Güçlü Ve Pirikamp Ile Yollarda (ve Kamplarda) 2021...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,442
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 355,117
Çok zor zamanlardan geçiyoruz. Araçlarımıza gözümüz gibi bakmalıyız. Çünkü yenisini almak artık mümkün değil.
Hocam size tavsiyem değişecek parçaları değiştirin. Yarın daha büyük ve masraflı arızalara yol açabilir. Önümüz kış. Güçlü, aniden bir sabah angara ayazında tamamen çalışmamaya karar verebilir.
Sizin gibi düşünürüm ama kesin bir arıza bulunamayınca parça değiştirmek havaya para saçmak oluyor biraz. Bu nedenle bir süre izleyeceğiz. Mazot değişimi gibi bir konu da var. Eski mazota dönüp tekrar izleyeceğiz. Eğer sıkıntı varsa parça değişiriz tabii. Yapılacak işlemin 500 lira maliyeti olacak. Öyle atla deve değil. Ama havaya saçacak param yok.

Etiketler

İstediğim gibi oluram, Dilediğim gibi yaşaram. Hiçkimse de hiçbir şey edemez bana... Arkamdan birtakım şeyler uyduranlar adam değiller. Çünkü onlar oçocuğular. Onları kendi alemlerinde değerlendirmek gerek. Onlar oçocukları dünyasının aktörleri. İnsanların arkasından yalan dolan konuşurlar. Ama kendi düşündükleri gibi bir şeye yol açamadılar. Hala son derece delikanlıyım ve de güçlüyüm. İnsanların arkasından yalan konuşan oçocukları, hadi ortaya çıkın. Hodri meydan diyorum. Nerelerdesiniz? G@t oldunuz değil mi? Doğruluk ve insanlık benim; yalan, dedikodu ve iftira sizin kozlarınız. Bekleyin daha çok g@t olacaksınız.

Sizin gibi düşünürüm ama kesin bir arıza bulunamayınca parça değiştirmek havaya para saçmak oluyor biraz. Bu nedenle bir süre izleyeceğiz. Mazot değişimi gibi bir konu da var. Eski mazota dönüp tekrar izleyeceğiz. Eğer sıkıntı varsa parça değişiriz tabii. Yapılacak işlemin 500 lira maliyeti olacak. Öyle atla deve değil. Ama havaya saçacak param yok.
Yücel Hocam aklında bulunsun.Bujiler çalışmaz veya hata var ise bağladıkları bilgisayarın bunu görmesi gerekiyor. Benim oğlanın araçra başımıza gelmişti. Bilgisayar hangi bujinin çalımadığına kadar bildirdi

.
Teoman bey, hangi uygulamadan memnunsunuz ?
Sanmıyorum ama akü ile ilgili bilgi de okunabilmekte mi ?
Kod listesinin anlamlarına nereden ulaşılabilmekte ?

Bilgisayara bağlayacağız deyip bu güne kadar benden dört kere para almışlardı. Fiyatını görünce bu sefer ucuzluğuna dudaklarım uçukladı..😋

Gerçi alışkanlığınız değil ama hani bir başlık açıp bizi aydınlatsanız diyorum..

Son düzenleme:

Bugün Güçlü içinde yatma tertibatı bulunmadığı halde muayeneden geçmeyi başardı. Bir yıl muayene yönünden sakıncamız yok. Önümüzdeki hafta tekrar gizli kampçı modumuza döneriz.
Büyük karavanımı ise Ulaşan'dan almaya karar verdim çünkü oranın giderini sürekli karşılayamıyorum. Soğuklarda karavanımı yeterince kullanamayacağım bu zamanı Pirikamp (Karavanım) muhtemelen bir kapalı otoparkta geçirecek. Üzgünüm ama ikincil hayatı (Örn. yazlık gibi) karşılayacak kadar kazanamıyorum. Ulaşanı sürekli olarak devrede tutamıyorum. Gerekirse kıştan sonra yine Ulaşan'daki yaşama dönebiliriz yine de. Ekonomik olanaklarla, istek ve gerekliliklerin yeniden değerlendirilmesine bağlı. Ulaşan'a ödediğim kira, normalde evim için ödediğim kiranın yüzde sekseni kadar. Bu beni çok yorar. Evimi kapatmayı ise artık düşünmüyorum. Dünyanın bin türlü hali var. Ev olmalı bence...

Ulaşan'da geçirdiğim bu son ay epey mutluluk vericiydi. Ama malesef havalar soğudu. Ulaşan'da tuvaletler çok soğuk. Bu yetmezmiş gibi hava don olduğunda karavan bölümünün suyunu kesiyorlar. Buna rağmen Ulaşan Ankara şartlarında bulunmaz bir nimet. Beni ağırlamak için çok çaba sarfettiler ama yapamayacağım... Kışı geçirmek üzere evime çekiliyorum...

Birkaç günlüğüne bir yere kaçacağım. Tabii ki karavanım Pirikampı da götüreceğim. Kampdışı konaklama yapmayı düşündüm. En iyi seçenek her zamanki gibi Opet...

Yücel hocam
Bir teorim var
Aracınızdaki akü sanırım normal araba aküsü
Siz vebasto çalıştırınca aküde %50-60 civarı bir deşarj oluyor
Bu tür aküler bu şekilde kullanıma uygun değildir
Kurşun asit aküler bu şekilde deşarj-şarj olunca bozuluyor
Bu teori doğru çıkarsa,araba aküsünü deep cycle jel akü yada agm akü ile değiştirmek sorunu çözer
Diğer seçenek vebastoyu kullanmamak

Yücel hocam
Bir teorim var
Aracınızdaki akü sanırım normal araba aküsü
Siz vebasto çalıştırınca aküde %50-60 civarı bir deşarj oluyor
Bu tür aküler bu şekilde kullanıma uygun değildir
Kurşun asit aküler bu şekilde deşarj-şarj olunca bozuluyor
Bu teori doğru çıkarsa,araba aküsünü deep cycle jel akü yada agm akü ile değiştirmek sorunu çözer
Diğer seçenek vebastoyu kullanmamak
Minivan aracınızda vebasto var ve araba aküsü ile kullanıyorsunuz diye farz ediyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR