Grand Cherokee 3.0 Crd Nasıldır , Alınırmı , Değermi ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dlgr007 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 293
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 203,205
laredo da quadradrive yok. zaten en belirgin farkı odur.
benim aracın üstünde michelin latitude cross var, yazlıkmış..
dün biraz deneme yaptım, biraz eğimli bozuk ve karlı zeminde aracın kıçı başı ayrı oynuyor, hatta otobana çıksam kar yağsa yokuş bile çıkamicak gibi geldi bana.

WJ de BF KO2 vardı ve tabiri caiz ise yardırıyordu dağda, bayırda karda. bunu dün deneyince resmen korktum.

kış lastiği bakmaya başladım da orijinal ebat yerine 235/65/17 kullansam nasıl olur? kar performansı taban ufalacağı için daha artar diye düşünüyorum ama genel kullanımda hissedilir bir kayıp yaşar mıyım?

nedeni ise 235 de çok fazla seçenek var, 245 bulamazsam diye böyle bir fikir geldi aklıma.
senin fikrin nasıl olur?

Etiketler
235_65_17 zaten kılavuzda da kullanilabilecek lastikler arasında ben taktım dün buz üzerinde yolculuk yaptım şimdilik memnunum bu akşam da deneme yapacağız yazarım buraya

dün biraz deneme yaptım, biraz eğimli bozuk ve karlı zeminde aracın kıçı başı ayrı oynuyor, hatta otobana çıksam kar yağsa yokuş bile çıkamicak gibi geldi bana.

WJ de BF KO2 vardı ve tabiri caiz ise yardırıyordu dağda, bayırda karda. bunu dün deneyince resmen korktum.

kış lastiği bakmaya başladım da orijinal ebat yerine 235/65/17 kullansam nasıl olur? kar performansı taban ufalacağı için daha artar diye düşünüyorum ama genel kullanımda hissedilir bir kayıp yaşar mıyım?

nedeni ise 235 de çok fazla seçenek var, 245 bulamazsam diye böyle bir fikir geldi aklıma.
senin fikrin nasıl olur?

senin fikrin nasıl olur?
Yeni aldığımız wh'de de aynı lastikten vardı. Kış lastiği için michelinin sitesini incelerken kışlıkta 235/65r17 önerildiğini gördüm. Ayrıca 235 taban hem daha uygun hem de seçenek daha fazla. Tanesi 725 tl'den michelin latitude alpin la2 kış lastiği aldım.

235 65 17 uyar ancak biraz küçük görünüyor. o ölçüde sava eskimo 3 önerebilirim. fiyat olarak iyi. performansı çok iyi.

düzgün lasitkle heryere gider. çekiş kontrol sistemlerine çok takılmayın. selectrac 2/4 çeker 4.0 ZJ ile nerelere çıkıyordum karda. arabayı tanımak lazım farklı zeminlerde.

bugün bursa dönüşü kar vardı ama yollar açıktı, 5-6 cm kar kaplı bir benzinciye girdim yine denemek için araç frene basınca bildiğin sapıtıyor, biraz gazı kökleyince patinaj, çok yavaş giderken frene asılınca araç durmuyor. nette dün akşam inceledim, üzerindekiler yaz lastiği olarak geçiyor, ben de kar dışınca çok çok memnunum ama karda arkadan itişli 4 mevsim lastikli bir araç bile benden iyi gider..

bugün bakıcam lastiklere, yoğun kış olur mu diye de düşünüyorum bir yandan, Şubat sonu satacağım çünkü aracımı.

kışın ne kadar devam edeceğini kim bilebilir? kayıp arabaya masraf etmektense kış lastiği almak lazım bana göre. benim gibi yapıp 2 tane yeni ve kaliteli kışlık lastiği öne takarsanız makul derecede iyileşme elde edersiniz. hızlı gitmemek koşulu ile heryere çıkıp inersiniz ancak dönüşlerde arka tarafa dikkat etmek gerekiyor. ayrıca kaldırıma çıkarken ön çıkacak ancak arka taraf sürüklenecek. aracı araba gibi düşünüp öne iki kışlık olacağına arkada olsun diyenlere inanmayın. onlar sınırlı kış sürüşü deneyimleri ile şüphesiz önden çekiş araç sürenlerdir. :smiley:

WK jeep, eskimiş bitmiş ama hakiki kış lastikleri ile bile buzda bile heryere çıkabiliyordu.

Selam arkadaşlar, Grand Cherokee 2.7, 3.0 ve 4.7 arasında kaldım. Yakıt olarak en tasarruflu hangisidir?
Öncelikle şunu bilmen lazım. Bu tür araçları alırken yakıtı düşünmek maça 1-0 geriden başlamak demektir. Bende 2.7 dizel var. Biraz süratli ve AT lastikli kullandığım için şehiriçi yazın 12 kışın 14 lt oluyor. Bu tabi istanbul trafiğinde.. Şehir dışı 9 Lt. civarında. 3.0 ise bunlardan 1-1,5 lt fazlası olur. Senin merak ettiğin konu ayarları iyi yapılmış LPG li bir 4.7 içlerinde en az yakan ve en çok keyif veren araç olarak karşına çıkar.

Dizelleirin masrafı biraz yüksektir. 2.7 - 3.0 için extra enjektör ve turbo bakım giderleri olur. 2.7 nin bir enjektörü 160 euro+kdv.. 3.0 haliyle bir miktar daha pahalıdır. Temiz bir 4.7 veya 2.7 bulmak gerçekten çok zor. Bu sebep ile daha yeni nesil olan 3.0 dizel öneririm. Ben kendi aracımı almak için 1 yıl araştırma ve 6 ay da araç araştırması olarak toplamda 1,5 yıl zamanharcadım ve en uygununu aldım. Ama aldıktan sonra 1 yılda 15 bin lira masraf yaptım. Tabi bu fiyata lastik dahil.. Sonuçta 0 km araç almıyoruz.

Fiyatlar gerçekten çok dğeişken. 60 bine de 3.0 crd var aynı modelin 90 bine de fiyatı var.. Ben 1,5 yıllık 2.7 crd kullanıcısıyım. 4.7 ye geçmek istemiştim. Ama fikrim dğeişti 3.0 crd ye yükseleceğim yazın kısmet ise.. Bunun için minimum 80 bin TL bütçe ayırmak durumundayım.. Kendimden bir örnek tabi..

Dip not. Yazımın başında da dediğim gibi.. bu araçlarda yakıt kesinlikle düşünülmez.. karşına çıkacak masrafların yanında zaten onu düşünecek vaktin olmaz... Misal 2006-2007 model 3.0 ın yıllık vergisi 2.850 TL.. sigortası minimum 650 TL... yıllık yakıt masrafın 5000 km için minimum 3.500.. Periyodik bakım 750 TL derken... yıllık en az 8.000 TL masrafın olur.. Beklenmeyen arıza ve mekanik bozulmalar ve hariç.. Bir 5.000 TL de öyle üstüne koy.. 13.000 TL.. kısaca aylık 1.100 TL sabit gider bana hiç koymaz diyorsan yakıt miktarını düşünmeye bile gerek yok.. O zaman Al bir tane 3.0 crd bak kefyine..

Son düzenleme:

3.0 90 ile 120 km arasında kullanılınca 8.5 litre yakıyor. şehir içi kullanımda 14 litreden yükseğini görmedik.
2.7 ye göre çok daha üstün emisyon değerleri olan ve daha performanslı bir motordur.

3.0 90 ile 120 km arasında kullanılınca 8.5 litre yakıyor. şehir içi kullanımda 14 litreden yükseğini görmedik.
2.7 ye göre çok daha üstün emisyon değerleri olan ve daha performanslı bir motordur.
Aynen.. Güç ve tork farkı bile almaya yeter.. kaldı ki daha güvenli donanım ve daha sorunsuz motor olduğu yaygın.. bu sebep ile 4.7 den vaz geçip 3.0 a terfi etmek istiyorum =)

benim 1.000 km kullanım, yarısı uzun yol, yarısı şehir içi, 10,3 lt
uzun yolda da 110 un altına pek düşmüyorum, şehir içi de kah ekonomik kah süratli.

Aynen.. Güç ve tork farkı bile almaya yeter.. kaldı ki daha güvenli donanım ve daha sorunsuz motor olduğu yaygın.. bu sebep ile 4.7 den vaz geçip 3.0 a terfi etmek istiyorum =)

4.7 nin konforunu, stok egzos var ise sessizliğini ararsınız. bagajı da daha hacimli ilginç bir şekilde.

bir de WJ kasanın amortisörlerinin güzelliği ayrı..
evet o gerçekten farklı bir olay amaaa, virajlı yollar ya da ani şerit değiştirmeler tehlikeli bir hal alıyor.
bu sebepten ötürü WK nın sistemi çok çok emniyetli.
geçen ay Kütahya da ana yolda 110 civarı giderken önüme köpek çıktı, istemsiz bir şekilde refleks ile direksiyonu kırdım, Allah'a şükür sorunsuz bir şekilde yoluma hiç sapmadan devam ettim.
bu manevrayı WJ de aynı hızda yapmış olsam sonuçları çok çok farklı olabilirdi.

ama arazi yollarında ve şehir içi yavaş kullanılacak ise kesinlikle orijinal halini tercih ederim bende.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,650
Kayıtlı Üye Sayımız
166,517
Kaydolan Son Üyemiz
aktifmoda

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR