Flamenkonun Büyüsünde İspanya: Barselona,girona,figueres

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan edebiyatçı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 291
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 57,771
Ynt: Flamenkonun Büyüsünde İspanya: Barselona,girona,figueres

Meydanda bulunan eski boğa güreşi arenası şimdi alışveriş merkezi olarak kullanılıyor. Teras katındaki kafenin balkonundan manzara çok güzel gözüküyormuş ama bizim pek vaktimiz yoktu.

DSC05755 Large


IMG 1542 Large


IMG 1534 Large
 

Etiketler
Ynt: Flamenkonun Büyüsünde İspanya: Barselona,girona,figueres

Meydanda bulunan bir diğer önemli unsur fotoğraflarda tam heykelin poposunun üzerine denk gelen MAGIC FOUNTAIN isimli su gösterileri yapılan bir havuz. 1929 yılında Barselona Uluslar arası Sergisi için yapılmış. Carles Buigas’ın tasarladığı Magic Fountain’ın projesi inşasından bir yıl önce sunulmuştur ve bu kadar sürede yapılamayacağı iddiasıyla karşı çıkılmış. 3000 den fazla işçinin çalışması ile 1 yıldan kısa sürede tamamlanmış. Renk, ışık, müzik ve su oyunlarının olduğu bu havuz malesef ki kış aylarında sadece cuma ve cumartesi akşamları saat 19:00 - 21:00 arasında gösteri yapıyormuş. Biz de cuma günü şehirden ayrılacağımız için izleyemedik. Ama ben Dubai'de söylediklerine göre dünyanın en büyük havuz gösterisi olan muhteşem bir gösteri izlediğim için çok da üzülmedim. Eh bir de Ankara'da gençlik parkındaki su gösterisini izlemişliğim var. Bu da eksik kalıversin.

Son foto netten.

DSC05089 Large


IMG 1527 Large


IMG 1528 Large


Magic Fountain Montjuic Barcelona
 

Ynt: Flamenkonun Büyüsünde İspanya: Barselona,girona,figueres

Önünde bir saat fotoğraf çektiğimiz, bu ihtişamlı bina da Barselona sanat müzesi. MUSEU NACIONAL D’ART DE CATALUNYA. Ortaçağdan 20. yüzyıla kadar sanat eserleri koleksiyonlarının bulunduğu Museu Nacional d’Art de Catalunya Roma ve Gotik tarzda inşa edilmiş." Roma, Rönesans, Barok koleksiyonları görebileceğiniz bu müzede El Greco, Zurbaran, Velazquez, Rubens ve Cranach gibi ünlü sanatçıların eserleri görülebilir. Her ayın ilk Pazar günü giriş ücretsizdir fakat o gün müze 14.30’da kapanır."

DSC05086 Large


IMG 1536 Large


DSC05121 Large


IMG 1536m Large


DSC05087 Large
 

Ynt: Flamenkonun Büyüsünde İspanya: Barselona,girona,figueres

Bu güzel müzenin çevresi de yemyeşil.Yeşillikler arasında bu güzel merdivenler de hoşumuza gitti. Bir kafenin bahçesine oturup öğlen yemeğimizi bu meydanı seyrederek yedik.

DSC05135 Large


DSC05141 Large


IMG 1432 Large
 

Ynt: Flamenkonun Büyüsünde İspanya: Barselona,girona,figueres

hocam yazılariniz bittimi yoksa daha devamı varmı eğer varsa merakla bekliyorm :D
 



Ynt: Flamenkonun Büyüsünde İspanya: Barselona,girona,figueres

Arena alışveriş merkezinin arkasında PARC JOAN MIRO isimli bir park bulunuyor. Daha önce de bahsettiğim 20. yüzyıl ressamı ve heykeltıraşı Joan Miro için yapılan bir parktır.
" Parkın yapıldığı alan 1979 yılına kadar bir kesimhane olarak kullanılıyordu. Bu nedenle “Slaughterhouse Park” (Kesimhane parkı) olarak da bilinir. Sonrasında yapılan çevre düzenlemesi ve Miro’nun heykel çalışmaları ile donatılan yer Parc Joan Miro adı verilen güzel bir park haline dönüştürülmüştür. Park içerisinde en çok dikkati çeken eser Barselona’nın simgelerinden sayılan seramikten yapılan 22 metrelik Dona i Ocell’ (Kadın ve Kuş), heykelidir."
Bu heykelin neresi kadın neresi kuş artık siz anlayın.

IMG 1562 Large


IMG 1565 Large


180 Large
 


Ynt: Flamenkonun Büyüsünde İspanya: Barselona,girona,figueres

Barselona da zevkle gezdiğimiz bir diğer yer Poble İspanyol isimli bir model köy.
"POBLE ESPANYOL:Küçük bir İspanyol köyü modeline sahip bir açık hava müzesidir. Montjuic Dağı, Barselona’da bulunmaktadır. 1929′da Barselona’da düzenlenen Barselona Uluslar arası Sergisi için tasarlanmıştır. Josep Puig i Cadafalch İspanya’nın farklı yerlerinin mimarisi, tarzı ve kültürünün sunulduğu bir yer yapılması fikrini ortaya atmıştır. Amaç ideal bir İspanyol köyü modeli ortaya çıkarmakmış. Mimar Francesc Folguera ve Ramon Reventos Poble Espanyol’u yapan kişilerdir. 13 ayda inşa edilen müze yapılırken sadece uluslar arası sergi için olacağı düşünülüp 6 ay kalmak üzere yapılmıştır. Fakat daha sonra gördüğü yoğun ilgi nedeniyle kalıcı olmasına karar verilmiştir. Mimarlar ve mühendisler İspanyadaki tüm köyleri (2tanesi hariç, Afrika kıtasına dahil bir ispanyol köyü ve ulaşım sağlanamadığı için gidemedikleri bir köy dışında hepsi) gezerek mimari yapıları incelemiş ve hemen her köyden birer örnekle bu turistik köyü yapmışlar. "

DSC05156 Large


DSC05158 Large


DSC05157 Large


DSC05159 Large
 

Ynt: Flamenkonun Büyüsünde İspanya: Barselona,girona,figueres

İnşa edilecek yerin İspanya’nın tüm bölgelerini temsil etmesi amaçlanmıştır. Galice’den Bask bölgesine, Aragon’dan Endülüs’e her kısma yer verilmeye çalışılmıştır. 1929’dan beri ziyaretçisi olan Poble Espanyol’ın civarında birçok bar, kafe ve restoran da bulunabilir.

DSC05198 Large


DSC05187 Large


108 Large


111 Large


IMG 1450 Large
 





Ynt: Flamenkonun Büyüsünde İspanya: Barselona,girona,figueres

"Poble Espanyol 42.000 metre karelik bir alan üstüne yapılmıştır. Caddeler ve meydanlar dışında içerisinde 117 tane bina bulunmaktadır. Poble Espanyol içerisinde Fondation Fran Daurel adı verilen kısımda Miro, Picasso, Tapies ve diğer ünlü sanatçıların modern sanat eser koleksiyonları da görülebilir. Burayı ziyaret ederken sesli rehber hizmetinden faydalanabilirsiniz. Gezerken cam ya da deri işi ile uğraşan ustaları canlı izlemek de mümkündür. Köyün girişi yetişkinler için 11 Euro. Köy girişinde rehin bırakacağınız bir kimlik ile Audio Guide (sesli rehberi) yaklaşık 5 Euro’ ya kiralayabilirsiniz. Maalesef rehberde Türkçe dil seçeneği bulunmuyor."

DSC05201 Large


DSC05211 Large


DSC05229 Large


DSC05231 Large


DSC05236 Large
 

Ynt: Flamenkonun Büyüsünde İspanya: Barselona,girona,figueres

Bir çok el sanatları satılan dükkan da bulunuyor. Ama fiyatlar oldukça yüksek.

113 Large


112 Large


DSC05170 Large


DSC05171 Large


DSC05173 Large
 





Ynt: Flamenkonun Büyüsünde İspanya: Barselona,girona,figueres

Bu köyün içinde yemek yenecek, bir şeyler içilecek mekanlar da bulunuyor. Biz de güzel bir mekanda Churros isimli İspanyol tatlısını denedik. Churros denilen tatlı kızartılmış hamur ve yanında gelen sıcak çikolatadan ibaret. Şekersiz tulumba gibi bir hamur. Çok bir numarası yok. Bizim yanımızda götürdüğümüz Türk usulü kurabiye ve elmalı pastaları çikolataya batırınca daha güzel oldu. :smiley: :smiley:

IMG 1513 Large


156 Large


IMG 1521 Large


IMG 1524 Large


IMG 1523 Large
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,519
Mesajlar
1,519,196
Kayıtlı Üye Sayımız
172,177
Kaydolan Son Üyemiz
cengoboy

SON KONULAR



Geri
Üst