Hayaller Gerçek Olunca...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mrdnmz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 627
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 191,949

Etiketler
Ynt: Hayaller Gerçek Olunca...

AKİVA' Alıntı:
Hayırlı olsun Emre.
Opelden sonra bu seni daha da çok yoldan çıkaracak ;D
Ancak Opeldeki konforu arayacaksın.
Ambulansdan devşirme dediğinde bir an için yüksek tavanlı ambulans kasalardan olduğunu düşündüm ancak resimleri görünce ondan olmadığına sevindim.
Bu çok amaçlı kullanım için daha uygun.
Biraz daha detay paylaşsana...Model,motor vs. gibi.
Bir ara buluşalım. Yakından da görmek isterim.

Doğru valla tekrar okudum da hiç bilgi yok araç hakkında :smiley: 1990 model 169,000km de. Çok okudum çok araştırdım ve 2,5 Benzinli de karar kıldım. Daha az önce test ettik düz dizelden daha iyi o kesin. Daha sessiz. Tüp 2012 de takılmış bana sadece mikser işi kaldı. Onu da tez vakitte halledicez kısmetse.

Ambulansa kasa bir ara niyetlenir gibi olduk fakat kullanım amacımıza hitap etmediği için vazgeçtik. Keza aynı şekilde 130 kasa dan da arka koltuklardakiler perişan olmasın diye vazgeçtik.

Bu araçla ilgili çok uçuk planlarımız yok. Ancak içinin komple baştan ve farklı yapılacağını söyleyebilirim. Fakat yaz a kadar bekleyeceğiz. Sezon hele bir geçsin ben çamura doyayım da :smiley:

Aralık 10 dan sonra 1-2 gün İstanbul da olacağım müsaitseniz görüşelim. Zaten ayak üstü bir selamlaştık içimde kaldı... Hem de siz daha yakından incelersiniz.

İyi dilekleriniz içinde çok teşekkürler. Darısı size...

mrdnmz' Alıntı:
Bol çamurlu olarak kabul ediyorum :smiley: aslında eski fronticiler olarak bir toplansak mı :smiley:

tabiki çamurlu günlerde kullanmak içindi ;D aslında güzel fikir araçlar değişsede fronticiler hala aynı ;)

hakkı57' Alıntı:
tabiki çamurlu günlerde kullanmak içindi ;D aslında güzel fikir araçlar değişsede fronticiler hala aynı ;)

Artık Lopez düşünsün diyorum :smiley::smiley: şaka bir yana denk gelmek tanışmak isterim. Bir ara niyetlendik olmadı üzülmüştüm...

mrdnmz' Alıntı:
Artık Lopez düşünsün diyorum :smiley::smiley: şaka bir yana denk gelmek tanışmak isterim. Bir ara niyetlendik olmadı üzülmüştüm...

lopez kalmadı ama en az orası kadar güzel parkurlar var yinede ;) pazar günü beyoff ekibiyle gezimiz var şile taraflarına isterseniz gelin hem gezer hemde tanışmış oluruz ;)

hakkı57' Alıntı:
lopez kalmadı ama en az orası kadar güzel parkurlar var yinede ;) pazar günü beyoff ekibiyle gezimiz var şile taraflarına isterseniz gelin hem gezer hemde tanışmış oluruz ;)

Bu hafta LR buluşması var beni de çömezleri kabul ettiler sağolsunlar :smiley: ama artık ikamet istanbul illa ki fırsat yaratırız. Olmadı ben eski mahallemi görmeye gelirim sizi fırsat bilip... Şimdiden iyi eğlenceler sizlere de. Nede olsa kar var hafta sonu.

mrdnmz' Alıntı:
Bu hafta LR buluşması var beni de çömezleri kabul ettiler sağolsunlar :smiley: ama artık ikamet istanbul illa ki fırsat yaratırız. Olmadı ben eski mahallemi görmeye gelirim sizi fırsat bilip... Şimdiden iyi eğlenceler sizlere de. Nede olsa kar var hafta sonu.

tabiki herzaman beklerim ;) sizede bol eğlenceler.sezon yeni başladı bir çok gezi yapıcaz inş. hepberaber ;)

Hayırlı uğurlu olsun yeni aracınız. Güle güle binin...

Bir kutu lokum alın ve dağıtın ilk toplantıda... Eskiden adetti bu mutlaka biliyorsunuz. İyi bir şey olunca kişi yakınlarına ağız tadı diye lokum alıp ikram ederdi. Unutulan adetlerimizden. Sizin araç hakediyor lokumu...

Biraz da planlarımızdan bahsedelim. Ön tampon mecbur revize olacak çünkü vinç gelecek. Zaten 5 aydır merdiven altında takılacağnü bekliyordu.

Vinç için tampon revize edilirken ilk fotoğraftaki gibi olacak.

Rollcage yapılacak. İbrahim bey in aracı varken başka örnek aramaya gerek yok. (Foto2)

Çadır ve diğer ekipmanlar için portbagaj lazım illa ki. (Foto2)

Lastik ve yükseltme (kit) yapılmayacak. 5cm get ile kupayı yükseltmeyi düşünüyoruz. Üsnde 235/75/16 var ve daha çok yeni lastikler.

Uzun yol için planladığımız ve dahası uzun soluklu geziler için ne lazımsa aşağı yukarı hazırdık. Buzdolabı, dolaplar, çekmeceler, jerrycan ler, uyku tulumları vs zaten araca yerleşti bile. Sadece sabitlemesi yani güvenli hale getirmesi kaldı.

Bugün bir de hayırlı olsun hediyesi jant+lastik hediyesi geldi :smiley: yani 2 istepnem var. İkincisi için kaputun üstüne yer ayarladık bile.

Diye uzayan giden bir rüya göreceğim bu akşam. Yine her zaman olduğu gibi diğer örnek çalışmalara, yurtdışı forumlara, ekpedisyon araçalrı ile ilgili videoları seyrederken muhtemelen uyuya kalırım :smiley: ama artık farklı...

image.jpg

image.jpg

prafa' Alıntı:
Hayırlı uğurlu olsun yeni aracınız. Güle güle binin...

Bir kutu lokum alın ve dağıtın ilk toplantıda... Eskiden adetti bu mutlaka biliyorsunuz. İyi bir şey olunca kişi yakınlarına ağız tadı diye lokum alıp ikram ederdi. Unutulan adetlerimizden. Sizin araç hakediyor lokumu...

Doğru diyorsunuz. İlk buluşmaya lokum götüreyim. Çok teşekkürler iyi dilekleriniz ve hatırlatmanız için.

Emre ne yaparsan yap yapacakların hiç bitmeyecek bunu zaten biliyorsun. :smiley:

Amortisörlerin sağlamsa hiç get koyma bence. +2 HD yay tak çok salınmasın.

Ön tampon için ben 7 aydır sıra bekliyorum istediğin tampondan şu an hiçbiryerde yok. Kayalar yılbaşı gibi gelebileceğini söylüyor. Ama yaptırabileceğimiz bir yer buldum. En kötü imal ettiririz.

Kamp eşyaları ıvır zıvır derken arabanın içinde oturmaya yer kalmıyor biliyosun. :smiley:. (Bkz. Benim araba)

Her girdiğin çamur senin daha fazla çamura girmeni sağlayacak :smiley: bunun için zamanla lastik, yükseltme, kilit hepsi tekrar gözden geçirilecek :smiley:

Yukardaki yeşil arabada (dx55upr yazısı olan) ki tampondan bir arkadaşımda var , kandisi Hollandadan getirmişti ama takmadı satacaktı sanırım kaportacısında duruyordur , isteyen varsa araştıralım.

dturan' Alıntı:
Emre ne yaparsan yap yapacakların hiç bitmeyecek bunu zaten biliyorsun. :smiley:

Amortisörlerin sağlamsa hiç get koyma bence. +2 HD yay tak çok salınmasın.

Ön tampon için ben 7 aydır sıra bekliyorum istediğin tampondan şu an hiçbiryerde yok. Kayalar yılbaşı gibi gelebileceğini söylüyor. Ama yaptırabileceğimiz bir yer buldum. En kötü imal ettiririz.

Kamp eşyaları ıvır zıvır derken arabanın içinde oturmaya yer kalmıyor biliyosun. :smiley:. (Bkz. Benim araba)

Her girdiğin çamur senin daha fazla çamura girmeni sağlayacak :smiley: bunun için zamanla lastik, yükseltme, kilit hepsi tekrar gözden geçirilecek :smiley:

Bizim (beraber) neler yapacağımızı en iyi sen biliyorsun. Hepsi sırayla. Ablan daha pislenmesine izin vermiyor arabanın :smiley:

ndogru' Alıntı:
Yukardaki yeşil arabada (dx55upr yazısı olan) ki tampondan bir arkadaşımda var , kandisi Hollandadan getirmişti ama takmadı satacaktı sanırım kaportacısında duruyordur , isteyen varsa araştıralım.

Derya sana yarar bu. Benden pas...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Geri