat arastirmasi safhasindayiz. Bizim icin "gerekli" olan malzemeleri toplamaya baslayacagiz. Oncelik sirasi da yaptik buna gore devam edecegiz.

Kayit altina alinmasi bakimindan su an ki halinin fotolarini da yukluyorum. Eger sizlerin de gozunuzse carpan biryer birsey varsa ikaz edin zira Defender nedir hakikaten bilgimiz yok.

Bagaj kismi sun an boyle.

IMG_20131209_160731.jpg

IMG_20131209_160743.jpg

IMG_20131209_160750.jpg

Etiketler

İkinci stepne kaput ustu demistik ona baktik nasil oluyor diye. Arkada zaten var ayrica her ikisini arkaya koymaya tarayacak aparatlarda varfakat bu sefer de cok agir olur dusuncesi ile kaput alternatifini degerlendirelim dedik. Simdilik goruntu ama ilk firsatta islemleri tamamlayip yerine takacagiz.

IMG_20131209_155128.jpg

IMG_20131209_155315.jpg

Emre bence lastiği kaputun üstüne koyma görüşü kısıtlıyor diye düşünüyorum şahsi fikrim, portbag yapılınca oraya koyarsın. Birde kanun değişmediyse tüp deposunun kapalı olması gerekiyor diye hatırlıyorum araştır planını ona göre yaparsın..

Bu arada ogrendigim kadari ile eski tip sigorta paneli varmis. Yenisi ile degistirme fikri aklima bile gelmedi. Ben elektronikten kacan biri oldugumdan kalsin boyle :smiley:. Ama su kalabaligi once guvenlik icin hem de nedir ne degildir diye toplamak lazim. Vakit hazir bolken girisecegim o ise de kismetse.

IMG_20131209_161215.jpg

IMG_20131209_160945.jpg

IMG_20131209_160931.jpg

IMG_20131209_160925.jpg

IMG_20131209_160916.jpg

Bu cok guzel birsey. Canavar gibiide isitiyor test edildi onaylandi. Ama takviye etmek lazim kis kamplari icin yetersiz kalacak. Motor soguyunca isi bitiyor cunku. Markasi da ustundeydii cektim fotolarini bilgisi olan varsa paylasirsa sevinirim. Yeri de arka koltugun alti.

IMG_20131209_160853.jpg

IMG_20131209_160818.jpg

IMG_20131209_160810.jpg

tafa4196' Alıntı:
Emre bence lastiği kaputun üstüne koyma görüşü kısıtlıyor diye düşünüyorum şahsi fikrim, portbag yapılınca oraya koyarsın. Birde kanun değişmediyse tüp deposunun kapalı olması gerekiyor diye hatırlıyorum araştır planını ona göre yaparsın..

Tup e depo acil lazimdi. Kanundan haberim yok ama zaten yapicam yarin olculerine gore marangoza giderim aksam gelirsin yapariz beraber senin de elinin pasi gitsin :smiley:

sisdagili61' Alıntı:
Merhabalar,
Emre güzel olacak, güzel. Bu tarafa gelince iki araç belki bizim hanım görüp beğenir de ikna kolay olur kim bilir.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.

Abi kesin bulasir :smiley:. Es im bile istediyse Defender ki ne oldugunu derya nin arabadan gordu ona ragmen kendi secti :smiley:. yeter ki yolumuz dussun oraya...

Emre,

Çorum kaloriferi iyi ısıtır ama araba giderken :smiley: radyatörden beslendiği için stop ettinmi 10 dk sonra işe yaramaz. Bize webasto lazım onun için.

Elektrik işin en kolay tarafı. Ben alıştım artık kullanırken bile sigorta değiştirebilir oldum. :smiley: hatta gezi sırasında bir ara silcek, yakıt göstergesi gitti. Arada dururken sigortalarını değiştim çalıştı. Ben kendime 12v kontrol kalemi yaptım. Sanada yapim birtane arabada bulunsun.

Aklıma gelmişken, diferansiyellerin üstünde havalandırmaları var. Büyük ihtimal tıkalıdır onlar. Onları söküp temizle 5mt hortumla şnorkelin oraya uzat. Su geçişlerinde içeri su almasın. Su çamur vs. Sonrasında grasörlükle karpuzları Şaft mafsallarını yağla aşınmasınlar.

Ben başıma geldiği için 2tane v kayışı ve radyatör hortum yedeklerini arkada gezdiriyorum. Bir kere Silivri'de kayış koptu yedek olmasa yolda kalacaktım çocuklarla.

1lt. Hidrolik yağı 3 Lt. Motor yağı hep yedeğimde var benim. ( tedbiri biraz abarttığım için) onun dışında benim bagajı biliyorsun bijon somununun bile yedeği var. 10-25-30 amperlik hem cam hemde soket yedek sigortalar yedek ampuller kutuda durur hep.

20 lt. Yedek mazotu 3 aydan fazla bidonda tutmam muhakkak onu kullanır bidona yenisini koyarım.

Biraz abartmışım dimi :smiley:

Bende bunlar tam hastalık kıvamında. Mesela sabah işe giderken arka lastiğin patlak olduğunu gördüm. Üşenmeden sabahın 6 sında lastik tamamen inip jant kesmesin diye söküp değiştirdim. Şimdi bu saatten sonra (9 gibi anca evde olurum) gidip patlak lastiği yaptırıcam. Arka stoplarım yanmıyor diye 2 gece uyuyamadığımı hatırlarım :smiley: Defender böyle. Çocuğun gibi bakar ilgilenirsen yolda bırakmaz. ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Geri