Grand Cherokee 4.0 lt İle 5.2 lt. Arasında Seçim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ack Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 119
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 44,802

grand cherokke 4.0L mi 5.2 mi...?

• 4.0L

Kullanılan: 46 56.8%
  • 5.2

Kullanılan: 35 43.2%

• Kullanılan toplam oy
    81
Ynt: Grand Cherokee 4.0 lt İle 5.2 lt. Arasında Seçim

ates' Alıntı:
bu araçtan en iyi anlayan önder bence ona kulak ver onun fikirleri ve tecrübeleri daha önemli bizden ve alacağın araç meselesi çok önemli masraf konusunda!!!

yok en iyi ben anlamam. herkes bildiklerini ortaya döker. hepimiz birbirimizden bişeyler öğreniriz.

bence bu araçlar çok masraflı değil. ama nereden baktığına bağlı. mesela niva komple şanzıman fiyatı ile bizim yağ masrafımız aşağı yukarı aynı ;)

kullanımada bağlı isteklere de...

zaten bu araçlar insanları bu kadar korkutmasa 94 model zj ler 13-15 bin liraya düşer miydi ;)

ama keyifli araçlar. sağlam modifikasyona açık araçlar...

bence en önemlisi "buradaki herkesin ortak fikri" mutlaka servise gösterin...

ve unutmayın Uğur abinin dediği gibi zamanında bu araçları birileri 70-100 dolar vererek aldılar ;)

Etiketler

önder merhaba, bu araç üzerinde en çok tecrübe sahibi sitede sensin ,bir kaç arkadaş daha yeni alıdılar ve sen hem cadde hemde yükselme sonrası araç farkları ve sorunlarındada tecrübelisin oyüzden top sende bence servis maliyeti, parça fiyatları ,yakıt şanzıman kısacası 5.2 de konuşalım ama 4.0 en azından bana baya bi yabancı ;)

ates' Alıntı:
önder merhaba, bu araç üzerinde en çok tecrübe sahibi sitede sensin ,bir kaç arkadaş daha yeni alıdılar ve sen hem cadde hemde yükselme sonrası araç farkları ve sorunlarındada tecrübelisin oyüzden top sende bence servis maliyeti, parça fiyatları ,yakıt şanzıman kısacası 5.2 de konuşalım ama 4.0 en azından bana baya bi yabancı ;)

ben 4.0 ı tercih etmemin tek sebebi command-trac şanzımana sahip olmasıdır...

detay için : http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=13205.0

eğer sürekli dört çeker tercih sebebim olsa idi bende ateş bey gibi kesinlikle 5.9 tercih ederdim...

ben 4.0 gücünden ataklığından memnunum... yükseltme mt lastiklerle bile ışıklarda bir çok araba arkamdan geliyor. aslında 5.9 düşünemiyorum bile ;)

bence en önemli gider rutin bakımın maaliyetinden daha çok ne kadar sıklıkla yaptıracağındır.

örnek : yeni nesil küçük hacimli dizeller çok az yakıyor ama 150.000 kmde motor iflas... zj çok rahat 500.000 km (mütevazi davrandım. düzgün bakılırsa 800.000kmde yapar) .yani ekonomik gözüken araç 4 defa motor indirecek ben 1 defa ;) ...

temizini bulursanız 4.0 command-trac "seçenekli 4*4" olanı alın derim. ama sayı çok az...

5.2de sayı çok . temizini bulma şansınızda çok...

5.9 sadece 98 model var yıldan dolayı birkaç sene daha vergisi fazla...

nihayi kararı siz vereceksiniz. hangisi size uygunsa onu tercih edersiniz...

şimdiden hayırlı olsun...

caner aracını aldığın zaman zaten bir bakıma sokucaksın frenler,yağ,filitre ıvır zıvır derken en az 1000 liran gider ve sonra en az 3 -4 kere başka şeyleride yaptırmak için servise gidersin , ben şu şekilde yaptırdım aracı alırkan servise gösterip onay aldım ve alıralmaz servise gelip araçtaki tüm yağları filitreleri değiştirdim,bi sonraki adımda bujı bujıkablosu ve distribütör kapağını değiştirdim , daha sonra direksiyon kutumda bi sorun yaşadım konuları takip ettiysen okumuşsundur kutuyla beraber ön takım parçaları elden geçti eskimişler değişti ve şase kaynağı dahil yapıldı ,sonra komple fren sistemini değiştirdim merkezler balatalar dahil, bi sonraki adımdada herşeyinle ağır bakımarı yaptırdım aracın şimdi çok rahatım en azından kafamda şu eskidimi acaba derdi yok benim sana tavsiyem budur çok rahat eder basar gaza gidersin :smiley: ama offroad diyosan onu bilmem ustalara sorucan benimki cadde bakımıydı aracın!!!

Önder abi ve ateş abi sizlere ve bana bu konuda ellerinden geldiğince bilgi aktarımı yapan herkeze çok teşekkür ederim.. :smiley:

Kararımı verdim 4.0L alıcam kısmet olur temizini ve kendi büceme uyanını bulursam...

Ben aracı off road için almayı düşünmüyorum günlük kullanım için tabi bu demek değilki hiç toprağa,çime,kuma çıkmıyacağız sonucta jeep günlük kullanım için yapacağımız bakımlar yeterli olur heralde...

Yaşım 21 olduğu için sizlere hitaben abidiyorum saygısızlık olmasındiye yanlış anlamayın.. :smiley:

Ben ankara ikamet ediyorum eğer ki ankara da zj jeep ciler olarak toplanırsanız bende bulunmak isterim..

Herkeze tekrar teşekkürler... :smiley:

hayırlı olsun gönlün hangisinden yanaysa onu al, sonuçta hepsi ZJ aramıza hoş geldin ankarada bulunan baya bi arkadaş var ,araç konusundada iyi araştır ve kesinlikle çok iyi bir serviste kontrol ettir !!!! yoksa çok canın ve cebin yanar !!!! herşey gönlünce olsun..

ack' Alıntı:
Önder abi ve ateş abi sizlere ve bana bu konuda ellerinden geldiğince bilgi aktarımı yapan herkeze çok teşekkür ederim.. :smiley:

Kararımı verdim 4.0L alıcam kısmet olur temizini ve kendi büceme uyanını bulursam...

Ben aracı off road için almayı düşünmüyorum günlük kullanım için tabi bu demek değilki hiç toprağa,çime,kuma çıkmıyacağız sonucta jeep günlük kullanım için yapacağımız bakımlar yeterli olur heralde...

Yaşım 21 olduğu için sizlere hitaben abidiyorum saygısızlık olmasındiye yanlış anlamayın.. :smiley:

Ben ankara ikamet ediyorum eğer ki ankara da zj jeep ciler olarak toplanırsanız bende bulunmak isterim..

Herkeze tekrar teşekkürler... :smiley:

elimizden geleni her zaman yaparız...

soru oldukça sorarsınız...

ayrıca sizin sorduğunuz sorular arkadan gelenlere de ışık tutucaktır...

bu arada tam 1 sene önce bende aracı sizin gibi düşünerek aldım... 4 ay sonra 3.5" yükseltme vs... yapıldı... ;) şimdide 5" yükseltme 33" lastikte gözüm ayrıca ön-arka elektrikli dif-lock...

yani bu macera uzun bir yol. başladın mı gidiyor...

araç buldukça linki buraya koyarsanız elimizden geleni yaparız...

caner senin işin doktoru DR Önder haberin ola tüm birikimler tecrübeler 4.0 la alakalı her türlü bilgi onda ;) cadde ,offroad i ;D iyibir talebenin hocasından aldığı bilgiler gibi sömür derim tecrübelerini , ki sen şu talebesin bu işleri iyi bilmen lazım ;)

Haklısın ateş abi gerçek ten önder abi den bayahı bilgi edinmiş oldum,bu arabalar hakkında tabiki sizlerden de ...

Araştırıyorum işte temiz 4.0L bulursam alıcam tabi acelem yok ...

Ne demiş atalarımız "Sabreden derviş muradına erermiş"

Dediğiniz gibi alırken de sağlam bir servise iyice baktırıcam yoksa başa cıkmam çok zor olur bu arabayla.. :smiley:Nede olsa öğrenci adamız. :smiley:

Tekrar teşekkürler.......Herkeze ..

burdan okuduğum kadarı ile 4,0lt  araçlar maliyet yönünden dah iyi.  bende bir kare kasa almayı düşünüyorum.
size sormak istediğim 4*4 sistemi ve ön takım arızalarında araç çok masraf çıkarır mı?  anladığım kadarı ile motorları pek bir sorun çıkarmıyor. benim amacım haftasonu offroad gezilerine çıkabileceğim bir araç hazırlamak. kare kasada hem konforlu hemde güçlü bir araç olması ile tercih sebebim.

kare kasa dediğiniz XJ kasa özellik ve motor şanzıman olarak yukarda bahsettiğimiz araçla aynı özelliklere sahiptirler aramıza hoş geldiniz.

Kare kasa dediğiniz XJ kodlu araç çok konforlu değildir, özellikle arka tarafı baya rahatsızdır. Arka süspansiyonun makas olması ve arka koltukların rahatsız olmasından dolayı. Ancak sorun/masraf konusunda alabileceğiniz en iyi araçlardan biridir.

BolbuzJack' Alıntı:
Kare kasa dediğiniz XJ kodlu araç çok konforlu değildir, özellikle arka tarafı baya rahatsızdır. Arka süspansiyonun makas olması ve arka koltukların rahatsız olmasından dolayı. Ancak sorun/masraf konusunda alabileceğiniz en iyi araçlardan biridir.

derdim kesinlikle sorun/masraf
sonuçta çok geniş bütçesi olan biri değilim. ve burda gördüğüm modifiye edilmiş XJ araçlar şekil olarak da çok güzel duruyor.

mauvais bey bende grand cherokke 4.0L zj almayı düşünüyorum konforlu ve rahat dediğiniz araba xj değil de zj kasa olmasın zj kasa değilse bile bence tercihiniz zj kasadan yana olsun ama yinede sizin kararınız tabiki, gerci sonuç ta 2 side ateş abinin dediği gibi aynı şanzıman ve motora sahib arabalar ama zj kasa daha konforlu ve bana göre daha güzel bir kasaya sahip .... :smiley:Tabi bu benim fikrim :smiley:

Aslına bakarsanız benim de ilk başlarda korkum aracın masraflı olup olmadığıydı ama baya araştırdık tan ve bu siteye üye olduktan sonra fazla bi korkum kalmadı,eğer ki çok masraflı bir araç olmuş olsaydı böyle bir aracı almaktan emin olun vaz gecerdim benim de bu arabaya fazla ayıracak kadar büccem yok...öğrenciyim sonuçta

Ama bu demek değil ki hiç masraf sorun çıkarmıyacak sonuç ta eski model bir araba bu yüzden her sürprize açık olmamız lazım...

Benim sadece size nacizane bir şekilde diye bileceğim aracınızı alırken çok iyi bir serviste iyice kontrol ettirin...

Eğerki temiz bir araç alamassak vay halimize ve cebimize.... :smiley:

Kusura bakmayın ben size bukadarcık yardımcı olabilicem benden kat kat kat kat tecrübeli abilerim var bende kısa sürede onların sahesinde bişeler öğrenip kararımı verdim. :smiley:

Emin olun doğru adrestesiniz ve en kısa zamanda öğrenmek istediğiniz herşeyi bu forumdan öğreneceksiniz.. :smiley:

Saygılarla.....

Öncelikle teşekkürler hepnize ve hoşbuldum.

aslında kare kasaya konforlu derken aynı paraya alabileceğim daha yeni araçlardan konforlu demek istedim. gerçi yukarıda yazılanlardan sonra ZJ kasayı da inceledim.
ZJ de tek korkum ( bir yakınımda 5,9 var ) elektronik aksamı daha fazla gibi geldi ve bu da daha fazla sorun açabilir diye düşündüm. ( tabi 2 aracı da tam bilmiyorum sadece fikir). ama sahibinden.com da gezinirken uygun fiyatlara 2 tane ZJ buldum 4,0 çok da güzel duruyor arçlar.
dediğiniz gibi eski araçlarda sorun illaki çıkar ama eski kötü tecrübelerim beni biraz korkutuyor.
sorun şu ki XJ alırsam araçla oynamaya yetecek kadar cebimde para kalıyor ( çok ağır modifikasyonlar değil tabi). ama ZJ aldığımda bir süre beklemem gerekecek :smiley:
dizayn olarak da çok hoş. neler olacağını ilerde hep birlikte göreceğiz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,850
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

Geri