Güçlü Ve Pirikamp Ile Yollarda (ve Kamplarda) 2021...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2,442
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 355,421

Etiketler

Arkadaşlar,
Bugün hiç uzaklara gezemedim ama akşam komşularım bir çay içmeye çağırdı, onlarla bir hasbihal ettim bir insan yüzü gördüm. Bana iyi geldi. Yanınızdaki, yakınıznızdaki insanların kıymetini biliniz. Onlardan uzaklaştığınızda dedikodu hatta iftira yapmayınız. Bir insanın arkasından konuşmayınız. Bir insan onlarca insanı etkiler. Herkes kendi yerinde bir değer. Biz hepimiz bu hayatın içindeki insanlarız. Hiçbirimizin hiçbirimize bir üstün gelir yanı yok. Sadece değişik olayları değişik zamanlarda yaşayıp farklı hikmetlere farklı zamanlarda erişebiliyoruz. Hiçkimseye kendi gözünüzle görmeden şuydu buydu demeyiniz. Gözünüzle görseniz yine demeyiniz. Kainatı anlamak için bilgim sevgim okuduklarım ve hiçbir şey yetmiyor bana. Çok mu cahilim? Belki evet. Sorgulaya sorgulaya kendimi tüketiyorum. Hiçbir anlamı yok.

Kamp yaptığım arkadaşlarımla ilişkilerim iyi komşuluk ilişkileri kapsamındadır. Kimseye bir zararım dokunmaz ama insanlar benim özelime de karışamazlar...

Kara bir kuş ağlıyorsa, kanadına taş değimiş...
Kara da olsa kuş kuş değil mi? Diyorum.
Ama Karayı kötü olarak öğrenmemiz de bizim suçumuz değil.
İnsan olup kara olanı da siz düşünün artık.
Bu tür şeyleri ince ince düşünmek beni hasta ediyor.
Ama bunları ince ince düşünerek hasta olmuş pek çok insan var.
Çeşitli sonuçlara ulaşmışlar.
Ama her şey çift anlamlı, Kolay anlatılmıyor.
Ben de kara değil rengarek bir kuşum, eğer ki kuşşam.
Rengarenk olan yüreğim. Değerini bilene...

IMG_20210522_235504_380.jpg

İnsan, Ahiret,İnanç Tanrı... Çok çarpıcı bir kitap. Ama kitabın sonunda Öyle Miymiş gerçekten bilemediğinizi görüyorsunuz. Ama tabii her insan başka da bulabilir yanıtları. Zor konular. İnsana bir o taraftan bir diğer taraftan çarpan çok çarpıcı bir kitap.

Ohh bugün de hem derslerim hem de işlerim bitti çok şükür. Şimdi Endonezya kahvemi içip yeni başladığım Hakan Günday Kinyas ve Kayra kitabımı okuyacağım ve yüce rabbime bana bağışladığı tüm nimetler için şükür edeceğim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR