Gezenbilir Ankara Grubu, Tanışma ve Off-Road Gezisi (9 Kasım 2008)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan discovery-V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 267
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 38,881
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: Gezenbilir Ankara Grubu, Tanışma ve Off-Road Gezisi (9 Kasım 2008)

Aracında yer olan arkadaşlar Optimuma geleceğiniz güzergahları yazarmısınız lütfen.

zigana78 - Mehmet, Elvankentten gelecekmiş aracı yok, eğer o civardan gelecek olan varsa lütfen iletişim kuralım.

Etiketler

Fatih çok teşekkürler ediyorum yeni düzenleme çok güzel olmuş, ellerine sağlık.

Zerrin ne demek hep beraber işte yapıyoruz bir şeyler. Hayırlısıyla sağ salim bir varıp dönseydik iyi olucaktı :smiley:

Gelenler bizimle gelmiyenlerinde canları sağ olsun ne yapalım.

gerçekten . sanırım şehir içinde konvoy biraz zor olacak ama bi şekilde halledilir artık.

Merak etmeyin onur bey bence pazar günü ve o satte yollar boş olur.Sadece hava biraz serinliyicek,pazar günü 15 derece ve sisli görünüyor ama onuda çok düşünmeye gerek yok aslında çünküü önemli olan bizim havamız ve oda gayet iyiiii:smiley:

iyi iyi hava kötü olsun. kapalı havada doğanın renkleri daha canlı gözüküyor. en azından karagöl'de öyle:smiley:

15 Dercemi ? çok düşükmüş sağlam giyinelim arkadaşlar.

O zaman şöyle bişey olacak.
[attachment=1]

5304059.jpg

Arkadaşlar konvoy oldukça büyüdü, kuralları incelemenizde yarar var, her biri uzun tecrübeler sonrasında ortaya çıkmıştır.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=8908.0

özellikle 6 numaralı kural çok önemlidir, ayrıca 3,4 ve 8 mutlaka uyulması gereken kurallardır.

Ayrıca CB ve PMR telsizi olan arkadaşlar için ;

- CB de 31. kanal AM birbirimize yaklaşınca veya gürültünün çok olduğu durumlarda anlaşarak, toplu olarak 31.Kanal FM e geçebiliyoruz.

- PMR da 3.31. kanal

Kanal Numaralarının Özel bir sebebi yok ama yıllardır birbirimiz bulmak için kullandığımızdan alışkanlık oldu, Farklı önerisi olanlar lütfen daha önceden bildirsin.

Selamlar

arkadaşlar ben bir gün öncesinden beyzarında olacağım, müjgan hanımın yaprak sarmasını ve 80 katlı baklavasının tadına bakmayı planlıyorum, ;D dolayısıyla pazar sabahı sizleri beypazarında bekliyor olacağım,

kahvaltı için nasıl bir organizasyon düşünüyoruz? sizler için araştırmamı istediğiniz bir konu olabilirmi?

Yavuz hocam gezenbilir telsiz kanalını FM 5 olarak kullanıyor ancak size uyarım, dolasıyla siz karar verin.

selamlar.
Mesut

Mesut Kahvaltı için bir yer belirlemedik, tecrübesi olanlar bizimle paylaşırsa seviniriz, ya da sen bir araştırısan memnun oluruz.

FM çok kısa kalır beypazarında bile birbirimizi bulamayız, en azından AM olsun, kanal önemli değil ama önceden belirleyelim, Hem CB hemde PMR için.

Selamlar

Bir yer belirlemedik derken yanlış olmuş, Beypazarı ama mekan belli değil demek istedim.

Tekrar merhabalar. Konvoy gittikce büyüyor operasyon ciddileşiyor valla :smiley: öncelikle şunu sormak isterim, bu telsiz takmanın prosedürü nedir? Böyle büyük gezielrde çok yararlı olabilir ancak ne kadar maddiyet ve uğraş gerektirir? yada nebliym ufak el telsizleri satılıyo artık teknosa da bile. bunlar da iş görür mü?
heralde aranızda en genç üyeler biz(ben ve cagonk) olacağız umarım çabuk kaynaşırız. gelirken getirmeyi düşündüğümüz alet edevatlar , gitar , fotoğraf makinesi , portatif sandalye, ufak bir ocak (şu çakmak tutunca alev alan jelle çalışıyor) belki biraz yiyecek (sandviç olabilir) . Malum yolda da çok güzel mekanlar olacak yemek için o yüzden çok erzak almayabiliriz:smiley: termos ta çay olabilir, yada kahve.. , huğlu 103 DE ve huğlu yarı otomatik.. ( :p tabiiki bu bir espri yanlış anlamayınız. nezih bir aile ortamı halinde gezi olacağının farkındayız.)

her ne kadar sitelerinde kahvaltıdan bahsetmeselerde daha önce gitmiş arkadaşlarım taş mektebi önermişti bana,

http://www.beypazaritasmektep.com/profil.htm

birde nette gezinirken burası ile karşılaştım,

http://www.memiszadekonagi.com/kahvalti.html

buralardan önceden fiyat alınabilir, nede olsa ~40 kişiyiz, pazarlık yapabiliriz.....:smiley:

cumartesi oraya gittiğimde de bakarım, Yavuz un dediği gibi tecrübesi olan arkadaşlar paylaşırsa ona göre davranırız.

telsiz kanalı konusunda burayı takip ediyorum o zaman.....

selamlar.

En başta huğlular evde kalsın ;D

Gitar süper, diğerleride tamamdır.

Telsizlerin şu sağda solda teknosada falan satılanına PMR deniyor, lisassız ve uygun fiyatlı, şarj ve mesafe gibi sorunları var ama konvoy halide gayet yararlı.

CB artık sadece sucular ve tüpçülerin kullandığı halk bandı (Citizen Band) telsiz, Türkiyedeki kanunu çok eskiden hazırlandığından çağ dışı, italya, amerika vb. ülkelerde lisansız ve güç sınırı olmadan yaygın olarak kullanılabiliyor, Türkiyede 4.5 watt ve lisans gerektiriyor (Lisans gazozdan,5 yıllık 3-5 ytl parasını veriyorsun eline geliyor, sadece fatura ve adres gerekli.) piyasada sıfır uygun fiyatlıları mevcut (buluşunca size adres veririm) ayrıca ikinci elleride çok yaygın ve ucuz.

Selamlar

Felice' Alıntı:
her ne kadar sitelerinde kahvaltıdan bahsetmeselerde daha önce gitmiş arkadaşlarım taş mektebi önermişti bana,

http://www.beypazaritasmektep.com/profil.htm

birde nette gezinirken burası ile karşılaştım,

http://www.memiszadekonagi.com/kahvalti.html

buralardan önceden fiyat alınabilir, nede olsa ~40 kişiyiz, pazarlık yapabiliriz.....:smiley:

cumartesi oraya gittiğimde de bakarım, Yavuz un dediği gibi tecrübesi olan arkadaşlar paylaşırsa ona göre davranırız.

telsiz kanalı konusunda burayı takip ediyorum o zaman.....

selamlar.

Memişzade konağı güzel göründü "Yöresel Kahvaltı" diyor baksana ;D akşam akşam yine kilo aldıracan bana Mesuut ;D

Yinde öneri varsa bekleyelim.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,629
Kaydolan Son Üyemiz
ilyasharem

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri