Gezenbilir Off-Road Grubu Kars Projesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SEVAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 387
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 69,627
Ynt: Gezenbilir Off-Road Grubu Kars Projesi

Sonunda tarih 14 Mart Pazar oldu ve sabah 11:00 uçağına yetişebilmek için çantamı sırtlayıp havaalanına doğru yola koyuldum. Akşam heyecandan uyuyamadım doğru düzgün.

Öyleydi böyleydi derken saat 14:00 gibi Kars Havaalanına indik. Kars’ ta bizi kuzucuğum Fundacığım karşıladı. Hoş geldin beş gittin derken Öğretmenevi’ ne vardık. Apar topar bir şeyler atıştırdık ki araçlarla gelen arkadaşların Kars’ a vardığını öğrendik. Onları karşılamak için hemen yola çıktık.

IMG_77151.jpg

IMG_7752.jpg

Meraklı bakışlar arasında Kars Öğretmenevi’ ne vardık. Arkadaşlar kilometreler kat edip yorulmalarına rağmen pek neşeliydiler.

IMG_7799.jpg

Ekibin tamamı o kadar hoş geldin beş gittin muhabbetine dalmış ki, tamamını tek karede yakalayamadım.

IMG_7834.jpg

Yaban Tv’ nin İzci’ si Okan Tozun ve Ercan da ince ayar peşindeler :smiley: Ama artık onlar bizim ekibin bir parçası.

IMG_7835.jpg

İster istemez kapı ağzı muhabbetini biraz uzun tuttuk. Ne de olsa yol maceraları var :smiley:
Ama tabi içimiz içimize sığmadığı için atlayıp depoya gidelim şu malzemelere bir el atalım dedik.
Ve soluğu depoda aldık. Fako Amca kapıları açınca ben biraz motivasyonu yitirir gibi oldum.

IMG_7867.jpg

Fotoğraflardaki gibi onlarca koli bizi bekliyor. Tüm bunlar açılacak ve hepsi 413 adet çantanın içine paylaştırılacak. Artı onların dışında hiç paketini açmadan teslim edeceğimiz giysi çuvalları var ki daha onlar tanzim edilecek. İşin kötüsü hava kararmak üzere. Neyse ki herkes çok hevesli. Hemen koliler bahçeye taşındı. Açılıp aynı ürün grupları tek sıra halinde dizildi. Sonra eline çanta alan başladı doldurmaya. Ben bu kısımda kendimi o kadar kaptırmışım ki fotoğraf makinasını nereye koyduğumu bilmiyorum :smiley: O yüzden konu akıcı olsun diye Funda kuzusundan bir iki fotoğraf aşırıyorum :smiley:

DSC_0077.JPG

DSC_0110.JPG

Etiketler

Biz o gazla bir girişip tüm paketleri o akşam hazır ettik. Fako Amcamın sevgili eşinin demlediği çayı da içtikten sonra baktık bizim mideler kazınıyor. Cihan hemen Tarık’ ı aldı arabaya başladık yemek yiyecek yer aramaya. O kadar gözümüz dönmüş ki google’ dan arıyoruz restaurant. Açız ya kesmez bizi öyle bi lokmacık yemek. Neyse, biz sonuçta ekibi de toplayıp soluğu kaz evinde aldık. Ben orada yine kendimi kaybetmişim fotoğraf falan yok :smiley: Fakat birinci günün akşamını yine aynı mekanda kutladık. Kaz evi fotoğrafları az sonra :smiley:

Yemek kısmını görüntüleyemedim ama sonrasında arkadaşları yakaladım. Görüyorsunuz ki enerji dolu gençlik :smiley: Yağmur falan hak getire. Kanı kaynayan Karadeniz insanları burada kendini gösterip Kars’ ın orta yerinde horon tepdirdi :smiley:

IMG_7872.jpg

IMG_7879.jpg

IMG_7902.jpg

Kurtlar da döküldükten sonra yarına çocuklar bizi bekler diye gidip bir güzel uyuduk. Sabahın köründe yine Burak’ ın sesiyle uyandım. Zaten artık onun sesiyle uyanmaya alışmıştım. Biraz gecikince endişeleniyordum :smiley: Apar topar indim aşağıya ve doğru İl Milli Eğitim Müdürlüğüne. Biraz sancılı bir süreçten sonra nihayet kamyonumuza kavuştuk.

IMG_7919111.jpg

Sonrasında ben de yine fotoğraf yok. O sırada biz Burak ile o koli kimin bu paket kimin, onu yükleyelim şunu indirelim derdindeyiz. Neyse ki kazasız belasız ve Burak’ ın gayretleriyle de hatasız yüklenip, araç bin yaptık :smiley:

Fotoğrafta gördüğünüz benim de içinde olduğum araç. Şahit olduğunuz üzere görüş sıfır :smiley: Araç üzerinde alet edevat dolu. Cihan ha düştü ha düşecekler diye pür dikkat araç kullanıyor.

IMG_7931.jpg

Zaten adamcağız güç bela önünü görüyor bir de o yetmezmiş gibi önde tüten araçlar vardı :smiley: Artık lastik mi yakıyorlardı sevinçten yoksa telsizi yok da dumanla mı anlaşıyorlardı bilemiyorum. Ama biz araçtan indiğimizde arap çocuğu gibi kapkaraydık :smiley:

IMG_79491.jpg

Bunlarda hoyrat Kars köylerinden birkaç kare. Hiç ağaç yok, hiç yaşam yokmuş gibi :(

IMG_7961.jpg

IMG_7975.jpg

Neyse, sohbetti muhabbetti derken ilk durağımız olan Şehit Er Alparslan Kaya İOÖ. geldik. Oraya vardığımızda öğrencilerin halini görünce suratım düştü birden. Böyle olacağını biliyorduk bizi karşılayacak manzarayı az çok kestirebiliyorduk ama beni orada derinden yaralayan bir şey oldu. Bu minik kız çocuğu ayağı takılıp düşmüş. Üzeri başı çamur olmuş. O ayakkabılarla yürüyüp de düşmemesi mucize olurdu zaten. Düşmesi de değilde gözyaşları içersinde yürürken, başı dimdik hiç arkaya bakmadan asaletle yürümesi hayran bıraktı beni kendine. Ben zaten onu görünce diğerlerini bırakıp onun peşine düştüm.

IMG_8062.jpg

IMG_8067.jpg

IMG_8074.jpg

Ağlamasına dayanamayıp hemen eğildim dizinin dibine. Ağlama sen daha çok küçücüksün, bak biz eşek kadar olduk ona rağmen tökezleyip düşüyoruz dedim. Zor olsa da başardım gözyaşlarını dindirmeyi. Ama yine de gülümsetmeyi başaramadım o küçük papatyayı. Dilerim Allah güldürür yüzünü.

IMG_8077.jpg

Bunlar da okulun diğer şirin suratları.

IMG_8083.jpg

İlk okulumuzun teslimatını bitirdikten sonra ikinci sıradaki okula doğru yol almaya başladık. Burak emin olmak için önden gitti ve öğrendik ki köy orasıymış. Görüntü oldukça ürkütücü geldi bana, mezarlık karşıladı bizi hoş geldiniz der gibi. İçim üşüdü o manzarayı görünce.

IMG_8112.jpg

Bu okul mevcudu 42 öğrenci olan küçük bir köy okulu. Tek bir öğretmeni var, gönlü de yüzü gibi aydınlık Mehmet öğretmen. Tek bir sınıfta tüm çocuklarına eğitim veriyor. Dilerim bütün öğrencilerini kendi gibi yetiştirir. Çünkü Mehmet öğretmen gibi gençlere ihtiyacı var yurdumun.

Ben okul içinde fotoğraf çekemedim. Fakat malzeme yüklediğimiz kamyon çamura saplanıp yoldan çıkınca dışarıda birkaç kare yakaladım. Mehmet öğretmen de o soğuğa ve tipiye rağmen bizim ekiple çaba sarfetti.

IMG_8118.jpg

IMG_8133.jpg

IMG_8161.jpg

Gezenbilir burada da iyi bir ekip işiyle aracı oradan kurtardı. Olan arkada çamura basmayın diye yırtınan amcaya oldu. Cihan da adamın bütün birikimini lastiğe sardırıp yanına aldı :smiley: Sonra asfaltta tepine tepine, karlarda zıplaya zıplaya zor temizledik valla :smiley:

Temizlendikten sonra Ardahan’ a doğru yola koyulduk. Bu arada biz kahvaltı etmeden çıktık yola, bir an bitsin işler diye. E tabii saat 14:00 olunca biz kıvranmaya başladık. Cihan’ ın bagajdaki peynir ekmek karaborsaya düştü :smiley: sucukları bile pişirmeden yediler. Kurtlanacaksın Cihan dedim ama milletin gözü dönmüş :smiley: Neyse ki fire vermeden vardık okula.

Okulumuz Ardahan Göle Samandöken İÖO.

IMG_8190.jpg

Kars Milli Eğitim müdürü aracı Ardahan’ a gönderemediği için malzemeleri Tarık’ ın Kıratına yükledik.
Bu okulun öğrencileri bıcır bıcır, hepsi bi lokmacık.

IMG_8199.jpg

İşte, en şirin en tatlı surat.

IMG_8209.jpg

IMG_8213.jpg

Ömrümce unutamayacağım hüzün :(

IMG_8223.jpg

IMG_8241.jpg

Ve tüm velilerin ortaklaşa hazırlayıp bizi ağırladığı “Allah razı olsun” dedirten sofra.

IMG_8258.jpg

IMG_8261.jpg

Sevalcim yemek kısmına bir foto var bende..

tn_15032010911.jpg

Benim en çok yüreğimi burkan Doğhan oldu güler yüzü ile bizi ilk karşılayan o oldu, herkesin yanına tek tek vararak hoş geldin diyerek o tatlı gülümsemesiyle gözlerinin içi gülerek bakıyordu.

Bakışında yürek yakan bir taraf vardıki onu çözmek mümkün değildi.

kars230.jpg

IMG_9888.jpg

kokteknik' Alıntı:
ya ne güzel fotolar izle izle içim buruluyor ama doyamıoyrum YÜREĞİNİZE VE ELİNİZE SAĞLIK

Bülent Kardeş,

Dostça ve samimi ağırlamanız için nezdinde tüm arkadaşlarada ayrıca teşekkürler.

Selamlar

Ahmet

ercan_kamera' Alıntı:
aslında gidilen, görülen, yaşanılan öyle bir ekip ki neresinde olursan ol içine alıyor kapsıyor ve birliktelik katayor. Emeğinize içten saygı ve sevgilerimle..

Ercancığım,

O ekipte sende vardın canım ve sende emek verdin hemde severek isteyerek içtenlikle.
Çok öpüyorum seni arkadaşım. :D

Kaldığımız yerden devam.

İlk günün akşamında 3 tane okulun dağıtımını tamamlamıştık. Hepimizin ağzı kulaklarında Kars’ a döndük. O akşam Tarık kardeşimizin bize bir sürprizi vardı. Bizim için canlı müzik organizasyonu yapmış ve tabii kaz :smiley: Horondan sonra bizim ekip bir de Azeri yöresinden oynadı gördüğünüzü üzere :smiley:

15032010096.jpg

15032010094.jpg

15032010100.jpg

15032010099.jpg

15032010105.jpg

15032010102.jpg

Sonraki okulların fotoğrafı yine yok bende. Ama diğer arkadaşlarım paylaşacaklar eminim ki Funda paylaşmış zaten.

Okulları da bitirdikten sonra soluğu Ani Harabelerinde aldık. Oradan da sadece bir iki fotoğraf paylaşıp bitiriyorum gezi faslı.

IMG_8292.jpg

Üşenmeyip minareye tırmandık, kuş bakışı gözlem yaptık.

IMG_8427.jpg

IMG_8476.jpg

Kars Hatırası

IMG_8472.jpg

Benden bu kadar. Tekrardan tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim :smiley:

Yıllarca Kars'ta yaşamış ve halen bir ayağı burada olan biri olarak, ülkemizin dört bir yanından buraya, burada yaşanan ve yerinde görülmezse anlamı pek te hissedilemeyen, sıcak ve bir o kadar hüzünlü yaşam kavgasına, sevgi dolu yüreğini ve elini uzatan tüm "GEZENBİLİR" dostlarına tekrardan sevgilerimi sunuyorum ve sizler ayakta ALKIŞLIYORUM... Pek çok insan oturduğu yerden doğunun makus talihi için romantik kaygılarını sıcak sohbetlerde dile getirir, ama yüreği ve karakteri sağlam bireyler, bu romantiklerin arkasını getiremeden dile getirdiklerini yaptıkları ile pekiştirir, işte bu ailenin FARKIDA BU!!!

Ben işim gereği Kars'ta çoğu zaman bu tür hikayelerin kahramanlari ile sahne almaktayım, çoğu zamanda rutin saha taramaları için onların köylerindeki sofralarında bizlere sunduğu şekere ve tuza ortak olmaktayım. O sebeple oturduğumuz yerden kötüye kızıp insanlarımızdan vazgeçeceğimize iyi için yollara düşen sizlerin bu çabası benim gözümde romantik bir macera değil, yaşamın bizzat ortasına damga vuran, emeği ve yüreği ile buraya gelen adam gibi adamların yüreklere bıraktığı ve silinmeyecek "lastik" izleridir,

kalın sağlıcakla "İYİ ADAMLAR".....

sizlerle aynı taşın altında elimin yer alacağı yol hikayelerinde bir arada olmak dileğiyle...

Yrd.Doç.Dr.Erdoğan UZLU

Erdoğan Bey,
çok teşekkürler, çok güzel, etkileyici ve onura edici bir yazı.
Dediğiniz gibi önemli olan, düşünceleri icraata dökmek ve bu güzel vatanın her bireyiyle paylaşımda bulunmak, birşeyler yapmak için elimizi taşın altına koymaktır.
Orada da geldiniz bizi buldunuz, tanıştık ve mutlu olduk.
Görüşmek dileğiyle, sevgiyle kalın.

pazar akşamı bizim kars ta yemekte olduğumuzu forumdan öğrenen erdoğan bey hepimizle tanışmak için kalkıp geldi,soframızı şereflendirdi saolsun...bunu da burdan sölemeden geçmek istemedim.ailemiz gerçekten çok geniş...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,779
Kayıtlı Üye Sayımız
166,596
Kaydolan Son Üyemiz
Baybarss

SON KONULAR

Geri