Hatay Riga (letonya-latvia) Arabayla Dört Başına

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasarergun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 72
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,557

Etiketler
dizel akaryakıt fiyatları aynı olduğundan sınırdan önce üsküp'e kadar yetecek şekilde depoyu doldurup devam ettik. yarım saati geçer şekilde iki kapıyı da geçtik. sanırım 3. istasyondan otoyol kullanımı için 1 haftalık vinyet alıp 137-138'le bastım (hız sınırı 140 km) sofyaya ama yolda o kadar sinek vardı ki, 3 kez sadece cam temizlemek üzere durduk. sofyaya kadar kesintisiz ve güzel otobandan ara yollardan makedonya tarafına da bir süre daha otobandan devam edip 1000 metreye kadar dağlık bölgede döne döne devam ettik. sınırdan toplamda 5 dakikada her iki tarafta islemlerimiz bitti. bulgarlar çıkarken vinyet kontrolünü atlamadılar. sınırdan sonra sanırım üsküpe 50 km kalana kadar sürwkli iniş olan virajlı ve temiz bir yoldan devam ettik. otobana girince rahatladık hız sınırı 130 km. yeşil sigorta zaten en geniş kapsamlı olan yapılmıştı sorun yaşamadık. oteli yolda benzinlikteki kfc den bedava wifi ile rezerve etmiştik, saat 02.00'de here navigasyon bizi otelin önüne indirdi. üsküpte klasik yerleri gezdik ama bugün ramazan bayramı. sakin ve heryer kapalı. bu gece de buradayız, yarın sabah teker belgrada döner. bu arada dizel burada 3 liradan az daha ucuz. yarın sınırı çıkmadan depoyu boğazına kadar doldurup sırbistandan hic yakıt almadan macaristana kadar devam edeceğiz. sırbistan benim güzergahımdaki en?pahalı mazotu satan yer. biraz da resim.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gyueshevo sınır kapısından çıktım ama sırbistana farklı bir kapıdan gireceğim.

a6696fe8f21dd0cfc4d8f39c223b2b86.jpg
2447b767fc51e78bf6fbf06649165d2d.jpg
c941224ef73bd6ed6bd715bc4e3bec1a.jpg
fd4782947d928345611c10cbd6e355ba.jpg
81bb2903deee8228834ee44bdd01b9f0.jpg

Son düzenleme:

Kapıdan yana geçmiş olsun diyeyim.Kapıdaki cadı memurelere çatmamışsınız.Beni Gümrüklü alanda tam iki gün tuttular
bir tane topluca pasaport polisi, bir tane de kocaman kırmızı burnunu hatırladığım gümrük memuru vardı ve hiç problem yaşamadım. iki gün çok be gümrukte :(

Eksik evrak bahanesi ile 1500 yuro istediler.Bende Evrağı getirim diyerek Ducatoyu gümrüklü sahada bırakmaya mecbur kalıp, uğraşıp didinip kah otostop kah otobüs ile Kapıkuleye gelip Bulgarların eksik diye uydurdukları evrağı bizim gümrüğün TIR muamele bürosundan sadece 20 TL ye alıp yine macera ile guyeşovaya dönüp burunlarına dayadım ama yinede bekle bakalım deyip yarım gün daha beklettiler.Beklerken can sıkıntısından Makedonya tarafına geçip tırcı kahvehanesinde çay içip yine Bulgar tarafına geri dönüyordum.

Eksik evrak bahanesi ile 1500 yuro istediler.Bende Evrağı getirim diyerek Ducatoyu gümrüklü sahada bırakmaya mecbur kalıp, uğraşıp didinip kah otostop kah otobüs ile Kapıkuleye gelip Bulgarların eksik diye uydurdukları evrağı bizim gümrüğün TIR muamele bürosundan sadece 20 TL ye alıp yine macera ile guyeşovaya dönüp burunlarına dayadım ama yinede bekle bakalım deyip yarım gün daha beklettiler.Beklerken can sıkıntısından Makedonya tarafına geçip tırcı kahvehanesinde çay içip yine Bulgar tarafına geri dönüyordum.
epeyi bir kişi bulgarlara dikkat demişti. evrak takıntısı ve evraka saygıda ruslardan daha takıntılısını tanımam.

Gürcüden çıkıp Rusya ya girdiğimiz Alanya sınır kapısında tam 11 saat sırada beklemiştim.Ben kapıya gelip te iş evrak doldurmaya gelince saat tutmacasına 2 saat uğraşmıştım .
ben rusyaya kolay geçmiştim de, 4 ya da 5 araç kala sınır 12 saatligine kapanınca vladikavkazdaki kapıda 1 gece yatmıştım.

bugün sabah geç saatte üsküpten belgrada devam ettik. çok az kısım hariç tamamı otoban. makedonya ve sırbistanda otobanlarda ödeme kredi kartı ile. belgradda bu gece takılıp yarın budapeşte üzerinden lvive devam edilecek. yolda muhtemelen uygun bir yerde yorulunca yatarız.
9c7674e997236891070b56c8c321ca4b.jpg
46ae38ce3a7ebd1f49807f7cc5360b63.jpg
f2e7ab52cdfe0994d8786580bfb81ec9.jpg
b7335382960e84f96b2fce1c4f78322d.jpg

sabah ufak bir tur atıp, öğlen vakti budapeşte tarafına dümeni kırdık, nerede kalacağımıza yolda karar veririz deyip, sorunsuz bir sınır geçişinden sonra macaristana geçtik. macaristanda otoban için vinyet ödemesini benzin istasyonunda yaptık, sticker vermediler sadece plaka sisteme tanımlandı. plaka tanımlanırken kontrol edilmesini tavsiye ederim. yolda diyarbakırdan ikiz kiz bebekleri ve oğulları ile yolda olan turk çiftle bir benzin istasyonunda epeyi lafladık. navigasyon, otel rezervasyonları vs konuları konuştuk. kampinglerde kaldıklarını söyleyince bookingden ev kiralamalarını tavsiye ettim, here navigasyon anlattım. umarım memnun kalırlar.
gece 11 gibi macar sınınından çıktık. gümrükte yeşil pasaportun ne olduğunu sordular ve plakadan ceza ve vinyet kontrolü yapıldı. ukrayna tarafında islerim beklediğimden ksıa sürdü ve çok naziklerdi. ilk kez ukraynaya girdiğinden arabanın şase numarası kontrol edildi, tüm ruhsat bilgileri sisteme işlendi. gidecek olanlar şase numarasının nerede olduğunu ögrensin. gece klasik olarak booking.com dan rezerve yerimizde kaldık ve sabah mukocheve'yi gezdik. çok sevdik. şimdi lviv'e devam
471cbdf4e1dd55ea6ed35975912950cf.jpg
46dc1918cf4f75960cca67eb04313d2f.jpg
f67f6f9fa746746f9b993c84b3bfbec7.jpg
3fa4ef23a70917fbfed691ece754455a.jpg

Son düzenleme:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR