Hangi Araçlarda Limited Slip Kilitli Diferansiyel Var?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan varlikefe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 53,598
Ynt: Hangi Araçlarda Limited Slip Kilitli Diferansiyel Var?

Hiç araç kaldırarak LSD denemedim.Ama okuduğum forumlarda bahsediliyordu.
teorik olarak çalışması lazım.

Etiketler

Peki pratik olarak denemek için bir yol var mı?

Lifte alıp lastiği çevirmek en pratik yol, ben denedim oluyor. ;D

Benim Pajeroda arkada LSD de var galiba.
Geçenlerde dik ve ıslak bir sokağa dönüş yaptığımda aracın arkası kademeli olarak yerine oturdu.
Lifte kaldırıp bir bakacağım ne olup olmadığına

En son okuduğum bilgiye göre hakkaten aracı boşa alıp kaldırdıktan sonra,
elle bir tekeri öne çevirmek ve arkadaşların da dediği gibi
aynı yöne dönüyorsa LSD var demek bi de
defransiyelin üstündeki etiket veya araç kitapçığınızda defransiyel bilgisi varsa
yazan orandan sonra “s” varsa “LSD”niz var demektir… ;)

Selamlar...

Benim araciminda önünde vardı. Ben taktırmıştım. 2000 dolara lifteyken düz donuyor doğru zaten balans yaparken aracın kilit olan aks komple kaldırılmalı buna özellikle dikkat edin. Gerçi benim kilidim 150/160 la viraj dönmek için ve yarışlarda patinaja kalmamak içindi ama balans konusu hepsi için geçerli olabilir.
Benimde bir sorum olacak vx 80 lerin bazılarında lsd var arkada bazılarında önlerde de var. İthal olanlarda torpidonun sol tarafında bir düğme var. %100 kilit sizin ortadan bağlarım dediğiniz bumudur.
Sonradan takılan %100 ler karpuzdan takılmıyor mu?
Benim bildiğim %100 ler karpuzun içindeki ayna marutının değişmesiyle oluyor. Havali vakumlu vede mekanik
Bu konuda beni biraz aydınlatırsanız sevinirim. Yada konunun açıklandığı bir link var mi?

Benim bildiğim bu düğme genelde benzinli VX80 lerde oluyor,
dizellerde ben pek görmedim...Sonuçta olay %100 diff.lock
olayı yani...80 kasalar için şunu söyleyebilirim, aradığınız özellik
araçta varmı diye bakacaksınız, çünkü LC çok farklı varyasyonlara
sahip bir araç... ;)

Bu konuda Tuğsan beyin açtığı konu başlığına yazarsanız,
eminim çok ayrıntılı bir şekilde sizi aydınlatacaktır...

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=17257.0

Selamlar...

diff. lock.jpg

Mesela Benim 94 Grand Cherokee 4.0 da Arka LSD . Bugün denedim , arkalar havadayken zorlanarak aynı yöne dönüyor . Yağ değişmi yaptık 80 90 yağ ve mopar lsd katkısı koyduk . Gerçi aklım 74-140 ta kaldı ama bulunmuyor gerçekten . Sanırım bu yağla da bir sorun yaşamam .

Tarik bey o topiği okudum takıpcisiyim. Hatta tuğsan beye soruda sordum ama lsd yi lcd olarak sorunca haliyle ekran olarak algıladı ve o yönde cevap verdi bende bir daha soramadım. :-[
% 100 kilit benzinlilere ayıt bir özellik değil su anda satılık olan üç adet dizelde de var. Kamudan çıkma olan hiçbir araçda yok. Bagaj kapısı iki yana açılan kendi aralarında ambulans tipi dedikleri ihale çıkması hiçbir araçda ben görmedim.

2000 model XJ'de aldığımda arka Chrysler 8.25 difransiyelinde LSD yoktu. Tüm son senelere ait 8.25'lerde durum böyle midir bilmiyorum. Dana35'lerin bazılarında LSD var galiba.

Düzeltme
1- Tunder yanlış yazım doğrusu Thunder
2- sadece Hi Rider ve Thunder de değil tüm yeni Ranger larda LSD mevcut.

Sokağın köşesindeki fırıncının kamyonetinde bile arkada LSD var
Bende yok (G.Vitara) ???

Merhaba ,

Geçen gün servis'teydim ( Performans Servis - Bostancı ) WJ kasaların tamamında LSD olduğu bilgisini aldım ;D..
Buna karşın sohbet sırasında Mercedes ML serisinde bunun opsiyon olduğunu ve oldukça pahalı olduğunu öğrendim :eek: ..

Kıvanç DUNDAR

Merhabalar
Sahibi olduğum iki tane arazi aracım var
2000 model 3 Kapı 2.5 TCI Hyundai Galloper marka aracımda orjinal LSD var
2008 model Mitsubishi L200 aracımda ise lüx versiyonunu aldım otomatik ondada ASTC denilen yine LSD benzeri bir sistem mevcut

1980 CJ 7 de açık deferansiyel olmasına rağmen, ne mutluki seneler sonra bu araca limited slip yapmışlar. Arka ve önde mevcut :smiley:

1998 Aracımda LSD+100%+center diflock var.Sistem sırayla şöyle çalışıyor.Araç sürekli 4 çeker.Low a aldığınız zaman center diflock ve LSD gidiyorsunuz ayrıca ABS yide iptal ediyor.Sonra direksiyonun sol arkasındaki difflock düğmesini 1 kademe sola çevirirseniz,arkaları 100 % yapıyor.1kademe daha sağa doğru çevirirseniz,ön ve arka aynı anda 100% oluyor.Yalnız burada çok dikkat edilmesi gereken bir husus var.Bütün kilitler açıkken 20 Km sürati geçmek yok.Battığınız yerden çıkın ve kapatın diye uyarı var.Buna dikkat etmzseniz,sistem dağılır ve 12.000 TL kadar masrafınız olur.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR