Garip 2018...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yugun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 657
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 124,467
Benim çeki demirli üçüncü aracım ve yıllardır çekme karavan kullanırım. 750Kg'dan hafif karavanlar BE sınıfı ehliyet gerektirmemektedir.

Etiketler
Benim çeki demirli üçüncü aracım ve yıllardır çekme karavan kullanırım. 750Kg'dan hafif karavanlar BE sınıfı ehliyet gerektirmemektedir.

750 kg altına be sınıfı ıstenmiyor biliyorum.751 kg -3500 kg için BE gerekiyor.
Sorun eski ehliyetlilerin 2020 ylına kadar geçerliliği sürerken onlar 750 kg üst karavan çekebilirken, yenileyenlerin bu haktan mahrum bırakılmasıydı.Bazı kişilerin eski ehliyetini değiştirirken BE yi işaretletmelerini nasıl ve neye dayanarak yaptırabildikleri idi.

16 Mayıs 1997 tarihinden önce alınmış kamyon D ya da otobüs E ehliyetiniz varsa römork çekebiliyorsunuz. Yeni ehliyet alırken ona göre işaretliyorlar. Yani Hak kaybı yok.

Noterin bilgisizliği ve kullandığı sistemin yetersizliği nedeniyle çok uğraşsam da değişikliği ruhsata işletemedim. Noterlerle işimiz zor. Pazartesi büyük bir notere gideceğim ve bir daha deneyeceğim.
Benimle birlikte çeki demiri takan iki kişi daha işletemediler.

Daha önce iki aracıma çeki demiri işlettim böyle rezillik yaşamadım. Noterlerin yaptıkları işlemlerve ve nasıl yapacaklarla ilgili hiçbir bilgisi yok. Vatandaşın işi çok zor valla.

Yücel hocam yeni aracınız hayırlı olsun inşallah çeki demiri sorununu da en kısa çözersiniz

SON KONULAR - FORUM