EDC (Everyday Carry) Hergün Yanınızda Taşıdığınız Bıçağınız Var mı? Varsa Nedir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CQC7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 397
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 177,376
Ynt: EDC (Everyday Carry) Hergün Yanınızda Taşıdığınız Bıçağınız Var mı? Varsa Nedir?

surmene ..

2010-11-04 20.08.06.jpg

Etiketler

Ynt: EDC (Everyday Carry) Hergün Yanınızda Taşıdığınız Bıçağınız Var mı? Varsa Nedir?

Çok güzel çakılar Sn.İlbeğ,
Daha önce yazdığınız gibi ucuz ve kullanılmaz olanların da artık envanterinizden eşe dosta göz hakkı olarak dağıtılıp, daha rafine, güvenilmeyecek birşeyin olmadığı bir koleksiyonunuzun olmasını diliyorum :smiley:
Bu arada çakıları tek el başparmağı ile açmanıza olanak tanıyan delik (Ör.Spyderco) ya da pimler (Ör.Kershaw) öyle kolaylaştırmış işimi ki, sizin resimlerdeki ya da herhangi bir yerde bu özelliği olmayan Victorinox'lar filan çok kullanışsız geliyor gözüme. Yanlış anlamayın bu benim görüşüm :smiley:
Yani bir çakının mazallah, açılması için kullanacağınız ikinci bir elinizin olmadığı ve gerçekten hızlı açmanız gereken anları düşünerek kendi çapımda panik atakçılık oynuyorum işte :D
Saygılar,
TT

turan tactical' Alıntı:
Çok güzel çakılar Sn.İlbeğ,
Daha önce yazdığınız gibi ucuz ve kullanılmaz olanların da artık envanterinizden eşe dosta göz hakkı olarak dağıtılıp, daha rafine, güvenilmeyecek birşeyin olmadığı bir koleksiyonunuzun olmasını diliyorum :smiley:
Bu arada çakıları tek el başparmağı ile açmanıza olanak tanıyan delik (Ör.Spyderco) ya da pimler (Ör.Kershaw) öyle kolaylaştırmış işimi ki, sizin resimlerdeki ya da herhangi bir yerde bu özelliği olmayan Victorinox'lar filan çok kullanışsız geliyor gözüme. Yanlış anlamayın bu benim görüşüm :smiley:
Yani bir çakının mazallah, açılması için kullanacağınız ikinci bir elinizin olmadığı ve gerçekten hızlı açmanız gereken anları düşünerek kendi çapımda panik atakçılık oynuyorum işte :D
Saygılar,
TT
:smiley: tesekurler .. su guvenılmez olanlar ıfadesı, sanırım fazla abartılı yada aslında hor kullanalabılenler( bu acıdan bakıldıgında aslında daha kullanıslılar :smiley:)..... ) yazılabılırdı kı aralarınada soma olan tool gayet yuksek performanslı dıyebılırız lambalı olan kucuk ıse alısıldıgında bırakıllamama ozellıgı var :smiley:..tek elle acılabılen cakılar kolaylık saglıyabılıyor haklısınız ..

Günlük hayatta yanımdan ayırmadığım bir Wenger Evogrip var..Tek el başparmak ile açılabilme kolaylığı sağlayan çakılar kamp aktivitelerinde ciddi avantajlar sağlıyor..Yeni çakı edineceklerin mutlaka gözönünde bulundurması gereken bir özellik..

Saygılar

Cenk

1223429698_07775.jpg

turan tactical' Alıntı:
...
Saygılar,
TT

Teknik, bir çok sorunun çözümü... :smiley: Eskiden, kilitli ve parmak çıkıntılı çakılar piyasada yokken, klasik tipteki yaylı çakıları tek elle açma ve kapamayı öğrenmiştim.

Çakının tek elle açılıyor olması büyük avantaj gerçekten ve victorinox'larda bu özellikte modeller var.
Bu modeller ayrıca, bıçağın açıldığı pozisyonda kilitlenmesi gibi daha hayati bir özellik de taşıyorlar.

turan tactical' Alıntı:
herhangi bir yerde bu özelliği olmayan Victorinox'lar filan çok kullanışsız geliyor gözüme.

schweps' Alıntı:
Çakının tek elle açılıyor olması büyük avantaj gerçekten ve victorinox'larda bu özellikte modeller var.
Bu modeller ayrıca, bıçağın açıldığı pozisyonda kilitlenmesi gibi daha hayati bir özellik de taşıyorlar.

Doğru.

victorinox-one-hand-sentinel-clip.jpg

Bkz.: http://www.outdoorgeardepot.com/product/Victorinox-One-Hand-Sentinel-Clip.html
Bkz.: http://www.victorinox.com/product/1/100/1004/0.8413.MW3

10-0_8463_mw3_trailmaster_einhand.jpg

Bkz.: http://www.pizzini.at/shop/contents/en-us/p59.html
Bkz.: http://www.victorinox.com/product/1/100/1004/0.8463.MW3

Evet, bu tip kolay açılan Victorinox ve Wenger modelleri daha kullanışlı duruyor, ben de kullanışsız derken klasik SAK (Swiss Army Knife) tipi bıçakların, yavaş olduklarını belirtmek istedim Sn.İlbeğ, yoksa kesmek amacıyla kullanışlılar tabi.

Eylem hocam merhaba,
Çakının ağzındaki tırtıklı kısım için nasıl bir bileme yöntemi uygulamak lazım?

deserteagle' Alıntı:

Sayın ilbeğ, sevdiğiniz bıçaklarınızı ard arda yayınlamışsınız, öyle ki yeni bir başlıkta "Bıçak koleksiyonlarını paylaşmak" şart olmuş :D

Yeni bir konu açayım da, kimin ne çeyizi varsa dökülsün ortaya ;D ;D

Valla o tırtıklı kısım konusunda benim uygulayacağım asıl yöntem satın alırken tırtıksızını seçmek olurdu. ;D

Bu bıçağı hiç elime alıp incelemedim ama ağız s şeklinde bir dalgaya sahip. Bunun hakkını vermek zor. Plastik bir cetveli bir kat ince zımpara ile sarıp cetvelin köşesini kullanabilirdim ama farazi konuşmayayım, durum ancak deneyince netleşir.

Bıçağın ağzının her iki yüzünde de normalde pah olur ya, bu tırtıklıda bir yüz dümdüz iken diğer yüzde pah var sadece.

deserteagle' Alıntı:
Valla o tırtıklı kısım konusunda benim uygulayacağım asıl yöntem satın alırken tırtıksızını seçmek olurdu. ;D

Bu bıçağı hiç elime alıp incelemedim ama ağız s şeklinde bir dalgaya sahip. Bunun hakkını vermek zor. Plastik bir cetveli bir kat ince zımpara ile sarıp cetvelin köşesini kullanabilirdim ama farazi konuşmayayım, durum ancak deneyince netleşir.

deserteagle' Alıntı:

Benim aklıma Dremel'le tel fırça aparatıyla hafif dokunuşlarla o tırtıkları bilemek geliyor. Tırtıklı ağzın kesim şekli de bozulmaz gibi geliyor görece olarak daha nazik bir bileme olduğu için. Ne dersiniz, işe yarar mı sizce?

schweps' Alıntı:
Eylem hocam merhaba,
Çakının ağzındaki tırtıklı kısım için nasıl bir bileme yöntemi uygulamak lazım?

Ben Eylem hocamdan farklı olarak, öncelikle tırtıklı denilen bu ağzı körelten kişiyi tebrik ederek başlardım. Ben Spyderco Delica'da asla başaramadım. Olur da başarılırsa bende bir adet Gerber bileme kalemi var.
Resimde pek belli olmuyor ama hem yuvarlak hem düz hem de yuvarlak ağzın ortasından geçen ufak bir "V" ağız var.
Gerber9841.gif
Yuvarlak kısımlar serrate (tırtıklı) bıçaklar için güzel uyuyor ancak bu bileme aletleri bana biraz ne olur ne olmaz aletler gibi geldiğinden midir nedir yoksa grit olarak gerçekten mi yüksekler bilmiyorum düz ağzı bilediğimiz yağ ya da su taşları gibi bir izlenim yaratmadı bende.
Ben şu ana kadar tırtıklı ağzı köreltmediğim için yorumlayamayacağım ama düz ağızlar için durum böyle. Ben yağ taşı öncesi ağzı düzeltirken kullanıyor sonra taşa geçiyorum.
Saygılar,
TT

TEKNOTURK' Alıntı:
Sayın ilbeğ, sevdiğiniz bıçaklarınızı ard arda yayınlamışsınız, öyle ki yeni bir başlıkta "Bıçak koleksiyonlarını paylaşmak" şart olmuş :D

Yeni bir konu açayım da, kimin ne çeyizi varsa dökülsün ortaya ;D ;D
:smiley:) evet bıraz bak cıcıme havası olmus bende rahatsız oldum aslında... bır kacını kaldırabılsek sevınırım bıle ama sanırım sılınemıyor

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,735
Kayıtlı Üye Sayımız
166,555
Kaydolan Son Üyemiz
07ZirveNet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR