Ynt: Efsane Balkan Tur Yunanistan Bosna Hersek Sırbistan Hırvatistan Kosova Makedonya
Ertesi gün de 10. gün güzel bir kahvaltı ardından İzmir e dönüyoruz.
Bu şekilde 10 günde yaptığımız gezide karavanla seyahat hakkında bir demo sürüşü yapmış oldum.
Araç ile günde durmadan bazen 15 saat yol yaptık.Fakat bence gezide yapılacak yol günde en fazla
300 km olmalı.bu şekilde hem gezip hem de yol yapılabilir.Karavanın eksiklerini sayarsam:
1. tek bisiklet olması çünkü iki kişiydik ve Hırvatistan Osijek ve Belgrad da nehir kenarında aracı park ettiğimiz yerde çok güzel bisiklet yolları vardı.Efsaneye Decatlon mağazasından tilt 7 model ikinci katlanır bisikleti dönünce aldım.Bu eksiği giderdim.
2. Campingde bir gece konakladığımızdan karavana su ikmali sorun oldu iki büyük plastik bidonla 10 ar litrelik su doldurup ikmal yaptım.Bu zahmetli işi de katlanır büyük 30 litrelik bidon alıp iki tekerlekli pazar arabası çekçeği gibi bir taşıma aracı alıp bir de 12 V ile çalışan güçlü bir dalgıç pompa alıp çözdüm.Bir de 30 mt hortum aldım efsaneye ucuna da her çeşmeye uyumlu adaptör aldım.
3.Buzdolabı küçük geldi ve giderken soğuk içecek almak zor olduğundan iki koltuk arasına derin donduruculu waeco deepfriz aldım.Çok rahat ettim 12 v ile çalışan.
4.Araç kamp dışı konaklamada sıcak olduğundan iki adet küçük 5 watt lık vantiretör aldım.Çok işe yarıyorlar.
5.Arkada motor olduğunda arka yatak altına ulaşmak çok zor oluyordu çünkü yatağı bozmak istemiyorsunuz tekrar yapması zahmetli onun yerine koridota bakan kapaktan eşyaları almaya çalışıyordum ve terliyordum.Ben de üç parça olan yatağı gezi dönüşü alıp yorgancıya götürdüm.Üç takım komple üç parçalı yatağın her parçasını kılıf gibi saran nevresim diktirdim.Böylece artık çarşaf ve yatak bozulma derdi olmadan arka yatağın ortasındaki yatak parçasını alıp arka dolaba çok rahat erişiyorum.
Ve bu karavancılıkta yapılacak devamlı birşeyler olması çok güzel devamlı insan uğraşıyor.
yakıt dersek ortalama 10 Lt civarı yaktı araç.Ama her daim depolar doluydu.
Bu gezi ile paylaşımlarıma burada son veriyorum.Umarım buralara gideceklere az da olsa yardımcı olur.