Grand Cherokee 4.0 lt İle 5.2 lt. Arasında Seçim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ack Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 119
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 44,802

grand cherokke 4.0L mi 5.2 mi...?

• 4.0L

Kullanılan: 46 56.8%
  • 5.2

Kullanılan: 35 43.2%

• Kullanılan toplam oy
    81
Ynt: Grand Cherokee 4.0 lt İle 5.2 lt. Arasında Seçim

Ben sadece bu konuda seffaf olmak istiyorum, Bu arabalar cok güclü ve zevkli arabalar ama satis bedellerinin düsük olmasininda bir bedeli var sonucta.
15-20.ooo`e son derece lüks ve güclü bir Amerikan arabasi aliyorsun ama önemli olan satin almak degil yürütebilmek. Benim oturdugum sitede bir komsum 100.000 Dolar verip 2 sene önce Range-Rover Sport aldi. Ben iki sene icinde 5.000 Dolara yakin masraf ödedim. Eeeeee??? Kisacasi Ögrenci oyuncagi olmadigi kesin. En azindan standart ögrenciden bahsediyoruz. Kredi karti limiti 10.000 Ytl olan ve extreleri babasinin sirketinin muhasebesinden ödenen ögrencilerden degil. Ok. arabayi seviyoruz ama masraflari konusunda gercekci olup kimseyi sonradan pisman etmememiz lazim. Vicdanen......

Etiketler

Ergun bey yazdığınız yazıya göre benim yazdıklarımıda okumuşsunuzdur heralde ben öğrenciyim ve 1 haftadan fazladır bu forumda 4.0L ile ilgili bilgiler topluyorum tam kararımı verdim almak için 4.0L zj bakıyorum sizin yazınızı okuyunca gene celişkiye düştüm dediğiniz gibi sonradan pişman olmim sonuçta bu arabanın masraflarını ben karşılıcam ortalama elime ayda gecen miktar 1000 lira babama yalvar yakar aldıracam sonrası bana ait yakıt veya vergi tamam ama ya sonraları başa cıka bilirmiyim acaba elim den geldiğince temiz araba bakıyorum ama tabi bu işşler biraz da şans galiba.

Gerci masraf konusunda parca konusunda arıza nın hangi modellerin daha fazla cıkarıp cıkarmayacağını tartıştıktan sonra 4.0L ye karar verdim ama sizinde fikrinizi almak isterim bu arabalar hakkındaki....

Şimdiden teşekkürler.. :smiley:

Caner, bu arabalardaki ana sorun vergisi, kaskosu,ne kadar yaktigi degil, arabanin 10 sene üzerinde bir yasi oldugundan dolayi her an bir parcasinin sukoyuvermesidir. Hic bir sey olmasa bakarsin direksiyon kutusu bye bye der, kafadan 1.700 Ytl. Bu arabalari trafikte gören insanlar "vay be ne araba " demekten cok " vay be bu adam bu arabayi nasil yürütüyor" derler. ben 95 senesinde ZJ`yi 0 km`de almistim. O zamandan bu güne satmak veya degistirmek icimden gelmedi, su andada zaten satsan alabilecegim para ile bana bu arabanin verebilecegini verebilen baska bir sey alamam. Ama su ana kadar henüz yeniden toplayan birini görmedim. Böylesine detayli bir arabayi yeniden adamakilli boyamanin bedelini kimse göze alamadi henüz. gecen sene böyle bir seye kalkismayi denedim aldigim boya ve kaporta fiyati 5.ooo Ytl`yi aninda buldu (hesapta olmayan ve sonradan cikabilecek hersey haric) Bu arabalar 2-3 sene sonra 200.000-300.000 km`lerde olacak. Bir coguda LPG`li. Dolayisi ile motor ömürleri % 30 daha kisalmis durumda, en ufak parcasi 100 dolardan baslayan bu motorlari yeniden rektifiye yaptirmanin bedelini düsünebiliyormusun. Dedigim gibi; ben arabami bir kenarda unuttum artik. tabii bunda ayrica iki arabamin olmasininda etkisi var. Eger günlük kullanacagin tek araba olarak düsünüyorsan ve bütcen sinirli ise ( ayda 1000.- ) bu araba ocagina inciri diker. Ama macerayi seviyorsan hayat senin, Cherokeen hayirli olsun..... ;D

beatrix' Alıntı:
Caner, bu arabalardaki ana sorun vergisi, kaskosu,ne kadar yaktigi degil, arabanin 10 sene üzerinde bir yasi oldugundan dolayi her an bir parcasinin sukoyuvermesidir. Hic bir sey olmasa bakarsin direksiyon kutusu bye bye der, kafadan 1.700 Ytl. Bu arabalari trafikte gören insanlar "vay be ne araba " demekten cok " vay be bu adam bu arabayi nasil yürütüyor" derler. ben 95 senesinde ZJ`yi 0 km`de almistim. O zamandan bu güne satmak veya degistirmek icimden gelmedi, su andada zaten satsan alabilecegim para ile bana bu arabanin verebilecegini verebilen baska bir sey alamam. Ama su ana kadar henüz yeniden toplayan birini görmedim. Böylesine detayli bir arabayi yeniden adamakilli boyamanin bedelini kimse göze alamadi henüz. gecen sene böyle bir seye kalkismayi denedim aldigim boya ve kaporta fiyati 5.ooo Ytl`yi aninda buldu (hesapta olmayan ve sonradan cikabilecek hersey haric) Bu arabalar 2-3 sene sonra 200.000-300.000 km`lerde olacak. Bir coguda LPG`li. Dolayisi ile motor ömürleri % 30 daha kisalmis durumda, en ufak parcasi 100 dolardan baslayan bu motorlari yeniden rektifiye yaptirmanin bedelini düsünebiliyormusun. Dedigim gibi; ben arabami bir kenarda unuttum artik. tabii bunda ayrica iki arabamin olmasininda etkisi var. Eger günlük kullanacagin tek araba olarak düsünüyorsan ve bütcen sinirli ise ( ayda 1000.- ) bu araba ocagina inciri diker. Ama macerayi seviyorsan hayat senin, Cherokeen hayirli olsun..... ;D

aynen katılıyorum ergün abiye...

aylık 1.000 lira gelir ile bu araçlar çok zor yürür...

Önder ve ergun abi katılıyorum . Ayda 1000 ytl alan bir öğrenci için bu araçlar can sıkabilir . Bu araça para yetiştiricem derken harçlığından olursun sonra araba mı sana biniyor sen mi arabaya biniyorsun diye düşünceler dolanmaya başlar kafanda :smiley:. Bnları öğrencilikten yeni çıkmış hatta heran tekrar dönme olasılığı olan biri olarak söylüyorum ;) Bu sebeple daha kolay yürütülebilir ve sizi araziden koparmayacak araçlara yönelinebilir .

Mesela komple yağ-filtre değişimi 700 ytl civarı , komple Otomatik 2500 ytl civarı , direksiyon kutusu 1500 ytl civarı vs vs vs . Yılda %50 indirimle bile 1000 ytl kasko , 800 e yakın vergi .

Bunları kesinlikle gözardı etmemek lazım . Ama 15-20 milyara son derece lüks ve arazi kabiliyeti de olan bir amerikan aracına binmiş oluyoruz . Bütçeyi zorlamak hatta kilitlemek uğruna bu lüxe girilmemeli derim . Bütçe kaldırıyorsa girilmeli derim ;D

Karar senin hocam , umarım seni en çok mutlu edecek aracı alırsın ...

ssbman' Alıntı:
Önder ve ergun abi katılıyorum . Ayda 1000 ytl alan bir öğrenci için bu araçlar can sıkabilir . Bu araça para yetiştiricem derken harçlığından olursun sonra araba mı sana biniyor sen mi arabaya biniyorsun diye düşünceler dolanmaya başlar kafanda :smiley:. Bnları öğrencilikten yeni çıkmış hatta heran tekrar dönme olasılığı olan biri olarak söylüyorum ;) Bu sebeple daha kolay yürütülebilir ve sizi araziden koparmayacak araçlara yönelinebilir .

Mesela komple yağ-filtre değişimi 700 ytl civarı , komple Otomatik 2500 ytl civarı , direksiyon kutusu 1500 ytl civarı vs vs vs . Yılda %50 indirimle bile 1000 ytl kasko , 800 e yakın vergi .

Bunları kesinlikle gözardı etmemek lazım . Ama 15-20 milyara son derece lüks ve arazi kabiliyeti de olan bir amerikan aracına binmiş oluyoruz . Bütçeyi zorlamak hatta kilitlemek uğruna bu lüxe girilmemeli derim . Bütçe kaldırıyorsa girilmeli derim ;D

Karar senin hocam , umarım seni en çok mutlu edecek aracı alırsın ...

mesela niva komple şanzıman 500 lira ;D

bence bu tabloda niva veya suzuki daha öncelikli olur...

Kendi adıma şöyle söyleyeyim,ben 25-30 bin ytl arası eski model dolu bir araç arıyordum konforu olsun performansı olsun beni tatmin etmeliydi ve ne mutlu ki jeepimi aldım.aldıgım fıyat ve ustune harcadıklarımla (vergi,bakım ve ekstra masraflar dahil) daha 30 bin olmadı ve eminimki şu haliyle epey bir mesafe katedicem inşallah.işin püf noktası attığın taş ürküttüğün kurbağaya değmeli ;)

Benimde Caner e önerim vitara olur... 1.6 lt yıpranmamış araziye girmemiş bir araç beklentilerini ve isteklerini karşılar... asfaltta ve hafif arazide sorunsuz kullanılabilinecek bir marka... ancak sert arazi koşulları dersek marka ve model ne olursa olsun sonuç itibariyle öğrenci harçlığıyla yürütmek çok zor... Jeep e gelince internette 13-14 bin liraya bi dolu araç var ama bu rakamlara alınacak arabaya da minimum 4-5 bin lira masraf etmeden binmek çok büyük bir şans olur... diyeceğim odur ki sorunsuz tertemiz bir cherokee için 18-22 bin lira gibi bir rakamı gözden çıkartmak gerekiyor ( 95 model üstü için)... bakım ve kullanım giderlerini ve sürpriz arızaları , aksilikleri göz önüne alırsak bu araçlara binenin aylık gelirinin de minimum 3-4 bin lira gibi bir rakam olması gerekir ki bindiği arabadan keyif alabilsin... bu arada ilanlardaki kırmızı laredoyu bir arkadaşım için inceleme fırsatı buldum , ustamda baktı sağolsun , araç modeline göre çok temiz, uzun süre yatmış , sahibi de bakımını ihmal etmemiş , cantları orjinal değil , ama şanzıman ve motor saat gibi , fiyatta anlaşılamadı yoksa benim uzun zamandır gördüğüm nadir orjinal ve temiz cherokeelerden biriydi...

Wolwerine nin değindiği noktada çok önemli ...

Diyelim araç için 30 bin ytl ayırmışısız . Bu parayla gidip 1 yaş ve ya sıfır megane , bravo , polo (golf kalın gelir:smiley: ) , 307 falan alınabilir . Yada düzgün bir GC alınır üstünede 10-12 bin ytl kalır . Bu kalan para da o aracı yürütmede büyük kolaylık sağlar .

Tercih meselesi tabi . Şimdi bana sorsanız hangisi diye ancak kahkahayla gülerim . Tabi ki cevap belli . uygun yükseltme kiti ve lastikle üstünden geçebileceğim aracı neden alayım değil mi ama ;D

Tabi bu tabloda asgari ücretle çalışan birinden bahsetmiyoruz şartlar kısıtlıysa bu yönde yatırım akılcı değil asla ...

Ergun abiye not :D : Bu arada GC kullanıcısıyım ve öğrencilikten yeni çıktım ama yanlış anlaşılmasın kredi kartı ekstrem babamın şirketinin muahsebesinden ödenmiyor çünkü babamın şirketi yok ;D Öğrencilik yıllarımdan beri çalışan biriyim tabi ailemin desteği muahakak önemli ;)

İyi geceler herkese

ack' Alıntı:
Ergun bey yazdığınız yazıya göre benim yazdıklarımıda okumuşsunuzdur heralde ben öğrenciyim ve 1 haftadan fazladır bu forumda 4.0L ile ilgili bilgiler topluyorum tam kararımı verdim almak için 4.0L zj bakıyorum sizin yazınızı okuyunca gene celişkiye düştüm dediğiniz gibi sonradan pişman olmim sonuçta bu arabanın masraflarını ben karşılıcam ortalama elime ayda gecen miktar 1000 lira babama yalvar yakar aldıracam sonrası bana ait yakıt veya vergi tamam ama ya sonraları başa cıka bilirmiyim acaba elim den geldiğince temiz araba bakıyorum ama tabi bu işşler biraz da şans galiba.
caner seni çok iyi anlıyorum ama bence zj seni yorar kafandaki miktarlarla göre sana yazmıştım servise selam vermen 100 euro diye, senin günlük kullanımda sadece yakıtın ayda 1000 tl yi geçer bırak vergi servis ıvır zıvırı...

Gerci masraf konusunda parca konusunda arıza nın hangi modellerin daha fazla cıkarıp cıkarmayacağını tartıştıktan sonra 4.0L ye karar verdim ama sizinde fikrinizi almak isterim bu arabalar hakkındaki....

Şimdiden teşekkürler.. :smiley:

kredi kartı ekstresi babasının olmayan şirketinin muhasebesinden ödenmeyen ve aylık harcadığı para aşağı yukarı 1000 ytl civarı olan bir başka öğrenci de benim :smiley: içini rahatlatır mı bilmem burda hakikaten sözü yabana atılmayacak kadar deneyimli insanlar var çünkü, ama yaklaşık iki hafta önce 5.2 grand cherokee limited aldım, yaklaşık 24000 ytl fiyat ödeyerek.. bundan önce alfa romeo spider 3.0 kullanıyodum, o aracı da alırken bana sen öğrenci adamsın bunun masrafıyla baş edemezsin alfanın parçaları çok pahalı hem bu yaşta araba (96 modeldi ve 2006 da almıştım) zaten çok sorun çıkartır ve benzini canını çok yakar demişlerdi. araç turboydu bi de :smiley: tabi bunları söylenenlere kulak asma ben koç gibi bindim demek için söylemiyorum, tam tersi söylenenler benim bir öğrenci olarak farklı arabalarda yaşadığım tecrübelerimle doğru orantılı, hakikaten bayağı sorun çıkardı, mesela komple şanzumanı 1600 ytl idi, bi defa trigger kayışı kopup sübapları eğmişti masrafım 3000 ytl ydi, karter çatlaktı onu hiç değiştiremedim :smiley:, benzin pompası tıkalıydı depodaki benzini devamlı dipte tuttuğum için, araba tekliyodu ara sıra, bu arada bununda sebebi km de şehir içi 500 lira yakmasıydı o yüzden depo hep dipti :smiley:, bi defa turbo bitti en ucuz yolu seçicem diye şaşmazda bütün ustalarla kanka oldum, ara sıra kapıda yattığı oldu arabanın, iki defa çekiciye para verdim çünkü kasko yoktu kaskosunu kimse 2000 liradan aşşaa yapmadığı için fln.. ve bunların çoğunu o çok kısıtlı bütçemle halletmek zorunda kaldım çünkü babamla anlaşmamız böyleydi, tıpkı senin baban gibi aracı aldıktan sonra araba senin sorumluluğunda demişti bana, cidden laf olsun diye söylemiyomuş yaşayarak öğrendim üç senedir, bu süre içinde tüm bu masraflara nerden kaynak yarattım ben bile bilmiyorum, evet zordu zorlandım, bazen 'galiba araç bana biniyo artık' diye düşündüğüm zamanlar oldu, bu tür masraflardan ve benzin parasından dolayı tampondaki çizikleri aylarca boyatamadım, ve asla para biriktirip lpg taktıramadım, gerçi turboydu araç yazık olurdu her neyse demek istediğim buradaki çok çok deneyimli kullanıcıların söylemek istedikleri sanırım bu tür zorluklar, çünkü cherokee de ne kadar sağlam olursa olsun (alfadan sağlam olduğu zaten aşikar) eski bir araç ve buna benzer şeyler olmaya devam edebilir, dolayısıyla haklılar, ben senin yaşamaya korktuğun şeyleri uzun süre yaşamış biri olarak bunları teyit edebilirim, içini rahatlatır mı bilmem diye başladım çünkü cherokee çok yeni daha sadece aküyü değiştirdim başka masrafını bilmiyorum aracı tanımıyorum, ama şu şekilde seni rahatlatabilirim tüm bu zorlukları yaşamama rağmen hiç tereddütsüz gidip cherokee aldım :smiley: ve anlayabildiğim kadarıyla eğer temizini bulursan ve şanslıysan uzun süre masraf çıkarmaz sanırım, benim amacım iş hayatına başlayıp yani kendi paramı kazanmaya başlayıp bunun bir üst kasasını (99 sonrası) alana kadar bunun bana büyük masraflar çıkarmaması, daha da önümde nerden baksan askerlikle falan 2 yıldan fazla zaman var..
yani kısaca olaya nasıl baktığın önemli, sonrasını çok fazla düşünüp, mantığını ön planda tutup risksiz yaşayan biriysen o modellerde cherokee alma, hatta sakın alfa spider ve benzeri bir araç da alma :smiley: modeli yeni olan ve nispeten ucuz olan araçlar var mesela chevrolet kalos gibi.. ama olayı biraz şansa bırakabiliyosan ve ilerde böyle sıkıntılar yaşamayı düşünmekten çok lüks ve güzel bir araca sahip olmak istiyosan ben şu ana kadar zj den memnunum al derim. bi defa geliyoruz hayata bu yaşta cherokeeye binme şansın bi daha olmaz çünkü, yaşadığın haz da sanırım değer herşeye, en azından benim için öyle :smiley:)
saygılar

Bir kaç gündür yorum yazmıyorum çünkü sizlerin düşüncelerini okuyup karar verdikten sonra bişeler yazmak istedim .. :smiley:

Evet grand cherokke gercekten almak istiyordum ve kararımıda 4.0L den yana vermiştim ama ergun abinin ufak biyere deyinmesiyle çok üzülerek ne yazık ki cherokkeden vaz gectim gercekten bi öğrenci oyuncağı değil galiba bu yüzden daha mütavazi bir arab bakmaya başladım ama bu demek değil ki cherokke ye hiç binmicem, halen beynim de yeri olan bir araç ama 2-3 sene ara vermek zorundayım kendi işim olana kadar yani o zaman %100 alacağım araba cherokke dir.

Masrafı,vergisi,yakıtı,parçası ne olursa olsun .. :smiley:

Bana bu arabalar hakkındaki düşünce ve fikirlerinizi tecrübelerinizi ve bilginizi aktardığınız için
Ergun abiye
Ateş abiye
Önder abiye
Özgür abiye
Aykut abi
ve Bertan'a hepinize teker teker teşekkür ederim. :smiley:

Sizlerden ufak bi yardım daha rica edicem..

Sİzce hangi arabaya bakmalıyım ..

Saygılar... :smiley:

caner sakın sıkma canını ,herkesin senin gibi ertelediği hayalleri var hayaller hiç bitmez insanlarda hiç doymaz hep daha iyisini ister,bencede suziki çok daha mantıklı senin için,suziki bölümündede sana yardımcı olabilecek çok insan vardır sorunlarına sorularına ,bak bi lafınla bende hayalime gittim şimdi kapıda bir H2 hiç fena olmazdı yani :D :D arkadaşlar bi sorum olucak size, hummer H2 almak istiyorum ne yapmalıyım acaba ?? artık babamda koltuk çıkmıyo ne yapmalıyım tavsiyeleriniz nelerdir !!! ;D ;D ;D ;D şaka biryana ne alırsan al aramıza hoş geldin yeni araban hayırlı olsun..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,850
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

Geri