!!! FORD 3.2 200ps motor ve DEFENDER !!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan _AHMET_ Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 89
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,730
Ynt: !!! FORD 3.2 200ps motor ve DEFENDER !!!

Abi ben puma motor cok kaliteli bir motor degil dedim sadece.puma motor bizim araclara uymaz da demedim.gayet guzel uyuyorda zaten.ben sadece farkli arayis ve arastirmalara girdim.fabrika puma koyuyor diye puma dunyanin en kaliteli motoru olmuyor.kutahyali abimizin koydugu mekanik pompali daily motoru o araci o hale getirdiyse yeni daily motorunu dusunemiyorum bile.

Etiketler

serdar5261' Alıntı:
Abi ben puma motor cok kaliteli bir motor degil dedim sadece.puma motor bizim araclara uymaz da demedim.gayet guzel uyuyorda zaten.ben sadece farkli arayis ve arastirmalara girdim.fabrika puma koyuyor diye puma dunyanin en kaliteli motoru olmuyor.kutahyali abimizin koydugu mekanik pompali daily motoru o araci o hale getirdiyse yeni daily motorunu dusunemiyorum bile.

yeni daily ortadan ikiye böler muhtemel:smiley::smiley::smiley:
120 lik commonrail bile fena.

http://bucharestcity.olx.ro/motor-i-veco-daily-iid-205901771

muafazanın durumuna bakılırsa harika olur gibi geldi banada gerçekten bu motor.

yavuz-çelikel' Alıntı:
http://bucharestcity.olx.ro/motor-i-veco-daily-iid-205901771

muafazanın durumuna bakılırsa harika olur gibi geldi banada gerçekten bu motor.

Abi ben bu motorlarin bu araca harika olacagina eminim.iveco massif kullandim.boyle bir tork yok.sirf ornek olsun diye aradigim motoru bulana kadar eski daily motoru takacagim defendere.videolarini ceker eklerim nete herkez gorur.yurt disinda commonrail motor buldum bende ama malum getiremedim buraya.

üç lt. common rail bir iveco motoru görmüştüm, bir otelde yolcu trenini çekiyordu. 7-8 tane vagonu uçuruyordu.

Land_Rover_Defender_2.8i_engine.jpg

Birde bu motor var ;D

yavuz-çelikel' Alıntı:
üç lt. common rail bir iveco motoru görmüştüm, bir otelde yolcu trenini çekiyordu. 7-8 tane vagonu uçuruyordu.

Aynen abi onu bende biliyorum.o o motora viz gelir abi.suan daily 70c17 modelinde vqr ayni motor.aracin yuklu agirligi7500 kg.kaldiki musteriler 10000 kg yi goruyo.arac yasalar geregi 90 km hiza kapali.ben bilgisayarla aciyorum.arac o yukle ucuyor resmen.kapatiyorum sonra tekrardan tabiki;)...paletli kar araclarinda jeneratorlerde marine sektorunde cok var bu motordan.sandik fiyati 20000 tl civarinda.

Defender kullanmayan konuyu meraktan takip eden birisi olarak, aşağıdaki linkte 2,8 TGV denen bir motordan bahsediyor.

http://ep90.com/index.php?id=71

Ayrıntılı bilgi mevcut. Bu motor 300TDI nin yenilenmişiymiş. Çok düşük devirde tork verebiliyormuş. Ayrıca kit de mevcutmuş. Biraz eski ama ilginizi çekebilir. Epey tecrübe etmişler.

iveco motorda karar kıldık bizde inşallah 1 2ay içinde bulup takıcaz birtane..serdar abi seninle konuşalım bir ara

konuyu başından sonuna okudum cidden çok hoş sohbet olmuş :smiley: bakalım bizim araca da 300tdi atılıyor bitmesine az kaldı sanırım :smiley: düz 2,5 motordan kat kat iyi olduğunu düşünerek buna da şükür diyorum başka motorla kıyasa sokmuyorum bile :smiley: inşallah onat kardeşimde en kısa zamanda istediği motoru atar :smiley:

muratcetin' Alıntı:
konuyu başından sonuna okudum cidden çok hoş sohbet olmuş :smiley: bakalım bizim araca da 300tdi atılıyor bitmesine az kaldı sanırım :smiley: düz 2,5 motordan kat kat iyi olduğunu düşünerek buna da şükür diyorum başka motorla kıyasa sokmuyorum bile :smiley: inşallah onat kardeşimde en kısa zamanda istediği motoru atar :smiley:

2,5 ten sonra uçağa binmiş gibi olacağına eminim abi.motoru nekadara mallettin acaba sormamın bi masuru yoksa?

Vallahi daha uygun fiyatli alternatif ararken, yine bulduk kendimizi 20.000tl fiyatli bir neticede...
:smiley:
He he ben soyle 2000 tl iscilik dahil :p
Espri tabi de...

Defender ya, gozunu seveyim isteyene 3-4 liraya v8 guc makinasi,
İsteyene 750-1.5 tl arasi iktisatli guvenilir duz dizel,
Kimine gore 3-4'e bd 30,
6-8'e mekanik puma,
10-15'e 300 tdi temiz is,
20 ustune kop kop tork canavari dizeller...
Boyle esneklik boyle ihtiyaca uygun arac yaratma imkani var mi? :smiley:
Defender olsun camurdan olsun :smiley:

LRTD5' Alıntı:
Vallahi daha uygun fiyatli alternatif ararken, yine bulduk kendimizi 20.000tl fiyatli bir neticede...
:smiley:
He he ben soyle 2000 tl iscilik dahil :p
Espri tabi de...

Defender ya, gozunu seveyim isteyene 3-4 liraya v8 guc makinasi,
İsteyene 750-1.5 tl arasi iktisatli guvenilir duz dizel,
Kimine gore 3-4'e bd 30,
6-8'e mekanik puma,
10-15'e 300 tdi temiz is,
20 ustune kop kop tork canavari dizeller...
Boyle esneklik boyle ihtiyaca uygun arac yaratma imkani var mi? :smiley:
Defender olsun camurdan olsun :smiley:

+100

muratcetin' Alıntı:

Az kaldı kardeşim 2 aya 120hp canavar olacak bakalım .) biraz harcama var şimdi o olmasa hemen alıcaktım motoru ama kısmet .) montaj başlayınca açarım konuyu buraya TR de ikinci olucak "vecofender" benden önce biri davranmazsa tabi. 2 araç ikiside FOSİL üyesi oda ayrı bi gurur kaynağım :p

Ayrıca serdar abiye ek +100 daha .)

serdar5261' Alıntı:
2,5 ten sonra uçağa binmiş gibi olacağına eminim abi.motoru nekadara mallettin acaba sormamın bi masuru yoksa?
estagfrullah siz benim abim sayılırsınız.15 i geçti ekstralarla birlikte maliyet.rn 380 , 300tdi motor , arkalara disk fren, hidrolik direksiyon ve bi kaç ekstra daha 15 i rahat geçti daha doğrusu :smiley:

Peki bu ıveco motorunun gücü torku ismi fiyatı nerde yapılır kim yapar bilgisi olan arkadaşlar bu motor nerelerden temin edilebilir ford puma diye tabir ettiğimiz motordan daha verimliyse fiyatı da daha çoktur diye düşünüyorum bahsettiğiniz iveco motor 35.10 , 35.9, 35.8 yoksa c11 daily veya c13 daily den çıkma motorlarmı 80.12 yada 85.12 motorlarımı ve bu TÜV den geçme olayı tam olarak nedir yani aracın standart motorunun en fazla 2 katı güçte motormu koya biliyorsunuz peki bu 128 bg nin üstüne modifiye olarak turbo , intecvol motor hacmi vs. şeyler yapılabiliyor diye düşünüyorum her hangi bir ruhsata işletme yada proje işi yok galiba ??

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,616
Kaydolan Son Üyemiz
ALISH

Çevrimiçi üyeler

Geri