EDC (Everyday Carry) Hergün Yanınızda Taşıdığınız Bıçağınız Var mı? Varsa Nedir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CQC7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 397
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 176,984
Ynt: EDC (Everyday Carry) Hergün Yanınızda Taşıdığınız Bıçağınız Var mı? Varsa Nedir?

arkadaşlar selamlar yakın zamanda gerber tool almak istiyorum model olarak tecrübeli olan arkadaşların yardımını bekliyorum saygılarımla

Etiketler
Ynt: EDC (Everyday Carry) Hergün Yanınızda Taşıdığınız Bıçağınız Var mı? Varsa Nedir?

zoro' Alıntı:
arkadaşlar selamlar yakın zamanda gerber tool almak istiyorum model olarak tecrübeli olan arkadaşların yardımını bekliyorum saygılarımla

Gerber'in tüm modelleri çok kaliteli ve uzun ömürlü bıçaklardır.
Kendi zevkinize ve bütçenize göre tereddüt etmeden istediğiniz modeli alabilirsiniz bence.

Eldiven olmadan pek işe yaramayacak gibi gözüküyor.
Paylaşım için teşekkürler.

Iceman®' Alıntı:
mevcut yardımcı ekipman kadromda bulunan gerber mp600 ve maglite'a ek olarak yeni kontenjan açtım ve bu kontenjanı da victorinox rescue tool yazılı ve sözlü mülakatlar neticesinde hak kazarak elde etti.
işte kendisinin vaat ettiği icraatlarının testinin video kaydı.
kendisi bu testten 100 üzerinden 82 geçer puan alarak sabit kadroda yerini buldu.

Eldiven olmadan kullanılamayacağı kesin. Aynı zamanda gözlerinize dikkat etmek gerek, en azından bir gözlük olmalı. Testeresini kullanırken çam parçaları sıçrayabilir.

schweps' Alıntı:
Eldiven olmadan pek işe yaramayacak gibi gözüküyor.
Paylaşım için teşekkürler.

evet aslında eldiven işin güvenlik önlemi ama eldiven olmadanda en kötü elinize bir bez sararakta bu korumayı sağlayabilirsiniz acil durumda. zaten alma amacım da bu. acil durumda ihtiyacımı görecek malzeme olsun, kendimi korumaya alacak malzemeyi uydurmak kolay. kötünün iyisi durumu tabi.

SÜVARİ' Alıntı:
Eldiven olmadan kullanılamayacağı kesin. Aynı zamanda gözlerinize dikkat etmek gerek, en azından bir gözlük olmalı. Testeresini kullanırken çam parçaları sıçrayabilir.
testte de göreceğiniz üzere ekstradan başlık giydim ne olur ne olmaz diye. ayrıca günlük gözlüklerimde mevcuttu fakat darbelerde cam sıçraması çok çok azdı. çünkü ön cam mikalı yapıda olduğundan pek kolay dağılmıyor. toz haline gelen parçaları ancak bıçak arasında kalıyor ki bunu videoda da görmeniz mümkün, bıçak dişlerindeki tozlari temizliyorum:smiley:
ayrıca yan camlar tempere olduğu içinde ufak darbede hemen boncuk boncuk oluyor bunda da sıçrama pek olmuyor.
tabi yine acil ve zor durumlarda sıçramayı önlemek için bir montla da siper yapılarak uygulama yapılabilir. bu husus yardımı yapan kişinin pratikliği ile orantılı.

zoro' Alıntı:
daha önce size pm olarakta gerber'i uzun uzun anlatmıştım. multi plier 600 kullanıyorum ve çok memnunum.
ama tavsiyem gidin yerinde görün, kurcalayın öyle beğenip alın.

Iceman®' Alıntı:
daha önce size pm olarakta gerber'i uzun uzun anlatmıştım. multi plier 600 kullanıyorum ve çok memnunum.
ama tavsiyem gidin yerinde görün, kurcalayın öyle beğenip alın.

Bu çok doğru. Bu tarz şeylerde içine sinme meselesi çok önemli bence.

cüzdanımda

bunu bi arkadaşıma hediye ettim e kısa zamanda tekrar birtane edinecem bence herkezin taşıması gerekli bunu

jdk3.jpg

kemerimde

bu küçücük şeyi aldığımdan beri çok seviyorum çalışma sistemine hayran oldum merakımdan sürekli zorlamama ramen birtürlü gevşetemedim gevşiyecek gibi de durmuyo her nekadar A.B.D olduğu idda edilsede bu da bir çinli

pr_02_4186_max.jpg

anahtarımda

baba yadigarı isviçre çakım bundan kaçtane kaybettiğimi hatırlamıyorum bile

VICTORINOX-CAKI-HUNTSMAN-1-3713-testereli__21682882_1.jpg

çantamda

yetenekli çinlim nezaman elimde kalıcak korkusuyla kullanırken çekindiğim bi yardımcım en kısa zamanda kaliteli bi ürünle değiştirmeyi düşünüyorum

BEL-CANTALI-COK-AMACLI-PENSE-SETI_7585_large.jpg

kişisel savunma amaçlı herhangi bi bıçağı kullanırım endişesi ile taşımıyorum (o olgunluk zaman istiyo) gerektiği durumlarda muşta taşıdığım olmuştur en azından kullanımı ölümle sonuçlanmıyo.

yukarıdakiler severek çıktığım bisiklet turlarında ve günlük hayatımda kullandığım araçlarım bunlar yaşadığım sakatlık sonrası bisikletime veda etmek zorunda kaldım artık keşif tutkumu survivor tarzı yolculuklarla gidermeye çalışıcam tabi ameliyat başarılı geçerse :(

doğada kullanıcağım ekipmanlarıma hala karar vermiş değilim ne yazıkki

selamlar ekipmanlarınız tool haricinde gayet ıyı ve yeterli duruyor.ilk resimdeki cüzdanda taşıdığnız aleti nerden temin edebilirim ücreti ve tam olarak fonksiyonlarını açıklar mısınız ben cüzdanımda swisscard taşıyorum ama bu alet daha ıyı gıbı.. saygılarımla..

evet en kısa zamanda kaliteli bi tool almam gerekiyo bunun farkındayım o cüzdanımdaki mucizeyi bi tobacco shop tan almıştım ama hangi alışveriş merkezindekiydi hatırlamıyorum arkadaşıma hediye ettim bunu bende tekrar birtane daha alıcam geçenlerde internet ilanlarında rastlamıştım

Koleksiyonuma yeni kattığım anahtarlığım. Anahtarlık diyorum çünkü gerçekten bir anahtarlık kadar küçük. İlk başta bu bıçak olarak iş görürmü diye tereddütlerim vardı bunu anlamak için eve gelir gelmez test amaçlı yarım ekmek sandaviç hazırladım kendime (salam, peynir, domates ve yumurta) gayet başarılı bir şekilde üzerine düşeni yaptı...
Yeterli derecede kesici, yeterli derecede büyük aynı anda anahtarlık olabilecek kadarda küçük. Tavsiye edilir. :smiley: :smiley:
Kapalı boy: 6 cm
Bıçak tam boy: 4 cm
Bıçak ağız boyu: 3.5 cm
Unutmadan fotoğrafta görünmesede plastikten bir kürdanı ve çelikten bir cımbızı da var. Gövdeye gömülü vaziyette.

DSC_0003.NEF.jpg

selamlar arkadaşlar sizlere birşey sorucam sayın başbakanımız da çakı taşıyor modeli ve markası hakkında bilgisi olan var mı bana victorinox minichamp gibi geldi yaorumlarınız saygılarımla..

arkadaşlar son olarak leatherman wave aldım ama çok menun değilim kelebek mekanizma sıkışıp kalabılıyor.şuara gerber tool a merak saldım.önerebileceğiniz modeller ve avantajları dezavantajlarını öğrenebilir mıyım? özellikle kullanan arkadaşların tecrubelerını beklıyorum .avukat halıl karasu

Daha önce buraya fotoğraflarını da koymuştum,

Buck X Tract incelemem için blogumu ziyaret edebilirsiniz.

http://umutspicks.blogspot.com/2010/09/buck-x-tract-cok-amacl-cak.html

Öncelikle konuyu başlatan Sn.CQC7'ye teşekkür eder, ayrıca kendisinin Emerson seçimini, bir silah sever olarak çok kıskandığımı belirtmek isterim.

Üniversite döneminde ilk olarak bir Gerber ile başladım "Günlük Taşıma" alışkanlığına. Daha sonra bir Kershaw Leek aldı cebimde yerini, ama daha sonra o da yerini Spyderco Delica 4'e bıraktı.
Şimdi üzerimde değil, günlük taşıma çantamda taşıyorum. Bir adet Spyderco Delica 4 elimin hemen altında, çantanın dışında takılı. Çanta içeride anahtarlık üzerinde bir adet Gerber Clutch ve kablo testere bulunuyor.
Bütün keskiler benim gibi zihn-i sinir bir insan için elzem, sürekli birşeyleri kesip yontmak durumunda kalabiliyorum :smiley:
Resimdeki Leatherman Juice ise çok harika bir minik tool'du, Trabzon'da bir doğa sporları kampında vadiye düşen aracın yanına inerken kaybettim, darısı daha iyilerine inşallah :smiley:

SDC11198.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,523
Kaydolan Son Üyemiz
musa kula

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR