Gezenbilir Off-Road Grubu Kars Projesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SEVAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 387
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 69,597

Etiketler
Ynt: Gezenbilir Off-Road Grubu Kars Projesi

euzlu' Alıntı:
Mete bey ve Cihan bey : )) nasılsınız? maalesef tek akşam sohbet edebildik ama inşallah en kısa sürede tekrar karşılaşırız, temennim sizlerle birlikte yollarda olmak bundan sonraki organizasyonlarda, selamlar ve saygılar...

Sevgili hocam Sizlerle tanışmak gezinin artı karları idi yeni dostlar edindik, güzel insanlar tanıdık.

cihanülker' Alıntı:

Bekleyiniz lütfen. Nisan ayı içersinde sürpriz yapmayı planlıyorum. Umut'un kongrede, Yavuz'un çiftlikte, Onur'un İstanbul'da, senin de yurdumun herhangi bir yerinde olmadığı bir vakti, denk düşürebilecek miyim bakalım :smiley:

nkurtkaya' Alıntı:
Bekleyiniz lütfen. Nisan ayı içersinde sürpriz yapmayı planlıyorum. Umut'un kongrede, Yavuz'un çiftlikte, Onur'un İstanbul'da, senin de yurdumun herhangi bir yerinde olmadığı bir vakti, denk düşürebilecek miyim bakalım :smiley:

Abi Umut abiyle Yavuz abinin garantisini veremiyoruz. Sen gel olmadı Drunk yaparız :smiley:)

ercan_kamera' Alıntı:
bu olayın ne kadar dışındave ne kadar içindeyim bilemiyorum ama yapılanve kaydetilen gerçeklik tam anlamıyla yaşanılanve yaşatılan gerçekliğe uyan bi durum... :smiley:

Sevgili ercan..
Sen bu organizasyonun kalbi ve ciğerisin kardeşim.Şişmiş bademciklerin hasta halinle herbir kareyi görüntüledin sevgili co pilotum.
Sevecen üslubunla cansiparane gayretinle, benimle birlikte antalyadan başlayan seyahatinle 8 gün hem oda arkadaşı,hem kader arkadaşı oldun bana.
Hayallerini ve ideallerini paylaştın benimle geleceğin yönetmeni olarak görüyorum seni.
Var ol sevgiyle kal ercan..

Arkadaşlar herkese merhaba,

nihayet bugün siteye girebildim. Bir yandan birikmiş işlerimle uğraşıyor, bir taraftan da konuyu takip etmeye çalışıyorum. Resimler harika, dahada fazlası olduğunu biliyorum.

Bu organizasyonun gerçkleşmesi için canla başla fedakarlıklarla çalışan herkese teşekkür ediyorum.

Tarık kardeşim ve sevgili Fako amcam, herşey için teşekkürler. Siz bu projede çok fazla yükü sırtladınız, evinizi, yüreğinizi, dostluğunuzu bize açtınız sağolun var olun.

Ercan kardeşim harikaydın, her zaman beraber olmak dileğiyle.

Projeyi sonlandırmanın ve en önemlisi o güzel çocukların yüzlerinin güldüğünü görerek eve dönmek tarifsiz bir mutluluk. Hep beraber, sorunsuz ve kazasız belasız bu organizasyonu sonuçlandırdık.

Durumu özetlemek için kelimeler yetersiz kalıyor...... Resimler tercüman olacaktır.

gezi notları 1:

yola çıktığımızda tarih 11 martı gösteriyordu.saat 01 suları.
ikindi vakti sedat ve m.ali arkadaşımızın memleketi olan trabzon beşikdüzüne vardık.çok güzel ağırlandık.kıyı restaurantta yediğimiz köfteyi özlemle yad ediyorum.o akşam sedat ın köyüne çıktık.sedat bize evini açtı.kuzinemizi yaktık.keyifli bir muhabbet.ertesi güne sedatın hazırladığı mıhlamalı kahvaltıyla başladık.ve yollara düştük.sümela manastırını gezdik.sonrasında sedatın kuzeni ülkü eşi gültekin ve kızları dolunayla buluşup karsa doğru yola çıktık.onlarla birlikte keyifli bir yolculuk sonunda gece 02,00 gibi karsa vardık.kars öğretmen evine yerleştik.
sabah tarık ve eşi bizi karşıladı.onlarla tanıştık.hep beraber eşyaların geldiği depo olan fako amcanın evine gittik.sonrasında karsı ümit kardeşimizin rehberliinde gezdik. kaleye çıktık.şehitlikleri gezdik.unutulmaz anlar ,duygu dolu zamanlar yaşadık.birsürü hikayeler efsaneler dinledik.ani harabelerini gezdik ki bu üzerinde durulması gereken başlı başına bi konudur.gördüğüm muhteşem manzara,koskoca bir medeniyet beni mestetti.
daha sonra istanbuldan uçakla gelen arkadaşımız fundayı karşıladık.akşam yemeğinde ise resul bey (kars ve doğu abadoludaki bazı illerin cococola disbiritörü) in davetlisiydik.kendisine çok teşekkür ediyorum.akşamları öğretmen evinde ise dolunay sayeseinde baya eylenceli zamanlar geçirdik.
pazar günü güzel bi kahvaltının ardından ümitin eşliğinde yine bir kars turu,yola çıkacak olan arkadaşlarımız mustafa ve serdarı uğurladık.istanbuldan gelen seval arkadaşımızı karşıladık.dolunayla da vedalaşma zamanı geldi.benim için çok zor oldu.ülküye gültekin abiye ve dolunaya çok alışmıştım.fakat tüm ekibin geldiğini duyunca keyfim yerine geldi.tanışmalar,kaynaşmalar derken kars öğretmen evi şenlik alanına döndü diyebiliriz:smiley:
hep beraber toplandık.depoya gititk ve elbirliğiyle ertesi gün dağıtılacak eşyaları dağıtıma hazır hale getirdik.
sonrasında kayabaşı restaurantta güzel bi akşam yemeği yedik .hızımızı alamadık gecenin o vakti horonlar,kemençeler,halaylar:smiley:))
bazılarımız yorgun argın yataklarına kendini zor attı bazılarımız da geceye fako amcanın evinde devam etti.

gezi notları 2

sanırım asıl önemlisi buradan sonra başlıyor.
pazartesi sabahı depoya gittik bize tahsis edilen kamyona dağıtılacak eşyalar yerleştirildi.ve yollara düştük.
ben çok heyecanlıydım eminim ki diğer arkadaşlarım da benim kadar heyecanlıydı ki onlar bu işin ta kendileriydi.güzel bir organize aylarca süren uğraşlar,hummalı çalışmalar bugün karşılığını verecekti.
karstan çıkışında hava tipide değişiyor,etrafın hala karlarla buzlarla kaplı olduğunu görüyorduk.
bu noktadan sonra yaşanılan artık kulaktan dolma bilgiler dışına çıkıp gerçeğin ta kendisi olacaktı.bu da benim için çok önemliydi ki ben sadece misafir potansiyelindeydim.diğer arkadaşlar proenin mimarları,nüyük alkışı ve övgüyü hakediyorlar,onlar sayesinde ben oradaydım.
günün sonunda 3 okul gezdik.her gittiğimiz okulda şaşkınlığımız biraz daha arttı.kimin da sadece bir öğretmen vardı.kimilerinde sadece 1 sınıf ,bazı okulların kullanılabilir ölçüde lavaboları bile yoktu.
öğrencilerin heyecanlı bekleyişleri,kendilerine getirilen eşyaları aldıklarında yüzlerinde oluşan gülümseme mutluluk görülmeye değerdi,her sırada bir arkadaşım etrafına toplanan çocuklarla muhabbete dalmış kimi ilerdeki ne olacağı hakkında konuşuyo kimisi fotoğraf çekmeyi öğreniyor.kimisi de fotoğraf karelerini süslüyordu.
okullarda doğru düzgün Atatürk büstü bile yoktu.
kimi öğrencilerin bizi turist zannedip 'siz turist misiniz ?' diye sorması olayın başka bir trajik boyutuydu.
tertemiz dimalardı karşımda duran,çocuklarımız nerde olursa olsun aynı çocuklardı ister şehrin göbeğinde olsun ister ucra bir köyün sonunda.aynı ilgiye muhtaç,aynı sevgiye hasret..
minnettarlıkları gözlerinden okunuyor.biraz ürkek biraz da mahcuplar,teşekkür ediyorlar çekine çekine.hepsini yüreğimin içine alıveresim geldi.mümkün olsa da ülkemde her okulun her öğrencinin yaşam kalitesi aynı olsa..
sanırım bunun için daha çok şey yapılmalı...
öğretmenlerimiz de aynı bilinçteydi.hepsi çok genç büyük ihtimal ilk görev yerleri,çünkü tecrübeli sayılabilecek ortayaş üstü öğretmene pek rastlayamadık.
yaşam şartları belli ki çok zor,anlamak için yaşamak lazım hepimiz bunun farkındayız.biz bir adım attık.bu güzel proje belki bi başlangıç olur,bir örnek olur devamı gelsin diye..
karsa öğretmen evine geri döndüğümüzde hepimiz yorulmuştuk.kimimiz yemek davetine bile katılmadı.şimdi anlıyorum ki bizi yoran yolun uzaklığı vs. vs. olmadı.o duygusal anların yoğunluğu bünyemizi de etkisi altına aldı.
şimdi bu satırları yazarken olayları aynı tazeliğiyle yaşıyor olmam da kanıtı.farkındayım cümlelerim bazen kendinden geçiyor,devrikleşiyor,anlam kaymasına uğruyor,ama benimle beraber olan arkadaşlarım eminim demek istediğimi gayet iyi anlıcaklardır.

gezi notları 3

salı günü öğreniyoruz ki meğer akşam yemeğe gidemeyen bizler neler kaçırmışız neler..
karsa gidip de kaz yemedik demeyelim diye tarik hocam ve arkadaşları neler hazırlamış bize.kafkas oyunları mı dersiniz.hediyeler mi?
vala kaçırdığıma üzüldüm.ama sağolsunlar bizleri de unutmamışlar.hepsine tekrar tekrar teşekkürler.
aynı zamanda ressam olan fako amcanın hediyesi olan tablo hepimizi ziyadesiyle memnun etti.
geriye iki okulumuz kalmıştı.gittiğimiz okul diğerlerinden daha büyük ve kalabalıktı.öğretmen sayısı daha fazlaydı.satranç sınıfı bilgisayar laboratuarı ,bundan gözümden kaçmayanlar:smiley: geniş derslikler,okumaya meraklı öğrenciler..
son 2 okulumuzu da ziyaret ettikten sonra ayrılma vakti gelmişti.tarık ve eşi neslihandan fako amcadan.en çok da resim atölyesini göremediğime üzüldüm fako amcanın. inşallah bi daha ki sefere diyorum ve ellerine sağlık fako amcam.gerçekten çok güzel olmuş.her gördüümde karsı o güzel çocukları ve sizleri hatırlıcam..
ayrılmadan önce yaptığımız ani harabeleri gezimizde çok güzel oldu.ben canan ablam ve mete hocam gruptan biraz ayrı düştük ama bu aynı zamanda tarihçi olan mete hocamdan çok şey öğrenme fırsatı sağladı bana.
ani harabeleri medeniyet üstüne medeniyet..bir restoratör olarak gördüklerim çok heyecanlandırdı beni.ama olabaksızlığımız ilgisizliğimiz tarih ve kültüre yeterince değer vermeyişimiz sahip çıkmayışımız bi o kadarda üzdü.
karsla ,tarık ve ailesiyle vedalaşma vakti geldi.rotamızı karadenize doğru kırdık.unutulmaz anılarla,güzel dostluklarla yola düştük.
gece aydere ulaşız planları yaparken,bayburta zor ulaştık:smiley: bayburt öğretmen evinde konaklamak zorunda kaldık.
kar ve tipi nedeniyle geçmeye çalıştığımız iki yolunda kapanması bizi bi hayli yordu.özellikle toyata kullananları mı demeliydim.mustafa abinin tabiriyle 'defender yolcuları cin gibi ayaktaydı' :smiley:)))

gezi notları 4

sabah bayburt öğretmen evinde yaptığımız kahvaltıdan sonra aydere doğru yollara düştük.ilk durağımız hamsiköy oldu.sütlacımızı yiyip etimizi yaptırdıktan sonra yolumuza devam ettik.buarada sölemeden edemeyeceğim.yolun eylenceli geçmesi,insanı yormadan akması sanırım böle bi grup sayesinde olabilirdi.yol boyunca aşıklar gibi atışmalara çok güldüm.land rover defender ve toyota ile ilgili geniş bir bilgiye sahip oldum.hatta bütün araçlarla yolculuk yaptım.tecrübeyle sabitledim:smiley:
trabzona vardık.aydere giderken çamlı hemşinde dağda faruk abinin aracı arıza yaptı.ama bu bile keyfimizi kaçırmadı etrafımızı seyrettik bol bol footğraflar çektik ateşimizi yaktık.mustafa abinin hilal sen maceramı istiyodun al sana macera deyişini unutamıyorum:smiley: öle bir durumda bile hepimizi güldürmeyi başardı.
evet mustafa abim maceraya doydum:smiley:) aç kaldığımda canan ablam imdadıma yetişti.itiraf ediyorum en konforlu araç bana göre içinde canan ablanın olduğu araçtı.yuva sıcaklığını aratmadı.uykuya daldığımda elini üzerimde hissetmek güzeldi.kendisine sonsuz teşekkürler...
meğer rize mete hocamın aslolan memleketiymiş.yüzündeki heyecanını görmeliydiniz:smiley:çay bahçelerinin içinde mete hocamla biz çekirge gibi zıpladık:smiley:
hemşinde bir ziyaret ve doğru ayder.....
akşam aydere nihayet ulaştık.yemeklerimizi yedik.muhabbet ettik.langırt oynadık.sora çil yavrusu gibi yorgunluktan dağıldık.cihan abinin 'vaftiz töreni' başka bir geziye kaldı:smiley:)
sabah uyandığımda gördüklerime inanamadım.deli gibi kar yağıyordu.ve karın boyutu çizmelerimi aşmak üzere neredeyse..
kahvaltımızı yapıp otelden ayrıldık.ayderde biraz turladık dicam ama kardan ve buzdan pek turlayamadık.bitekim buzlanma burak gibi bazılarımızı da alaşa etti:smiley:
fırtına vadisinde bol bol fotoğraf çekmek için durduk.fırtına vadisi benim için ayrı bi önem taşıyordu.çünkü annemle her telefon görüşmemde kızım fırtına vadisini gördün mü ?
fırtına vadisi de fırtına vadisi.... nihayet gördüm ve annemi aradım.rize ayder ve fırtına vadisindeydim..
sevalin kutlama için sakladığı bir şişe şampanyayı da burada açtı arkadaşlar,nihayetinde sonuca ulaşmış güzel bir ekip ,başarılı oldukça iyi kotarılmış bir iş..daha ne olsun...
çamlıhemşinden geçerken altın ayı ödüllü semih kaplanoğlu filmi olan 'bal' ı düşünmeden de edemedim.bölelikle rize turumuzu da tamamlayıp trabzona vardık.
trabzon oto sanayiine de uğradık.orada ülküyle buluştuk.
hep beraber akçabat nihat ustada köftemizi yedik.vedalaştık..ben sedat ve m.ali gruptan ayrıldık...
trabzonda ülkü eşi gültekin ve dolunay bizi uçağa kadar misafir etti.onlara çok teşekkür ederim.ülkü özellikle sana o güzel dostluğun için.biliyorum ki tranzonda bi kapım daha oldu:smiley:
velhasıl-ı kelam bu gezi benim için sosyal sorumluluk projesinden çok daha ötesiydi..
sizleri tanıdığım için sizlerle bu kadar çok şeyi paylaştığım için çok şanslıydım.
dileğim bundan sonraki projelerde gezilerde yine sizinle beraber olmak...

unutmadan eklemek istiyorum.
trabzon da bizi misafir eden trabzon off-road grubuna kendi adıma teşekkür ederim...

Hilal güzel özetlemişsin. Sanırım fotoğraflarda çoğalınca herkesin kafasında tablo şekillenecektir.
Eline sağlık.

Büyük bir heyecan ile başladığımız projemizi aynı heyecan ile bitirdik . Hatta hala yüzümüzde kalan tebessümde işin cabası .Çok mutluyum ve çok gururlıum süper bir iş çıkardık

O çocukların mahcup ama sevinç dolu bakışları hala gözümün önünde . Hala etrafımda ekip arkadaşlarımı arıyorum birlikte duygusal anlar yaşadık , birlikte endişelendik , birlikte

eğlendik. 7 günde yaklaşık 4,500 km yol yaptık ,gittik gördük, sevindik sevindirdik , çünkü biz GEZENBİLİR 'dik .

Herkesin ellerine ,yüreğine sağlık.

Ahmet Öztürk

Hilal sultan aferin sana; kısadan hisse gibi anlatmışsın nede güzel olmuş..
Klawyeni severim senin.. :smiley:
Sarı çorap. ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR