Hangi Araçlarda Limited Slip Kilitli Diferansiyel Var?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan varlikefe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 53,597

varlikefe

Kamp I
Merhaba arkadaşlar bu sınırlı kaydırmalı diferansiyel hangi araçların kaç yılında üretilen modellerinde var?Lütfen bildiklerinizi yazarmısınız.Ben tırım tırım lsd diferansiyel ararken aracımın zaten kilitli diferansiyel olduğunu fakat yanlış diferansiyel yağ konulmasından dolayı devreye girmediğini öğrenince çok şaşırdım.(Nissan Patrol 1986)Öyle olduğunu görünce arkadaşında arabasının diferansiyelini indirtip baktığımızda onunkininde kilitli olduğunu ancak içindeki bir pulun kırık olmasından dolayı çalışmadığını öğrendik.(Nissan Datsun Patrol 1982)Mesala Lada nivalarda,pajerolarda,defenderlarda hangi yılda üretilen modellerinde kilitli diferansiyel vardır?
Varlık Efe Över

Etiketler

Ynt: Hangi Araçlarda Limited Slip Kilitli Diferansiyel Var?

1998 Cherokee XJ kullanıyorum, LSD var. Yağ konusunda bende kararsızım, özel yağlar olmakla beraber, servis manualinde 75W-140 gibi bir yağdan bahsediliyor ama bu yağ piyasada bulunmuyor.

Ben aslında bu yağı aramıştım.(http://www.shell.com/static/tu-tr/downloads/urun_katalogu/Spirax%20A%2090LS.pdf)shell spirax 90 ls diye.Ama gittiğim yağcıda yanlış hatırlamıyorsam 80 numara bir yağ verdi.Ama verirkende bu yağı yeni passatlarda elektirikli diferansiyel kilidi için kullanıldığını ve bu yağıda volkswagen servisi için getirdiğini söyledi.sonuç olarak kilit şu anda çalışıyor.

bu yag yagcılarda var genelde stokda bulundurmuyorlar ozel sıparısle gelıyor
16 litre olarak teneke kutuda satılıyor 150 milyon gıbı fıyatı var ben kullanıyorum
yag koydugun sorece calısır 80 de 90 da numara koysan calısır
lımıted slıp defransıyede balata oldugundan balataların uzun omurlu olması ıcın bu lsd ıcın uretılmıs bu marka veya baska marka yagı kullanmaktada fayda var.

bulamadığımdan 90 numara yağ koydurdum...yağ ısınmadan kilit çalışmıyor....örneğin 40-50 km ve yüksek süratte yol gittikten sonra dönüşlerde kasılmalar oluyor(kilit çalışıyor)ama şehir içinde kısa mesafelerde kilit çalışmıyor...

kilidin calışması yagın ısınmasından zıyade hızla alakalı bır tekerlek bosda bellı bir hızla donunce balatalar kavrama yapıyor ve kılıt devreye gırıyor balatalar asınmısa bosda donem hızı falza olması lazımkı kılıt devreye gırısın asınmıs balatada kılıt devreye gec gırıyor. genelde bu olaya kılıt kacırıyor deniyor.
% 100 kılıtlı gıbı hemen devreye gırmıyor .

Limited Slip kilitler %100 kilit gibi performanslı değiller, sadece belli bir devirde devreye giriyor ve yardımcı bir itiş sağlıyor, sürekli itiş sağlamıyor, doğru kullanılmadığı sürece çok etkisi görülemiyor, sonradan takılmak istenirse fiyat olarak ta %100 kilitlerin 4 te 1 i falan, genelde arkaya %100 kilit, öne limited slip kilit koymak mantıklı gibi
standart olarak Galloper larda da vardı LSD

Nivaların hiç birinde akslarda kilitli diferansiyel standart olmadı..

peki pajero ve land rover lerin hangi versiyonlarında var?

Bostancı Sanayide Performans otoda 75w-140 yağ konuldu diferansiyellere, arkaya Mopar'ın LSD katkısıda konuldu, içinden çıkan yağ baya kötüydü, şu an hissedilir bir rahatlama var arabada...

land roverlarda vitesteki lock konumu ne oluyor?merkezi diferensiyal kilidimi?birde bazı modellerinde limited yazıyor.onla ilgili bir yazı vardı.% 100 kilitmi başka bir şey mi.....

Pajero Pinin kullanıyorum ve araçta LSD var. 4H konumundayken normalde gücün arka tekerleklerde olmasına karşın, çekiş sırasında tekerlekler arasında devir farkı oluştuğunda bu sistemin ön ve arka tork dağılımını 50:50 oranına kadar devreye sokması gerekiyor. Ancak bugüne kadar edindiğim tecrübeye göre, sistem devreye girdiğinde çok geç kalınmış, araç çizgisinden çıkmış oluyor. Kaygan zeminlerde (Kar, çamur vs), pajero pinin için konuşuyorum, en iyisi orta kilidi devreye sokmak (4HLc) ve aracı yolda tutmak ve ve tutunmanın arttığı zemine geçildiğinde de devreden çıkartmak.

Yani demek istediğim, LCD 4x4 araçlar için çok verimli ve gerekli bir özellik değil. Olsa da olur, olmasa da....

Daihatsu ferozaların bazı serilerinde LSD var. Veya japonyadan getirtebiliyorsunuz. Aracın lsd si olup almadıgını çok kolay feroza da anlayabilirsiniz. arka iki tekerlegi havaya kaldırarak( ön tekerlekler yere temas halinde olacak) bir tekerleği herhangi bir yöne çeviriyorsunuz LSD varsa diger tekerlek aynı yöne dönmeli. yoksa açık difransiyeliniz var demektir. Feroza için lsd li difransiyel 1400 dolar civarında japonyada...
Lsd aslında yüzde yüzlük kilit kadar olmasada ise yarayacaktır diye düşünüyorum. yüzde yüzlük kilidiniz varsa istediginiz zaman devreye sokup çıkarabilmelisiniz yoksa bu aracı normal işleriniz için kullanamazsınız çünkü iyi yol tutuşlu ortamlarda deverede ise hem ses yapar hem de lastikleri ve yürüyen aksamı çabuk aşındırırsınız. Aracı standartları dışında ne kadar arazi koşullarına modifiye ederseniz o kadar arıza çıkaracaktır tabi.Lakin bizim amacımızda bu zaten.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR