Grand Cherokee 4.0 lt İle 5.2 lt. Arasında Seçim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ack Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 119
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 44,802

grand cherokke 4.0L mi 5.2 mi...?

• 4.0L

Kullanılan: 46 56.8%
  • 5.2

Kullanılan: 35 43.2%

• Kullanılan toplam oy
    81
Ynt: Grand Cherokee 4.0 lt İle 5.2 lt. Arasında Seçim

organizasyon süper de daha yeni de olduğum için
heyy bmillet ben geldim var mı arabasına alcıak beni de diyemem :smiley::smiley:

ama ilerki gezilerde bir araca misafir olmayı isterim tabi. hem tanışmış olmak hem de bu işe başlamadan kesin fikir edinmiş olmak için ideal

Etiketler

mauvais' Alıntı:
organizasyon süper de daha yeni de olduğum için
heyy bmillet ben geldim var mı arabasına alcıak beni de diyemem :smiley::smiley:

ama ilerki gezilerde bir araca misafir olmayı isterim tabi. hem tanışmış olmak hem de bu işe başlamadan kesin fikir edinmiş olmak için ideal

bu gezenbilir olayı çok farklı bir durum. ilk defa karşılaştığın insanlar ile bir anda samimi oluyorsun. sonuçta hepimizin bir oratk paydası ve konuşacak çok geniş bir konu var.

ama yine o topik altında bir sor aracına seni misafir etmek isteyen çıkabilir. sonuçta off-roadda co-pilotta gerekli ;)

Ben 4.0L istiyorum ama sahibinden de temiz bitane 5.2buldum 10 yıldan fazladır yatıyomoş arabanın görünüşü de temiz ve diri ben linke koyorum bir incelersenizz düşüncelerinizi öğrenmek isterim önder abi ve ateş abi ...

http://www.sahibinden.com/asla_bu_kadar_temizi_yokWQQaXQQ4188133WQQpXQQdisplayitem

BolbuzJack' Alıntı:
Ben AT lastik değerini yazdım ürkmemeniz için, MT lastiklerle durum çok daha feci ;D Ben yol bilgisayarından hesap yapmıyorum, orada 18-20 lt falan yazıyor. LPG bitiyor, dolduruyorum, km.yi sıfırlıyorum, tekrar bitince bakıyorum kaç km. yapmışım, lastik ebat farkından doğan km. farkını koyuyorum üstüne genelde böyle ürkütücü sonuçlar ortaya çıkıyor :D 2,5 Vitara'da 20 lt civarında LPG yakar bence şehir içinde.

Ben anlamadım bu yakıt miktarı işinden bir şey, benim aracım hiç öyle az yakmadı ki, bujiler - buji kabloları - hava filtresi - egzoz susturucusu yeni, diferansiyellerinde 75w-140 full sentetik yağ dolu olan, şanzıman yağı - filtresi değişmiş, diagnostik testten geçmiş ve sonuçları mükemmel olan bakımlı bir araç. AT lastiklerle uzun yolda 16-18 lt falan yakıyordu, MT.ler takıldı o güzel günler geçmişte kaldı :smiley: Hoş benzer araç sahibi arkadaşlarla konuşup km. başı maliyetlerini öğrenince benim sonuçlarımın anormal olmadığını görüyorum, ama kimse forumda bu şekilde yazmıyor nedense ;D

3-4 binlik Niva sizi bırakın araziden, otomotiv denen şeyden komple soğutur :smiley: Suzuki iyidir, yarın gelin görün neler yapıyorlar :smiley:

murat bey daha öncede sizinle bu konuyu konuşmuştuk ama askıda kalmıştı. bende 94 zj var 4.0 motor. tartarini sıralı lpg ...
3.5 inch yükseltme 31x10.5x15 mt lastik ile bir depo 40 lt lpg ile çok rahat 220km yol alıyorum. ve bu yolun büyük çoğunluğu şehir içi. lpg ile ağır off-roadda 80 kmde 25 lt lpg harcıyorum...

bende tik oldu. her lpg alışımda bende ölçer oldum. bence siz bir egsoz monifolt contasını bir kontrol ettirin. monifolttan kaçak varsa yakıt artışı olabilir...

dronder' Alıntı:
bu gezenbilir olayı çok farklı bir durum. ilk defa karşılaştığın insanlar ile bir anda samimi oluyorsun. sonuçta hepimizin bir oratk paydası ve konuşacak çok geniş bir konu var.

ama yine o topik altında bir sor aracına seni misafir etmek isteyen çıkabilir. sonuçta off-roadda co-pilotta gerekli ;)

co pilot gerekli ama ben oraya yalnız gelen olacağını sanmam. ben mesela aracım hazır olsaydı en az 2 kişi daha yanımda olurdu diye tahmin ediyorum :smiley:
inşllah daha sonraki bir gezide garanti bir koltuk bulduğumda ( hala kendi aracımı edinememişsem ) gelmek daha mantıklı :smiley:

ack' Alıntı:
Ben 4.0L istiyorum ama sahibinden de temiz bitane 5.2buldum 10 yıldan fazladır yatıyomoş arabanın görünüşü de temiz ve diri ben linke koyorum bir incelersenizz düşüncelerinizi öğrenmek isterim önder abi ve ateş abi ...

http://www.sahibinden.com/asla_bu_kadar_temizi_yokWQQaXQQ4188133WQQpXQQdisplayitem

güzel araç gibi gözüküyor ama konyada olması kötü. mutlaka servise göster. motor şasinoları kontrol et.

pazarlık yap bence kapıyı 11.000 liradan aç en fazlda 12.500 lira ver...

Egzoz manifoldu söküldü, çatlak vardı güzelce kaynak yapıldı, contası değişti. Fırsat bulduğum bir ara katalizatörü değiştiricem, dışı pastan çürümüş gibi. Ancak bir çok XJ sahibi benim kadar yakıyor, araçta bir sorun olduğunu pek sanmıyorum.

BolbuzJack' Alıntı:
Egzoz manifoldu söküldü, çatlak vardı güzelce kaynak yapıldı, contası değişti. Fırsat bulduğum bir ara katalizatörü değiştiricem, dışı pastan çürümüş gibi. Ancak bir çok XJ sahibi benim kadar yakıyor, araçta bir sorun olduğunu pek sanmıyorum.

o zaman bende sorun var ;D galiba benim sağ ayağım biraz hafif ondan benim araç az yakıyor ... ;D ;D

araştırıken 2-3 tane araç buldum
sizinle paylaşmak istedim görüşleriniz için;
,
http://www.sahibinden.com/grand_cheroke_laredo_ilk_sahibinden_emsalsiz_fiyatini_dusurdWQQaXQQ10901863WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/orjinal_grand_cherokee_4_0_v6_limitedWQQaXQQ11683435WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/jeep_grand_cherokee_limited_4_0_orj_72_000mil_WQQaXQQ11105057WQQpXQQdisplayitem

BolbuzJack' Alıntı:

Murat, şu manifolttaki çatlak çıkş borusundamıydı yoksa mator bloğundamı?

Önder, kesinlikle ZJ' lerdeki en avantajlı modele sahipin. Şu 2 x özelliği aslında öylesine bir çok soruna çareki. Bir kere kesinlikle az yakar ve asvaltta ön difransiyel devre dışı olduğu için en az % 30 daha az ses gelir aktarma organlarından. Bunu deneyenler bilir. Ben bir defasında ön difransiyelin şaftını çıkarmıştım...( bir arazi dönüşü ön şaftın balansı bozuldu , şaftçıya kadar bie gidemeyecek durumda olduğu için altına yatp kendim asöktüm ve bagajda şaftçının yolunu tuttum.) Sonuç tam şok etti beni, araba inanılmaz rahatladı. Ama maalesef dezavantajları hemen takip etti. Araba viraşlarda çok savruluyor ve kontroldan çıkıyordu,vites park konum devre dışı kaldı, araba dik yokuşları çıkarken zorlandı. Aslında bunu ayrı bir konu başlığında tartışmak lazsım. Senişn araban ile bizim arabalarımız arasında neden 2 x 'ya düşüldüğü zaman arabanın kontrolu virajlarda riske giriyor?

Herkese selamlar ,
Satılık ilanlarından başlayayım :

Konyada ki araç düzgün görünüyor . Ancak motor şasi numaraları ve araç çok iyi kontrol edilmeli . Servis işlemleri nerede yapılmış öğrenilmeli . Özetle gidip bakmak lazım .

Kırmızı loredo 2-3 aydır satılık sanırım . O ilk sahibinden bir araç . Bir fabrikanın sahibininmiş . yalnız ilanda yazan değer yani 74 bin mil , km değil . Fiyatı daha yüksekti sanırım düşmüş biraz . Pazarlık edilebilir diye düşünüyorum . Her araç gibi incelenmesi lazım . + LPG masrafıda göz önüne alınmalı .

Antalyadaki bayadır duruyor . Uzaktan birşey söylemek zor bakılmalı .

Balikesirdeki epeydir duruyor . Pazarlığa da pek yanaşmıyordu bu arkadaş . LPG acaba sıralı değil mi diye düşündüm .

Yalnız hocam sen hangi ildeydin ? Araç bakmaya bir Konyaya bir Antalyaya , bir Balıkersire gitmek zor olur :smiley:

Tüketim konusunda bende Önder hocamla aynı değerlerdeyim diyebilirim . Benim araç sürekli 4.0 ve gayet sakin kullanımla :smiley: şehir içinde 300 bin civarı yakmakta . Tabi bu değer , mesela İstanbul dur-kalk trafiğinde 400 bini rahat bulur heralde . Gerçi LPG takıldığı akşam atılan programla devam ediyor . tekrar bir ince ayar yaptırmak lazım falan diyorlar ama bilmiyorum ilgilenemedim şu ara ...

Önzümüdeki günlerde , GC 4*2 seçeneği olan araca sahip bir arkadaşımla , başka bir hobimle ilgili bir sürüş yapmayı planlıyoruz . Ankaradan boluya kadar gideceğiz otoyoldan . Tek araç gideriz diyorduk ama şimdi diyorum iki araç çıkıp , gidip gelirken araçlarımız değişelim . Bakalım bir aksilik olmazsa bu şekilde denemiş olucam . Çünkü gerçekten bende merak ediyorum , çekiş ve stabilite olarak nasıl olur ...

ben bunu seviyorum işte ;D

bir ilan söylüyorsun etrafındaki herkes o ilanı en ince detayına kadar biliyor ;D ;D ;D

bir de benim zj var satılık .... 

sahibinden.com da doktordan temiz ;D ;D

4.0 veya 5.2 hangisi olursa olsun, verdigi özgürlük bambaska bir duygu.....

Iste kisin Kilyos-Gümüsdere Plaji....

http://s394.photobucket.com/albums/pp28/beatrix-fhoto/?action=view&current=Kilyos.flv

Ergun abi alehte yazıların yüzünden jeep mahkemeye vermesin seni :smiley: Şaka tabi , jeep mesajlarından en ateşlilerinide yazıyorsun . Obejktif olmak önemli :smiley:

Bu araçların bilinmesi konusunda bende şaşırmıştım araç ararken , Forumdan üstadlarla hatta belki sizle de mesajlaşmışızdır . Hangi aracı sorsam şu şöyle bu böyle diye herkes tanıyor . Kendi kendime dedim ki demek ki düzgün bir araç düştü mü beklemeden gidecek daha sıkı takip etmem lazım ;D

Videolar çok güzel , özgürlük duygusuna da diyecek yok :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,850
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

Geri