EDC (Everyday Carry) Hergün Yanınızda Taşıdığınız Bıçağınız Var mı? Varsa Nedir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CQC7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 397
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 177,366
Ynt: EDC (Everyday Carry) Hergün Yanınızda Taşıdığınız Bıçağınız Var mı? Varsa Nedir?

Çakı-Bıçak v.b. kesici koleksiyonunuzda neler var? ;)

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=64264.0

Koleksiyon olarak kesici fotoğraf-bilgi paylaşımları için yukarıdaki linkteki konuyu açtım. Oraya da beklerim :smiley:

Etiketler
Ynt: EDC (Everyday Carry) Hergün Yanınızda Taşıdığınız Bıçağınız Var mı? Varsa Nedir?

TEKNOTURK' Alıntı:
En kaliteli markalar kısmına eklediğiniz CRKT için bişeyler eklemek istedim, bu CRKT bildiğimiz noname çin çakılarının geniş dağıtım ağıyla isim bulmuş hali. Saydığınız diğer markalar ancak tuzlu su v.b. kullanımda paslanmaya başlarken, bu crkt için paslanma çok kolay, siyah renkli ve titanyum kaplı olduğunu yazdığı modellerde de sözde titanyum kaplama olan siyah boyası hemen sıyrıldığı gibi pasa meyilli. Fiyat olarak alınası ve hor kullanılası aletler fakat saydığınız diğer markaların yanına yakışmayan bir marka.

Ayrıca bu CRKT Türkiye'de açık artırma sitelerinde de görebileceğiniz gibi "polat alemdar" çakısı olarak ünlendi ve işporta tezgahlarda 20 liraya, outdoor websitelerde 80 liraya kadar satıldı. Özellikle kiss modeli polat alemdarın bi sahnede kafa kestiği bıçakla özleştirildi. Alman silah üreticisi WALTHER'ın adını kullanan taklitçi çin malı bıçaklar neyse CRKT'de o dur bence.

Bir de kaliteli çelik sınıfları kısmına s30v'yi de eklemek gerek.

Bu mesajı okuyunca şok oldum, Sn.TEKNOTURK, merak ettim, US'de para, kalite denkleminde çokca tercih edilen CRKT M16 serisi çakılara denk geldiniz mi?
Maalesef bıçak markaları tezgahlarda 5-10 TL'ye satılan kesici aletlerden ibaret değil :(
Saygılar,
TT

Mesajı yazdığım vakit Cold Steel, CRKT gibi sahtesi bol ve oldukça itinayla taklit edilen ürünlerini düşünerek böyle yazdım. Şu haliyle tekrar okuyunca yanlış olmuş elbet yazım. Yazıyı yazdığım tarihte, Karaköy gibi işporta tezgahlarında bulunan üstünde kimi zaman crkt kimi zaman coulombia yazan ve cold steel ti-lite taklitleri ya da böker jim wagner serisi taklit bıçaklarlarla bir arada satılan ürünlerden dem vurdum. Crkt'yi Türkiye'ye getiren bir firma olmayışı da, internette yurt dışından getirtilen ürünlerin satışına güvensizliğime sebep olduğundan, "hangisi gerçektir, hangisi sahtedir belli değil" diye yazmama sebep.

Geniş dağıtım ağı bulmuş çin malı derken de Cold steel, crkt, böker gibi markaların hem çin sitelerinde, hem de ülkemiz işportasında bolca taklit ürünüyle kolay ulaşılabilir olmasını anlatmaya çalıştım.

Eskide kalıp dikkatimden kaçan bu yazıya dikkat çektiğiniz için teşekkürler :smiley: Yazıyı silsem bile yeridir, Crkt dava açsa bana haklı :D

turan beye katılıyorum.sayın teknotürk yorumunuz hiç yakısık olmamış.bence silin o yorumu çünkü elınde bu çakılara sahıp olanların sızın yazınız yüzünden akıllarına süphe düsmesıne hakkınız yok saygılarımla

TEKNOTURK' Alıntı:
Mesajı yazdığım vakit Cold Steel, CRKT gibi sahtesi bol ve oldukça itinayla taklit edilen ürünlerini düşünerek böyle yazdım. Şu haliyle tekrar okuyunca yanlış olmuş elbet yazım. Yazıyı yazdığım tarihte, Karaköy gibi işporta tezgahlarında bulunan üstünde kimi zaman crkt kimi zaman coulombia yazan ve cold steel ti-lite taklitleri ya da böker jim wagner serisi taklit bıçaklarlarla bir arada satılan ürünlerden dem vurdum. Crkt'yi Türkiye'ye getiren bir firma olmayışı da, internette yurt dışından getirtilen ürünlerin satışına güvensizliğime sebep olduğundan, "hangisi gerçektir, hangisi sahtedir belli değil" diye yazmama sebep.

Geniş dağıtım ağı bulmuş çin malı derken de Cold steel, crkt, böker gibi markaların hem çin sitelerinde, hem de ülkemiz işportasında bolca taklit ürünüyle kolay ulaşılabilir olmasını anlatmaya çalıştım.

Eskide kalıp dikkatimden kaçan bu yazıya dikkat çektiğiniz için teşekkürler :smiley: Yazıyı silsem bile yeridir, Crkt dava açsa bana haklı :D

Mesajımıda kasıt aramadığınız için teşekkür ederim Sn.TeknoTürk. Bu konulara ilgili olduğunuzu tahmin ettiğim için sadece dikkatinizi çekmesi için yazdım. CRKT'yi çok sevmesem de Hisshou ve Hissatsu gibi modellerine hayran kaldığım bir üretici firma. M16'ları ise sanırım ülkemizde bile sıklıkla görmek mümkün olmaya başladığı halde kullanmadığım için bilmiyorum ancak M21 türleri hoş görünüyor. Sanırım bu çakı, bıçak işinin sonu gelmeyecek, tımarhaneye düşeceğim :D
Saygılar,
TT

ilbeğ' Alıntı:
:smiley:) evet bıraz bak cıcıme havası olmus bende rahatsız oldum aslında... bır kacını kaldırabılsek sevınırım bıle ama sanırım sılınemıyor
paylastıgımız yazıları resımlerı sılebılme ımkanımız varmı .....olamdı sayfa modrt rıca edebılırmıyım leatherman harıc dıger paylasım resımlerını kaldıralım bak cıcıme havası cıddı anlamda olmus ve rahatsız oldum bundan ....tesekurler

ilbeğ' Alıntı:
paylastıgımız yazıları resımlerı sılebılme ımkanımız varmı .....olamdı sayfa modrt rıca edebılırmıyım leatherman harıc dıger paylasım resımlerını kaldıralım bak cıcıme havası cıddı anlamda olmus ve rahatsız oldum bundan ....tesekurler
tabıkı kastettıgım kendı paylasımlarımla ılgılı :smiley:

selamlar değerli tecrübeli arkadaşlar yakında ekıpmanlarımın fotolarını koyucam böylece sorumu daha rahat sorabılırım ancak koymadanda sizlerden doğru cevap geleceğinden şüphem yok ben elimdeki keskilerden hangisini günlük olarak kullanma konusunda sorum olucaktı elimdeki şuanda çakı tipindeki keskiler;victorinox huntsman,victorınox spartan,victorinox workchamp,victorinox swisschamp,victorinox farmer,yıne victorınox un 84mm lık bıçak konserve kapak açacağı ve rayma ile tirbüşonu olan 2 çakısı,victorınox mini lerden de iki tane,bunların yanında gerber clutch,buck nobleman,crkt kıss[çakması:smiley:),küçük boy tosya çakısı,yöresel çakılar ve walther ve mauser ın mandallı kılıtlenme özellığı olan çakıları...tüm bunlar akabınde ben günlük olarak hep yanımda olmasını ıstedığım çakıyı seçemedım cebımde taşıyacağım gündelık hayatta gereksınımlerımı karsılayacağım çakı konusunda yardımlarınızı beklıyorum..bunun yanında cebımde zıppo çakmağım ve victorınox swısscard ve mını maglite ım var yardımlarınızı önerılerınızı beklıyorum saygılarımla

zoro' Alıntı:
selamlar değerli tecrübeli arkadaşlar yakında ekıpmanlarımın fotolarını koyucam böylece sorumu daha rahat sorabılırım ancak koymadanda sizlerden doğru cevap geleceğinden şüphem yok ben elimdeki keskilerden hangisini günlük olarak kullanma konusunda sorum olucaktı elimdeki şuanda çakı tipindeki keskiler;victorinox huntsman,victorınox spartan,victorinox workchamp,victorinox swisschamp,victorinox farmer,yıne victorınox un 84mm lık bıçak konserve kapak açacağı ve rayma ile tirbüşonu olan 2 çakısı,victorınox mini lerden de iki tane,bunların yanında gerber clutch,buck nobleman,crkt kıss[çakması:smiley:),küçük boy tosya çakısı,yöresel çakılar ve walther ve mauser ın mandallı kılıtlenme özellığı olan çakıları...tüm bunlar akabınde ben günlük olarak hep yanımda olmasını ıstedığım çakıyı seçemedım cebımde taşıyacağım gündelık hayatta gereksınımlerımı karsılayacağım çakı konusunda yardımlarınızı beklıyorum..bunun yanında cebımde zıppo çakmağım ve victorınox swısscard ve mını maglite ım var yardımlarınızı önerılerınızı beklıyorum saygılarımla

Elinizdeki "ÇAKI"lardan herhangi birinin diğerine üstünlüğünü şu ana kadar gözlemediyseniz

ya hepsinde ortak olan bir özellik sizin ihtiyacınızı karşılamaya yetiyor
yada çakılarınızı kullanmaya hiç ihtiyacınız olmadığından öne çıkan bir çakınız olmamış.

Not: Elinizdeki bir dülger yada maranoz aleti değilse %99 ihtimalle "KESKİ" değildir.

deserteagle' Alıntı:
Elinizdeki "ÇAKI"lardan herhangi birinin diğerine üstünlüğünü şu ana kadar gözlemediyseniz

yada çakılarınızı kullanmaya hiç ihtiyacınız olmadığından öne çıkan bir çakınız olmamış.

Not: Elinizdeki bir dülger yada maranoz aleti değilse %99 ihtimalle "KESKİ" değildir.
+1 :smiley: kesınlıkle aynı fıkırdeyım

zoro' Alıntı:
turan beye katılıyorum.sayın teknotürk yorumunuz hiç yakısık olmamış.bence silin o yorumu çünkü elınde bu çakılara sahıp olanların sızın yazınız yüzünden akıllarına süphe düsmesıne hakkınız yok saygılarımla
sn ZORO yazdınız bu mesajla alta eklıyecegım sıze aıt olan mesajı bırlıkte okudugumda bı parcacık celıskı var gıbı ...yanılıyormuyum ?

zoro' Alıntı:
ilbeğ elinizdeki çakı sahte:smiley: crkt kiss gold diye bir model yok.crkt nın resmi sitesındekı crkt kıss 5500 modeli gold değil.2 modeli var biri sizin gösterdiğniz ve gold olmayan model diğeri teflon kaplama siyah olan modeli biilginize efendim;)
sn ZORO daha once yazdıgınız bu ?

deserteagle' Alıntı:

+1 Aynı fikirdeyim.
Bu çakı işi biraz da çığrından çıkmış bir konu bana göre ( dünyada ;)). Birbirine yakın modellerin aralarındaki farkı anlayabilmiş değilim. Örneğin Victorinox un bir modeli ile diğeri arasındaki fark sadece makas, bir diğeriyle sadece balık pulu sıyırıcı, bir diğeri testere vs vs vs. Bendeki Wenger çakının birisinde balık pulu sıyırıcı olduğu halde bununla 25 yıldır balık pulu sıyırmışlığım yok. puluda her zaman çakı kısmıyla sıyırdım ;D demekki bu durum aslında kozmetik. Kızmayın ama tek elle açılabilen çakıların bu fonsiyonunu en son hangi acil durumda kullanma gereği duyan varsa tüm içtenliğimle söylüyorum ki, dinlemek isterim. Acil durumlarda insanlar çok yaratıcı olur eminim her deneyen hep kullandığı çakıyı tek elle açar ( bu biraz da yusufu ne kadar yakından gördüğünüze bağlı ;D)Firmalar bir şekilde moda yaratıyorlar, bir süre sonra "gerçekten gerekli" olup olmadığına bakmaksızın "bu bende de olmalı" mantığıyla kaptırıp gidiyoruz. İşin sevgiye dayalı göz doymazlığına bir diyeceğim yok ancak kişisel olarak bir çoğuna ( hepsine demiyorum) bir rol biçemiyorum, sanki bir çoğuna biçilmiş rollerde biraz zorlamayla oluyor gibi. Hörmetler

assuva' Alıntı:
+1 Aynı fikirdeyim.
Bu çakı işi biraz da çığrından çıkmış bir konu bana göre ( dünyada ;)). Birbirine yakın modellerin aralarındaki farkı anlayabilmiş değilim. Örneğin Victorinox un bir modeli ile diğeri arasındaki fark sadece makas, bir diğeriyle sadece balık pulu sıyırıcı, bir diğeri testere vs vs vs. Bendeki Wenger çakının birisinde balık pulu sıyırıcı olduğu halde bununla 25 yıldır balık pulu sıyırmışlığım yok. puluda her zaman çakı kısmıyla sıyırdım ;D demekki bu durum aslında kozmetik. Kızmayın ama tek elle açılabilen çakıların bu fonsiyonunu en son hangi acil durumda kullanma gereği duyan varsa tüm içtenliğimle söylüyorum ki, dinlemek isterim. Acil durumlarda insanlar çok yaratıcı olur eminim her deneyen hep kullandığı çakıyı tek elle açar ( bu biraz da yusufu ne kadar yakından gördüğünüze bağlı ;D)Firmalar bir şekilde moda yaratıyorlar, bir süre sonra "gerçekten gerekli" olup olmadığına bakmaksızın "bu bende de olmalı" mantığıyla kaptırıp gidiyoruz. İşin sevgiye dayalı göz doymazlığına bir diyeceğim yok ancak kişisel olarak bir çoğuna ( hepsine demiyorum) bir rol biçemiyorum, sanki bir çoğuna biçilmiş rollerde biraz zorlamayla oluyor gibi. Hörmetler
:smiley: harıka

iyi bayramlarr..

assuva' Alıntı:
+1 Aynı fikirdeyim.
Kızmayın ama tek elle açılabilen çakıların bu fonsiyonunu en son hangi acil durumda kullanma gereği duyan varsa tüm içtenliğimle söylüyorum ki, dinlemek isterim. Acil durumlarda insanlar çok yaratıcı olur eminim her deneyen hep kullandığı çakıyı tek elle açar ( bu biraz da yusufu ne kadar yakından gördüğünüze bağlı ;D)Firmalar bir şekilde moda yaratıyorlar, bir süre sonra "gerçekten gerekli" olup olmadığına bakmaksızın "bu bende de olmalı" mantığıyla kaptırıp gidiyoruz. İşin sevgiye dayalı göz doymazlığına bir diyeceğim yok ancak kişisel olarak bir çoğuna ( hepsine demiyorum) bir rol biçemiyorum, sanki bir çoğuna biçilmiş rollerde biraz zorlamayla oluyor gibi. Hörmetler

Sn.Assuva,
Detaylı paylaşımda bulunmak istemiyorum ama sadece şunu söyleyeyim; yusuf tam kulağınızın dibinde fısıldıyorken ya da zor durumdayken tek el çok fark yaratıyor. Günlük çakı taşımak ile savunma amaçlı bu işe kafa yormak bambaşka şeyler, bunu bildiğinizi biliyorum, o yüzden yusuf faktörüne ve firmaların moda yaratma çabalarına katılmakla birlikte tek elle, özellikle de (bkz. benim Kershaw :smiley: )assisted açılan çakıların iki elle ve tırnak kullanarak açılan bir çakıya olan üstünlüğünü savunuyorum.
Saygılar,
TT

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,735
Kayıtlı Üye Sayımız
166,554
Kaydolan Son Üyemiz
Veli kına

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR