Grand Cherokee 3.0 Crd Nasıldır , Alınırmı , Değermi ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dlgr007 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 293
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 203,677

Etiketler
Herkese merhabalar,

Ben de yaklaşık 1 senedir 2000 model XJ kullanıyorum. Yakın zamanda ise satışa çıkarttım. Satılır satılmaz yeni birşey alacağım. Açıkçası 3.0 CRD'yi gözüme kestirdim gibi. Prado 3.0 4D arası gidip geliyorum.

Aksesuar ve off road'a uyum açısından sanırım 3.0 CRD daha iyi bir seçim olacak.

Düzeltme: Bu arada yeniden kastım 2006 veya 2007 GC 3.0CRD.

Son düzenleme:

merhaba,

bildiğim kadarı ile prado WH dan daha yüksek rakamlara satılıyor. bir de yedek parça olayı daha pahalı ve servisi de daha az.

benim bütçem şu ankinden çok daha yüksek bile (200-250 civarı) olsa arazi aracı olarak WH alırım, nedeni ise motor ve şanzıman mercedes, yedek parçaları çok rahat bulunuyor, internette de özellikle yabancı forumlarda herhangi bir problemin cevabını bulmak kolay, yeni kasası italyan motor olduğu için bana pek sıcak gelmiyor.

WH arazide de çok başarılı, 2" basit kitlerle yükseltmenin maliyeti düşük ama 4" ve üzeri yüksek, Tr de de yapan çok az var.

prado çok sağlam bir araç diye duyuyorum, değişiklik için düşünülebilir ama benim bütçeme şu an için uymaz

size de şimdiden hayırlısı olsun

merhaba,

bildiğim kadarı ile prado WH dan daha yüksek rakamlara satılıyor. bir de yedek parça olayı daha pahalı ve servisi de daha az.

benim bütçem şu ankinden çok daha yüksek bile (200-250 civarı) olsa arazi aracı olarak WH alırım, nedeni ise motor ve şanzıman mercedes, yedek parçaları çok rahat bulunuyor, internette de özellikle yabancı forumlarda herhangi bir problemin cevabını bulmak kolay, yeni kasası italyan motor olduğu için bana pek sıcak gelmiyor.

WH arazide de çok başarılı, 2" basit kitlerle yükseltmenin maliyeti düşük ama 4" ve üzeri yüksek, Tr de de yapan çok az var.

prado çok sağlam bir araç diye duyuyorum, değişiklik için düşünülebilir ama benim bütçeme şu an için uymaz

size de şimdiden hayırlısı olsun

Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim ,

Açıkçası tek araç yola koyulup 1000 2000 km gezdiğimde beni yolda bırakmayacak bir araç aradığım. Kare kasada bu dertten fazlasıyla muzdarip oldum. Güvenip uzun yola çıkamıyorum. Açıkçası bayağı midem bulandı. Dediğiniz gibi WH daha mantıklı görünüyor. Bulduğum WH 2007 model. Sanırım sizinkiyle aynı model.

Bilgiler için tekrardan çok teşekkürler, saygılarımla,

Cem

rica ederim, benim araç 2006 model, ben aracımla hep uzun yol yapıyorum, ortalama 300-500 km tek sefer çıkışta, totalde 1000 km yi buluyorum, çok şükür şu ana kadar yolda kalmadım..

geçen gün şans eseri aracın altında pembe bir sıvı fark ettim, hemen servisi aradım, antrifriz miş , "eve gider, hararet göstergesine dikkat et, eksikse su ekle" dedi, eve gittiğimde motordan enteresan sesler geliyordu, sonra kesildi (anlık gelmiş) kaputu açtığımda baya bir su attığını gördüm. aradım tekrar ve anlattım hatta video yolladım, devirdaim pompası bozulmuş ve bir de kasnak, düz hesap 950 TL masraf açtı

aracı alalı 15.000 km oldu, 7. aydayım şu an, bu zamana kadar toplam açtığı masraf 1250 TL, bakımlar hariç.

şimdi sıfırı 700 bin olan araca 2. elde, 200 bin km üstünde biniyorsan bu tip masraflar bence normal. Allah daha büyüğünden korusun diye düşünüp dua ediyorum, ve tabi aracımı da düzgün kullanıyorum :smiley:

3.7 kj aracımı satıp 3.0crd alan birisi olarak şiddetle tavsiye ederim. Aracı kırmak için zorlamadığınız sürece arıza çıkarmayacağını düşünüyorum. Beklentinizin çok üstünde kabiliyetli bir araç. muazzam bir kilit sistemi var. Daha At lastik bile takmadım. Aklımda bfgoodrich at var.
Ben aslında 2004 wj bakarken rastlantı sonucu 2006 model 114.000km de araca denk gelince kaçırmadım aldım. İyiki de almışım. Aracımı satmayı tek bir sebeple düşündüm, o da aynı kasa 5.7 HEMI almak için. Halen kararsızlığım devam ediyor zira bu kilometrede aynı araçtan tekrar bulabilir miyim?çok zor...

3.0 crd iknci aracım ilk aracımı 20 bin km kullanıp satmıştım sıfır sıkıntı yaşatmıştı.
Bunu alalı 3 bin km oldu yağ bakımı yaptım o kadar. Parado ya gelince hep söylenen parça bozmaz ama bozarsa masrafı büyük olur deniyor.

Bir yıldan fazladır Suzuki Grand Vitara kullanıyorum.Mesajlarin hepsini okudum , aklımda olan bir araç.Kasinti tutarsa alabilirim.Takipteyim.İyi gunler dilerim.

Ve sonunda geldi... Bayağı aradık, inceledik, baktırdık... 2007 model, 140bin'de.
Herkese tekrar teşekkürler ve selamlar

wh.jpg

Hayırlı olsun. Allah kazasız, belasız ve cezasız binmeyi nasip etsin. Aslında Ankara'da jeeper sayısı ne kadar ki toplanma için?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri