Güçlü Ve Pirikamp Ile Yollarda (ve Kamplarda) 2021...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,442
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 355,108
Yücel hocam
Bir teorim var
Aracınızdaki akü sanırım normal araba aküsü
Siz vebasto çalıştırınca aküde %50-60 civarı bir deşarj oluyor
Bu tür aküler bu şekilde kullanıma uygun değildir
Kurşun asit aküler bu şekilde deşarj-şarj olunca bozuluyor
Bu teori doğru çıkarsa,araba aküsünü deep cycle jel akü yada agm akü ile değiştirmek sorunu çözer
Diğer seçenek vebastoyu kullanmamak

Jel akülerinde start akü yerine kullanılmaması gerektiği söyleniyor. Bir şekilde, bir yerden feragat etmek gerekir gibime geliyor.

Etiketler
Yücel hocam
Bir teorim var
Aracınızdaki akü sanırım normal araba aküsü
Siz vebasto çalıştırınca aküde %50-60 civarı bir deşarj oluyor
Bu tür aküler bu şekilde kullanıma uygun değildir
Kurşun asit aküler bu şekilde deşarj-şarj olunca bozuluyor
Bu teori doğru çıkarsa,araba aküsünü deep cycle jel akü yada agm akü ile değiştirmek sorunu çözer
Diğer seçenek vebastoyu kullanmamak
Söyledikleriniz doğrudur...

Söyledikleriniz doğrudur...
Jel akülerinde start akü yerine kullanılmaması gerektiği söyleniyor. Bir şekilde, bir yerden feragat etmek gerekir gibime geliyor.
Agm aküler starter olarak kullanılıyor
Yeni nesil start-stop özelliği olan bir çok araçta bunlar kullanılıyor
Jel akü starter akü olarak kullanılabilir, sadece çevrim sayısı nedeniyle ömrü erken biter
Bu durumda çözümler;
-araba aküsünü agm akü ile değiştirmek
-bagaja yedek bir jel akü koyup, vebastoyu bununla kullanmak ve bu aküyü ara ara 220 ile şarj etmek
-vebasto kullanmamak
Yanlız her durumda senin arabadaki akü değişecek Yücel hocam, bence o akü derin deşarj nedeniyle ölmek üzere
Yoksa kışın seni sabahları üzer

Agm aküler starter olarak kullanılıyor
Yeni nesil start-stop özelliği olan bir çok araçta bunlar kullanılıyor
Jel akü starter akü olarak kullanılabilir, sadece çevrim sayısı nedeniyle ömrü erken biter
Bu durumda çözümler;
-araba aküsünü agm akü ile değiştirmek
-bagaja yedek bir jel akü koyup, vebastoyu bununla kullanmak ve bu aküyü ara ara 220 ile şarj etmek
-vebasto kullanmamak
Yanlız her durumda senin arabadaki akü değişecek Yücel hocam, bence o akü derin deşarj nedeniyle ölmek üzere
Yoksa kışın seni sabahları üzer
Yeni aldım aküyü değişmem. Böyle idare etsin...

Yücel hocam merhaba
karavanı yeni aldık 1 hafta sonu güzeldi hemen denedik tadı damağımda kaldı ama şimdi kış büyük bir sabırsızlıkla havaların iyi olmasını bekliyoruz biliyorsun benim midi 340 adı bu arada adını sputnik koydum bilesin

Yücel hocam merhaba
karavanı yeni aldık 1 hafta sonu güzeldi hemen denedik tadı damağımda kaldı ama şimdi kış büyük bir sabırsızlıkla havaların iyi olmasını bekliyoruz biliyorsun benim midi 340 adı bu arada adını sputnik koydum bilesin
Haha, Sputnik harika. İyi geziler!...

Bugün vitrinimde duran Buzbağ şarabını açtım. Buzbağın içimi Biricik'e göre daha yumuşak ama ben yine de farkı çok fazla fark edemiyorum. Bana göre Biricik de çok lezzetli bir şarap. Bir daha vitrinimden şarap açmayacağım. Gidip kendime biricik alacağım. Devir ekonomi devri malumunuz...

İftiralar, hakaretler, Sen şöylesin, böylesin; Şusun busun diye saldıran haysiyetsizler. Neler gördüm hayatta... Oçocukları allah belanızı versin. Beni çok üzdünüz. Bahçeniz bahar görmesin.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR