Flamenkonun Büyüsünde İspanya: Barselona,girona,figueres

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan edebiyatçı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 291
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 57,674
Ynt: Flamenkonun Büyüsünde İspanya: Barselona,girona,figueres

.

IMG 1498 Large


IMG 1499 Large


IMG 1492 Large


152 Large
 

Etiketler

Ynt: Flamenkonun Büyüsünde İspanya: Barselona,girona,figueres

keşke granada ya da gitseydin , şuan bir arkadaşım orda geziyor, face ten canlı canlı hemen paylaşıyor , duygu yüklü yaaaa
 

Ynt: Flamenkonun Büyüsünde İspanya: Barselona,girona,figueres

kardelensena1' Alıntı:
keşke granada ya da gitseydin , şuan bir arkadaşım orda geziyor, face ten canlı canlı hemen paylaşıyor , duygu yüklü yaaaa

Vakit kısıtlı olunca Endülüs bölgesi nasip olmadı. Beş gün az bile geldi. İnşallah nasip olur da orayı da çoluk çocuk ayrıntılı bir şekilde gezeriz.
 







Ynt: Flamenkonun Büyüsünde İspanya: Barselona,girona,figueres

Üç kadın olarak zerre kadar ilgimizi çekmediği için gezi planımıza almadığımız NOU CAMP stadını akşam üzeri otobüsün üzerinden gördük ve dışarıdan fotoğrafladık.

IMG 1569 Large


IMG 1570 Large


IMG 1571 Large
 




Ynt: Flamenkonun Büyüsünde İspanya: Barselona,girona,figueres

Hava kararırken son olarak Gaudi'ninGuel ailesi için yaptığı bir başka evi görelim dedik ama kapanmış. İlginç Ejderha motifli kapısını fotoğraflayıp ayrıldık. Aslında vakit kalsaydı biraz ileride bir de manastır gezmeyi planlıyorduk ama hava karardığı için nasip olmadı. Vakti olanlar MONESTIR de PEDRABLES'i de mutlaka gezsin.

"GÜELL PAVILIONS: Pedralbes’de bulunan bir bina kompleksidir. Antoni Gaudi tarafından 1884 – 1887 yılları arasında yapılmıştır. Bu yapı zengin Katalan sanayici Eusebi Güell ve ailesi için inşa edilmiştir. Güell, 1883 yılında bu araziyi ve içerisindeki binayı satın almış ve Gaudi’den yenileme çalışmaları yaparak iki tane de pavillion eklemesini istemiştir.
Finca Güell, Gaudí’nin en büyük müşterilerinden Kont Güell’in devasa arazilerinden biri. Burada ilginç olansa kompleksin kendisinden çok demir kapısının dikkat çekmesi. Arazideki iki bina, ‘Art Nouveau’ bitkisel öğelerle ve Güell ismine atfen ‘G’ inisiyaliyle süslenmiş bu dökme demir kapıyla birbirine bağlanıyor. Kapının en etkileyici özelliği ise, ‘Vallet i Piquer Atölyesi’nde üretilen eşsiz güzellikteki dev ejderha. Evin kapısını tasarlayan Gaudi, sahneyi Herkül’ün canavarı öldürmesini konu eden bir hikayeden almış. Fonksiyondan ödün vermeyen usta mimarın tasarımındaki canavarın dili ise kapının kolu olmuş.
"

Son foto netten.

190 Large


IMG 1588 Large


IMG 1589 Large


Guell pavilions
 

Ynt: Flamenkonun Büyüsünde İspanya: Barselona,girona,figueres

Her akşam olduğu gibi günü pazar yerinde tamamlıyoruz. Akşam yemeği için alışveriş yapıp birer bardak da meyve suyu ile mideleri şenlendiriyoruz. Katalunya Meydanı akşamları da cıvıl cıvıl. Tatilin sonuna yaklaştığımız için hediyelik alışverişini de bu akşam hallediyoruz.

338 Large


335 Large


323 Large


4SC04430 Large
 

Ynt: Flamenkonun Büyüsünde İspanya: Barselona,girona,figueres

Sabah daha gün ağarmadan kalkıp güzel bir kahvaltı yapıyoruz. Bugün yolumuz uzun. Erkenden güne başlamak gerek. Figueres’e gidebilmek için öncelikle RENFE ismi ile işletilen trenlerine ulaşabilmek gerekli. Bizim otelimiz Passeig de Gracia caddesinin paralelinde olduğu için iki dakika yürüyerek istasyonun olduğu Passeig de Gracia caddesinde bulunan RENFE istasyonuna ulaşmak bizim için kolay oldu.Bir de ana istasyon var.Barcelona-Sants (Estació de Sants) denilen istasyon banliyö trenleri, şehirlerarası trenler, hızlı trenler ve metro hatlarının (L3 ve L5) birleştiği Barselona'nın en büyük ve önemli tren istasyonu. Oteliniz hangisine yakınsa onu tercih edebilirsiniz. Ucuz ve pahalı olmak üzere iki çeşit tren var. Ucuz olan köylerde duruyor ve 20 dakika kadar geç varıyor. Diğeri ise ekspres gibi. Saatleri de farklı. Biz önceden bilet almadığımız için istasyonlara vardığımızda saat olarak hangisine denk geldiysek onu aldık. Barselona-Figueres tren bileti (MD) kişi başı 12,75 € idi. Eğer tren MD değilde bölgesel tren (R) olsaydı bu rakam 10,50 € olacaktı.
Bu siteden tren saatleri ve bilet fiyatları ile ilgili bilgi alabilirsiniz. https://venta.renfe.com/vol/inicioCompra.do

Yaklaşık iki saat yolumuz var.Sanırım vakit çok erken olduğu için tren oldukça boş. Koltuk numarası vermedikleri için beğendiğimiz bir yere oturuyoruz.

DSC05270 Large


DSC05282 Large
 

Ynt: Flamenkonun Büyüsünde İspanya: Barselona,girona,figueres

Figueres'te Dali müzesini ararken bizi ilk karşılayan bir pazar yeri oldu. Biraz meyve alıp yiyerek müze yolunda bu küçük yerleşim yerini tanımaya çalıştık. Burada en çok dikkatimi çeken şey Müslüman sayısının oldukça fazla olmasıydı. Sanırım kuzey afrikadan gelen oldukça fazla insan var.

DSC05291 Large


DSC05297 Large


666 Large


662 Large


663 Large
 





Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,509
Mesajlar
1,519,025
Kayıtlı Üye Sayımız
172,165
Kaydolan Son Üyemiz
gül93

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst