EDC (Everyday Carry) Hergün Yanınızda Taşıdığınız Bıçağınız Var mı? Varsa Nedir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CQC7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 397
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 176,985
Ynt: EDC (Everyday Carry) Hergün Yanınızda Taşıdığınız Bıçağınız Var mı? Varsa Nedir?

deserteagle' Alıntı:
Firma sitesinde bulamadığınız her ürün sahte değildir. Üretimden kalkmış bir ürün de olabilir. ;)
tesekur ederım eylem bey ben de tam sızın soyledıgınızı ıfade etmeye calısıyordum gercı bu crkt cok agım sahım bı marka deıl bu konudakı tecrubenızle sanırım sızde oyle dusunuyorsunuzdur bıde bunların uretım yerlerı cok farklı tayvan avustr..çın gıbı orjınal oldugunuda
gorebılıyoruz farklı yerlerde uretımmı yaptırıyor crkt tıpkı bı takım ayakkabı markalarının uretımını çın romanya vs yaptıgı gıbı ..gercı cakıdan zıyade sık bır aksesuar olarak dusunuyorum yoksa vıktorınıoxun sahıp oldugum modellerınden bırını ve leathermanımı cantama attımmı cakı problemım kalmaıstır fakat resmıyete gelınce takım elbısenın yanında crkt cok sık duruyor sızın tavsıye edebılecegınız baska markalarda olabılır nede olsa bu konu bırzda sızın uzmanlık alanınıza gırıyo farklı sıtelerdende yazılarınızı zevkle takıp edıyorum saygılar (ısmını su an hatırlayamadıgım bıcak sanatı bıde moto forum gıbı sıtelerde sık sık karsılasıyorum paylasımlarınızla )

Etiketler
Ynt: EDC (Everyday Carry) Hergün Yanınızda Taşıdığınız Bıçağınız Var mı? Varsa Nedir?

Valla ne yalan söyleyeyim, kullanıp eskitmeden bir yorum yapmam yanlış. Günlük olarak ve zorlayarak çok kullanacağınız bir bıçak seçerken elinize su toplatma yada elinizi nasır etme ihtimali daha düşük bir çakı seçin derdim ama günlük asgari kullanımda üstelik de cebe takabiliyorken iş görür gibi duruyor. Görünüş gayet pratik.

Bu bıçakta tasarımın zorlandığı bir önemli iki konu var: Birincisi, taşlamanın bıçağın ağzının sol tarafında olması. Bu çok durumda kesme esnasında yalnızca solakları memnun edecektir. Havuç, turp vs kesecekseniz bu bıçağı sevmeyebilirsiniz.

Solaklar ise bu bıçağın sol elle açılmasından ciddi derecede şikayetçi olacaklardır. Bu da ikincisiydi.

deserteagle' Alıntı:
Valla ne yalan söyleyeyim, kullanıp eskitmeden bir yorum yapmam yanlış. Günlük olarak ve zorlayarak çok kullanacağınız bir bıçak seçerken elinize su toplatma yada elinizi nasır etme ihtimali daha düşük bir çakı seçin derdim ama günlük asgari kullanımda üstelik de cebe takabiliyorken iş görür gibi duruyor. Görünüş gayet pratik.

Bu bıçakta tasarımın zorlandığı bir önemli iki konu var: Birincisi, taşlamanın bıçağın ağzının sol tarafında olması. Bu çok durumda kesme esnasında yalnızca solakları memnun edecektir. Havuç, turp vs kesecekseniz bu bıçağı sevmeyebilirsiniz.

Solaklar ise bu bıçağın sol elle açılmasından ciddi derecede şikayetçi olacaklardır. Bu da ikincisiydi.
tesekurler evet ustanın bakıs acısı farlı oluyor goruldugu gıbı ben modelınden zıyade crkt markasıyla ılgılı bı degerlendırme yapabılırmısınız dıyecektım ama kullanmadıgınız ıcın saglıklı olmıyacagını belırtmıssınız zaten tesekur edıyorum bende bu crkt nın bıde m16 10kz modelı var cok sırın bı cakı resımlerde ırı gozuksede nettte gercekte kıbar ve ınce ucuz modellerınden crkt nın onu mesala daha cok sevıyorum :smiley:ama arazıde yeteneklı cinlıler bıle (ucuz tool)daha faydalı olacagı acık kıss modelınden:smiley:)celık kalıtesı keskınlık ve dızayn olarak gayet tatmın edıcıler dıyebılırım ıkı modelıyle ılgılı belkı forumda cakılarla ılgılı crkt gerber leatherman vıctorınox vs.. gıbı ayrı bolumler acılabılır ılerıde kullanıcılar tecrubelerını paylasır gercı leathermanla ılgılı parca parca paylasımlar var bunların cakılar baslıgı altında toplanabılecegını dusunuyorum tıpkı gps garmın magellan vs oldugu gıbı ....

deserteagle' Alıntı:

Eylem hocam,
İyi ki farklı forumlarda da yazıyorsunuz da her yerde birşey öğreniyoruz :smiley:
Ben daha önce Strider, Emerson Commander gibi bıçaklarda taşlama yönü özelliğine dikkat etmemiştim. Her ne kadar EDC olarak taşıyan çok olsa da dediğiniz özellik gerçekten 100% gündelik özelliği yansıtmıyor. Neyse bir daha Emerson alırken dikkat ederim artık :D
Saygılar,
TT

Esasen her gün ne yaptığına bağlı. Saydıklarım kimisini hiç etkilemeyecektir.

buck nobleman carbon fiber çakı aldım efendim kullanan varsa ya da kullanmasanız bile bilgisi olan arkadaslara sorum; edc olarak tasımak ıstıyorum sizce nasıl bır seçım

Buck Nobleman güzel bir günlük taşıma çakısı formunda, Eylem hocamın dediği gibi gün içerisinde ne yaptığınız belirliyor sonuçta bu kullanımı ama bu çakının sıradan günlük işler için işinizi göreceği kesin.
Güle güle kullanın.
Saygılar,
TT

Bu sıralar Kershaw Leek :smiley:

SDC17820.jpg

bazen ıclerınden bırısı 0.38 03 sportsman - 0. 90 45 work champ - 1. 37 13 hunstman - 1. 37 73 handyman

2010-11-04 19.51.22.jpg

takım elbıseyle ıse bunu..

2010-11-04 19.55.19.jpg

ucuz ıs gorur fakat guvenılmez olanlar :smiley:)

2010-11-04 20.46.57.jpg

ama en cok vıctorınox

2010-11-04 20.05.26.jpg

ve kesınlıkle vıctorınox cok keskın :smiley:))) kapatırken aman dıkkat

2010-11-04 19.58.25.jpg

bunuda cok severım

2010-11-04 19.55.49.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,524
Kaydolan Son Üyemiz
cixman

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR