Hatay Riga (letonya-latvia) Arabayla Dört Başına

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasarergun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 72
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,557
Hocam yolların kalitesi güzel görünüyor,okuduğumuz yyorumlarda Ukranyanın yollarından çok şikayet vardı.
sınırdan mukochaveye 34 km berbattı ama 700 km yolda 34 km dikkate alınmamalı. sanki millet sadece yasadığı sorunları yazıyor gibime geliyor. ben benden sonra gidip nasıl hareket edilirse sorun yaşanmaz diye yazı yazıyorum.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Etiketler
ben bu sene çok gitmek istiyordum, planlar yapıyordum araba ile rigaya eşimin memleketine gitmek, kısmet olmadı sağlık sorunları nedeniyle, benim hayalimi şuan siz yaşıyorsunuz siz yapıyorsunuz.
inşallah seneye sizin tecrübelerinizden yararlanıp bende gidebilirim.

lvivden vakitlice yola çikma sebebimiz brestte biraz dolaşmaktı ama tabi navigasyonun bizi önce polonyaya sonra belarusa sokma planını birden bire kendimizi sınırda kuyrukta bulmamızla anladık. yol daha hızlidır dedik ama sınırı geçmek 3.5 saat sürdü. vizesiz avrupa seyahati yapmak isteyen ukraynalıların hepsi polonya sınırında idi :smiley: .
polonyada yollar mükemmel ama trafik akışı ukraynadan da yavaştı. tabi bir de 3 saat önce polonyaya girmiş ailenin 3 saat sonra belarusa geçme sebebini sınır polisinin anlamayıp bana da sormayıp 1 saat evrak karıştırması eklenince 2.5 saatte belarus sınırında kaybettik. sonunda polis ek belge isteyince kardeş navigasyonun kurbanıyız sıraya girince bariyerlerden u dönüşü yapamadık deyince epeyi güldük karşılıklı. sonrasında sağolsunlar belarus göçmen belgesi, araba deklarasyonunu doldurmama bizzat yardım edip bizi belarusa aldılar. yine gecenin ikisinde booking.com dan şimdiye kadar üç otuz paraya kaldığımız ennnn lüks yer olan villada kendimizi dinlendirdik. bugün kısmetse hedef minsk.

Son düzenleme:

bugün gün gîzel başladı ama benim ihmalimle ilk 3 benzin istasyonunda ogs cihazı almayınca ogs cihazının arasına sıkışan 100 eurocuk polis tarafından tahsil edildi. legal ceza rüşvet falan değil. zaten en az 5 tane fotoğrafımı gösterdiler :smiley: kaçak geçerken. mecburen yazacağız deyip görevlerini yaptılar. yol kenarındaki yeşil benzin istasyonlarında beltoll tabelası var 24 saat eleman ister yeni cihaz alma ister dolum için hazır. her km de 4 euro cent ödeniyor. 20 euro da cihaz. tabi 120 km ile gitmek yerine 30, 60, 70, 90 ile giderim derseniz de seçim sizin. bence denemeyin de. booking.com da hayatımın 3. problemini minsk rezervasyonunda yasadım. bana onay mesajı da atan dallama salak, adrese gelip arayınca doluyuz dedi, ben de kendisinin bir o cocuğu olduğu hariç herşeyi saydırdım. booking.com yönetimine de şikayet ettim. tabi herşeye vesile lazım, son dakika rezerve ettiğim yerin sahibine derdimi ingilizce anlatırken abi türkçe konuşabilirsin diye hasan beyle tanıştım. ev sahibimiz türk. resimler hemen gelsin.

Son düzenleme:

ben bu sene çok gitmek istiyordum, planlar yapıyordum araba ile rigaya eşimin memleketine gitmek, kısmet olmadı sağlık sorunları nedeniyle, benim hayalimi şuan siz yaşıyorsunuz siz yapıyorsunuz.
inşallah seneye sizin tecrübelerinizden yararlanıp bende gidebilirim.
kolay değil ama kesinlikle zor da değil. keşke 5 gün daha gidişe vakit olsa ve daha çok gezebilseydik.

brest ve yol. yarın da minsk
d3cfb89e3acbd5dba1fda58077e1d601.jpg
116612be21cfe9b403c7629fca79deb7.jpg
8477dc661055e4aad9cc8419761ca998.jpg
0ad3de32a84ffb21797f167286dcd140.jpg
0176c6401893bcd481b2edc1ac3be406.jpg
7a31ada579ad4334cc4fc0f8612c1fbf.jpg

Son düzenleme:

Geçiş cezası için geçmiş olsun.Uygun bir anda detayını yazarmısınız?
ilk istasyondan beltoll alınacak. kıza yaklaşık km ya da güzergah söylenecek. cihaz iki kez ötunce 8 euro kaldi demek.

Heyecanlı ve uzun gezinin devamını ve de fotoğrafları bekliyoruz Sayın Ergun :smiley::smiley::smileycat:
bu bir haftada yurtiçinde 2000 km daha yapıp tatile çıktım, haftaya detay, yazı ve fotoğrafları paylaşmaya devam inşallah (tam 1.5 sene sonra yani aralık 2018'de yazıyı nihayet tamamladım)

Son düzenleme:

tam 1.5 sene geçtikten sonra yazının devamını tamamlayayım bari :smiley:

Kısaca kaldığım yerden devam edeyim. Yolda bir benzin istasyonunda internetten booking.com üzerinden bir ev kiraladık ve iletilen iletişim adresine sms attım. bu konuda google translate yeterince yardımcı oluyor. Daha sonra ne olur ne olmaz belki ingilizce bilen vardır diye telefondan aradım da ama karşı tarafta sadece rusça biliyordu bookin.com dan bahsettim Da deyince de nasıl olsa rezervasyon onayı var deyip minske devam ettik. İletilen adrese gittik ama sitenin adresi tam, daire numarası yok. Yakındaki kafeden rica ettim interneti kullandık garson bir kız ingilizce konuşuyordu. Önce rezervasyon yapılan yeri aradım ingilizce bilen birisi çıktı doluyuz dedi. Saçmalama dedim bana başka bir numara verdi. Oradaki kusursuz ingilizce konuşuyordu ve yerlerinin olmadığını belirtti ben de doğruanmış rezervasyon var sizi polise şikayet ederim dedim. Booking.com a da mesaj attım dolandırıldım diye. Daha sonra anladım ki ben cuma günü gitmiştim, hafta sonu için minske gelenler hızla rezervasyonları doldurup fiyatları da yükseltmişlerdi. Ben aç değilken ben değildim ve bundan beyaz ruslar habersizdi. Keşke yemek yiyip de diğer işleri halletseydim. Bu arada ikinci bir ev bakıp rezerve ettim bakmaya gittik oranın ev değil hostel olduğu anlaşılınca rica ettim resepsiyondaki arkadaş rezervasyonu ücretsiz üptal etti. Bu arada beni bookin.com dan heme arayıp durumu sordular. Ben de olanları anlattım numaraları ve yazışmaları maile gönderdim. Tekrar bir ev bulup rezerve ettim. İletilen numarayı arayıp ingilizce konuşur musunuz diye sordum. Karşıdaki abi türkçe de konuşabiliriz deyince şaşırdım. Hasan Bey belaruslu eşe sahip ve orada ev kiralama işi yapıyormuş. Başımızdan geçeni anlattım. Adresi verdi abi geliyorum dedi. Eve gittik tam merkezde, park sorunu yok. Ev mükemmel. İlk evle aradaki parayı booking.com a ettiğim şikayet sonusunda kredi kartıma yatırdılar. Booking.com doğudaki ülkelerde ve eski sovyet cumhuriyetlerinde sorunlu ama başınıza bir şey geldiğinde de yalnız bırakmıyor. Tabi eve yerleşip rahat edince dinlenip ilk gün doğa ve sanat müzesini, sovyet dönemi sergisini ve ertesi gün de savaş müzesini ve iki tane avm yi gezdik. Parklarda yürüdük. Gittiğimiz günün ertesi gün kurtuluş günü imiş provalarda ülkenin en ünlü ses sanatçılarını yağmur altında dinledik, mükemmellerdi. İlk gün ilk işim şubat ayında ziyaret ettiğimde aldığım mts numarasını kartı kaybettim deyip tekrar almak oldu. İnternet olunca heryer şanzelize oldu bize.

Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR