mrdnmz
Hilux N70
Ynt: Hayaller Gerçek Olunca...
Önce Pınar birader
tafa4196' Alıntı:Harika bende istiyorum nasıl yapcaz
Önce Pınar birader
tafa4196' Alıntı:Harika bende istiyorum nasıl yapcaz
mrdnmz' Alıntı:Önce Pınar birader
dturan' Alıntı:Şimdi gördüm. İngiltere dimi burası? Oraya taşınmak lazım aslında. 4000£ a 94 model 300tdı var adamlarda
dturan' Alıntı:Onlarıda seviyorum ben
dturan' Alıntı:Emre,
Çorum kaloriferi iyi ısıtır ama araba giderken radyatörden beslendiği için stop ettinmi 10 dk sonra işe yaramaz. Bize webasto lazım onun için.
Elektrik işin en kolay tarafı. Ben alıştım artık kullanırken bile sigorta değiştirebilir oldum. hatta gezi sırasında bir ara silcek, yakıt göstergesi gitti. Arada dururken sigortalarını değiştim çalıştı. Ben kendime 12v kontrol kalemi yaptım. Sanada yapim birtane arabada bulunsun.
Aklıma gelmişken, diferansiyellerin üstünde havalandırmaları var. Büyük ihtimal tıkalıdır onlar. Onları söküp temizle 5mt hortumla şnorkelin oraya uzat. Su geçişlerinde içeri su almasın. Su çamur vs. Sonrasında grasörlükle karpuzları Şaft mafsallarını yağla aşınmasınlar.
Ben başıma geldiği için 2tane v kayışı ve radyatör hortum yedeklerini arkada gezdiriyorum. Bir kere Silivri'de kayış koptu yedek olmasa yolda kalacaktım çocuklarla.
1lt. Hidrolik yağı 3 Lt. Motor yağı hep yedeğimde var benim. ( tedbiri biraz abarttığım için) onun dışında benim bagajı biliyorsun bijon somununun bile yedeği var. 10-25-30 amperlik hem cam hemde soket yedek sigortalar yedek ampuller kutuda durur hep.
20 lt. Yedek mazotu 3 aydan fazla bidonda tutmam muhakkak onu kullanır bidona yenisini koyarım.
Biraz abartmışım dimi
Bende bunlar tam hastalık kıvamında. Mesela sabah işe giderken arka lastiğin patlak olduğunu gördüm. Üşenmeden sabahın 6 sında lastik tamamen inip jant kesmesin diye söküp değiştirdim. Şimdi bu saatten sonra (9 gibi anca evde olurum) gidip patlak lastiği yaptırıcam. Arka stoplarım yanmıyor diye 2 gece uyuyamadığımı hatırlarım Defender böyle. Çocuğun gibi bakar ilgilenirsen yolda bırakmaz.
Sent from my iPhone using Tapatalk
özgür.yörüker' Alıntı:Kolay gelsin Emre seni uyku tutmaz artık.
Bende arabamda her şey var sanıyordum Sen yinede Derya kadar abartma ;D
sisdagili61' Alıntı:Merhabalar,
Emre pasaport yakışır. Diğer koruma demir işini istersen NATUA JEEP ten Umut KILIÇ tan sor o kendi aracına yaptırmıştı. Hani "beyaz puma" sı vardı.
Türkülerle kalın, sağlıkla kalın.
Emiş yaparken büzülmeyecek aynı zamanda su geçirmeyecek bişey olması lazım. Bende parça vardı galiba bakarım bir ara.mrdnmz' Alıntı:Kontrol kalemimi isterim. Digerlerini beraber yapariz bugu baktim snorkel bagli degilmis. Arada 40-50cm lik bir ara var. Hangi boru itipi uygun okur?
dturan' Alıntı:Kontrol kalemi en kolayı. Küçük kalemlerin içine led lehimliyorum arkasından şase ucu uzatıyorum oluyor sana 12v kontrol kalemi
Sent from my iPhone using Tapatalk