Grand Cherokee 3.0 Crd Nasıldır , Alınırmı , Değermi ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan dlgr007 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 293
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 203,205

Etiketler

3,7 liberty ile 120 civarı sabit giderken 100 km de 13 litre lpg tüketiyorum.

140 - 150 civarı giderken 15 16 yakıyor rahat bazen daha fazla

birbiri ile alakasız arabalar biri atmosferik benzin 4*2 normal sürüş modu

biri turbo dizel sürekli 4*4

tüketim olarak cepten çıkan para çok farklı değil anladığım kadarıyla

Herkese Merha;
Uzun araştırma ve arayışların ardından 07.11.2016 tarihinde Grand Ceherokee 3.0 crd aracımı aldım. 3 parça boyası olan değişeni olmayan 246000 km'de bir araç buldum 69.000 tl fiyattan pazarlıkla 65.000 tl'ye işi bitirdim. Aracı hiç expere falanda götürmedim. Gördüm beğendim kısa bir istanbul turu atıp aracı aldım. Bakım konusunda evveliyatını bilmediğim için bütün sıvılarının değişmesi ve genel bakım için önce İstanbul'daki yetkili servise götürdüm aracı. Fiyatın biraz tuzlu olacağını tahmin ettiğim için durumu izah edip fiyat teklifi istedim. Sağolsun servis müdürü gayet güzel karşıladı ve araçla bizzat ilgilendi. Neyse 2 saatlik kontrol sonrası fiyatı belirlediler ve sonuç 5631 Tl. Herhangi bir arıza kaydı çıkmadı, motor mekanik elektronik herşey düzgün.Fiyat Dökümünü istedim kontrol ettim, klasik servis numaraları bana sorsanız gereksiz olan birsürü şey yazmışlar. Fiyatları diğer araç sahiplerine emsal olması için aşağıda tek tek sıralıyorum. Bunlar bugün itibariyle güncel servis fiyatları.

Direksiyon yağı 53,03 TL
Conta 15,81 TL
Sıvı Conta 55 TL
Hava Filtresi 128,75 TL
Motor Yağı Filtresi 89,48 TL
Turbo Contası 123,56 TL
Bijon Somunu 5 Adet 66,95 TL
Arka Firen Diski 2 Adet 692,18 Tl
Şanzıman Filtresi 94,76 TL
Karter Contası 73,49 TL
Modul Kızdırma Bujisi 684,59 TL
Polen Filtresi 154,50 TL
Firen Papucu Arka 316,85 TL
Balata Spreyi 19,56 TL
Klima Temizleme Spreyi 30,67 TL
Antifiriz 5 Lt 176,10
Dot 4 2 Adet 44,00 TL
Şanzıman Yağı 6 Lt 197,16 TL
Cam Suyu 13,00 TL
Isıtma Bujisi 6 Adet 540,06 TL
Yakıt Filtresi 1 Adet 327,42 TL
Helix Ultra Motor YAğı 10 Kg 550,00 TL
Diferansiyel Yağı 4 Lt 80
Mekanik İşçilik 1105,00 TL
TOPLAM : 5631,92 TL

Evet yetkili servis fiyatları yukarıda ki gibi. Gördüğünüz gibi Gerek olmasa bile Firen diskleri, balatalar, bujiler, Bijonlar hemen yazılmış. Tabi ben bunların çoğunu listeden çıkarıp fiyatı 2593 liraya kadar düşürdüm. Alternatif olması içinde İkitellide özel bir servise gittim ve onlardan da fiyat teklifi istedim. Onlarda da işçilik dahil fiyat 1891 TL çıktı. Arada 700 TL bir fark var. Şimdi yetkili servisi arayıp biraz daha indirim yapmalarını isteyeceğim ve aracı onlara götüreceğim. Bakım maliyetleri ile ilgili durum bundan ibaret. Gelelim yakıt konusuna. Aldığımda aracın deposu boştu, istasyona girdim 65 lt yakıt aldı 280,00 TL'ye depoyu fulledim. Zeytinburnu, Merter, İkitelli, İstoç ve Mahmutbey gişeler trafiği yaklaşık 20 km durkalk ve gerçekten berbat bir trafik, sontası otobandan Çerkezköy. Yolda biraz bastım aracın gücünü ölçmek için 180 km hız banamısın demiyor, sonuna kadar basmadım daha kaça çıkar bilemiyorum. Yani hem trafik, hem 180 hız, hem düz yol karışık 103 km yol yaptıktan sonra istasyona yanıştım ve tekrar mazot aldım. 12 lt / 50 TL mazot aldı. Yol bilgisayarında da aynı değeri veriyordu. Bu da demek oluyorki 3.0 crd motor km'de 50 Kuruş yakıyor. Tabi bu değerler aracın en son bakımı ne zaman yapıldığı belli olmadığı için bakımla birlikte bir miktar daha düşecektir.
Neyse arkadaşlar çok başınızı ağrıtmıyım ben, yarın sigorta, ruhsat, plaka işlerini halledeceğim. Fiyatlar konusunda yine yazarım.

Merhaba grand cherokee almayı düşünüyorum araç hakkındaki düşüncelerin benim için çok önemli memnunmusun x5 bmv arasında gidip geliyorum bütçem çok değil kafa kafaya denk geliyor 70 000 veya 75000 gibi bütçe ayırdım sence almalımıyım
Herkese Merha;
Uzun araştırma ve arayışların ardından 07.11.2016 tarihinde Grand Ceherokee 3.0 crd aracımı aldım. 3 parça boyası olan değişeni olmayan 246000 km'de bir araç buldum 69.000 tl fiyattan pazarlıkla 65.000 tl'ye işi bitirdim. Aracı hiç expere falanda götürmedim. Gördüm beğendim kısa bir istanbul turu atıp aracı aldım. Bakım konusunda evveliyatını bilmediğim için bütün sıvılarının değişmesi ve genel bakım için önce İstanbul'daki yetkili servise götürdüm aracı. Fiyatın biraz tuzlu olacağını tahmin ettiğim için durumu izah edip fiyat teklifi istedim. Sağolsun servis müdürü gayet güzel karşıladı ve araçla bizzat ilgilendi. Neyse 2 saatlik kontrol sonrası fiyatı belirlediler ve sonuç 5631 Tl. Herhangi bir arıza kaydı çıkmadı, motor mekanik elektronik herşey düzgün.Fiyat Dökümünü istedim kontrol ettim, klasik servis numaraları bana sorsanız gereksiz olan birsürü şey yazmışlar. Fiyatları diğer araç sahiplerine emsal olması için aşağıda tek tek sıralıyorum. Bunlar bugün itibariyle güncel servis fiyatları.

Direksiyon yağı 53,03 TL
Conta 15,81 TL
Sıvı Conta 55 TL
Hava Filtresi 128,75 TL
Motor Yağı Filtresi 89,48 TL
Turbo Contası 123,56 TL
Bijon Somunu 5 Adet 66,95 TL
Arka Firen Diski 2 Adet 692,18 Tl
Şanzıman Filtresi 94,76 TL
Karter Contası 73,49 TL
Modul Kızdırma Bujisi 684,59 TL
Polen Filtresi 154,50 TL
Firen Papucu Arka 316,85 TL
Balata Spreyi 19,56 TL
Klima Temizleme Spreyi 30,67 TL
Antifiriz 5 Lt 176,10
Dot 4 2 Adet 44,00 TL
Şanzıman Yağı 6 Lt 197,16 TL
Cam Suyu 13,00 TL
Isıtma Bujisi 6 Adet 540,06 TL
Yakıt Filtresi 1 Adet 327,42 TL
Helix Ultra Motor YAğı 10 Kg 550,00 TL
Diferansiyel Yağı 4 Lt 80
Mekanik İşçilik 1105,00 TL
TOPLAM : 5631,92 TL

Evet yetkili servis fiyatları yukarıda ki gibi. Gördüğünüz gibi Gerek olmasa bile Firen diskleri, balatalar, bujiler, Bijonlar hemen yazılmış. Tabi ben bunların çoğunu listeden çıkarıp fiyatı 2593 liraya kadar düşürdüm. Alternatif olması içinde İkitellide özel bir servise gittim ve onlardan da fiyat teklifi istedim. Onlarda da işçilik dahil fiyat 1891 TL çıktı. Arada 700 TL bir fark var. Şimdi yetkili servisi arayıp biraz daha indirim yapmalarını isteyeceğim ve aracı onlara götüreceğim. Bakım maliyetleri ile ilgili durum bundan ibaret. Gelelim yakıt konusuna. Aldığımda aracın deposu boştu, istasyona girdim 65 lt yakıt aldı 280,00 TL'ye depoyu fulledim. Zeytinburnu, Merter, İkitelli, İstoç ve Mahmutbey gişeler trafiği yaklaşık 20 km durkalk ve gerçekten berbat bir trafik, sontası otobandan Çerkezköy. Yolda biraz bastım aracın gücünü ölçmek için 180 km hız banamısın demiyor, sonuna kadar basmadım daha kaça çıkar bilemiyorum. Yani hem trafik, hem 180 hız, hem düz yol karışık 103 km yol yaptıktan sonra istasyona yanıştım ve tekrar mazot aldım. 12 lt / 50 TL mazot aldı. Yol bilgisayarında da aynı değeri veriyordu. Bu da demek oluyorki 3.0 crd motor km'de 50 Kuruş yakıyor. Tabi bu değerler aracın en son bakımı ne zaman yapıldığı belli olmadığı için bakımla birlikte bir miktar daha düşecektir.
Neyse arkadaşlar çok başınızı ağrıtmıyım ben, yarın sigorta, ruhsat, plaka işlerini halledeceğim. Fiyatlar konusunda yine yazarım.

Merhaba grand cherokee almayı düşünüyorum araç hakkındaki düşüncelerin benim için çok önemli memnunmusun x5 bmv arasında gidip geliyorum bütçem çok değil kafa kafaya denk geliyor 70 000 veya 75000 gibi bütçe ayırdım sence almalımıyım

ben tavsiye ederim, yalnızzz
ucuz etin yahnisi yavan olur, ucuza kaçmadan, çok el değiştirmemiş, hor kullanılmamış, servis bakımları zamanında yapılmış (yetkili / özel fark etmez, yeter ki doğru değişimler yapılmış olsun) bir araç bulursan bence al.

tabi hangi amaç ile kullanacağın ve senede kaç km yapacağını da hesaba katmanda fayda var.

diğer yandan bu saydıklarım çerçevesinde bir kere özel eksper bir de Jeep servisinde eksper yaptırdıktan sonra aracı almaya karar verdiysen cebinde de en az 5 bin ne olur ne olmaz parası olmalı, sonuçta 70/75 e 250 bin üstü bir araç alacaksın.

BMW benim de hoşuma gitse de parça ve servis yönünden korktuğum bir araç, tecrübem de yok.

100 bin de değiştirmiştim. kilitli diff varsa kontrol lazım. bende yok.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,650
Kayıtlı Üye Sayımız
166,517
Kaydolan Son Üyemiz
aktifmoda

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR