'egeli' 2013

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan egeli Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 441
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 162,577
Ynt: 'egeli' 2013

Şelale, Göksu Nehrinin bir kolu olan Karasu'nun 20 metre yukardan dökülerek, Göksu ile birleştiği yerde.. Göksu, 500 metrelik bir mağara içinden akarak, tam şelalenin döküldüğü yerde yeryüzüne çıkıyor. Yani mağara ağzı şelalenin altında...

Ekli dosyalar

• DSC09572.JPG
    157.2 KB · Görüntüleme: 183

Etiketler
2013

Sizin gezi yazılarınızda her satırda, her fotoğraf karesinde bildiğimizi sandığımız yurdumuzun farklı bir ayrıntısını buluyoruz. Bir çok kereler gezdiğiniz yerlerden bir yerlere yetişme telaşıyla dönüp de bakmadan geçiyoruz. İyi ki varsınız! sayenizde buraların farkına varıyoruz
Teşekkürler...

sayın egeli; gezinizde çok degerli bilgilerden dolayı çok teşekkürler. her foto karesinde bir tarih sunuyorsunuz, dilerim tekeriniz hep dönsün sağlık sihhat içinde olun.

drares' Alıntı:
İyi ki varsınız! sayenizde buraların farkına varıyoruz
Teşekkürler...
Sevgili Haşmet,
Siz, dostlarımız olduğunuz için buradayız... İlginiz ve övgü dolu yorumlarınızla bizi onurlandırıyor, teşvik ediyorsunuz..
Teşekkürler... selamlar...

yazer' Alıntı:
dilerim tekeriniz hep dönsün sağlık sihhat içinde olun.

Karşı iyi dileklerimiz siz ve tüm dostlarımız için, Sn. yazer,
Teşekkürler...

Hadim'e 12 km. uzaklıktaki Taşkent, denizden 1620 metre yüksekte, Toroslar'da sarp bir kayanın üzerine kurulmuş. Eski adı Pirlerkondu olan Taşkent'in bir de hikayesi var, anlatılagelen... Göçebe olan Afşarlar, buraya geldiklerinde, keçilerinden birinin ormanda bir patikaya girerek kaybolduğunu gören bir çoban, keçinin peşinden gider.. Onu bir su başında bulan çoban, obaya döndüğünde büyüklerine olayı anlatır. Uzun yıllar göçmekten bıkmış olan Afşarlar, suyun çevresine evler yaparak, yerleşik yaşantıya geçerler ve burayı Pirkondu, Pirlerkondu olarak adlandırırlar... Çeşmenin adına da Ballar Çeşmesi denir...

Ekli dosyalar

• DSC09595.JPG
    103.3 KB · Görüntüleme: 210

2002 yılının ağustosunda bir gün Taşkent'teydik, gene.. 24 km. uzaklıktaki Çetmi Beldesi'nde şenlikler olduğu kulağımıza çalındı.. Tabii doğru Çetmi'ye.. Hareketli ve kalabalıktı, Çetmi.. Yöre hanımlarının elişleri, yiyecekler sergilenmişti, standlarda.. Belki ilk kez karavanla birilerinin gelmiş olması, belki uzaktan gelmiş olmamız nedeniyle büyük ilgi gördük. Beldenin ileri gelenleri, akşam Kamil Sönmez (Allah rahmet eylesin..) konseri olduğunu, izlemek istersek, protokolde yer ayrılacağını söylediler, hatta.. Zamanımız kısıtlı olduğundan kalamadık.. Fakat Çetmi hep aklımızın bir köşesinde kalmıştı.. : :

Bu kez, Çetmi'ye bıraktığımız yerden devam etmeye karar verdik.. Yolun bir bölümü Hadim sulama tünelleri inşaatı nedeniyle biraz sıkıntılıydı.. Geçen defadan aklımızdaki o ilginç yollarsa gene keyif vericiydi..

Ekli dosyalar

• DSC09608.JPG
    140.8 KB · Görüntüleme: 193

Deniz seviyesinden 1300 metre yüksekte olan Çetmi'nin bu yıl şenlikleri 11-12 Ağustosta yapılacakmış.. Şenliklere kadar bekleyemeyeceğiz, ama bir başka sürprizle karşılaştık.. Çetmi Şelalesi... Veya Ayıboğazı Su Dökülen Şelalesi..

Ekli dosyalar

• DSC09628.JPG
    146 KB · Görüntüleme: 198

Gezinizi izliyorum ama kaçırdıysam özür dilerim. Beyşehir'e giderseniz Fasıllar Köyüne (14 Km.) mutlaka gidin. Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nin girişinde imitasyonu sergilenen o devasa Hitit Heykelinin orjinalini görebilirsiniz. Bize de Eşrefoğlu Camii'nin imamı tavsiye etmişti ve çok memnun olmuştuk.

Bir de yine Beyşehir çevresinde Hititlerin Su Tanrısı'na ithafen yapılan " Eflatun Pınarı" görülmeli. Akıllara zarar...

iyi yolculuklar, keyifli geziler...

Doğrusunu söylemek gerekirse, düzen ve temizlik yönünden Çetmi Şelalesi, Yerköprü Şelalesinden daha çok haz verdi, bize..

Ekli dosyalar

• DSC09642.JPG
    149.4 KB · Görüntüleme: 192

Merhabalar, Eralp Bey..

Beyşehir'den ayrılalı bir hafta oldu.. Eflatun Pınarı'nı gördük.. Fasıllar Köyü konusunda ikilemde kaldık.. Şimdi gitmediğimize üzüldüm... Bir başka sefere, diyelim..

İlginize teşekkürler... Selam ve sevgiler....

Egeli'ye Ege satmak gibi olacak ama, Biz de İzmir'e sizin yokluğunuzu hissettirmemeye çalıştık.
Bir hafta içinde Çeşme Yarımadası , Mordoğan, Karaburun yaptık.
Ama ille de " Badembükü"

İzmir'imizin güzelliklerini tanımanıza sevindik, Eralp bey... Mordoğan-Karaburun güzergahında Kaynarpınar ve Bodrum Koyu da çok güzel yerler...
Esenlikle kalın... Selam ve sevgiler....

Başyayla'da konaklamayı düşünerek o yola döndük. Burası da Torosların tepesinde kurulmuş bir ilçe.. Çevredeki kaya oluşumları dikkat çekici.. Kapadokya'dakilere benzer.. Yalnız onlardan daha doğal.. Hatta daha ürkütücü...

Yol, bu kayaların hemen altından geçiyor ve üzerinize düşüverecek hissiyle çabuk hareket etmek istiyorsunuz..

Başyayla, öylesine inişli-yokuşlu bir konumda ki, karavanımızı park edecek düz bir zemin bulamadık.. Çaresiz geri döndük, Sarıveliler'de bulabildiğimiz bir düzlükte konakladık.

Ekli dosyalar

• DSC09680.JPG
    147.8 KB · Görüntüleme: 191

halilo11' Alıntı:
resimleri göremiyorum

saygılar

Sanıyorum, siteden ileri gelen bir sorun, Halil Bey.. Ben de kendi yüklediğim fotoğrafları bile göremiyorum...
selamlar...