!!! FORD 3.2 200ps motor ve DEFENDER !!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan _AHMET_ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 89
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,721

Etiketler
Ynt: !!! FORD 3.2 200ps motor ve DEFENDER !!!

_AHMET_' Alıntı:
Peki bu ıveco motorunun gücü torku ismi fiyatı nerde yapılır kim yapar bilgisi olan arkadaşlar bu motor nerelerden temin edilebilir ford puma diye tabir ettiğimiz motordan daha verimliyse fiyatı da daha çoktur diye düşünüyorum bahsettiğiniz iveco motor 35.10 , 35.9, 35.8 yoksa c11 daily veya c13 daily den çıkma motorlarmı 80.12 yada 85.12 motorlarımı ve bu TÜV den geçme olayı tam olarak nedir yani aracın standart motorunun en fazla 2 katı güçte motormu koya biliyorsunuz peki bu 128 bg nin üstüne modifiye olarak turbo , intecvol motor hacmi vs. şeyler yapılabiliyor diye düşünüyorum her hangi bir ruhsata işletme yada proje işi yok galiba ??

konuştuğumuz motorlar daily motorları.dailylerin türkiyede 110, 120, 130, 150, 170 ve 200 hp leri var.bunların 130 dan sonrası elektronik motor.110 hp ile 120 hp motor arasında da intercooler farkı var.(pompadanda bir diş yakıt).motorun fiyatı 2500 ile 4000 tl arası hurdacılarda.fiyat olarak yarıdan az yakıt olarak pumadan az masraf olarak isteyene orjinal parça fiyatlarını verebilirim pumanın yerli parçalarıyla aynı.kaldıki bu parcalar orjinal italyan.şuan aracına uygulayan abimizin 2 adet defenderi var biri 110 diğeri 130 olmak üzere.bu aracların biri v8 diğerinde turbo bd30 vardı.şimdi ıveco taktı.söylediği övgüleri duyunca insanın inanası gelmiyor o yüzden buraya yazmıyorum. :smiley:)sonuc olarak bu motor 1998 model bir motor.lakin bu fiyata bu performans cukk olur.

Arkadaşlar hesap etmediğiniz bir iki konu daha var .
1.si TSE standartlarına göre motor değişimlerinde tip-onay belgesi isteniyor. Defender için Defendere fabrikanın taktığı motorlardan başkasını takamazsınız. ( bazı şehirlerde bu sorun aşılabilir şimdilik)
2. MTV . bir arkadaşın ruhsatında yanlışlıkla 2896 cm3 silindir hacmi yazılıymış , 185 tl yerine 258 tl 6 aylık mtv çıkmış kendine .

Simdi baktim, santana iveco 2.8 litre motor kullaniyor ve sanzimani lt85, lt230 ise 4x2 secilebilir ozelligi ile sunuluyor. Yani part-time 4x4.

Bu haber diyor ki lt 77 ile bir sekilde uyum saglayabilir.
Elektronik olmayanlar kaca acaba?

konuyu baştan sona zevkle okudum gerçekten sohbet güzel benim fikrim madem bütçe konusunda 10 bin tl nin üstüne çoktan çıkılmış 163 ps vw nin crafter ve amaroklarda kullandığı motoru yabana atmayın ihtimaller arasına yerleştirin derim gerek tork değerleri gerekse sağlamlığı açısından gerçekten etkili makinedir 3000 kg kasayı uçuruyor defender a ne yapacağını hayal bile etmek istemiyorum yanlış hatırlamıyorsam tork değeri 380 nm falan olması lazım

Bizim memlekette insanlar bir iş yapmaya kalkışsın önüne her türlü engel ve mevzuatı yığarlar bu motor değiştirme işi biraz daha basit olsa araç almak istemeyen mevcut aracını modifiye etmek isteyen bir sürü yaratıcı insan var ondan sonra neden yerli otomobil yapamıyoruz diye hayıflanıp dururuz burada her türlü motoru attık defendere gerçekte bu memleket şatlarında bu işle uğraşmak için ya paran çok olacak yada sanayide dayın olacak işi bilmeyen adamı sanayide gerdirirler alimallah bence iyi düşünmek lazım

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-ticari-araclar-volkswagen-crafter-motor-44621627/detay sanırım sıkı bi pazarlıkla 10000 civarında alınır bence yakıt olarakta ford motorundan kesinlikle ekonomik olur

Bi kaç sefer 200 bg transite binmişliğim var motor o kadar güçlüki sırtını koltuktan ayırmak güç olabilir o koca araç 1. vitesi hiç kullanmıyor 2. vitesle kalkıyo ve halen asr devreye giriyo artık siz hesap edin :smiley:

LRTD5' Alıntı:
Simdi baktim, santana iveco 2.8 litre motor kullaniyor ve sanzimani lt85, lt230 ise 4x2 secilebilir ozelligi ile sunuluyor. Yani part-time 4x4.

Bu haber diyor ki lt 77 ile bir sekilde uyum saglayabilir.
Elektronik olmayanlar kaca acaba?

lt77 ile uyuyor abi..takan kişi ile görüşmedeyim sürekli montajı çok kolaymış..1.67 dişli oranı ile kullanıyormuş bu bile harika diyor..motor fiyatını ben söylemiyim şimdi ters olabilir ama bd30 civarı diyim :smiley:

MehmetTurk' Alıntı:
Arkadaşlar hesap etmediğiniz bir iki konu daha var .
1.si TSE standartlarına göre motor değişimlerinde tip-onay belgesi isteniyor. Defender için Defendere fabrikanın taktığı motorlardan başkasını takamazsınız. ( bazı şehirlerde bu sorun aşılabilir şimdilik)
2. MTV . bir arkadaşın ruhsatında yanlışlıkla 2896 cm3 silindir hacmi yazılıymış , 185 tl yerine 258 tl 6 aylık mtv çıkmış kendine .

abi merak ettiğimden soruyorum yanlış anlama..bd30 lar nasıl işletildi ruhsata?

fikoert' Alıntı:
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-ticari-araclar-volkswagen-crafter-motor-44621627/detay sanırım sıkı bi pazarlıkla 10000 civarında alınır bence yakıt olarakta ford motorundan kesinlikle ekonomik olur

abi önceki sayfalarda uzun uzun yazdım bu motoru defender de çalıştırmak için motor beyni mototr tesisatı bu motorun çalıştığı arabanın anahtarı araçların gazları tekki değil elektornik olduğu için gaz pedalı ve beyni besleyen sigorta tablasıda lazım anlayacağın 20 lik olursun:smiley:

onat' Alıntı:
lt77 ile uyuyor abi..takan kişi ile görüşmedeyim sürekli montajı çok kolaymış..1.67 dişli oranı ile kullanıyormuş bu bile harika diyor..motor fiyatını ben söylemiyim şimdi ters olabilir ama bd30 civarı diyim :smiley:

İlginc, buradan birseyler cikabilir...

İveco 8140 tip motorlar one ve yan egimlerde 30 dereceye kadar yaglama yapabiliyormus.
Lt 85 ise 110 v8'lerde cikan agir kosullara dayanikli bir sanziman..
Uk'de santana'lar cok ucuz ve parcalari LR parca firmalarinda var.
Bu durumda motorun muhafazasi tam olarak lt85'e uyuyor olmali olmazsa, santana muhafazasi zaten var.
Alip takilir. Ayaklari yapilir. Sanirim bir de mekanik olur vgt turbosu olan
8140 var o da bayagi canli olur ve alt devirlerde turbo gucu kesilmez.
İs ki fiyat olayina bakalim simdilik.

http://www.maynards.com/media/components/ams/events/AAKNA100491/Fiat%20Brochure%20Final%20-%20English%20(Low%20Res).pdf

320 nm tork çok iyi değer...

LRTD5' Alıntı:
İveco 8140 tip motorlar one ve yan egimlerde 30 dereceye kadar yaglama yapabiliyormus.
Lt 85 ise 110 v8'lerde cikan agir kosullara dayanikli bir sanziman..
Uk'de santana'lar cok ucuz ve parcalari LR parca firmalarinda var.
Bu durumda motorun muhafazasi tam olarak lt85'e uyuyor olmali olmazsa, santana muhafazasi zaten var.
Alip takilir. Ayaklari yapilir. Sanirim bir de mekanik olur vgt turbosu olan
8140 var o da bayagi canli olur ve alt devirlerde turbo gucu kesilmez.
İs ki fiyat olayina bakalim simdilik.
Ben dizel motordan vazgeçtim sebebi iste 300 tdi , td5 10 ila 20 bin tl arası ve uğraştırıcı motorla IVECO puma tüv de sıkıntılı olabilir olmasada yinede uğraştırır bence V8 en ucuzu ve en kolayı tamir açısındanda kolay benzinli motor sonuçta illaki lpg olacak olmazsa binmek çok zor bir hal alır ama V8 den kastım 3.5 var 3.9 var 4.2 4.6 5.7 var bu motorlardan hangisi en verimli olanı şanzıman olarak uyarmı veya lt 85 ilemi değiştirmek lazım fiyatı nekadar olur ben 4.6 lık V8 lerden düşünüyorum çünkü daha yaygın ama pek bilgim yok bu konuda bilgisi olan varsa yardım lütfen :( :( :( :(
saygılar _AHMET_

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,816
Kayıtlı Üye Sayımız
166,614
Kaydolan Son Üyemiz
Tolga Gökova

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.