!!! FORD 3.2 200ps motor ve DEFENDER !!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan _AHMET_ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 89
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,730
Ynt: !!! FORD 3.2 200ps motor ve DEFENDER !!!

selam tesadüf edindiğim bir bilgi doğru olup olmadığına emin değilim laf arası geçmişti 200 hp transit motorun çalışması için o aracın gösterge panelinide almanız gerekiyormuş yoksa çalışmaz diyorlardı fabrikadan sistem komple birbiirine kodlanmış olarak çıkıyormuş doğru yada yanlış net değilim sadece kulaktan dolma bir bilgi yanlışım varsa kusura bakmayın...

Etiketler

murat067' Alıntı:
selam tesadüf edindiğim bir bilgi doğru olup olmadığına emin değilim laf arası geçmişti 200 hp transit motorun çalışması için o aracın gösterge panelinide almanız gerekiyormuş yoksa çalışmaz diyorlardı fabrikadan sistem komple birbiirine kodlanmış olarak çıkıyormuş doğru yada yanlış net değilim sadece kulaktan dolma bir bilgi yanlışım varsa kusura bakmayın...
Ford servis müdürü bana öyle olduğunu söylemişti. Ancak geçen gittiğim bir özel servis sahibide 200 bg. motoru başka araç üzerinde çalıştırabilirmiyiz diye sorduğumda çalıştırırız abi sorun yok dedi.Ama gözümle görmeden inanmam.

http://www.youtube.com/watch?v=rvZESasfgQs

Buyrun 490 bhp Defender..

Güç artışı konusunda 2seçenek var bana göre..birincisi v8..3.5 v8 motora kit uygulaması ile 250ps güç alınabiliyor..2. seçenek ise td5 turbo değişikliği + yazılım ile 250ps ye yakın belkide daha fazla güç alınabilir sanırım..sırf yazılım ile zaten 122hp lik stok td5 motor 150 160hp lere ulaşıyor..turboda değişirse 250ps ye yaklaşır sanırım..maliyeti düşünürsek eğer..en mantıklısı v8 gibi gözüküyor..td5 20bin liraya falan denk gelir sanırım modifikasyonu ile birlikte ama v8 çıkma 4 5bin liraya bulunur diye düşünüyorum bahsettiğim kit 750dolar düz hesap 1500lira desek 7bin liraya 250ps motor yapmış oluyoruz..araç bu gücü kaldırırmı peki muhtemelen kaldırmaz..ön arka disk ve şu alt takımda çelik parça içeren kit ile 15 16bin lira civarına tank gibi 250ps bir araç yapılabilir sanırım..tabi arkanızda yakıt tankeri dolaştırmak gerekir :p

onat' Alıntı:
http://www.youtube.com/watch?v=rvZESasfgQs

Buyrun 490 bhp Defender..

Güç artışı konusunda 2seçenek var bana göre..birincisi v8..3.5 v8 motora kit uygulaması ile 250ps güç alınabiliyor..2. seçenek ise td5 turbo değişikliği + yazılım ile 250ps ye yakın belkide daha fazla güç alınabilir sanırım..sırf yazılım ile zaten 122hp lik stok td5 motor 150 160hp lere ulaşıyor..turboda değişirse 250ps ye yaklaşır sanırım..maliyeti düşünürsek eğer..en mantıklısı v8 gibi gözüküyor..td5 20bin liraya falan denk gelir sanırım modifikasyonu ile birlikte ama v8 çıkma 4 5bin liraya bulunur diye düşünüyorum bahsettiğim kit 750dolar düz hesap 1500lira desek 7bin liraya 250ps motor yapmış oluyoruz..araç bu gücü kaldırırmı peki muhtemelen kaldırmaz..ön arka disk ve şu alt takımda çelik parça içeren kit ile 15 16bin lira civarına tank gibi 250ps bir araç yapılabilir sanırım..tabi arkanızda yakıt tankeri dolaştırmak gerekir :p

usta yakıt tankeri diyorsunda jeep ciler ne yapsın. Demekki defendera taksak birşey olmaz :D

Jeep çiler alışkın bize sağlam bi alışma süresi gerekir bence 2.5benzinliye bile alışamadım ben :D

arkadaşlar fordtan tutunda woswagen e kadar birçok motor çeşidi takalım dıyen var ama bu kadar kolaymı motor degısmek ruhsata işlemek son kanunlarla cok zor dıye bılıyorum

yavuz-çelikel' Alıntı:
Ford servis müdürü bana öyle olduğunu söylemişti. Ancak geçen gittiğim bir özel servis sahibide 200 bg. motoru başka araç üzerinde çalıştırabilirmiyiz diye sorduğumda çalıştırırız abi sorun yok dedi.Ama gözümle görmeden inanmam.

yavuz abi 5 yıldırserviste araçların daha çok elektronik arızaları ile uğraşıyorum.yeni nesil motorların tamamen ecu tarafından yeöetiliyor olması servislerde bu yönde çok büyük tekniker eksikliğinin çıkmasına neden oldu.bu araçların arızalarını çözebilmek için kesinlikle ileri düzeyde mekanik ve elektronik bilgisi şart.bunun yanında aracı bilgisayara bağlayıp gerekli programlamaları yapmakta cabası tabiki.böyle bir motoru defenderde çalıştırmak için çok uğraş vermek gerekir.bikaç minicik örnek vereyim mesela.immobilizer okuyucusu kontağın yanına gelip gizlenmeli.ya bi cip yapılıp oraya konumlandırılmalı yada motorunu aldığımız aracın anahtarınıda almak zorundayız.bu motorların gazları telli değil elektronik.yani aracın gaz pedalıda bize lazım. :smiley:) diyagnostik soketi olmadan bu motor bir hiç.arazı yaptığında dokunamazsınız bile.volant sensörü çok güzel konumlandırılmalı.yanlış okuma yaparsa motor çalışmaz.motor beyninin yanında ufak sigorta tablosuda şart (ducatolarda).beslemeyi ordan alıyor.ben bu motordan kayıkta çalıştırdım abi.defender için tek tek yazdım çizdim karaladım.bir gün yapacağım.bu parçaları hurdacıdan almak istediğimde hurdasını 5 milyara aldığı arabanın parçalarından 15 milyar para istiyor.bende pert olmuş bir araç bekliyorum.ıveo için konuşuyorum yakıt pompası boschun en kaliteli pompası.hurdacı diyordi ben sadece pompayı binliraya satıyorum.elektirik tesisatınıdesen ole.turbosu garet marka ki dünya devidir.onuda en az binliraya veriyolar.yani parça prça satmak adamların işine geliyor.bu motorlar büyük şehirler de magirusların yerini aldı ve hiç teklemiyorlar.(kötü yakıt kullananlar hariç) .kısacası abi bu motor defenderi öttürür ben eminim ama bulamıyorum işte.bir abim mekanik pompalı eski daily motoru attı.turbo 100 beygir (bd30 kullandı sonra turbo uyguladı yine beğenmedi) böyle bir performan yok diyor.yıllardır boşa uğraşmışız diyor.neyse abi uzar gider böyle.sevgilerle

güzel çalışmalar ve planlamalar ama bunca uğraş yerine hazır 200 + hp lerde olan araçları almak daha mantıklı geliyor bana.nasıl olsa aynı fiyata denk geliyor.alırız bir VX100 olur biter yada VX 80 kolay gelsin hepimize

olay +200hp 4x4 e binmek değil ki +200hp Defender a binmek..ikisi apayrı dünyalar bence :smiley:

onat bey ve serdar bey size üzgün olduğumu ve bu hayalinizin sadece hayal olarak kalacağını söylemek isterim.isterseniz sizlere defender ile ilgili cd yada mail olarak katalog yollarım.ayrıca defenderla uğraşmış olan birisi olarak aks vuruntusunu bu kadar yüksek güçte asla kesemezsiniz ve aksları diferansiyeli vites kutusunu bozar ve darmadağın eder.şu olur alt yapısı bir başka araç ve motor olarak kullanırsanız defender kupasını da koyarsanız işte ozaman dileğiniz gerçekleşmiş olur.saygılarımla

yasakşehir07' Alıntı:
onat bey ve serdar bey size üzgün olduğumu ve bu hayalinizin sadece hayal olarak kalacağını söylemek isterim.isterseniz sizlere defender ile ilgili cd yada mail olarak katalog yollarım.ayrıca defenderla uğraşmış olan birisi olarak aks vuruntusunu bu kadar yüksek güçte asla kesemezsiniz ve aksları diferansiyeli vites kutusunu bozar ve darmadağın eder.şu olur alt yapısı bir başka araç ve motor olarak kullanırsanız defender kupasını da koyarsanız işte ozaman dileğiniz gerçekleşmiş olur.saygılarımla

ordu ıveco ve otokar servisi sahibiyim istemediğiniz kadar katalog eğitim ve seminer katılım belgem var sağolun.özel harekatlarda yüksek güçte defenderler var ve bakımlarını yapıyoruz.vuruntu falan yok.vuruntusunu kesemediğiniz bir def varsa getirin üçretsiz yapalım.

Teknik olarak bilgim bilgim olmadığından uzaktan dinliyorum ama serdar abi cevap vermiş sanırım :smiley:

Defender için "en iyi dizel motor" 01.01.2013 itibariyle

1- 2.2 L 122 hp (91 kW) I4 turbo diesel Ford Duratorq Puma (Elektronik Pompa)
2- 2.4 L 122 hp (91 kW) I4 turbo diesel Ford Duratorq Puma (Mekanik Pompa)

Serdar arkadaşımın "servisi" var . Ama adamların "fabrikası" var ! Kendi ürettikleri td200 , td 300, td5 gibi motorları bırakıp başka bir fabrkanın ürettiği (ford) Puma motoru kullandıklarına göre demek bir bildikleri var. Fantazi yaptıklarını hiç sanmıyorum .

MehmetTurk' Alıntı:
Defender için "en iyi dizel motor" 01.01.2013 itibariyle

1- 2.2 L 122 hp (91 kW) I4 turbo diesel Ford Duratorq Puma (Elektronik Pompa)
2- 2.4 L 122 hp (91 kW) I4 turbo diesel Ford Duratorq Puma (Mekanik Pompa)

Serdar arkadaşımın "servisi" var . Ama adamların "fabrikası" var ! Kendi ürettikleri td200 , td 300, td5 gibi motorları bırakıp başka bir fabrkanın ürettiği (ford) Puma motoru kullandıklarına göre demek bir bildikleri var. Fantazi yaptıklarını hiç sanmıyorum .

Puma nında pabucu dama atılacak gibi yakın zamanda iveco motoru uygulandı kütahyadan bir araca..konuştum sahibi ile aynen kendi cümleleridir aklımda kaldığı kadarıyla "kesinlikle çok memnunum herkese tavsiye ediyorum motor hiç sıkıntısız oturdu yerine çok kolay uydu 300tdi ve puma dan çok çok daha iyi performansı" ve çok hesaplı bir motormuş maliyet olarak..serdar abi ilede konuştu kendisi onada 3.5 v8 ile iveco yu yakalayamadıklarını söylemiş zaten..yeni trend iveco olucak gibi bakalım

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
ALISH

Çevrimiçi üyeler

Geri