!!! FORD 3.2 200ps motor ve DEFENDER !!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan _AHMET_ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 89
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,730
Ynt: !!! FORD 3.2 200ps motor ve DEFENDER !!!

onat' Alıntı:
lt77 ile uyuyor abi..takan kişi ile görüşmedeyim sürekli montajı çok kolaymış..1.67 dişli oranı ile kullanıyormuş bu bile harika diyor..motor fiyatını ben söylemiyim şimdi ters olabilir ama bd30 civarı diyim :smiley:

200 beygirlik motoru 1.67 oranla kullanırsn o arabayı patinajdan kurtaramazsın, koparmadık yerini de bırakmazsın. 1.22 oran anca kurtarır. Ben 130luk pumayla 1.22 oranda orjinal ebatta lastikte ibreyi bir tur çevirmiştim. O makinayı gerçekten Çok dikkatli kullanmak gerekir.

Etiketler

Bu arada orjinal motor arazide puma'dan daha başarılı :smiley: Puma hemen patinaja düşüyor ve turbonun düşük devirlerde yarattığı problem var. Ama pumayla da uzun yol bambaşka bir hale geliyor ;)

yavuz-çelikel' Alıntı:
http://www.maynards.com/media/components/ams/events/AAKNA100491/Fiat%20Brochure%20Final%20-%20English%20(Low%20Res).pdf

320 nm tork çok iyi değer...

Yavuz abi ben defenderi toplamaya başladığım zaman dedimki ben bu araca ıveco motor atacağım.milletin forumda beni bir dövmediği kaldı.sen ne anlarsın.ıveco da ne.olurmu öyle şey diyenler oldu.dünya da tüm otomobil üreticileri motor üretmezler.ıveco kendi motorunu kendisi üreten bir şirket.serdar bey de paylaçmış wikipediada da var.bu motoru fıat opel nissan peugeot citröen ve birçok üretici ıvecodan alıp kullanıyor.servisimize gelen araçlar var.biz bu motorlara daha anahtar sürmedik.milyon km ye yaklaşanlar var.32 kg tokru düşük devirde veriyor.pumaya 10bin vermektense bu motoru üçbine alır ikibinde diğer masrafları tutsa beşbine işi bitiririm.

serdar bey ivekonun motorunu nerden almayı düsünüyorsunuz söylediniz motorun modeli ve özellikleri nedir yazarmısınız

arenikow' Alıntı:
serdar bey ivekonun motorunu nerden almayı düsünüyorsunuz söylediniz motorun modeli ve özellikleri nedir yazarmısınız

ben ıveconun elektronik pompalı motorunu arıyorum.bu konu başlığında konuştuğumuz mekanik pompa olan.motorla alaklı tüm bilgileri konu başlığı altında önceki yorumlarda konuştuk.ankarada hurdacılarda mevcut.

LRTD5' Alıntı:
İveco 8140 tip motorlar one ve yan egimlerde 30 dereceye kadar yaglama yapabiliyormus.
Lt 85 ise 110 v8'lerde cikan agir kosullara dayanikli bir sanziman..
Uk'de santana'lar cok ucuz ve parcalari LR parca firmalarinda var.
Bu durumda motorun muhafazasi tam olarak lt85'e uyuyor olmali olmazsa, santana muhafazasi zaten var.
Alip takilir. Ayaklari yapilir. Sanirim bir de mekanik olur vgt turbosu olan
8140 var o da bayagi canli olur ve alt devirlerde turbo gucu kesilmez.
İs ki fiyat olayina bakalim simdilik.

santanayı da ıveco satın aldı zaten.artık o fabrikada aynı alt yapıyla ıveco massif üretiliyor.3.0 litre 170 ve 200hp motor seçenekleri var.

Ynt: !!! Ford 3.2 200ps Motor Ve Defender !!!

Konu biraz tozlanmış gibi ama Defender 110'a iveco motor uygulaması konusundan başka birşey yazılmamış. Bu uygulama hakkında başka bilgisi olan var mı arkadaşlar? Bahsi geçen motor kaç bg güç üretir hangi şanzıman oranı ve lastik ebadıyla kullanılmaktadır vs. "Asfaltta yorar mı arazide kazır mı" gibi soruları da iliştirip takipe devam.

Artık imalat tarihinde araçta olan motordan başka motor atamazsınız , TSE onay vermiyor , ruhsata işlenemiyor.
Orijinal hidrolik direksiyon da böyle " imal tarihinde varsa atılır yoksa yok"

merhaba arkadaşlar...konu güzel olunca 9 sayfayıda hemen okudum... :smiley:teknik bilgi veremem ama şunu söyliyebilirim...elazığ dan mehmet yıldız arkadaşımız 200 bg lik transit motorunu attı defe...şuan araç boyada...araç türkiyede anadolu kaplanı olarak biliniyor...belki görsellerini görmüşsünüzdür...görmiyen arkadaşlar da google da taratırsa çıkıyor...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
ALISH

Çevrimiçi üyeler

Geri