Hangi Araçlarda Limited Slip Kilitli Diferansiyel Var?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan varlikefe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 67
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 53,598
Ynt: Hangi Araçlarda Limited Slip Kilitli Diferansiyel Var?

INTERNATIONAL SCOUT Larda dana 44 ve 60 opsiyonu seçildiğinde Orjinal LSD Kilit Te Sunuluyormuş sene 1970 !

Buarada INTERNATIONAL SCOUT Ta okadar çok opsiyon sunulmuşki fabrikanın ürettim gamından birbirinden farklı 2000 scout çıkabiliyormuş ! Sene 1970 Bugün birçok üretici bile bunu yapamıyor ....

1970 Senesinde Otomatik vites Hidrolik direksiyon WestingHouse lu Fren Klima Hardtop !

Etiketler

Yeni nesil Grand Cherokee'de:

Quadra-Drive II® Active 4WD sistemi ve benzersiz Elektronik Limited Slip Diferansiyeller (ELSD) bugüne kadar üretilmiş en ileri düzey 4x4 sistemleridir. Bu yeni teknolojinin işlevlerini desteklemek için Jeep® mühendisleri tarafından tasarlanan yeni ve güçlü süspansiyon sistemi, ön tekerleklerin asfalt yolda kullanım özelliklerini arttırmaktadır. Quadra-Drive II Active 4WD sistemi ve ELSD, çekiş gücünün azalması halinde bunu saptar ve hemen devreye girerek mevcut torku gereken tekerleklere iletir.Bazı durumlarda torkun %100'ü tek bir tekerleğe yönlendirilebilir.

Quadra-Drive II® Active 4x4 sistemli araçlarda ÖN ve ARKA akslarda bulunan ELSD, mevcut tork kuvvetinin %100'e kadar bölümünü her aks boyunca herhangi bir tekerleğe aktarabilir.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Pahalı bir sistem olduğundan, Jeep bu sistemi bu seneden itibaren OPSİYON listesine almış :( ..Benim araçta standarttı :smiley:

nissan pathfinderlerin tümü lsd dir.

mergen arkadaşım aracında öndede lsd olduğunu söylemişsin.ben bugüne kadar hiçbir araçta önde lsd olduğunu duymamıştım.standart olarak.sen mi değiştirdin.ayrıca rally raid lerinde lsd olduğunu öğrendim.son olarak pazar günü adapazarındaki off road yarışlarında yanımıza kenan çarpışantürk geldi.kısa bir sohpet ettik.v6 3500 99model pajerosu vardı.arabada %100 kilitlenebilir diferansiyel var dedi.(orjinal)araştırdım ama öyle bir bilgiye ulaşamadım.acaba merkezi diferansiyel kilidini demek istemiş olabilirmi?

merhaba.95 model wranglerde difff.kilidi varmı.elektronık diff. kilidi oldugu söylenmistı ama aracın 2 lastıgını bosta bırakınca ,bostakı lastıkler döndü.buda sanırım olmadıgının göstergesi.

Sn.''özberk''Aramıza hoşgeldiniz..Diğer arkadaşlarımızın sizi daha iyi tanıyabilmeleri için off-road bölümümde yer alan
''Tanışma Köşesi'' 'nde kendinizi tanıtabilirseniz memnun oluruz.
Saygılar..
Link aşağıdadır :

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=9726.0

'94 yılına ait ispanyolca katalogta yer alan fotoğrafa bakılırsa bazı Vitara JLX lerde de LSD olabilir.

Cherokee XJ lerde arkada dif.de LSD var .yinede araca baktırmak gerek olmayan araçlarıda gördük.
1999 Pajeroda orta dif kilidi + içerden kumandalı elektrik motorlu arkayı yüzde yüz kitleyen bir dif kilidi var.

95 model wrangler yj de arkada lsd varmıs.öne powertrack diff. kilit takmaya karar verdim.

Değerli arkadaşlar;
Elimdeki vitara kitapçığında vitaralarda opsiyonel olarak LSD (Sınırlı Kaydırmalı Diferansiyel) olduğu ve eğer varsa arka kapıda "Limited Slip Diff" etiketi olduğu yazıyor.
Benim aracım 2000 model 1.6. Aracta böyle bir etiket yok, aracı 2 yıl önce aldığımdan orjinalde var mıydı bilemiyorum. 2000 modellerde LSD var mıdır? Veya olup - olmadığını kendim nasıl anlarım?

aracı lifte alın.
tekerlekler karşı yöne dönüyorsa yoktur.
aynı yöne dönüyorsa vardır.

"Limited Slip Diff" için diyorsunuz değil mi? Gerçekten en kolay deneme yolu bu... ;)
Her araç için geçerlidir bu dediğiniz değil mi?
Selamlar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,644
Kaydolan Son Üyemiz
sailortr

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR