Ynt: Gezenbilir Off-Road Grubu Kars Projesi
gezi notları 4
sabah bayburt öğretmen evinde yaptığımız kahvaltıdan sonra aydere doğru yollara düştük.ilk durağımız hamsiköy oldu.sütlacımızı yiyip etimizi yaptırdıktan sonra yolumuza devam ettik.buarada sölemeden edemeyeceğim.yolun eylenceli geçmesi,insanı yormadan akması sanırım böle bi grup sayesinde olabilirdi.yol boyunca aşıklar gibi atışmalara çok güldüm.land rover defender ve toyota ile ilgili geniş bir bilgiye sahip oldum.hatta bütün araçlarla yolculuk yaptım.tecrübeyle sabitledim
trabzona vardık.aydere giderken çamlı hemşinde dağda faruk abinin aracı arıza yaptı.ama bu bile keyfimizi kaçırmadı etrafımızı seyrettik bol bol footğraflar çektik ateşimizi yaktık.mustafa abinin hilal sen maceramı istiyodun al sana macera deyişini unutamıyorum
öle bir durumda bile hepimizi güldürmeyi başardı.
evet mustafa abim maceraya doydum
) aç kaldığımda canan ablam imdadıma yetişti.itiraf ediyorum en konforlu araç bana göre içinde canan ablanın olduğu araçtı.yuva sıcaklığını aratmadı.uykuya daldığımda elini üzerimde hissetmek güzeldi.kendisine sonsuz teşekkürler...
meğer rize mete hocamın aslolan memleketiymiş.yüzündeki heyecanını görmeliydiniz
çay bahçelerinin içinde mete hocamla biz çekirge gibi zıpladık
hemşinde bir ziyaret ve doğru ayder.....
akşam aydere nihayet ulaştık.yemeklerimizi yedik.muhabbet ettik.langırt oynadık.sora çil yavrusu gibi yorgunluktan dağıldık.cihan abinin 'vaftiz töreni' başka bir geziye kaldı
)
sabah uyandığımda gördüklerime inanamadım.deli gibi kar yağıyordu.ve karın boyutu çizmelerimi aşmak üzere neredeyse..
kahvaltımızı yapıp otelden ayrıldık.ayderde biraz turladık dicam ama kardan ve buzdan pek turlayamadık.bitekim buzlanma burak gibi bazılarımızı da alaşa etti
fırtına vadisinde bol bol fotoğraf çekmek için durduk.fırtına vadisi benim için ayrı bi önem taşıyordu.çünkü annemle her telefon görüşmemde kızım fırtına vadisini gördün mü ?
fırtına vadisi de fırtına vadisi.... nihayet gördüm ve annemi aradım.rize ayder ve fırtına vadisindeydim..
sevalin kutlama için sakladığı bir şişe şampanyayı da burada açtı arkadaşlar,nihayetinde sonuca ulaşmış güzel bir ekip ,başarılı oldukça iyi kotarılmış bir iş..daha ne olsun...
çamlıhemşinden geçerken altın ayı ödüllü semih kaplanoğlu filmi olan 'bal' ı düşünmeden de edemedim.bölelikle rize turumuzu da tamamlayıp trabzona vardık.
trabzon oto sanayiine de uğradık.orada ülküyle buluştuk.
hep beraber akçabat nihat ustada köftemizi yedik.vedalaştık..ben sedat ve m.ali gruptan ayrıldık...
trabzonda ülkü eşi gültekin ve dolunay bizi uçağa kadar misafir etti.onlara çok teşekkür ederim.ülkü özellikle sana o güzel dostluğun için.biliyorum ki tranzonda bi kapım daha oldu
velhasıl-ı kelam bu gezi benim için sosyal sorumluluk projesinden çok daha ötesiydi..
sizleri tanıdığım için sizlerle bu kadar çok şeyi paylaştığım için çok şanslıydım.
dileğim bundan sonraki projelerde gezilerde yine sizinle beraber olmak...