yugun
YÜCEL GÜNDÜZ
Ben benzin istasyonlarında konaklıyorum. Bazen de konaklamadığım halde bir iki saat kalıp keyif yaptığım oluyor. Kampa uzun zamandır gitmiyorum. Yani doğa kampı manasında... Radyonun, telefonun çekmediği yerler benim gitmek istediğim yerler olmuyor genelde. Yerleşim yeri kampçılığı yapıyorum. Opetleri ve Shell'leri tercih ederim. Tuvalet ve kahve konusunu böyle çözüyorum. Kamplara giderim ama alafranga tuvaleti olmayanlara gitmem. Yani epey bir seçiciyim kamp konusunda. Zaten bana uyan birkaç yer var Ankara çevresinde. Oralara gidiyorum. Bunlar Ulaşan, As Balıkçılık (Beypazarı) ve Yayla Mokamp (Kızılcahamam) benim favori yerlerim. Kalabalık kamplar artık beni sıkıyor. Gürültü patırtıyı da sevmiyorum.Bana doğa aktivitelerinin tek başına yapılması biraz sıkıntılı gibi geliyor. Allah korusun o anda herhangi bir yaralanma, sakatlanma yada beklenmedik bir tansiyon düşüp yükselmesi gibi durumlarda en azından kafa dengi bir arkadaşın olması daha uygun gibi geliyor.
Bende kış kamplarını daha çok seviyorum ve mümkün olduğu kadar yalnız gitmemeye çalışıyorum hatta o bölgeye ilk defa gelen arkaşımsa acil durumda ana yola nasıl çıkılabileceğini, en yakın köy yada yardım alabileceği bir yer varsa onu tarif ediyorum. Malum ormanda hava aniden kararıyor bir kaç kere gittiğim yerden bile gece karanlığında dönüş yolunu bulmakta zorlandığım zamanlar oldu.
Ankara'da kamp yapmayı seven kafa dengi arkadaşlar edinmek faydalı olur diye düşünüyorum.