EDC (Everyday Carry) Hergün Yanınızda Taşıdığınız Bıçağınız Var mı? Varsa Nedir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CQC7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 397
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 176,876
Ynt: EDC (Everyday Carry) Hergün Yanınızda Taşıdığınız Bıçağınız Var mı? Varsa Nedir?

turan tactical' Alıntı:
Sn.Assuva,
Detaylı paylaşımda bulunmak istemiyorum ama sadece şunu söyleyeyim; yusuf tam kulağınızın dibinde fısıldıyorken ya da zor durumdayken tek el çok fark yaratıyor. Günlük çakı taşımak ile savunma amaçlı bu işe kafa yormak bambaşka şeyler, bunu bildiğinizi biliyorum, o yüzden yusuf faktörüne ve firmaların moda yaratma çabalarına katılmakla birlikte tek elle, özellikle de (bkz. benim Kershaw :smiley: )assisted açılan çakıların iki elle ve tırnak kullanarak açılan bir çakıya olan üstünlüğünü savunuyorum.
Saygılar,
TT
Sayın TT sizin Kershaw ı kastetmedim efendim o başka ;D ama kişisel düşüncem, kulağın dibine kadar Yusufun yaklaşmasına izin vermemekten yana ;)

Etiketler
Ynt: EDC (Everyday Carry) Hergün Yanınızda Taşıdığınız Bıçağınız Var mı? Varsa Nedir?

assuva' Alıntı:
Sayın TT sizin Kershaw ı kastetmedim efendim o başka ;D ama kişisel düşüncem, kulağın dibine kadar Yusufun yaklaşmasına izin vermemekten yana ;)

Tabi ki Sn.Assuva önemli olan Yusuf'un yaklaşmasına izin vermemek, hatta bu da taktik bir konu olup ecnebiler bu hususa durumun farkındalık ismini koymuşlar. Yani yusuf henüz 3.5 adım dibimize yanaşmadan ondan uzaklaşmak. Derler ya erkekliğin 9/10'u kaçmaktır diye, aynen o işte :D (bu arada dün siz olduğunuzu çıkaramamıştım Sefa hocam, Bladeforums'dan bu isim tanıdık geliyormuş meğer, diyorum neden yabancı değil bu mahlas :D şimdi fark ettim.) Ama dediğim gibi, the faster, the better :D

turan tactical' Alıntı:
Tabi ki Sn.Assuva önemli olan Yusuf'un yaklaşmasına izin vermemek, hatta bu da taktik bir konu olup ecnebiler bu hususa durumun farkındalık ismini koymuşlar. Yani yusuf henüz 3.5 adım dibimize yanaşmadan ondan uzaklaşmak. Derler ya erkekliğin 9/10'u kaçmaktır diye, aynen o işte :D (bu arada dün siz olduğunuzu çıkaramamıştım Sefa hocam, Bladeforums'dan bu isim tanıdık geliyormuş meğer, diyorum neden yabancı değil bu mahlas :D şimdi fark ettim.) Ama dediğim gibi, the faster, the better :D
;D Evet hatta "no panic be quick"

Slm,
Örneğin bugün araç üzerinde bir tamirat yaparken tek elle çakıyı cebimden çıkarıp kabloyu kesmem gerekti.

assuva' Alıntı:
Kızmayın ama tek elle açılabilen çakıların bu fonsiyonunu en son hangi acil durumda kullanma gereği duyan varsa tüm içtenliğimle söylüyorum ki, dinlemek isterim.

Hangi çakıyı kullanıyordunuz Sn.Schweps?

[attachment=1]

turan tactical' Alıntı:
Hangi çakıyı kullanıyordunuz Sn.Schweps?

swissarmyexpress_2133_25644844.jpg

gerber mp 600'üm 4.senesine giriyor ve sayısız kez zor zamanda iş gördü... arabanın tamponunu yer mantarına taktırıp yerinden söktüğümde tek başına farı söküp tamponu taktığım yegane alettir. hemde çok değil 25dk'da...
ha zarar görmedi mi, gördü tabi, düz tornavidalarının 2tanesini kırma becerisine ulaştım, çok zorladım biliyordum kırılabileceğini ama tam iş bittiğinde çakının metali dayanamadı ve çıt diye ufak bir çapak attı... sonra jet taşı ile azcık düzelttim ama eskisi gibi değil şimdi, fakat yine de iş görüyor...

keza aynı şekilde ikincil olarak kadroma giren vic. rescue tool...
daha geçen gün arkadaşın anahtarı arabanın bagajında unutması sebebiyle kelebek camını kırdık açtık kapıyı...
hele ki o keskin bıçağı ile koca balyanın ipini tek elle çözemeyeceğim için kolayca kesmek gayet iş görücüydü...

insanın her gün yanında taşıyacağı alet edevatlar işine mesleğine göre değişir...
kimisi her gün yanında ufak bir çakı taşır kimisi vic. champ. , bunun iyisi kötüsü kişinin tercihidir...
pazarcı adam 5liralık çakıyla da işini görür 200küsür dolarlık buck'la da... mühim olan iş görmesidir...

günlük ihtiyaçlarımızı çoğu zaman biz belirleriz ama olmadık zamanlarda da nelerle karşılaşabileceğimizi de az çok kestirebiliriz. buna göre tercih yapmak sanırım pekte zor olmasa gerek diye düşünüyorum...
hergün takım elbise giyseydim herhalde gerber mp600 ve vic.rescue tool yerine leatherman micra işimi görürdü ya da ufak bir vic. modeli...
ha azcık daha fazla sokakta dağda bayırda dolaşan biri olsam bu 2 çakımın yanına vic.survival kit olanı da eklerdim herhalde...

ıceman çok mantıklı teşekkkürler...efendim gerber yerine leatherman wave i niye tercih etmediniz?? ayrıca youtube de vıdeonuzu izledım rescue tool çokda iş görür gelmedi daha doğrusu sizin hamaratlığınızla is görür hale gelmiş:smiley::smiley: günlük ekipman olarak o zaman gerber tool ve rescue tool mu taşıyorsunuz

Iceman®' Alıntı:
hergün takım elbise giyseydim herhalde gerber mp600 ve vic.rescue tool yerine leatherman micra işimi görürdü ya da ufak bir vic. modeli...

Aklıma minik diye güvenip de pensesi ile elimi parçalayan Koçtaş'tan aldığım ufak Torq marka multitool geldi :smiley: Tüfeğimin pimini çok sıktığım için pensesini kırdığım minik Gerber Clutch ise aklımdan hiç çıkmıyor :( Çok değerli bir büyüğümün hediyesiydi.
Sonrasında aldığım Leatherman Juice'den sonra artık minik tool olayına tövbe ettim, o da Trabzon'da kampta kayboldu zaten :D
Bundan sonraki hedefim Leatherman Wave ya da Charge Ti. Sn.Iceman'ın de belirttiği gibi, işinize göre alet seçin, ufak aletlerle ufak işler yapmanın ötesine geçmeyin :D
Saygılar,
TT

spyderco native kullanıyorum ben, s30v versiyonu.. tasıması rahat, guclu bir çakı.. s30v de guven veriyor..

22 senedir bir viktoro amca hep yanımda hacı silinmiş halde bide lederman set ilk cıkanları uzun zaman dağ taş kullandım.gık demedi ama bir iş için antalyada catıya cıkarken teli acmak için orada unuttum geri gidip baktığımda yoktu cok üzüldüm .onoun yerine belli olmayan bir ismi lazım olmayan piyasa malı lederman amca taklidi birşey kullanıyorum.yatağan yada gercek bursa malı almayı da düşünüyorum elma soymak için da fena sayılmaz.işte böyle.

omergin' Alıntı:
spyderco native kullanıyorum ben, s30v versiyonu.. tasıması rahat, guclu bir çakı.. s30v de guven veriyor..

Sn.Omergin,
Kayseripark önünde insanlara Toyota'nız ile yaptığınız nisbet yetmez gibi bir de burada Native ile mi kıskandırıyorsunuz bizi :D
Saygılar,
TT

zoro' Alıntı:
ıceman çok mantıklı teşekkkürler...efendim gerber yerine leatherman wave i niye tercih etmediniz?? ayrıca youtube de vıdeonuzu izledım rescue tool çokda iş görür gelmedi daha doğrusu sizin hamaratlığınızla is görür hale gelmiş:smiley::smiley: günlük ekipman olarak o zaman gerber tool ve rescue tool mu taşıyorsunuz
leatherman wave'im var ama o arabada ya da çantamda durur. kamp içindir... wave'le kablo kesmek, kablo soymak, pensesiyle bişi sıkıştırmak beni çok yoruyor ve gerber'deki gibi pense ile pense kolları kilitlenmediği için rahat hareket edemiyorum ve tek elle açarken illa bir yerden destek almam gerekiyor bu da işimi yaparken istemediğim bir durum...

ha vic.rescue tool evet videoda o arabanın camını randımanlı kırmıyor ama tempere camlarda çok etkili, bıçağı falan iyi kesiyor hakkını yiyemem...
abartmadan söyleyeyim bıçakla ne sert plastikleri tek hamlede kestim zorlanmadan.. tırtıklı bıçakla iş yapmak çok kolay düz bıçağa göre...
gerber'in bıçağını pek ellemiyorum desem yeridir.

valla tool aletleri tercih edecekseniz haftada en az 2 kere kullanıp kullanmayacağınızı belirleyin yoksa hamallığı çekilmez. gerber'i benden asla soğutamayacak olan tek şeyse kilitli ve tek seferde açılan pense özelliğidir. birde bende düz burunlu pense hastalığı var ki karga burunlu toolları bu yüzden pek sevmiyorum.
ha dersen gerber yerine ne alırsın, o zaman derim ki "sog tool"...
dişli yapısı sayesinde açılıp kapanan mekanizması ile pensesinin kullanımı çok rahat...

turan tactical' Alıntı:
Sn.Omergin,
Kayseripark önünde insanlara Toyota'nız ile yaptığınız nisbet yetmez gibi bir de burada Native ile mi kıskandırıyorsunuz bizi :D
Saygılar,
TT

turan bey merhaba,

toyota tek aracım oldugu için sehir içinde de kullanmak durumunda kalıyorum, sıkısık otoparklarda biraz sıkıntı doguyor bu yuzden.. nispet yapmak haddimiz degil :smiley:

native almaya biraz mecbur kaldım denebilir, benchmade rukus almayı cok istiyordum fakat bıcagın uretimi durduktan sonra 200 usd lik cakı 400 usd ye dayandı.. native cok uygun bir alternatif oldu bu durumda, aslında biraz daha uzun bir bıcak olmasını isterdim..

omergin' Alıntı:
turan bey merhaba,

toyota tek aracım oldugu için sehir içinde de kullanmak durumunda kalıyorum, sıkısık otoparklarda biraz sıkıntı doguyor bu yuzden.. nispet yapmak haddimiz degil :smiley:

native almaya biraz mecbur kaldım denebilir, benchmade rukus almayı cok istiyordum fakat bıcagın uretimi durduktan sonra 200 usd lik cakı 400 usd ye dayandı.. native cok uygun bir alternatif oldu bu durumda, aslında biraz daha uzun bir bıcak olmasını isterdim..

Estağfurullah Ömer bey, latife yapıyorum :smiley:
Spyderco modelleri arasında ilk haşır neşir olduğum modeli Native olmuştu ve hala her gördüğümde alayım diye bir kaşıntı basar her yerimi. Sonrasında çok sevdiğim bir büyüğümden Delica hediyesi almıştım. Her ne kadar fayda/fiyat terazisinde faydası ağır çeken ve yurt dışı fiyatlarına yakın bir model olsa da Native'i hiç unutamadım :smiley: Hoş Delica'yı da tam gündelik çakım ilan etmiştim ki müstakbel hanım el koydu bir kampta :D
Boyu için ise birşey diyemeyeceğim, sonuçta Hilux ile girdiğiniz heryerde yanınızda ise bazen işinize yetişemeyebilir ama kimse keskinliği konusunda birşey diyemez sanırım. Hele de tırtıklı ağız tercihi yaptı iseniz, inanılmaz kesim işlerinin altından kalkacağına emin olabilirsiniz. S30V kalıcılığını uzun süre koruyabilen bir çelik, ancak bileme konusu biraz karnınızı ağrıtabilir.
Köreldikleri zaman müsait olursanız bıçaklarımızı hep beraber bileyebiliriz :D
Saygılar,
TT

bileme konusunda pek bilgili degilim, insallah goruselim..

off-road merakınız var ise gezilerede bekleriz..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,662
Kayıtlı Üye Sayımız
166,519
Kaydolan Son Üyemiz
cagatayuysal

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR