Grand Cherokee 4.0 lt İle 5.2 lt. Arasında Seçim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ack Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 119
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 44,802

grand cherokke 4.0L mi 5.2 mi...?

• 4.0L

Kullanılan: 46 56.8%
  • 5.2

Kullanılan: 35 43.2%

• Kullanılan toplam oy
    81
Ynt: Grand Cherokee 4.0 lt İle 5.2 lt. Arasında Seçim

Sadece 4.0 motorlu bazı ZJ.ler XJ ile aynı alt yapıya sahiptir. XJ.ler şehir içinde 2 çeker olarak kullanılabilir, sürekli dört çeker olan ZJ.lerde kronik rulman - ön aks problemleri ve 5.2 lerde bazı elektronik problemler olduğu söylenmektedir.(gerek servisler gerekse bazı kullanıcılar tarafından) Zaten genel olarak gerek yakıt tüketimi, gerek vergi gerekse basitlik-sağlamlık gibi nedenlerle XJ daha fazla talep gören bir modeldir, bunun yanında satılık ZJ çok fazladır ve uygun fiyatlara satın alınabilinir. Ben bir yıldır XJ ile hiç sorun yaşamadım, aracım 98 model, 150 bin km.lerde. Yan sanayi parçası bol ve çok ucuz, işciliği genel olarak kolay, eski araçlardan anlayan özeliikle amerikancı ustalar kolaylıkla tamirini yapabiliyorlar. Ancak düşük bütçe ve 4x4 diyince benim aklıma ilk gelen araç Vitara, sonra XJ...

Etiketler

Murat Bey,
sizin yazınızdan sonra vitara fiyatlarına baktım 1 tane uygun fiyatlı buldum 2001 model 3 kapı 95,000km de 15,000 istiyor acil satılık. orijinal yazmış
bu rakama ZJ ve XJ de var ama tabi modelller 1993-96 arası. sanırım burdaki yazılanların hepsini iyice okumam gerek bütçeme göre karar verebilmem için.

benim bulduğum 2 tane araç var ikiside 93 ZJ kasa 4,0. rakamlar 16,000 ytl civarında 1 tanesi ilk sahibinden 75,000 mil de.
sizlerden öğrendiğim kadarıyla 4*2 kullanımı olması ile daha iyi bir seçenek + ufak motor daha az benzin sarfiyatı.

derinn derinnn düşünmeye devam

ve fikirleriniz içinde teşekkürler.

Yakıt, sorun çıkarma olasılığı, vergi gibi nedenlerle 15000 YTL.lik bir Vitara tabi ki 16000.lik ZJ.den daha mantıklı olacaktır. Eh doğal olarak Vitara.da ZJ.nin kullanım keyfini bulamazsınız. Forumu bol bol okuyun, çekinmeden herkesten yardım isteyin, kendi beklentileriniz ve bütçeniz doğrultusunda iyi bir karar verirsiniz, acele etmeyin...

tek söyliyceğim şey muhakkaki araca çok iyi baktırın ,yoksa cebinizde sizde çok yanarsınız ,ki anlşadığım kadarıyla hesaplı davranmak zorundasınız bence dikkatli ve mantıklı olun.

nasıl yani ya 2000 vitara ile bi 4.0l jeep aynı yakar???cidden çok şaşırtcı bi tesbit,peki ne kdr yakıyorlar??

18 LT LPG yakıt için bence Zj den vazgeçilmez.. suzuki'leri de inceledim ama Zj ağır basıyor. bu ya da haftaya c.tesi Önder bey sanırım sizde bahsetmiştiniz maslak da Atilla bey in servisine gidip kendisinden de bilgi ve yapmak istediğim modifikasyonlarla ilgili bilgi alacağım. Peki standart bakımlar ve arızalar için tavsiyeniz var mı ?

mauvais' Alıntı:
18 LT LPG yakıt için bence Zj den vazgeçilmez.. suzuki'leri de inceledim ama Zj ağır basıyor. bu ya da haftaya c.tesi Önder bey sanırım sizde bahsetmiştiniz maslak da Atilla bey in servisine gidip kendisinden de bilgi ve yapmak istediğim modifikasyonlarla ilgili bilgi alacağım. Peki standart bakımlar ve arızalar için tavsiyeniz var mı ?

ati ye benden selam söyle. ben bütün bakımlarını orada yapıyorum. standart bakım içinde oo-road modifikasyon içinde doğru adres...

Hadddiiiiiiiiiiii.....! biraz gercekci olalim.
Grand Cherokee hangi model olursa olsun son derece masrafli bir arabadir.
En kücük ciddi arizasini cebimizdeki herzaman olabilecek nakit karsilamaz, kredi karti devreye girer.
10-15 senelik arabalardan bahsediyoruz, her parcasi yorgun, herseyden önce metal yorgun....
Her an bir tarafi "benden buraya kadar" der.
Günlük kullanimda "bakalim neresinde sira" beklentisi rahat birakmaz...
Bu zamandan sonra yürütebilmek icinde bir kac sene icersinde degerinin en az yarisi kadar daha para harcarsin.
Eeeeee....! her seyin bir bedeli var....
Bütce buna uygunsa cekersin...
Veya sifirini alir Garanti süresince rahat edersin.
Bende bir Fiat Panda var.
Vergisi 197 YTL
ZJ 980 YTL
Panda Kaskosu 600 YTL
Digerinki 2000 YTL
Standart binek arabalardan 4 kat daha masrafli bir oyuncaktir.
Üstelik hepsinin en fazla daha 5 sene ömrü var.
Bugun 15-18.ooo YTL olan bu araclarin bes sene sonraki piyasasini bir düsünün.
Ben sahsen artik son sahibiyim...
5 sene sonra satsam o paraya ne alablirimki??
Dost dahada acisini söyler...
Bir daha düsün....

Ama illaki arazi araci dersen sadece ve sadece CJ serisi degerini herzaman korur.
3 sene önce 15.ooo dolara aldigim CJ5`e simdilerde 20.000 veren bile cok.
Oysa 3 sene önce 24.000`e aldigim o km. Fiat simdi 15.000 zor ediyor.
CJ bir klasik, Yillar gectikce degeri artiyor. Yeterki iyi bak.....
Üstelik bakimi ucuz ve cok basit....

Ergun Bey kesinlike katılıyorum ;) O yaşta ki bir aracın masrafsız olmasını beklemeyin, ama 7-8 yaşında ki daha basit bir Japon'dan daha az masraflı olmasını bekleyebilirsiniz. 2.0 Suzukileri bilmiyorum, 2.5 lerin fazla yaktıklarını, 1.6 ların ise nispeten ekonomik olduklarını biliyorum. Benim 4.0 XJ, AT lastiklerle İstanbul trafiğinde şehir içinde 25 lt falan yakıyor, 2.5 Suzuki'nin bile o kadar tüketeceğini sanmam. Bütçeniz varsa arazi aracını ve binek aracınızı ayırmak en güzeli, öyle bir imkan yoksa, günlükte kullanılabilecek bir araç tercih etmek bence daha doğru. Ben öyle yaptım, Ergun Beyde seçimini bu şekilde yapmış, bir çok kişi bu yolu seçiyor.

BolbuzJack' Alıntı:
Ergun Bey kesinlike katılıyorum ;) O yaşta ki bir aracın masrafsız olmasını beklemeyin, ama 7-8 yaşında ki daha basit bir Japon'dan daha az masraflı olmasını bekleyebilirsiniz. 2.0 Suzukileri bilmiyorum, 2.5 lerin fazla yaktıklarını, 1.6 ların ise nispeten ekonomik olduklarını biliyorum. Benim 4.0 XJ, AT lastiklerle İstanbul trafiğinde şehir içinde 25 lt falan yakıyor, 2.5 Suzuki'nin bile o kadar tüketeceğini sanmam. Bütçeniz varsa arazi aracını ve binek aracınızı ayırmak en güzeli, öyle bir imkan yoksa, günlükte kullanılabilecek bir araç tercih etmek bence daha doğru. Ben öyle yaptım, Ergun Beyde seçimini bu şekilde yapmış, bir çok kişi bu yolu seçiyor.

özellikle Ergun Bey ve Murat bey in son yazdıklarından sonra kafam iyice karıştı.. özellikle yakıt tüketimleri konusunda. bu araçları kullanan herkes farklı birşey söylüyor... bi tandığımda 5,9 var yakıtı 20-21 lt arası lpg benzini ise 18 lt yakıyor. 4,0 ların farklı bir lastikle bu kadar yakması ürkütücü... 2,5 suzuki sanmıyıorum lpg ile şehiriçi 15-16 lt nin üstüne çıksın
araştırmaya devam tabi ama en sonunda ya 3-4bin tl ye bi lada alıcam ya da bu işi 5 yıl sonraya bırakacağım..

mauvais' Alıntı:
özellikle Ergun Bey ve Murat bey in son yazdıklarından sonra kafam iyice karıştı.. özellikle yakıt tüketimleri konusunda. bu araçları kullanan herkes farklı birşey söylüyor... bi tandığımda 5,9 var yakıtı 20-21 lt arası lpg benzini ise 18 lt yakıyor. 4,0 ların farklı bir lastikle bu kadar yakması ürkütücü... 2,5 suzuki sanmıyıorum lpg ile şehiriçi 15-16 lt nin üstüne çıksın
araştırmaya devam tabi ama en sonunda ya 3-4bin tl ye bi lada alıcam ya da bu işi 5 yıl sonraya bırakacağım..

bütçe sıkıntılı ise ve kendini aşmak istemiyorsan kesinlikle niva al... ama 3-4bin liralıklar değil. biraz eli ayağı düzgün olsun. 4 tanede ok-144 lastik aldın mı direk dal araziye. ben niva alıpda memnun olmayan görmedim ..

su siteyide bir incele istersen www.nivatr.com

Ben AT lastik değerini yazdım ürkmemeniz için, MT lastiklerle durum çok daha feci ;D Ben yol bilgisayarından hesap yapmıyorum, orada 18-20 lt falan yazıyor. LPG bitiyor, dolduruyorum, km.yi sıfırlıyorum, tekrar bitince bakıyorum kaç km. yapmışım, lastik ebat farkından doğan km. farkını koyuyorum üstüne genelde böyle ürkütücü sonuçlar ortaya çıkıyor :D 2,5 Vitara'da 20 lt civarında LPG yakar bence şehir içinde.

Ben anlamadım bu yakıt miktarı işinden bir şey, benim aracım hiç öyle az yakmadı ki, bujiler - buji kabloları - hava filtresi - egzoz susturucusu yeni, diferansiyellerinde 75w-140 full sentetik yağ dolu olan, şanzıman yağı - filtresi değişmiş, diagnostik testten geçmiş ve sonuçları mükemmel olan bakımlı bir araç. AT lastiklerle uzun yolda 16-18 lt falan yakıyordu, MT.ler takıldı o güzel günler geçmişte kaldı :smiley: Hoş benzer araç sahibi arkadaşlarla konuşup km. başı maliyetlerini öğrenince benim sonuçlarımın anormal olmadığını görüyorum, ama kimse forumda bu şekilde yazmıyor nedense ;D

3-4 binlik Niva sizi bırakın araziden, otomotiv denen şeyden komple soğutur :smiley: Suzuki iyidir, yarın gelin görün neler yapıyorlar :smiley:

benim dediğim 5,9 da lpg dolumu yapılıp km sıfırlanıp ölçülen değer. benim de kullandığım bir araç. şehiriçi standart kullanımlar 22lt yi geçtiğini görmedim.
benim bu iş için ayırdığım 20bin ytl lik bir bütçem var. ama derdim hem şehiriçi kullanim hemde haftasonu. nivaları okudum arazi kabiliyetlerini biliyorum ama ne içi ne de dışı beni çeken bir tarafı yok. suzuki yine güzel bir araç ama gölüm jeep den yana.
he dediğim gibi baktım olmuyor bu olayı burada yazılanlardan ve reimlerden takip etmeye devam edeceğim :smiley:
suzukiler yarın nerede toplanıyor? bende gelmek isterim

Ben şehir içi olarak çevre yolları v.s kullanımından bahsetmiyorum, dur kalk ve yoğun trafikte gördüğüm değerler bunlar.

Suzuki gezisi için ayrıntılar burada :

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=21840.140

Görevli araçlar dışında katılımcıların Suzuki kullanması şart, ancak Ümraniye İkea'da %100 garanti olmamakla birlikte sizi aracında misafir etmek isteyecek Gezenbilirciler olacaktır. ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,850
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

Geri